Löydä paras sähkötarjous

Energiayhtiöiden tarjousten sisältö vaihtelee. Tästä löydät parhaat.

Kilpailuta sähkösopimukset

Ladataan..
Ladataan lomaketta..

Kilpailuta sähkösopimukset

Vertaa ja kilpailuta sähkösopimukset maksutta


Vertailun tekeminen on helppoa ja nopeaa


Saatavilla lukuisia vihreitä sähkösopimuksia

Summarum Mediassa

Terhi Kolehmainen
Terhi Kolehmainen
2021-08-07
Vahvistettu
En saanut hyvää lainaa
Sami Teittinen
Sami Teittinen
2021-08-06
Vahvistettu
Saatuani lainatarjouksen toimitin viimeisimmän palkkaerittelyn ja muutaman tunnin kuluttua rahat olivat jo tililläni. Todella nopea ja simppeli prosessi.
asiakas
asiakas
2021-07-28
Vahvistettu
Hyvin hallittua hakua! Hyvin hallittua hakutoimintaa ja opastusta. Tarvitaan jonkin verran viitseliäisyyttä käyttäjältä itseltään. Arvosanalla hyvä.
Tuncher Saliev
Tuncher Saliev
2021-07-26
Vahvistettu
erinomainen palvelu Olen erittäin tyytyväinen nopeaan ja laadukkaaseen palveluun
Sari Vihavainen Os Rouvari
Sari Vihavainen Os Rouvari
2021-07-19
Vahvistettu
Lainatarjouksia ei tullut
Ari Tapio Mattila
Ari Tapio Mattila
2021-07-16
Vahvistettu
Toimii niin kuin pitkin ja sain palvelua henkilö kohtaisesti ja kysymyksiin vastaukset..suosittelen kylläkin .
Krista Nurmi
Krista Nurmi
2021-07-03
Vahvistettu
En saanut jostqin syystä lainaa
Kimmo Alaluusua
Kimmo Alaluusua
2021-06-17
Vahvistettu
Lloistava Todella onnistunut ja nopea palvelu kiitos siitä.
Raisa Mattiöa
Raisa Mattiöa
2021-06-16
Vahvistettu
Nopeaa ja ystävällistä tosi asiakaspalvelua
Sirpa
Sirpa
2021-06-12
Vahvistettu
Lantti-saldolaina on hyvä apu arjen yllättävään menoerään

Tyypillinen sähkötarjous

Ei ole salaisuus, että sähkön hinta voi vaihdella suuresti kuukausittain, eri sopimusten välillä. Ne asiakkaat, jotka ovat valinneet sopimuksen, jossa hinta muodostuu sähkönkäytön mukaan, ovat erityisen alttiita hintamuutoksiin.

Hinnat vaihtelevat joka kuukausi riippuen tekijöistä, kuten asiakkaiden kysyntä ja käytettävissä oleva sähkön tarjonta. Näiden hintavaihtelujen välttämiseksi kotitalousasiakkaat valitsevat usein kiinteähintaisen sähkösopimuksen, joka varmistaa tasaisen sähkön hinnan määrätyksi ajaksi.

Kuinka määrität sopimuksen keston? Onko toistaiseksi voimassa oleva tai määräaikainen sähkötarjous parempi? Se riippuu suurelta osin henkilökohtaisesta sähkönkäytöstä, asumismuodosta, ja sopimuksesta riippuen myös vuodenajasta.

Sähkösopimuskaudet vaihtelevat ja voivat olla esimerkiksi 1 tai 5 vuotta. Tutustu seuraavassa kappaleessa kiinteäkorkoisen sopimuksen etuihin ja siihen, miten määritetään paras sähkösopimus sinulle.


Miksi kilpailuttaa sähkösopimukset Summarumilla?

