Pörssisähkön hinta 7 vuorokauden keskiarvo 28 vuorokauden keskiarvo
0,15 snt/kWh 0,83 snt/kWh 3,52 snt/kWh

Sähkösopimus Somero

Ladataan lomaketta..

Sähkösopimus Somerolle

Asutko jo Somerolla tai onko muutto Somerolle edessäpäin? Mikäli vastasit kyllä, Someron sähkön hinta on sinuun vaikuttava asia. Sähkö on nykypäivänä tarve kotitalouksissa, koska viihteen lisäksi sitä tarvitaan moniin perustarpeisiin, kuten ruuanvalmistukseen ja pyykin pesemiseen.

Sähkönsiirto tapahtuu jokaisessa kaupungissa ennalta määritetyn yrityksen toimesta, joten sen hintaan et voi vaikuttaa. Somerolla sähkönsiirrosta vastaa Elenia. Sähkösopimusta tehdessä, sähkönsiirto tulee automaattisesti sähkösopimuksessa voimaan, joten siitä ei tarvitse erikseen huolehtia.

Käyttösähkön tarjoavan yrityksen voit kilpailuttaa ja näin valita monista sähkötarjoajista itsellesi parhaan. Hinnat voivat vaihdella eri sähköntarjoajien välillä suurestikin, joten kilpailuttaminen on aina hyvä tehdä. Viime vuosien aikana erityyppiset ekologiset sähkösopimukset ovat nousseet suosituiksi. Niihin sisältyvä sähkö on tuotettu esimerkiksi tuuli- tai vesivoimalla.

Kilpailuta ja vertaile Someron sähköyhtiöt ja sähkösopimukset

Jotta saat varmasti parhaan hinnan käyttösähköllesi, muista kilpailuttaminen. Sivuillamme pystyt kilpailuttamaan sähkösopimuksesi huolettomasti ja nopeasti käyttämällä yksinkertaista kilpailutustyökaluamme. Se etsii sinulle aina parhaat hinnat asuinalueesi perusteella. Tarvitset vain asunnon postinumeron, arvion vuotuisesta sähkönkulutuksesta ja asunnon rakennustyypin. Tietojen syöttämisen jälkeen, näkyviin tulee heti Somerolla tarjolla olevat sähkösopimukset ja voit vertailla niitä vapaasti.

Mistä tiedän arvion sähkönkulutuksestani?

Sähkönkulutuksesi riippuu asunnossa asuvien henkilöiden sähkönkulutustottumuksista. Voidaan arvioida, että kulutus on keskimäärin alla olevan arvion mukaista (HUOM! Asunnon sisältäessä käytössä olevan saunan, sähkönkulutus voi olla noin 500 kWh korkeampi vuositasolla):

Kerrostaloasunnossa 1 henkilö kuluttaa noin 1600 kWh, kaksi henkilöä noin 2200 kWh ja kolme henkilöä noin 2500 kWh sähköä vuodessa.
Rivitaloasunnossa sähköä kuluu vuodessa noin 3000-3500 kWh kahdelta / kolmelta henkilöltä.
Omakotitalossa kaukolämmitteisenä sähköä kuluu noin 7300 kWh, ja sähkölämmitteisenä, noin 19600 kWh vuodessa.
Nämä luvut perustuvat keskimääräiseen kulutukseen tyypillisissä kotitalouksissa.

Miten valita oikea sopimustyyppi?

Sähkön hinta on noussut lähes poikkeuksetta vuosittain. Sähkösopimusta solmiessa tulee varmistua siitä, millainen sopimus on paras juuri sinulle. Tarkasta myös, että sähkölaskusi ei voi nousta liian kalliiksi. Sähkösopimuksia on paljon erilaisia ja sinun täytyy perehtyä tarjolla olevien sähkösopimusten ominaisuuksiin.

Määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus?

Sähkösopimuksen kesto voi olla määräaikainen tai toistaiseksi voimassa oleva. Määräaikaisen sopimuksen piirteisiin kuuluu usein muuttumaton hinta sopimuskauden ajaksi, ei kiinteä hinta. Sähkön markkinahinnan noustessa vaihdellessa, tämä voi pitää sähkölaskun hyvinkin järkevissä summissa. Määräaikaisuutta kannattaa kuitenkin miettiä ainoastaan, jos on valmis sitoutumaan siihen koko määräajaksi ja uskoo saaneensa oikeasti hyvän tarjouksen.

Toistaiseksi voimassa oleva sopimus on voimassa sen irtisanomiseen saakka. Tällaisten sopimusten hinta on usein sidoksissa markkinoiden pörssihintaan, joka vaihtuu jopa tunneittain. Sopimusta vahvistaessa on hyvä tiedostaa hinnan nopea ja mahdollisesti suurikin nousu.

