Pörssisähkön hinta 7 vuorokauden keskiarvo 28 vuorokauden keskiarvo
0,15 snt/kWh 0,83 snt/kWh 3,52 snt/kWh

Sähkösopimus Tornio

Ladataan lomaketta..

Sähkösopimus Tornioon

Oletko muuttamassa Tornioon? Vai asutko kenties siellä jo? Mikäli vastasit kyllä, sinua todennäköisesti kiinnostaa sähkön hinta. Jokainen kotitalous tarvitsee sähköä nykypäivänä moniin kodin arkisiin askareisiin pyykinpesusta valaistukseen ja ruuanlaitosta viihteeseen.

Sähkönsiirrosta huolehtiva yritys on jokaisessa kaupungissa määritetty etukäteen, eikä sitä voi kilpailuttaa. Torniossa sähkönsiirron hoitaa Tornion Energia Oy. Valitessasi sähkösopimusta, sinun ei tarvitse huolehtia sähkönsiirron hankkimisesta ja sopimuksen täyttämisestä, sillä se tulee aina osana varsinaista sähkösopimusta.

Sähkön toimittavan yrityksen voit kilpailuttaa ja näin kannattaakin tehdä. Hinnoissa voi olla suuriakin eroja ja voit halutessasi valita, millaista sähköä haluat. Viimevuosina suosituksi on noussut erilaiset ekosähkösopimukset, joiden sähkö tuotetaan esimerkiksi tuuli- tai vesivoimalla.

Kilpailuta ja vertaile Tornion sähköyhtiöt ja sähkösopimukset

Taataksesi itsellesi parhaan mahdollisen sähkön hinnan. Sivuillamme voit kilpailuttaa sähkösopimuksesi nopeasti ja vaivattomasti käyttämällä kilpailutustyökalua, joka etsii sinulle aina parhaat hinnat. Tietoosi tarvitsen tulevan tai nykyisen asuntosi postinumeron, arvion sähkönkulutuksesta sekä rakennustyypin. Tiedot syötettyäsi näet heti Torniossa tarjolla olevat sähkösopimukset ja voit vertailla niitä.

Mistä tiedän arvion sähkönkulutuksestani?

Todellinen sähkönkulutuksesi riippuu omista sähkönkulutustottumuksistasi. Yleisesti voidaan kuitenkin arvioida seuraavasti (HUOM! Saunallisessa asunnossa sähköä kuluu noin 500 kwh enemmän vuodessa):

  • Kerrostaloasunnossa yhden hengen talous kuluttaa vuodessa noin 1600 kWh ja kahden hengen noin 2200 kWh ja kolmen noin 2500 kWh.
  • Rivitalossa kahden / kolmen hengen sähkönkulutus on noin 3000-3500 kWh vuodessa.
  • Kaukolämmitteisessä omakotitalossa sähkö kuluu vuodessa noin 7300 kWh ja sähkölämmitteisessä 19600 kWh.
    Nämä arviot perustuvat keskitason kulutukseen, ja voivat vaihdella kotitalouskohtaisesti.

Miten valita oikea sopimustyyppi?

Sähkön hinta on ollut jatkuvassa nousussa ja kannattaakin tarkistaa millainen sopimus on paras juuri sinulle, ettei laskusi nouse kohtuuttomaksi Sähkösopimuksia on monen tyyppisiä ja onkin tärkeää, että kiinnität huomiota eri tyyppisten sähkösopimusten piirteisiin.

Määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva?

Sopimus voi olla määräaikainen tai toistaiseksi voimassa oleva. Määräaikaiset sopimukset ovat usein sidottu kiinni tiettyyn hintaan. Sähkön hinnan noustessa tämä voi sen vuoksi olla hyvä vaihtoehto. Muuten kannattaa miettiä, onko mahdollista, että määräaikaisuus on sen verran pitkä, että voisit saada jo sen aikana edullisemman sopimuksen jostain muualta.

Toistaiseksi voimassa olevaa sopimusta ei ole sidottu kiinni määräaikaan, mutta myös sen hinta on usein ainakin jollakin tasolla sidottu markkinahintaan esimerkiksi hyödyntäen tunneittain vaihtuvaa pörssihintaa tai kvartaalihintaa, joka päivittyy neljä kertaa vuodessa. Näin ollen sähkön hinnan noustessa myös sähkölaskusi voi nousta merkittävästi.

