Pörssisähkön hinta 7 vuorokauden keskiarvo 28 vuorokauden keskiarvo
0,32 snt/kWh 1,63 snt/kWh 1,44 snt/kWh

Sähkösopimus yksiöön

Kilpailuta yksiön sähkösopimus vikkelästi alta kotimaisen Summarumin avulla. Kilpailutus vie vain muutaman minuutin ja voit parhaimmillaan säästää merkittävän summan rahaa joka kuukausi.

Kilpailuta yksiön sähkösopimus vikkelästi alta kotimaisen Summarumin avulla. Kilpailutus vie vain muutaman minuutin ja voit parhaimmillaan säästää merkittävän summan rahaa joka kuukausi.

Ladataan lomaketta..

Miksi yksiön sähkön kilpailutus kannattaa?

Ilmastonmuutos, hiilijalanjälki, kasvavat markkinat sekä tuotanto-ongelmat ovat esimerkkejä seikoista, jotka vaikuttavat energian yleishintaan. Energiamaailma elää suurta murroskautta, ja erityisesti fossiilista energiaa pyritään käyttämään yhä vähenevissä määrin niin Suomessa kuin maailmalla. Tämä lisää suorasähkön kysyntää.

Yksiössä asumisessa on monta etua sähkönkulutuksen kannalta. Usein kulut pysyvät väkisinkin pienempinä kuin muissa asumismuodoissa. Moni yksiössä elävä saattaa ajatella, että koska asunnon koko ei ole niin suuri kuin esimerkiksi omakotitalossa, sähkön hintojen vertailu ei ole tarpeen tai että sähkösopimusten kilpailutus on kohtuuttoman vaikeaa. Näin ei onneksi kuitenkaan ole.

Varsinkin sähkön maailmanhinnan kohotessa pienilläkin säästöillä voi olla suuri merkitys, erityisesti vuosien saatossa. Sähkösopimuksen kilpailutus maksaa itsensä varsinkin heilahtelevilla sähkömarkkinoilla itsensä nopeasti takaisin. Sähköyhtiöt myös kilpailevat asiakkaista, mikä voi myös tuoda sinulle lisäsäästöä tai muita etuuksia.


Löydä edullisin sähkösopimus yksiöön

Summarumin kautta löydät kilpailuttamisen avulla nopeasti sen sinulle sopivan sähkösopimuksen. Selkeän hakemuksen täyttäminen vie vain hetken aikaasi ja voit uuden sopimuksen avulla säästää tuntuvasti sähkökuluissasi.

Hae edullisin sähkösopimus tästä

Summarum Logo

Mihin sähköä kuluu yksiössä?

Pienissä asunnoissa sähköä kuluu lähinnä valaistukseen, keittiökoneisiin ja pyykin pesuun. Omakotitaloissa lämmitys on suurin energiaa syövä asumisen kuluerä. Yksiöissä se sisältyy useimmiten vuokrien hintaan, koska varsinkin kaupunkialueilla talojen lämmitys hoidetaan kaukolämmön avulla. Mutta jos sinun yksiösi on omistusasunto, lämmityksestä nousee yleensä suurin kuluerä.

Miten valita yksiööni sopiva sähkösopimus?

Kilpailuttaminen arvojen pohjalta

Sähkösopimuksen voi myös valita arvojensa pohjalta. Kilpailutusta ei tehdä välttämättä pelkästään edullisempien hintojen takia, vaan myös eri eettisin perustein. Energiayhtiön valinta voi myös olla tapa ”äänestää jaloillaan”, omien arvojen mukaisesti hankkimalla yksiöön juuri sellaisen sähkön tuotantoa, jota itse haluaa nähdä enemmän.

Vihreä sähkö

Tällä hetkellä esimerkiksi vihreät sähkösopimukset ovat suosittuja. Jos sinulle on siis tärkeää, että kotitaloutesi käyttää joko pääosin tai kokonaan uusiutuvaa energiaa, tämän saa aikaiseksi kilpailuttamalla sähkösopimus ja kiinnittämällä erityishuomiota tuotantomuotoihin.

