Pörssisähkön hinta 7 vuorokauden keskiarvo 28 vuorokauden keskiarvo
0,25 snt/kWh 0,83 snt/kWh 3,52 snt/kWh

Sähkösopimus Vaasa

Ladataan lomaketta..

Sähkösopimus Vaasaan

Onko muutto aurinkoiseen länsirannikon kaupunkiin, Vaasaan, edessä? Mökkiä ostamassa? Vai oletko kenties Vaasasta kotoisin? Oli miten oli, sinua varmasti kiinnostaa Vaasan alueen sähkön hinnat. Sivustollamme pääset kilpailuttamaan sähkösopimukset helposti ja se vie aikaa vain muutaman minuutin. Vältyt siis soittelulta ja selvittelyltä.

Arki on muuttunut merkittävästi viimeisen vuosisadan aikana ja isoja muutoksia on tullut myös viime vuosikymmeninä. Lähes kaikki arjen toiminnot vaativat sähkö kokkaamisesta herätyskellon toimintaa. Ihmiset ovat myös tottuneet valitsemaan sähköisen version tuotteista, kuten hammasharjoista ja ruohonleikkureista, joista myös sähköä vaatimattomia versioita on tarjolla.

Sähkösopimus muodostuu kahdesta sopimuksesta: sähkönsiirto- ja käyttösähkösopimuksesta. Vaasassa sähkönsiirron hoitaa Vaasan Sähkö, eikä sitä voi kilpailuttaa. Sähkönsiirrosta sinun ei myöskään tarvitse tehdä erillistä sopimusta, koska se on aina saman hintainen ja astuu voimaan yhdessä käyttösähkösopimuksesi kanssa automaattisesti.

Kilpailuta ja vertaile sähkösopimukset ja sähkön hinta Vaasassa

Kilpailuttamalla sähkösopimuksen, varmistat itsellesi parhaan mahdollisen sähkön hinnan. Nettisivujemme kautta pääset kilpailuttamaan sähkösopimuksen Vaasan alueelle helposti ja ilman turhaa stressiä. Sinun tarvitsee vain tietää rakennustyyppi, arvioitu sähkönkulutus vuodessa ja postinumero, jotta pystymme näyttämään sinulle parhaat voimassa olevat tarjoukset. Mikäli olet muuttamassa ensimmäiseen omaan kotiin, kilpailutustyökalumme osaa antaa arvion asunnon sähkönkulutuksesta. Ymmärrämme, että muutto omaan kotiin on iso muutos elämässä ja haluamme tehdä siitä hieman helpomman.

Kilpailutustyökalustamme saat parhaat tarjoukset näkyviin ja pääset vertailemaan niitä. Ota huomioon kaikki sähkösopimuksen kulut ja vertaile kokonaishintaa sekä sopimuksen muita ehtoja ja ominaisuuksia.

Edullinen sähkösopimus Vaasaan netistä

Sivustollamme sähkösopimusten kilpailuttaminen on tehty erittäin helposki ja sen avulla löydätkin parhaan hinnan sähkösopimuksellesi minuuteissa välttäen tuskalliset puhelut ja muun selvittelyn. Parhaimmillaan voit saada sähköt toimimaan uudessa kodissasi jo samana päivänä.

Asuntosi sähköjen kytkentä voi kestää jopa kaksi viikkoa, jos asunto on ollut pidemmän aikaa tyhjillään. Tällaisessa tilanteessa on tärkeää tehdä sähkösopimus ajoissa ja varmistaa sähköjen toimiminen jo muuttopäivänä. Kaksi viikkoa määräytyy kuluttajasuojalaista, jossa nettiostosten reklamaatioajaksi on määritetty kaksi viikkoa.

Muuttopäivän ollessa lähellä edellisen asukkaan poismuuttopäivää, on todennäköistä, että sähköjä ei ole ehditty kokonaan kytkeä pois. Tällöin voit saada sähköt kotiisi lähes heti sopimuksen tekemisen jälkeen.

Mitä ottaa huomioon sähkösopimusta tehdessä?

Sähkösopimuksen tekeminen vaatii hieman perehtymistä muutamiin asioihin, joten nyt perehdytään niihin. Sen sopivuus sinulle määrittyy näistä asioista: sähkön tuotantotapa, hinnoittelu, sopimusehdot ja sopimusaika sekä perusmaksujen suuruus. Muista perehtyä kunnolla edeltäviin asioihin, jotta takaat itsellesi parhaan sopimuksen.

Mikä on minulle paras sähköntuotantotapa?

Tuotantotavat sähkölle vaihtelevat ja eri tavoilla tuotettua sähköä voi olla tarjolla eri alueilla. Pääsääntöisesti kaikki tuotantotavat ovat saatavilla koko Suomessa, koska Suomen sähköverkko on yhtenäinen.

Viimevuosina erityistä suosiota ovat saavuttaneet kaikenlaiset ekologiset sähkösopimukset, joiden asiakkaiden sähkö tuotetaan esimerkiksi tuuli- ja vesivoimalla, eli uusiutuvilla energiantuotantotavoilla.