  • Löydät kauttamme käyttöösi nykyistä edullisemman tai ekologisemman sähkösopimuksen
  • Sähkötarjousten kilpailuttamisella löydät lähes aina nykyistä paremman sähkösopimuksen
  • Kilpailuttamalla sähkösopimuksen jokainen voi tehdä merkittävää säästöä

SIIRRY SÄHKÖVERTAILUUN

Summarum Logo


Kiinteähintainen sopimus

Kiinteähintainen sopimus (sopimuksen pituudesta riippumatta) ovat suosituin sähkötarjous. Miksi näin on? Koska ilman kiinteähintaista sopimusta hinta on altis muutoksille, joita sähkön hinnassa tapahtuu. Kun puhumme kiinteähintaisesta sopimuksesta, tarkoitamme siis vakiosummaa per kuukausi.

Jos palveluntarjoajan arvio on liian alhainen, heidän on ostettava lisävoimaa korkeammilla hinnoilla vastaamaan asiakkaiden kysyntään. Tämän seurauksena palveluntarjoaja voi veloittaa enemmän käytön mukaan maksettavasta sähköstä.

Kuluttajan ei kuitenkaan kannata sokeasti valita kiinteähintaista sopimusta, sillä vaikka se on suosituin, sen hinta on myös määritelty markkinoiden keskiarvon mukaan. Moni kuluttaa kuittenkin vähemmän sähköä kuussa, jolloin he päätyvät maksamaan ylimääräistä joka kuukausi.

Kiinteäsopimus voi näyttää tältä:


Muita sähköön liittyviä artikkeleita

Sähkönkäytön mukaan muodostuva kuukausihinta

Kuukausittain vaihtelevan sähkösopimuksen hintaa ei ole mahdollista ennustaa tarkasti. Muistathan kuitenkin, että kuukausittain vaihtelevia sähkösopimuksia on olemassa kaksi:

Määrätyksi ajaksi määritellyn sähkön myyntihinta koostuu kulutusperusteisesta energiamaksusta (c/kWh) ja kiinteästä perusmaksusta (€/kk). Erilaisia sopimustyyppejä on saatavana; jotkut seuraavat tarkasti nykyistä markkinahintaa, kun taas kiinteähintaisilla (c/kWh) sopimuksilla on pidempi hinnoittelujakso ja vähemmän vaihtelua.

Pörssisähkössä, eli spot-sopimuksissa, sähkön hinta määritetään pohjoismaisessa Nord Poolissa. Myyntihinnat sisältävät arvonlisäveron 24%, mutta eivät siirtokustannuksia tai energiaveroa. Nämä laskuttaa paikallinen verkkoyritys.

Pitkän aikavälin sähkösuunnitelmat

Pitkän aikavälin suunnitelmien avulla voit lukita tietyn hinnan yhdeksi tai useammaksi vuodeksi. Jos allekirjoitat sopimuksen, kun sähkön hinnat ovat alhaiset, saat kestävän kaupan.

Pitkäaikaisten sähkösopimusten hinnat riippuvat suurelta osin sähkön tarjonnan ja kysynnän ennusteesta. Tämän ennakoidun ennusteen toimitusosassa otetaan huomioon tuotantovarojen (voimalaitosten) tila. Onko suunnitelmissa uuden sukupolven palveluja verkkoon tulevaisuudessa? Onko olemassa voimalaitoksia, jotka voidaan sulkea?

Suosituimpien sähköyhtiöiden tarjouksia – Katso lisää Summarumin vertailusta

Koska hinnat tarjousten sisällöt muuttuvat tasaisin väliajoin, olemme koonneet tähän yleisen totuuden suosituimpien sähköyhtiöiden tarjouksista:

Helen sähkötarjous. Helenillä on sähkösopimuksia joka lähtöön. Sähkösopimusten hinta muodostuu joko sähkönkäytön (c/kWh) ja perusmaksun (€/kk) mukaan, tai määrätyn kuukausihinnan mukaan. Voit sivuilla kokeilla laskinta ja vertailla tarjouksia yhtiön omien tarjousten välillä.