Tiedostavana kuluttajana valinta voi olla helppoa, mutta kannattaa silti tarkistaa, josko kilpailuttaminen toisi etua paitsi hinnassa, myös tuotetun energian ”puhtaudessa”, eli kuinka ja missä kyseinen sähköenergia on tuotettu. Myös sähkönsiirto eli sen kuljettaminen syö energiaa ja muita resursseja.

Halvimmat sähkösopimukset tarjoavat perinteisesti tuotettua sähköä, eli sähkö saattaa olla tuotettu kivihiilellä tai vaikkapa öljyllä. Näiden käyttöä pyritään vähentämään energiantuotannossa sekä liikenteen polttoaineena, koska niiden vaikutus ilmastoon on vahingollinen.

Energiamarkkinoilla innovoidaan koko ajan, ja niille tulee uusia sähkömuototapoja. Joissain paikoin Suomea on esimerkiksi mahdollista panostaa aurinkosähköä tai ostaa sertifioitua puusähköä, jossa sähkö tuotetaan esimerkiksi paikallisten metsien hakkuutähteistä.

Yksiön sähkösopimuksessa, kuten kaikissa muissakin sähkösopimuksissa, on useimmiten valittavana myös puhtaasti tuotettu energia, eli käytännössä tuulivoima, vesivoima tai aurinkoenergia ja monesti myös näiden yhdistelmät.

Näistä laskutetaan yleensä jonkin verran lisähintaa, mutta koska kuukausittaisen sähkönkulutuksen määrä on kokonaisuudessaan pieni, on helppo tehdä ympäristöteko ja hankkia puhtaampaa sähköä.

Plus IconKilpailuta sähkösopimus Kilpailuta sähkösopimuksesi kätevällä nettilomakkeella 5 minuutissa. Kilpailuta sähkösopimus ja säästä
Kilpailuta sähkösopimus

Kotimainen tai lähisähkö

Kiinnostava seikka kilpailutukseen voi olla myös sähkön maantieteellinen alkuperä. Jos haluat, että sähkö on tuotettu kokonaan kotimaassa tai peräti hyvin lähellä asuinpaikkaasi, on eri tarjoajien energianlähteiden vertailu myöskin hyvä idea. Paikalliset lähiyhtiöt voivat silloin olla harkintaan, varsinkin kun puhutaan lähisähköstä.

Itselle tuttukin sähköyhtiö on ajan saatossa saattanut vaihtaa tai laajentaa lähteitä heidän tarjoamalleen energialle. Vertailemalla eri sähköntarjoajia säännöllisesti saa paremman kuvan nykyhetken markkinoista, eri energiamuodoista (kuten vaikkapa aurinkosähköstä). Näin on helpompi löytää juuri omien mieltymysten mukainen yhtiö, jossa myös hinta on kohdallaan.

Sähkön pörssihinta vs. ennustettavuus

Koska sähkön tarjonnan ja kysynnän tasapaino on vaihdellut suuresti viime aikoina, on sähkön hinnan ennustettavuus on valitettavasti heikentynyt. Tällaisissa olosuhteissa kannattaa yksiössä asuvan kiinnittää huomiota myös sähkösopimuksen malliin ja kestoon.

Maksatko sähköstä mieluummin sen pörssihinnan mukaisesti (jolloin maksamasi hinta siis vaihtelee tarjonnan ja markkinahintojen mukaan), vai sitoudutko mieluummin sopimuksiin, joissa hinta on vaikka tietyn ajan, joissain tapauksissa vuosia?

Hintojen heilahdellessa paljon, moni valitsee mielellään lyhyempiä sopimuksia. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että lyhyissä sopimuksissa sähkön yksikköhinta on yleensä aina korkeampi. Valinta riippuu pitkälti omista mieltymyksistä: onko sinulle tärkeämpää maksaa reaalihintaa vastaava summa vai tuoko sinulle enemmin mielenrauhaa sähkölaskujen suuruuden ennustettavuus ja tasaisuus?

