Pörssisähkön hinta 7 vuorokauden keskiarvo 28 vuorokauden keskiarvo
0,63 snt/kWh 0,2 snt/kWh 5,23 snt/kWh

Sähkösopimus Sipoo

Ladataan lomaketta..

Sähkösopimus Sipooseen

Oletko jo Sipoon asukas? Vai onko muutto Sipooseen edessä? Mikäli vastasit kyllä, sähkön hinta alueella on sinulle olennainen asia. Sähköä tarvitaan kotitalouksissa nykypäivänä viihteen lisäksi moniin perustarpeisiin, kuten ruuanlaittoon ja pyykinpesuun.

Sähkönsiirrosta huolehtiva yritys on jokaisessa kaupungissa määritetty valmiiksi, etkä voi vaikuttaa sen valintaan. Sipoossa sähkönsiirrosta vastaa Sipoon Energia. Sähkösopimusta hankkiessa, sähkönsiirrosta huolehtimisen ja sopimuksen täyttämisen voi unohtaa, koska se tulee automaattisesti sähkösopimuksen tekemisen jälkeen.

Käyttösähkön tarjoajan voit kilpailuttaa ja valita itsellesi sopivimman vaihtoehdon. Kilpailuttaminen kannattaa aina. Hinnat voivat vaihdella suurestikin eri tarjoajien välillä. Viime vuosina erilaiset ekologiset sähkösopimukset ovat nousseet suosituiksi. Niiden sähkö on uusiutuvaa ja tuotettu esimerkiksi tuuli- tai vesivoimalla.

Kilpailuta ja vertaile Sipoon sähköyhtiöt ja sähkösopimukset

Jotta saat varmasti parhaan hinnan sähköllesi, kilpailuttaminen on avainratkaisu. Sivuillamme voit kilpailuttaa sähkösopimuksesi vaivattomasti ja nopeasti käyttämällä yksinkertaista kilpailutustyökaluamme. Se etsii sinulle aina parhaan hinnan asuntosi sähkölle. Tarvitset vain tulevan tai nykyisen asuntosi postinumeron, arvion vuotuisesta sähkönkulutuksestasi ja rakennustyypin, jossa asuntosi sijaitsee. Syötettyäsi tiedot, näkyviin tulee heti Sipoossa tarjolla olevat sähkösopimukset ja voit vertailla niitä.

Mistä tiedän arvion sähkönkulutuksestani?

Todellinen sähkönkulutuksesi riippuu asunnon asukkaiden sähkönkulutustottumuksista. Yleisesti voidaan arvioida, että kulutus on alla olevaa arviota muistuttava (HUOM! Asuntoon sisältäessä käytössä olevan saunan, sähkönkulutus on noin 500 kWh korkeampi vuositasolla):

Kerrostaloasunto: 1 henkilö = noin 1600 kWh, kaksi henkilö = noin 2200 kWh ja kolme henkilöä = noin 2500 kWh vuodessa
Rivitaloasunto: noin 3000-3500 kWh kahdelta / kolmelta henkilöltä
Omakotitalo: kaukolämmitteinen = noin 7300 kWh ja sähkölämmitteinen = noin 19600 kWh vuodessa
Arviot perustuvat yleiseen keskikulutukseen eri rakennustyypeissä, ja voivat vaihdella kotitalouden kulutustottumusten mukaan.

Miten valita oikea sopimustyyppi?

Sähkön hinta on ollut nousussa lähes poikkeuksetta viimevuosina ja sähkösopimusta solmiessa on tärkeää varmistaa, millainen sopimus sopii parhaiten juuri sinulle. Varmista myös, että laskusi ei voi nouse kohtuuttoman kalliiksi. Sähkösopimuksia myydään erilaisia ja sinun tuleekin olla perillä erityyppisten tarjolla olevien sähkösopimusten ominaisuuksista.

Määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus?

Sähkösopimus voi olla kestoltaan määräaikainen tai toistaiseksi voimassa oleva. Määräaikaisen sopimuksen piirteisiin kuuluu usein kiinteä hinta, joka ei muutu sopimuskauden aikana. Sähkön markkinahinnan noustessa merkittävästi, tämä voi pitää sähkölaskun hyvinkin kohtuullisissa summissa. Määräaikaisuutta kannattaa kuitenkin miettiä ainoastaan, mikäli on valmis sitoutumaan siihen koko määräajaksi ja uskoo hinnan olevan hyvä koko sopimusajalle.

Toistaiseksi voimassa oleva sopimus on voimassa, kunnes se irtisanotaan. Näiden sopimusten hinta on usein sidottu markkinoilla vallitsevaan pörssihintaan, joka vaihtuu tunneittain tai kvartaaleittain eli neljä kertaa vuodessa. Sopimusta solmiessa on hyvä tiedostaa mahdollinen hinnan suurikin nousu.