Kiinteä- vai markkinahinta?

Sähkösopimuksessa sähkön hinnaksi voidaan olla määritetty kiinteä- tai markkinahinta. Molemmilla on puolensa. Kiinteähintaisessa sähkösopimuksessa hinta pysyy kiinteänä sopimusajan, joka voi olla esimerkiksi 2 vuotta. Sähkömarkkinoilla tapahtuvat muutokset eivät siis vaikuta tähän hintaan sopimusaikana.

Markkinahintainen sähkö päivittyy sovitun syklin mukaan seuraten markkinahintaa. Tätä vaihtoehtoa tarjotaan yleensä toistaiseksi voimassa oleviin sopimuksiin. Hinnat voivat päivittyä pörssisähkön hintaa seuraten esimerkiksi tunneittain tai kvartaaleittain.

Mitä muuta minun tulee huomioida sopimusta tehdessä?

Tarkista sopimusta tehdessä hinnan lisäksi perusmaksu. Niissä voi olla suuriakin eroja.

Kiinnitä huomiota myös sähkön tuotantotapaan ja sähkösi tyyppiin. Sähkö voi olla yleissähköä, jolloin hinta on sama ympäri vuorokauden, aikasähköä, jolloin hinta on yöllä yleensä edullisempi kuin päivällä, tai kausisähköä, jolloin sähkön hinta vaihtelee esimerkiksi kesä- ja talvikauden välillä.

Edullinen sähkösopimus Tornioon netistä

Sähkösopimus on helppo ja nopea tehdä netissä. Kilpailutus vie vain muutaman minuutin, mutta on silti tärkeää perehtyä valitsemasi sopimuksen ominaisuuksiin ennen sopimuksen tekemistä.

Muuttamassa Tornioon?

Muutto uuteen kaupunkiin on jännittävää aikaa. Muista kuitenkin tehdä sähkösopimus ajoissa, jotta vältyt ikäviltä yllätyksiltä.

Mikäli asuntosi sähköjä ei ole katkaistu välissä, voit usein alkaa käyttää laitteitasi heti. Jos asunto on ollut tyhjillään ennen muuttoasia, sähkösopimuksen voimaantulo ja sähkön kytkeminen voi kestää päivästä pariin viikkoon. Kaksi viikkoa on yleinen sopimuksen voimaantuloaika, koska silloin kuluttajansuojalain mukainen reklamaatioaika on mennyt ohi.

Jos olet kuitenkin unohtanut tehdä sähkösopimuksen ajoissa, monet yritykset tarjoavat pikakytkentää lisämaksusta, jolloin saat sähkösi toimimaan nopeammin.

Suosituimmat sähköyhtiöt ja -sopimukset Torniossa

Torniossa, kuten muissakaan kaupungeissa, yhtä oikeaa ratkaisua sähkösopimuksen valintaan harvoin on. Voit kilpailuttamalla löytää parhaan sopimuksen juuri sinulle.

Suosittuja Torniossa ovat kuitenkin Fortum, Oomi, Kotimaan Energia, Nordic Green Energy ja Nivos. Jokainen sähköyhtiö tarjoaa useampia sopimuksia, ja yhdellä yhtiöllä yksi sopimus voi olla kannattavampi ja toisella taas toinen. Perehdy siis huolella sopimuksen piirteisiin. Suuret sähköyhtiöt näkyvät usein listauksissa, mutta pienen sähköyhtiön tarjotessa parempaa hintaa hyvillä ehtoilla, kannattaa tarjoukseen tarttua.

Muita aiheeseen liittyviä sivuja

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Etsiessäsi sähkösopimusta, sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti myös muista palvelustamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten: Lainojen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

3 sähkönsäästövinkkiä:

  • Alenna huoneiden ja eri tilojen lämpötilaa
  • Puhdista pölyt valaisimista ja vaihda valonlähteet ledeihin
  • Pidä kodinkoneet puhtaina ja sulje aina ne laitteet, joita et käytä
Sähkön kilpailutus Lapissa
Enontekiö Inari Kemi
Kemijärvi Keminmaa Kittilä
Kolari Muonio Pelkosenniemi
Pello Posio Ranua
Rovaniemi Salla Savukoski
Simo Sodankylä Tervola
Tornio Utsjoki Ylitornio