Fortum sähkötarjous. Kuten myös aiemmassa esimerkissä, Fortumilla on vakiomaksullisia kuukausisopimuksia (€/kk) tai sähkönkäytön mukaan muodostuva hinta (c/kWh). Voit sivuilla myös vertailla eri tarjousten välillä ja löytää itsellesi parhaan vaihtoehdon.

Vattenfall sähkötarjous. Vattenfall tarjoaa sivuillaan myös sähkötarjous -vertailutyökalun, jonka avulla voit tutkia sähkösopimuksia hintojen, tuotantomuodon ja sopimustyypin perusteella. Määräaikainen sähkötarjous on hyvä valinta niille, joiden tulot ja menot ovat hyvin tasaisesti ennustettavissa. Toisaalta kuitenkin pörssisähkösopimuksessa säästää tutkitusti pidemmällä aikavälillä.

Väre sähkötarjous. Väreellä on esimerkiksi olemassa sopimus, jonka sähkömaksu on määritetty päivittäin c/päivä. Voit valita tarjouksen eri pakettikokojen (Paketti XS: 0 – 1 000 kwh/v, paketti S: 1 001 – 2 000 kwh/v, paketti M: 2 001 – 3 000 kwh/v, paketti L: 3 001 – 4 000 kwh/v, paketti XL: 4 001 – 6 000 kwh/v).

Sinun tulee siis osata arvioida kulutuksesi vuosittaisella tasolla. Tämän avulla voit kuitenkin olla huoletta, kun sähkölasku ei tule koskaan yllättämään. Pakettiin kuuluu päivähinta + kuukausimaksu.

Loiste sähkötarjous. Loiste on myös yksi Suomen suosituimmista sähköyhtiöistä. Verrattuna muihin, Loiste tarjoaa asiakkailleen useita erilaisia asiakasetua. Energian hinta vuoden 2020 lopulla on melko edullinen, joten tarjouksiin kannattaa tutustua.

Ilmatar sähkötarjous – Tuuli24 on 24kk määräaikainen sopimus hintaan 5,89 c/kWh.

Hyvän sähkötarjouksen ominaispiirteet

Oikean hinnan valitseminen voi säästää useita satoja euroja vuodessa. Mitä enemmän tiedät etsimäsi energian hinnasta ja ominaisuuksista, sitä todennäköisemmin löydät energiantoimittajan ja sopimuksen, johon olet tyytyväinen.

Ymmärrät varmaan, ettei Suomen halvin sähkötarjous ole kaikkien kuulolla. Siksi hyvän tarjouksen löytämiseen kannattaa varata aikaa.

Huonon sähkötarjouksen ominaispiirteet

Kaikki energiantoimittajien sopimukset eivät ole samat – ja ne voivat jopa vaihdella saman toimittajan sisäisten sopimusten välillä. Sähkönkuluttajana on tärkeää, että tiedät, mistä voidaan neuvotella ja mitä lopulta allekirjoitat.

Huono sähkösopimus on tietysti pääasiassa sellainen sopimus, jonka vuoksi maksat kymmeniä euroja turhia maksuja vuodessa. Lisäksi joku voi ajatella, että huono sopimus on sähkösopimus, jonka sähkö on tuotettu luontoa tuhoavalla tavalla.

Vihreä sähkötarjous

Uusiutuva energia on energiaa, joka syntyy luonnollisista lähteistä, kuten auringosta, tuulesta, biomassasta ja vedestä.

Uusiutuvaa energiaa kutsutaan myös ”vihreäksi energiaksi” ja ”puhtaaksi energiaksi”, koska energian tuottamisprosessi näistä uusiutuvista lähteistä ei tuhoa luontoa ollenkaan tai ei tuota kasvihuonekaasuja, toisin kuin fossiiliset polttoaineet, kuten hiili ja öljy. Siirtyminen pois fossiilisista polttoaineista, tai niin kutsutuista perinteisistä energialähteistä, on keskeinen askel pyrkimyksissämme torjua ilmastonmuutosta ja pitää huoli ilmakehämme laadusta.