Mikäli omia menojen ennakointi on tärkeää (esimerkiksi opiskelijana), kiinteähintainen sopimus voi olla parempi valinta. Myös yksiössä asuttava aika vaikuttaa siihen, mikä sopimusmalli on suositeltavin.

Mikäli tiedät asumisesi olevan määräaikaista, tällöin luonnollisesti myös määräaikainen sähkösopimus on paras valinta. Omistusyksiössä taas vakisopimukset voivat tulla kyseeseen – joskin niidenkin suhteen jos ei kilpailutus ja sopimuksen vaihto niin ainakin säännöllinen sähkön hintavertailu voi olla hyvä idea, ettei tule turhaan maksettua liikaa.

Vuosisopimuksista

Jotkin yhtiöt tarjoavat sähkösopimusta useiksi vuosiksi kerrallaan, mikä saattaa olla kiinnostava vaihtoehto tietyissä tapauksissa. Tällaisten tarjousten kohdalla on hyvä tarkistaa tarkat ehdot irtisanomiselle tai sopimusmuodon vaihtamiselle saman yhtiön sisällä. Tällaista sopimusta ei kannata ottaa, ellei ole sitoutunut asumaan yksiössä vuosia.

Huomiota omaan sähkön käytön ajankohtaan

Sähkön hinta vaihtelee tunneittain. Se perustuu sähkön tuotantoon ja kulutukseen. Monet sähköyhtiöt tarjoavat edullisempia hintoja esimerkiksi yösähkölle, jolloin sähkön kokonaiskäyttö on valtakunnallisesti pienempää kuin aamulla ja päivällä.

Sähkölaskua ja kodin hiilijalanjälkeä voi itsekin pienentää. Mikäli sähkösopimus on pörssihintamukainen, sähkön käyttöä kannattaa myös itse välttää kalliimpina ajankohtina. Lisäksi jo rahallisista ja ympäristösyistä kannattaa kotitaloudessa huomioida myös käyttämiesi laitteiden energiatehokkuus.

Kun sähkösopimusta lähtee kilpailuttamaan, onkin hyvä tietää myös omasta kulutuksesta ja sähkön tarpeen ajankohdasta. Sijoittuuko suurin sähköntarpeesi yleensä päivä- tai ilta-aikaan ympäri vuoden tai onko se verrattain vähäistä? Tällöin niin kutsuttu yleissähkö on yleensä paras muoto.

Vai tuleeko yksiössäsi käytettyä sähköä ilta- tai yöaikaan, esimerkiksi työskennellessä, pelatessa tai vaikkapa astioita pestessä? Tällöin yösähköä tai kaksiaikasähköä painottavat sopimukset voivat olla kiinnostava vaihtoehto.

Sähköntarjoajan vakaus

Suuret yhtiöt tuottavat usein itse myymänsä sähkön. Näiden lisäksi on olemassa kirjava joukko pienempiä yhtiöitä, jotka toimivat sähkömarkkinoilla. Nämä ostavat ja myyvät sähköä tuottamatta sitä itse.

On kuitenkin hyvä huomioida, että heilahtelevilla energiamarkkinoilla jotkin, varsinkin pienemmät sähköyhtiöt Euroopassa jotka eivät tuota omaa sähköä vaan ainoastaan myyvät sitä eteenpäin, ovat joko joutuneet vaikeuksiin. Kuten kaikkia palveluntarjoajia valitessa, myös niiden konkurssikestävyyteen on syytä kiinniittää ainakin jonkin verran huomiota. Näin voi itsekin välttyä helpommin ikäviltä yllätyksiltä.

Muita aiheeseen liittyviä sivuja

Halvin sähkö yksiöön

Halvin sähkö yksiöön löytyy vaihtamalla aikaisempi sopimus halvimpaan sähköyhtiöön. Kilpailuttamisen avulla löydät helposti ja näppärästi halvinta sähköä, jota sinulle tarjotaan.

