Pörssisähkön hinta 7 vuorokauden keskiarvo 28 vuorokauden keskiarvo
0,63 snt/kWh 0,2 snt/kWh 5,23 snt/kWh

Sähkösopimus Siilinjärvi

Ladataan lomaketta..

Sähkösopimus Siilinjärvelle

Onko muutto Siilinjärvelle edessä? Vai oletko kenties jo Siilinjärven asukas? Mikäli vastasit kyllä, olet todennäköisesti kiinnostunut sähkön hinnasta alueella. Jokainen kotitalous tarvitsee sähköä kodin pyörittämiseen, kuten pyykinpesuun ja ruuanlaittoon.

Sähkönsiirron hoitava yritys on jokaisessa kaupungissa valittu valmiiksi, eikä sen valintaan voi vaikuttaa. Siilinjärvellä sähkönsiirron hoitaa Savon Voima. Kun valitset sähkösopimusta, sinun ei tarvitse miettiä sähkönsiirron valitsemista tai sopimuksen täyttämisestä, koska se on aina osana varsinaista sähkösopimusta.

Käyttösähkön toimittavan yrityksen voit kilpailuttaa ja itse valita. Se onkin erittäin fiksua tehdä. Hinnoissa voi olla suuria eroja eri yritysten välillä. Viime vuosina suosituksi on noussut erilaiset ekologiset sähkösopimukset, joiden sähkö tuotetaan esimerkiksi uusiutuvilla energiantuotantomenetelmillä.

Kilpailuta ja vertaile Siilinjärven sähköyhtiöt ja sähkösopimukset

Varmistuaksesi parhaasta mahdollisesta sähkön hinnan. Sivuillamme voit kilpailuttaa sähkösopimuksesi nopeasti ja huolettomasti käyttämällä yksinkertaista kilpailutustyökaluamme, joka etsii sinulle aina parhaat hinnat. Tietoosi tarvitset vain tulevan tai nykyisen asuntosi postinumeron, arvion tulevasta sähkönkulutuksestasi ja asuntosi rakennustyypin. Kun olet syöttänyt tiedot, saat heti näkyviin Siilinjärvellä tarjolla olevat sähkösopimukset ja voit vertailla niitä.

Mistä tiedän arvion sähkönkulutuksestani?

Todellinen sähkönkulutuksesi riippuu siitä, miten olet tottunut käyttämään eri sähkölaitteita. Yleisellä tasolla voidaan arvioida kulutuksen olevan seuraavanlainen (HUOM! Jos asunnossa on sauna, sähköä kuluu noin 500 kWh enemmän vuodessa):

Kerrostaloasunnossa yhden henkilö kuluttaa vuodessa noin 1600 kWh ja kaksi keskimäärin 2200 kWh. Kolmen henkilön kulutus on noin 2500 kWh.
Rivitalossa sähkönkulutus on noin 3000-3500 kWh vuodessa kahdelta tai kolmelta henkilöltä.
Omakotitalon kulutukseen vaikuttaa myös lämmitys. Sähkö kuluu vuodessa noin 7300 kWh kaukolämmitteisessä ja 19600 kWh sähkölämmitteisessä omakotitalossa.
Nämä arviot perustuvat keskitason kulutukseen, ja voivat vaihdella kotitalouskohtaisesti.

Miten valita oikea sopimustyyppi?

Sähkön hinta on noussut lähes poikkeuksetta viimevuosina ja sähkösopimusta ottaessa on tärkeää tarkistaa, millainen sopimus on paras juuri sinulle varmistuaksesi, että laskusi ei nouse kohtuuttoman kalliiksi. Sähkösopimuksia myydään monenlaisia ja sinun tuleekin varmistaa, että kiinnität huomiota erityyppisten tarjolla olevien sähkösopimusten ominaisuuksiin.

Määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus?

Sähkösopimus voi olla kestoltaan määräaikainen tai toistaiseksi voimassa oleva. Määräaikaisissa sopimuksissa hinta on usein kiinteä, eikä se muutu. Sähkön markkinahinnan noustessa merkittävästi, tämä voi pelastaa sähkölaskun. Muuten määräaikaisuutta kannattaa miettiä vain, jos on valmis sitoutumaan siihen varmasti määräajaksi, eikä usko löytävänsä sopimusaikana edullisempaa sopimusta.

Toistaiseksi voimassa oleva sopimus on nimensä mukaisesti voimassa toistaiseksi, kunnes se irtisanotaan. Näiden sopimusten hinta on usein sidottu markkinahintaan esimerkiksi pörssihintaan, joka vaihtuu tunneittain tai neljä kertaa vuodessa päivittyvään kvartaalihintaan. Tällaisen sopimuksen valitessa tulee olla tietoinen mahdollisesta hinnannoususta.