Uusiutuvien energialähteiden merkitys energiantuotannon päästöjen vähentämisessä ja energianhallinnan organisoinnissa on merkittävä. Silti uusiutuvat energialähteet ovat yhä vähemmän kilpailukykyisiä kuin fossiiliset polttoaineet, minkä vuoksi niiden käytön lisääminen vaatii usein erilaisia tukimuotoja ja kannustimia. Perinteisesti uusiutuvia energialähteitä on tuettu verotuilla ja investoinneilla sekä erilaisilla suorilla tuilla.

Suomessa on kuitenkin useita sähköyhtiöitä, jotka tarjoavat kilpailukykyistä uusiutuvaa energiaa. Toisinaan siitä tulee pieni lisämaksu nykyisen laskusi päälle, mutta voit myös etsiä tarjouksen, joka vastaa nykyistä fossiilisilla polttoaineilla tai ydinvoimalla tuotetun sähkön hintoja.

Kilpailuita sähkösopimukset sähkövertailussa

Voit yleensä saada paljon paremman tarjouksen, jos vaihdat sähköyhtiötä tai sähköyhtiön sisällä uuteen tarjoukseen.

Summarum tarjoaa sivuillaan näppärän tavan vertailla markkinoiden eri sähköyhtiöiden sopimuksia. Voit myös sopivan sopimuksen löydyttyä lähettää tarjouksen suoraan sähköyhtiölle.

Sinun tulee ensin täyttää postiosoitteesi, sitten sähköpostisi hakemukseen liittyen. Jatkaaksesi hakemuksen tekoa sinun tulee hyväksyä, että Summarum on sinuun yhteyksissä sähkösopimukseen liittyen. Tämän jälkeen voit tyypilliseen tapaan valita asuntomuotosi.

Jos osaat sanoa, kuinka paljon kulutat energiaa arviolta vuodessa, voit täyttää sen tietoihin. Sinun ei tarvitse kuitenkaan vielä tietää tätä lukua jatkaaksesi. Jos osaat myös sanoa sähkönkulutuksesi hinnan ilman siirtomaksuja, voit tarkentaa sen kenttään.

Summarumin sähkövertailu tarjoaa sinulle lopuksi vaihtoehtoja halvimmista ja parhaista tarjouksista.

Kilpailuta sähkösopimus Kilpailuta sähkösopimuksesi kätevällä nettilomakkeella 5 minuutissa. KILPAILUTA SÄHKÖ

Usein kysyttyä

Minkälainen on hyvä sähkötarjous?
Hyvä sähkötarjous on sellainen, joka ottaa huomioon kulutuksesi sekä halvimmat tarjoukset markkinoilla. Lisäksi, monen mielestä hyvä sähkötarjous sisältää kilpailukykyisen hintansa lisäksi edes osan energiasta uusiutuvilla energiamuodoilla tuotetuista lähteistä.
Miten löydän parhaan sähkötarjouksen?
Parhaan sähkötarjouksen löydät käyttämällä esimerkiksi Summarumin vertailutyökalua, jonka avulla voit kilpailuttaa markkinoiden sähkötarjouksia nimenomaan sinun perustietojasi (asuinpaikka, sähkönkulutus, asuinmuoto) tulkiten.
Minkälainen on huono sähkötarjous?
Huono sähkötarjous on sellainen, joka jättää sinut maksamaan kymmeniä euroja vuodessa turhaan. Välttääksesi tämän, sinun kannattaa analysoida itseäsi hieman kuluttajana, omaa taloustilannettasi, ja käyttää sitten hetki sähkötarjousten kilpailutukseen.