Sopimustyypit

Sähkösopimukset ovat yleensä muodoltaan toistaiseksi voimassa olevia tai määräaikaisia. Toistaiseksi voimassa olevat sopimukset ovat voimassa siihen asti, että ne irtisanotaan. Määräaikaiset sopimukset puolestaan ovat voimassa määräajan ja päättyvät sitten. Mikäli unohdat uusia määräaikaisen sopimuksen, sitä jatketaan usein automaattisesti, jotta et jää ilman sähköä. Määräaikaisen sopimuksen irtisanominen onnistuu kesken sopimuskauden yleensä vain muuttotilanteessa.

Sähkön hinnoittelu

Se, mitä sähkö tulee maksamaan, perustuu sopimustyyppiin. Määräaikaisiin sopimuksiin sähköntarjoajat pystyvät tarjoamaan helpommin kiinteää hintaa kuin toistaiseksi voimassa oleviin, koska parin vuoden ajalle on vielä suhteellisen helppoa sitoutua tiettyyn hintaan toimittajan näkökulmasta. Pidemmällä aikavälillä tämä ei kuitenkaan ole kannattavaa.

Sähkön hinta määräaikaisissa sopimuksissa on usein kiinteä ja siksi sama koko sopimusajan. Toistaiseksi voimassa olevien sopimusten hinta puolestaa perustuu yleensä markkinahintaan. Markkinahinta tarkistetaan sopimuksiin sopimuksen määräämin aikavälein. Paljon käytettyjä tarkistuvälejä ovat esimerkiksi tunti tai kvartaali eli neljä kertaa vuodessa.

Sähkön hintaan voi vaikuttaa myös aika, jona sähköä käytetään. Erittelytapoja on useimmiten kolme:

  • aina samanhintainen yleissähkö
  • öisin edullisempi ja päivisin kalliimpi aikasähkö
  • ja kausien, kuten kesän ja talven, välillä vaihteleva kausisähkö

Perusmaksu

Sähkösopimukseen sisältyy perusmaksu, joka maksetaan kuukausittain. Sen suuruus vaihtelee eri sähköntoimittajien välillä ja saattaa vaikuttaa merkittävästi sähkösopimuksesi hintaan.

Opiskelemaan Vaasaan – sähkösopimus muuton yhteydessä

Vaasa on kaunis opiskelijakaupunki ja korkeakouluja sieltä löytyykin jopa viisi. Opiskelija-asuntoa etsiessä ja opiskelijahulinoiden alkaessa sähkösopimus voi päästä unohtumaan. Onneksesi sähkösopimus on helppo ja nopea kilpailuttaa sivustomme kautta, ja moni sähköntarjoaja tarjoaa pienestä lisämaksusta nopeampaa kytkentää sähkösopimuksellesi sen ottamisen yhteydessä. Voit siis huoletta keskittyä uuden elämänvaiheen alkamiseen.

Parhaat sähkösopimukset Vaasassa

Ihmisten elämäntilanteiden luomat tarpeet ja muut vaikuttavat tekijät ovat jokaisella eri, joten yhtä tiettyä oikeaa sähköntarjoajaa tai sähkösopimusta ei ole. Vaasan Sähkö on tunnetusti ollut tunnetusti edullinen vaihtoehto Vaasan alueella, mutta muista tarkistaa kilpailutustyökalustamme tämän hetken parhaat tarjoukset. Sähkösopimusta tehdessä on tärkeää pitää mielessä hinnoittelu ennen brändiä tai mummon suositusta. Veden saa keitettyä ja puhelimen ladattua myös pienempien ja tuntemattomampien sähköntarjoajien sähköllä, mikäli se on edullisin vaihtoehto.

Suosituimmat sähköyhtiöt Äänekoskella

Yhtä suosituinta sähköyhtiötä on vaikea mainita, sillä kuten mainittu, sopiva ja edullisin sähkösopimus riippuu aina sähkön käyttöpaikasta. Kaikki yhtiöt tarjoavat erityyppisiä sopimuksia, joten kannattaa tarkastella kilpailutussivuston tarjouksia, ne on lajiteltu siten, että se näyttää suosituimmat ja edullisimmat ensin.

Muita aiheeseen liittyviä sivuja

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Etsiessäsi sähkösopimusta, sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti myös muista palvelustamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten: Lainojen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

3 sähkönsäästövinkkiä:

  • Alenna huoneiden ja eri tilojen lämpötilaa
  • Puhdista pölyt valaisimista ja vaihda valonlähteet ledeihin
  • Pidä kodinkoneet puhtaina ja sulje aina ne laitteet, joita et käytä
Sähkön kilpailutus Pohjanmaalla
Kaskinen Korsnäs Kristiinankaupunki Kruunupyy Laihia
Luoto Maalahti Mustasaari Närpiö Pedersören kunta
Pietarsaari Uusikaarlepyy Vaasa Vöyri