Kiinteä- vai markkinahinta?

Sähkösopimuksessa sähkön hinta on määritetty kiinteäksi tai markkinahinnaksi. Kiinteähintaisessa sähkösopimuksessa sopimuksenmukainen hinta pysyy koko sopimuskauden ajan samana. Sähkömarkkinoiden muutokset eivät siis vaikuta sähkösi hintaan.

Markkinahintainen sähkö määrittyy todellisen sähkön hinnan mukaan tietyin sovituin aikavälein. Se on usein osana toistaiseksi voimassa olevia sopimuksia. Hinnat päivittyvät pörssisähkön hinnan mukaisesti esimerkiksi tunneittain tai kvartaaleittain.

Mitä muuta minun tulee huomioida sähkösopimusta tehdessä?

Muista tarkistaa myös sähkösopimuksen perusmaksu. Perusmaksut ovat kuukausimaksuja, ja niissä voi olla isoakin vaihtelevuutta eri yritysten välillä.

Huomioi myös tapa, jolla sähkö on tuotettu ja valitsemasi sähkön tyyppi. Sähkö voi olla vuorokauden ympäri saman hintaista olevaa yleissähköä, öisin edullisempaa aikasähköä tai Kesä- ja talvikausien mukaan vaihtelevahintaista kausisähköä.

Edullinen sähkösopimus Siilinjärvelle netistä

Sähkösopimus on helposti ja muutamassa minuutissa tehtävissä netissä. Kilpailutus on nopeaa ja vaivatonta, mutta muista silti perehtyä sähkösopimuksen kaikkiin ominaisuuksiin ennen sen allekirjoittamista.

Muuttamassa Siilinjärvelle?

Muutto uuteen kaupunkiin tuo uudet tuulet elämään. Sähkösopimuksen teosta on tärkeää kuitenkin huolehtia ajoissa, jotta vältyt ilman sähköä asumiselta

Jos asuntosi sähköjä ei ole ehditty katkaista kokonaan edellisen asukkaan muutettua pois, sähköt toimivat usein heti sopimuksen tehtyäsi. Mikäli asunto on ollut ilman asukasta jonkin aikaa, sähkösopimuksen voimaantulo ja sähkön kytkeminen voi kestää joitakin päiviä. Sähkösopimukset tulevat usein voimaan kaksi viikkoa sopimuksen teosta kuluttajansuojalain reklamaatioajan ummettua.

Mikäli sähkösopimuksen tekeminen ajoissa on kuitenkin unohtunut, useimmat sähköntarjoajat tarjoavat nopeampaa kytkentäaikaa pientä lisämaksua vastaan. Näin voit saada sähköt parhaimillaan saman päivän aikana käyttöösi.

Suosituimmat sähköyhtiöt ja -sopimukset Siilinjärvellä

Siilinjärvellä, muiden paikkojen tavoin, sähkösopimuksen valinta perustuu juuri sinun omaan valintaasi, eikä yhtä oikeaa sähköntarjoajaa tai sähkösopimusta ole. Kilpailuttamalla löydät oikean vaihtoehdon itsellesi.

Suosiossa olleita sähköntarjoajia Siilinjärvellä ovat Fortum, Kotimaan Energia, Oomi, Nivos ja Nordic Green Energy. Kaikki sähköyhtiöt tarjoavat useita erilaisia sopimuksia. Perehdy tarkasti sopimuksen kohtiin ennen allekirjoittamista. Pienen sähköyhtiön tarjotessa parempaa hintaa hyvillä ehtoilla, kannattaa tarjoukseen tarttua, vaikka sitä ei näkyisikään suurissa listauksissa tai se ei ole sinulle ennestään tuttu.

Muita aiheeseen liittyviä sivuja

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Etsiessäsi sähkösopimusta, sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti myös muista palvelustamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten: Lainojen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

3 sähkönsäästövinkkiä:

  • Alenna huoneiden ja eri tilojen lämpötilaa
  • Puhdista pölyt valaisimista ja vaihda valonlähteet ledeihin
  • Pidä kodinkoneet puhtaina ja sulje aina ne laitteet, joita et käytä
Sähkön kilpailutus Pohjois-Karjalassa
Iisalmi Joroinen Kaavi Keitele
Kiuruvesi Kuopio Lapinlahti Leppävirta
Pielavesi Rautalampi Rautavaara Siilinjärvi
Sonkajärvi Suonenjoki Tervo Tuusniemi
Varkaus Vesanto Vieremä