Pörssisähkön hinta 7 vuorokauden keskiarvo 28 vuorokauden keskiarvo
0,25 snt/kWh 0,83 snt/kWh 3,52 snt/kWh

Sähkösopimus Seinäjoki

Ladataan lomaketta..

Sähkösopimus Seinäjoelle

Kilpailutamme sähkösopimukset Seinäjoella. Löydä hintavertailumme avulla edullinen sähkösopimus Seinäjoelle ja tee sähkösopimus helposti netissä.

Seinäjoella on runsaasti erilaisia mahdollisuuksia valita sähköyhtiö, joten vertaileminen todellakin kannattaa. Mitä enemmän kuluttajalla on valinnanvaraa, sitä vahvemmilla hän on, sillä yhtiöt joutuvat kilpailemaan asiakkaista keskenään. Kuluttajan tehtäväksi jää tehdä päätös. Seuraavaksi esittelemme paikallisia sähköyhtiöitä ominaisuuksineen, jotta voit pohtia omaa päätöstäsi ja löytää perusteluja sen tueksi.

Sähköyhtiöiden vertailussa huomiota kannattaa kiinnittää ainakin siihen, mikä on tuotantotapa (esimerkiksi uusiutuva tai sekasähkö) ja mikä on sopimustyyppi (esimerkiksi pakettisähkö, yleissähkö tai pörssisähkö). Lisäksi kannattaa luonnollisesti katsoa tarkkaan, mikä on sähkön kuukausimaksu, kuinka se muodostuu ja miten pitkäksi aikaa sopimukseen sitoudutaan.

Kilpailuta ja vertaile Seinäjoen sähköyhtiöt ja sähkösopimukset

Ei ole samantekevää, mitä kautta hankit talouteesi sähkösopimuksen ja millaiseen sopimukseen päädyt. Sähköä saattaa kulua arjessa yllättävä määrä ja vertaamalla sähkösopimuksia saatat säästää reilusti rahaa. Olisi siis ilmeisen lyhytnäköistä olla selvittämättä, mikä sähkösopimus vastaa parhaiten omiin tarpeisiin.

Usein kuulee valitettavan sitä, että eri sähköyhtiöistä on vaikea löytää tietoa. Faktat ovat hajallaan ympäri nettiä palveluntuottajien omilla sivuilla, ja toisinaan valitettavasti vaikeasti löydettävissä sieltäkin. Lisäksi sopimuksia ja tarjouksia voi olla vaikea mitata ja verrata keskenään, koska ne sisältävät keskenään erilaisia asioita ja ehtoja. Kokonaisuutta on haastava hahmottaa ja pitää mielessä.

Lopullinen sähkön kokonaishinta koostuu kolmesta asiasta: sähköenergian hinnasta, sähköverosta ja sähkön siirtohinnasta. Jokainen näistä lohkaisee noin kolmanneksen lopullisesta kokonaissummasta. Kun puhutaan sähkön kilpailutuksesta, puhutaan nimenomaan sähköenergiasta, sillä veroja ei voi kilpailuttaa ja siirtohinnan määrää paikallisen verkkoyhtiön hinta.

Karhu Voima

Tällä yhtiöllä tarjolla on kolme sopimuksen kokoluokkaa, joista voit valita parhaan vaihtoehdon. Sopimus on voimassa niin kauan kuin haluat. Energiaa paketti sisältää 5000 kWh/vuosi. Mikäli kulutus ylittää kuukausikulutuksen vuositasolla, ylimenevä osuus tasauslaskutetaan Karhu Voiman Varma -tuotteen hinnan mukaisesti.

Fortum

Pakettisähkö toimii kiinteällä kuukausihinnalla, joten laskujen suhteen ei ilmaannu yllätyksiä. Tuotantotavaksi on valittavana ympäristöystävällinen vaihtoehto, ja sopimukseen on mahdollisuus lisätä myös kotivakuutus.

Lumo Energia

Määräaikaisilla sopimuksilla sähkön hinta pysyy samana sopimuskauden ajan, joten mahdollisesta hinnannoususta ei tarvitse kantaa huolta.

Nordic Green Energy

Uusiutuvalla energialla tuotettua sähköä on mahdollista ostaa erilaisin sopimuksin. Opiskelijat saavat pörssisähkösopimuksen kuusi ensimmäistä kuukautta ilman kuukausimaksua.

