Pörssisähkön hinta | 7 vuorokauden keskiarvo | 28 vuorokauden keskiarvo |
---|---|---|
4,46 snt/kWh | 7,42 snt/kWh | 9,21 snt/kWh |
Sähkösopimus Vimpeli
Sähkösopimus Vimpeli
Sähkönhinta kiinnostaa aina ja kilpailuttaminen sähkösopimuksissa kannattaa aina. Vimpelissä sähkönsiirrosta vastaa paikallinen sähköalan palveluyhtiö, Vimpelin Voima. Sähkönsiirtoyhtiötä ei voi kilpailuttaa, vaan se määräytyy aina asuinpaikan mukaan.
Käyttösähkön sen sijaan voi, ja sen kannattaakin aina kilpailuttaa, jotta saat parhaan mahdollisen tarjouksen. Kilpailutuksen tekeminen on helppoa, sillä netissä on useita palveluita, joissa pystyt kilpailuttamaan useita sähköyhtiöitä yhdellä kertaa.
Kilpailuta ja vertaile Vimpelin sähköyhtiöt ja sähkön hinta
Sähkön kilpailuttaminen on helppoa sivujemme sähkösopimusvertailun kautta. Syötä postinumerosi sekä arvio vuotuisesta sähkönkulutuksestasi ja saat hetkessä listan tarjolla olevista sähkösopimuksista, joista voit valita itsellesi sopivimman. Jos et ole varma vuotuisesta sähkönkulutuksesta, voit valita laskurista myös talouttasi lähimmän vaihtoehdon, jossa sähkönkulutus on arvioitu asiakkaiden keskimääräisen kulutuksen mukaan.
Mitä eroa sähkösopimuksilla on?
Sopimuksia vertaillessa kannattaa kiinnittää huomiota sopimuksen tyyppiin, sillä sopimuksia löytyy moniin eri hinnoitteluperiaatteisiin perustuen. Sopimuksella määritellään sopimuksen osapuolet, sähkön käyttöpaikka sekä miten kauan sopimus on voimassa ja millä hinnalla. Sopimuksen valinnassa kannattaa huomioida mm. se, vaihteleeko sähkönkulutus kuukausittain vai onko kulutus tasaista vuodenajasta riippumatta.
Kiinteähintaiset sähkösopimukset
Nimensä mukaan kiinteähintaisessa sähkösopimuksessa maksetaan kiinteää hintaa kulutettavasta sähköstä. Sopimukseen sisältyy ennalta sovittu määrä sähköä ja ylimenevästä osuudesta veloitetaan sähköyhtiön kulloinkin voimassaolevan hinnaston mukaisesti. Nämä sopimukset ovat usein määräaikaisia ja yleisimmin voimassa kaksi vuotta kerrallaan. Yleissähkösopimuksessa maksat myös kiinteää kuukausi tai vuosimaksua.
Pörssisähkö
Tämä on sähkösopimustyyppi, jossa hinta perustuu Suomen Nord Pool- sähköpörssin spot-hintaan (snt/ kWh). Hinta koostuu spot hintaan perustuvasta kulutuksenmukaisesta veloituksesta sekä sähköyhtiön marginaalista ja mahdollisesta kiinteästä kuukausimaksusta.
Pörssisähkösopimus poikkeaa merkittävästi muuntyyppisistä sähkösopimuksista siinä, että sähköstä maksetaan aina sillä hetkellä voimassa olevaa markkinahintaa. Hinta saattaa vaihdella merkittävästikin markkinahinnasta riippuen.
Pitkällä aikavälillä pörssisähkö saattaa olla edullisin vaihtoehto.
Määräaikainen vai toistaiseksi voimassaoleva sopimus
Sähkösopimuksessa määritellään muiden yksityiskohtien lisäksi sen, kuinka kauan sopimus on voimassa. Tarjolla on sekä määräaikaisia, että toistaiseksi voimassaolevia sopimuksia.
Määräaikainen sopimus on voimassa ennalta määritellyn ajan ja sitä ei välttämättä voi irtisanoa ennen sopimusajan päättymistä ilman erillistä lisämaksua. Tässä sopimuksessa sähkönhinta on sama koko sopimuskauden ajan.
Toistaiseksi voimassaolevalla sopimuksella ei ole päättymispäivää, vaan se on voimassa niin kauan, että toinen osapuolista irtisanoo sopimuksen. Voimassaolevan sähkösopimuksen voi vaihtaa toiseen milloin tahansa kahden viikon irtisanomisajalla. Hinta toistaiseksi voimassaolevissa sopimuksissa on usein korkeampi kuin määräaikaisissa sähkösopimuksissa.