Ylempänä artikkelissa onkin jo pureskeltu arvopohjaisia valintoja, vihreää sähköä ja erilaisia sopimustyyppejä, niitä onkin hyvä miettiä samalla, kun etsii halvinta sähköä. Halvin ei aina ole välttämättä paras ympäristölle. Summarumilla haluamme kannustaa ihmisiä vastuulliseen kuluttamiseen, niin taloudenhallinnassa ja lainanottamisessa kuin myös sähkösopimustenkin kohdalla.

Aikaisemmasta sähkösopimuksesta huolimatta, sinun on hyvä tarkkailla sähkön hinnan kehitystä, ja ajoittain tehdä sähkön kilpailutus netissä, niin et ainakaan tietämättäsi tule maksaneeksi liian kalliista sähköstä. Sähkön kilpailutus palvelumme ei vie kauaa, eikä sido sinua mihinkään, voit vain tarkistaa, mikä olisi halvin sähkösopimus yksiöösi.

Parhaimmillaan sinulle voi löytyä juuri sitä mitä etsit eli halvin sähkö yksiöön.

Halvin sähkö yksiöön opiskelijalle

Kilpailuta sähköyhtiö netissä, ja ilmoita sähköyhtiöllesi, että olet opiskelija, voit kysyä opiskelijatarjousta. Tällainen opiskelijan sähkösopimus on usein halvinta sähköä yksiöön opiskelijalle.

Asutko opiskelijayksiössä, jota vuokraa opiskelija-asuntosäätiö? Siinä tapauksessa sinun on hyvä tarkistaa, kuuluuko vuokrasopimukseesi myös sähkösopimus. Jos vastaus on kyllä, niin silloin sinun ei tarvitse miettiä sähkösopimukseen liittyviä asioita.


Miksi kilpailuttaa sähkösopimukset Summarumilla?

  • Löydät kauttamme käyttöösi nykyistä edullisemman tai ekologisemman sähkösopimuksen
  • Sähkösopimuksen kilpailuttamisella löydät lähes aina nykyistä paremman sähkösopimuksen
  • Kilpailuttamalla sähkösopimuksen jokainen voi tehdä merkittävää säästöä

SIIRRY SÄHKÖVERTAILUUN

Summarum Logo


Kilpailutuksesta helppo ja vaivaton tapa

Oli asumismuoto mikä hyvänsä, kannattaa oma sähkösopimus kilpailuttaa säännöllisin väliajoin, noin kerran vuodessa tai vähintään parin vuoden välein. Sillä voi luoda yllättävän korkeitakin säästöjä pienellä vaivalla.

Energiasopimuksen kilpailuttamisesta on hyvä luoda itselle vuotuinen rutiini. Voimassaolevan sähkösopimuksen päättymispäivän voi merkitä kalenteriin ja laittaa itselle esimerkiksi muistutus vertailla ja valita tarvittaessa uusi sopimuksesi hyvissä ajoin sen päättymistä.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Kilpailuttaessasi sähkösopimusta yksiöön sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palvelustamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:

Lainojen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen
Sähköyhtiöiden välinen kilpailu on kovaa ja sen ennakoidaan kasvavan entisestään, kun yhä useammat kuluttajat reagoivat hinnanmuutoksiin vaihtamalla sopimuksiaan. Sitä kannattaa sinunkin tehdä.

Tarkkana kuluttajana voit hyötyä sähköyhtiöiden tarjonnan kilpailuttamisesta. Ehkä yksiön sähkönkulutus ei ole mikään elämistä vaikeuttava asia, mutta kuten tiedetään, parempi 20 euroa omassa taskussa kuin että antaisit sen jollekin muulle. Kilpailuttamalla ja vertailemalla löytyy sähkösopimus yksiöön kuin yksiöön.

3 sähkönsäästövinkkiä:

  • Alenna huoneiden ja eri tilojen lämpötilaa
  • Puhdista pölyt valaisimista ja vaihda valonlähteet ledeihin
  • Pidä kodinkoneet puhtaina ja sulje aina ne laitteet, joita et käytä