Kiinteä- vai markkinahinta?

Sähkösopimuksessa sähkön hinta määritetään kiinteäksi tai markkinahinnaksi. Kiinteällä hinnalla sähkösopimuksessa takaat itsellesi hinnan, joka pysyy koko sopimuskauden ajan samana. Markkinahinnan muutokset eivät vaikuta sähkölaskusi hintaa sopimusajan puitteissa.

Markkinahintaisen sähkön hinta päivittyy sähkön todellisen markkinahinnan mukaan tietyin sopimuksessa määritetyin aikavälein. Tällaiset sopimukset ovat usein osana toistaiseksi voimassa olevia sähkösopimuksia. Hinnat päivittyvät pörssisähkön hinnan vaihteluiden mukaisesti esimerkiksi tunneittain tai kvartaaleittain.

Mitä muuta minun tulee huomioida sähkösopimusta tehdessä?

On aiheellista tarkistaa myös sähkösopimuksen perusmaksu. Perusmaksut ovat kuukausimaksuja, ja ne ovat osa jokaista sähkösopimusta. Ne erääntyvät maksettavaksi, vaikka et käyttäisi sähköä ollenkaan.

Muista ottaa huomioon myös tapa, jolla sähkön tuotantotapa ja valitsemasi sähkön tyyppi. Sähkö voi olla vuorokauden ympäri saman hintaista eli yleissähköä, öisin edullisempaa ja päivällä kalliimpaa eli aikasähköä tai kesä- ja talvikausien mukaan vaihtelevahintaista eli kausisähköä.

Edullinen sähkösopimus Sipooseen netistä

Sähkösopimus on nopeasti ja selkeästi tehtävissä netissä. Kilpailuttaminen vie vain minuutteja ja on vaivatonta, mutta silti on tärkeää perehtyä sähkösopimuksen kaikkiin kohtiin ennen sen lopullista hyväksymistä.

Muuttamassa Sipooseen?

Muutto uuteen kaupunkiin on suuri muutos elämään. Sähkösopimuksen tekeminen ajoissa on tärkeää huolehtia ajoissa, jotta vältyt sähköittä asumiselta.

Mikäli asuntosi sähköjä ei ole ehditty katkaista kokonaan edellisen asukkaan muuton jälkeen, sähköt toimivat yleensä heti sopimuksen tehtyäsi. Jos asunnossa ei ole ollut asukasta pidempään aikaan, sähkösopimuksen voimaantulo ja sähköjen kytkeminen asuntoon voi kestää päivistä pariin viikkoon. Sähkösopimukset tulevat pääsääntöisesti voimaan viimeistään kaksi viikkoa sopimuksen teon jälkeen kuluttajansuojalain reklamaatioajan umpeuduttua.

Jos sähkösopimuksen tekeminen ajoissa on kuitenkin päässyt unohtumaan, useimmilla sähköntarjoajilla on tarjolla lisäpalveluna nopeampi kytkentäaika pientä maksua vastaan. Näin sinulla on mahdollisuus saada sähköt parhaimillaan saman päivän aikana asuntoosi.

Suosituimmat sähköyhtiöt ja -sopimukset Sipoossa

Sipoossa, muiden paikkojen tavoin, sähkösopimuksen hinta ja sopivuus määrittyy omien vaatimustesi mukaan, eikä yhtä oikeaa sähköntarjoajaa tai sähkösopimusta ole. Kilpailuttamalla löydät helpoiten parhaan vaihtoehdon.

Suosiossa olleita sähköntarjoajia Sipoossa ovat Oomi, Kotimaan Energia, Nordic Green Energy ja Fortum. Sähköntarjoajat tarjoavat useita erilaisia sopimuksia. Perehdy sopimuksen kaikkiin kohtiin ennen allekirjoittamista. Pieni sähköyhtiö voi tarjota parempaa sopimusta, ja se voikin olla kannattavin vaihtoehto joissain tapauksissa.

Muita aiheeseen liittyviä sivuja

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Etsiessäsi sähkösopimusta, sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti myös muista palvelustamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten: Lainojen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

3 sähkönsäästövinkkiä:

  • Alenna huoneiden ja eri tilojen lämpötilaa
  • Puhdista pölyt valaisimista ja vaihda valonlähteet ledeihin
  • Pidä kodinkoneet puhtaina ja sulje aina ne laitteet, joita et käytä
Sähkön kilpailutus Uudellamaalla
Askola Espoo Hanko Helsinki
Hyvinkää Inkoo Järvenpää Karkkila
Kauniainen Kerava Kirkkonummi Lapinjärvi
Lohja Loviisa Myrskylä Mäntsälä
Nurmijärvi Pornainen Porvoo Pukkila
Raasepori Sipoo Siuntio Tuusula
Vantaa Vihti