Sähköntuotanto
Sopimuksessa voit myös valita, millä tavalla tuotettua sähköä haluat ostaa. Suomessa energiaa tuotetaan monella eri tavalla ja sähköntuotantoon liittyvät päästöt poikkeavat merkittävästi eri sähköntuotantotapojen välillä. Vertailussa näet sopimustarjouksen yhteydessä, onko sähkö tuotettu esimerkiksi uusiutuvia energiamuotoja hyödyntämällä.
Edullinen sähkösopimus Vimpeliin netistä
Kilpailuttamalla sähköyhtiöt netissä, löydät sinun talouteesi edullisimman sähkösopimuksen. Kilpailutussivulta pääset suoraan tekemään sopimuksen valitsemasi tarjoajan kanssa. Vimpeliin voit valita useamman sähköyhtiön valikoimasta ja ja erilaisilla sopimuksilla. Kiinnitä valinnassa huomiota oman kiinteistösi sähköntarpeeseen, pysyykö se ympäri vuoden samana, vai vaihteleeko sähkönkulutus kausittain.
Sähkösopimus heti voimaan Vimpelissä
Sopimus sähköstä kannattaa tehdä heti, kun tietää esimerkiksi muuttopäivän, sillä yleisesti sähkösopimus astuu voimaan kaksi viikkoa sopimuksen teon jälkeen, kun kuluttajansuojalain mukainen peruutusaika on umpeutunut. Joillakin yhtiöillä on tarjolla pikasopimus vaihtoehto, jolloin voit saada sähkösopimuksesi voimaan heti sopimuksen teon jälkeen. Osa sähköntarjoajista veloittaa pikakytkentämaksun, jos sopimus halutaan heti voimaan. Tämä kannattaa tarkistaa sopimuksenteon yhteydessä.
Suosituimmat sähkösopimukset Vimpelissä
Yhtä ainoaa suosituinta tai parasta sähkösopimusta Vimpelissä on vaikea sanoa, sillä tilanne vaihtelee asiakkaan asuinmuodon mukaan. Kaukolämmössä olevaan kerrostaloyksiöön ei kannata välttämättä tehdä samanlaista sopimusta kuin sähkölämmitteiseen rivitalokolmioon. Yleisenä trendinä on uusiutuvista energianlähteistä saatava sähkö.
Muutto Vimpeliin – sähkösopimus muutonyhteydessä
Sähkösopimus kannattaa tehdä ajoissa, jotta se ei unohdu. Tällöin välttyy mahdollisilta pikakytkentämaksuilta, jonka sähköyhtiö saattaa periä, jos sopimus tehdään myöhemmin kuin kaksi viikkoa ennen muuttoa. Vanha sähkösopimus pitää myös muistaa irtisanoa, sillä vanhaa sähkösopimusta ei voi siirtää toiseen käyttökohteeseen. Joillakin sähköntarjoajilla voit kuitenkin ilmoittaa muuttavasi uuteen osoitteeseen ja sähköyhtiö huolehtii kaikesta muusta puolestasi. Usein muuton yhteydessä kannattaa tehdä vertailu sähkösopimuksista, sillä sopimuksissa on aluekohtaisia eroja.
Suosituimmat sähköyhtiöt Vimpelissä
Vimpelin Voima on paikallinen sähköntarjoaja, joka huolehtii alueella myös sähkönsiirrosta. Sähkösopimuksen voit kuitenkin tehdä myös usean valtakunnallisesti toimivan tarjoajan kanssa. Kaikilla yhtiöillä on erilaisia käyttösähkösopimuksia, jotka soveltuvat erilaisiin kohteisiin. Sähköyhtiön valintaan vaikuttaa paljon sähkön käyttökohde, joten suosituimmat sähköyhtiöt vaihtelevat paljon asuinkiinteistön tyypistä ja tarjolla olevista sopimuksista riippuen. Parhaimman vaihtoehdon saat valittua, kun mietit, millä tavalla tuotettua sähköä haluat ostaa ja mikä on sähkönkäyttötarpeesi.
Muita aiheeseen liittyviä sivuja
Sinua saattaisi kiinnostaa myös:
Etsiessäsi sähkösopimusta, sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti myös muista palvelustamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten: Lainojen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen3 sähkönsäästövinkkiä:
- Alenna huoneiden ja eri tilojen lämpötilaa
- Puhdista pölyt valaisimista ja vaihda valonlähteet ledeihin
- Pidä kodinkoneet puhtaina ja sulje aina ne laitteet, joita et käytä