Kiinteä- vai markkinahinta?

Sähkösopimuksessa hinta on joko kiinteä tai markkinahinta. Kiinteällä hinnalla sähkösopimuksessa varmistat hinnan, joka ei muutu sopimuskauden aikana. Vain sähkönkulutuksesi vaikuttaa sähkölaskusi suuruuteen sopimusaikana.

Markkinahintaisena sähkön hinta päivittyy todellisen sen hetkisen markkinahinnan mukaan. Päivittymisväli on määritelty aina sopimuksessa. Tällainen hinnoittelu on yleensä toistaiseksi voimassa olevissa sähkösopimuksissa.

Mitä muuta minun tulee huomioida sähkösopimusta tehdessä?

Varmista myös sähkösopimuksen perusmaksu, kun olet tekemässä uutta sähkösopimusta. Perusmaksut ovat kuukausimaksuja, ja ne ovat osa jokaista sähkösopimusta. Perusmaksujen suuruudet vaihtelevat ja voivatkin tehdä sopimuksesta kalliin.

Kiinnitä huomiota myös tapaan, jolla sähkön tuotetaan ja valitsemasi sähkön tyyppiin. Sähkö voi olla vuorokauden ympäri saman hintaisena pysyvää yleissähköä, öisin edullisempaa ja päivällä kallistuvaa aikasähköä tai kesä- ja talvikausien mukana vaihtelevan hintaista kausisähköä.

Edullinen sähkösopimus Somerolle netistä

Sähkösopimus on tehtävissä netin kautta nopeasti ja sujuvasti. Kilpailuttaminen vie vain hetken ja hoituu vaivattomasti. Helppoudesta huolimatta on tärkeää perehtyä valitun sopimuksen kaikkiin ehtoihin ennen sen allekirjoittamista.

Muuttamassa Somerolle?

Muutto uuteen kaupunkiin muuttaa elämää merkittävästi. Muista muutosten keskellä tehdä sähkösopimus ajoissa. Näin vältyt hetkelliseltä sähköttömyydeltä.

Jos asunto ei ole ollut pitkään tyhjillään, on mahdollista, että niitä ei ole ehditty kokonaan kytkeä pois. Tällöin voit saada sähköt käyttöösi lähes heti sopimuksen solmimisen jälkeen. Muussa tapauksessa sopimus astuu voimaan ja sähköt kytketään noin 2-14 päivän kuluessa sopimuksen tekemisestä. Pääsääntöisesti kahdessa viikossa sähkösopimus on voimassa, kun kuluttajansuojalain mukainen reklamaatioaika on umpeutunut.

Tilanteessa, jossa sähkösopimuksen tekeminen ajoissa on päässyt unohtumaan, on mahdollisuus saada sähköt kytkettyä nopeammin monien sähköntarjoajien tarjoamalla nopealla kytkentäajalla lisäpientä maksua vastaan. Näin voit saada sähköt käyttöösi nopeimmillaan saman päivän aikana asuntoosi.

Suosituimmat sähköyhtiöt ja -sopimukset Somerolla

Somerolla, kuten myös monissa muissa kunnissa, hinta ja sopivuus juuri sinulle määrittyvät sinun mukaasi, eikä yhtä oikeaa sopimusta tai tarjoajaa ole. Kilpailuttaminen auttaa parhaan vaihtoehdon löytämisessä.

Suosittuja sähköntarjoajia Somerolla ovat Kotimaan Energia, Nordic Green Energy, Fortum ja Oomi. Sähköyhtiöillä on tarjottavana useita erilaisia sopimuksia. Perehdy sopimuksen sisältöön huolellisesti ennen sen allekirjoittamista. Pienikin sähköyhtiö voi olla paras valinta, jos siltä löytyy juuri sinulle hyvä sopimus.

Muita aiheeseen liittyviä sivuja

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Etsiessäsi sähkösopimusta, sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti myös muista palvelustamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten: Lainojen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

3 sähkönsäästövinkkiä:

  • Alenna huoneiden ja eri tilojen lämpötilaa
  • Puhdista pölyt valaisimista ja vaihda valonlähteet ledeihin
  • Pidä kodinkoneet puhtaina ja sulje aina ne laitteet, joita et käytä
Sähkön kilpailutus Varsinais-Suomessa
Aura Kaarina Kemiönsaari Koski Tl
Kustavi Laitila Lieto Loimaa
Marttila Masku Mynämäki Naantali
Nousiainen Oripää Paimio Parainen
Pyhäranta Pöytyä Raisio Rusko
Salo Sauvo Somero Taivassalo
Turku Uusikaupunki Vehmaa