Kotimaan Energia

Yleissähköä tarjoava yhtiö lupaa muuttajille tuntuvia etuja esimerkiksi ilmaissähkön muodossa. Lisäksi on mahdollisuus aktivoida erityinen Sähkötunti-etuohjelma tarjouksineen.

Edullinen sähkösopimus Seinäjoelle netistä

Vertaillessa eri sähkösopimuksia ei voi välttyä törmäämästä pörssisähkö-termiin. Itselleen onkin hyvä selvittää, mitä pörssisähköllä itse asiassa tarkoitetaan. Pörssisähkössä hinta määräytyy nimensä mukaisesti sähkön pörssihinnan mukaan, joka vaihtelee jatkuvasti. Tämä pörssihinta puolestaan määräytyy pohjoismaiden yhteisen sähköpörssin, Nordpoolin, mukaan, johon lisätään kunkin sähköyhtiön käyttämä marginaali. Yleensä sopimukseen tulee päälle myös perusmaksu.

Pörssisähkön käyttäjän on mahdollista optimoida oma sähkönkäyttö halvimmille tunneille, jolloin on mahdollista säästää tuntuvia summia. Tämä sähkösopimus vaatii kuitenkin hyviä hermoja, sillä lyhyellä aikavälillä sähkön hinta voi heilahdella rajustikin, ja laskut voivat nousta suuriksi. Sopimuksia vertaillessa kannattaa aina ehdottomasti tarkastaa sähköyhtiön marginaali.

Sähkösopimus heti voimaan Seinäjoella

Muuttaminen on yleensä varsin kiireistä ja jopa stressaavaa aikaa. Muistettavia asioita on todella paljon, joten tärkeimmätkin voivat tilapäisesti unohtua mielestä. Olisi hyvä, jos sähkösopimuksen muistaisi tehdä etukäteen esimerkiksi muuttoilmoituksen tekemisen yhteydessä. Jos asia on kuitenkin unohtunut, monen sähköyhtiön kautta sähkösopimuksen saa tehtyä siten, että sähkön saa voimaan vielä saman päivän aikana. Mikäli asialla on kiire, kannattaa soittaa suoraan sähköyhtiön asiakaspalveluun, eikä esimerkiksi jäädä odottamaan vastausta sähköpostiin.

Parhaimmat sähkösopimukset Seinäjoella

Kun haluat vertailla sivutolla eri sähkösopimuksia, sinun ei tarvitse tehdä paljoakaan. Me olemme jo tehneet työn puolestasi! Voit tutkia eri palveluita, jotka on koottu kätevästi yhteen paikkaan. Sinulla on myös aikaa rauhassa neuvotella läheistesi kanssa päätöksestä, vaikka mukavasti kotisohvalta käsin. Kun tiedät suunnilleen oman sähkönkulutuksesi, päätöksiä on vielä helpompi tehdä. Mikäli et ole selvillä sähkönkulutuksestasi, saat tarvittavan tiedon esimerkiksi viimeisimmästä sähkölaskustasi, sähkömittarista tai edellisen sähköyhtiösi asiakaspalvelusta.

Muutto Seinäjoelle – sähkösopimus muuton yhteydessä

Kun muutat osoitetta ja tilaat itsellesi uuden sähkösopimuksen, on yleensä tapana, että uusi sähköyhtiö irtisanoo vanhan sopimuksen puolestasi. Tavallisesti tämä tapahtuu automaattisesti, mutta asia kannattaa kuitenkin varmistaa, jotta et vahingossa maksa kahta päällekkäistä sopimusta. Kannattaa myös huomata, että määräaikaista sähkösopimusta ei aina ole mahdollista sanoa irti muutonkaan yhteydessä, mikäli sopimuskausi on kesken.

Opiskelemaan Seinäjoelle – sähkösopimus opiskelijalle

Mikäli muutto tapahtuu opiskelun vuoksi ja olet kokopäiväinen opiskelija, kannattaa ehdottomasti selvittää vertailussa myös se, millaisia tarjouksia ja etuja eri sähköyhtiöt ovat varanneet opiskelijoille. Seinäjoki on vilkas opiskelijakaupunki, ja edut ovat myös sen mukaiset. Opiskelijat saattavat saada esimerkiksi ilmaisen tai alennetun perusmaksun sähköstä. Opiskelijoiden pakettiin on myös usein liitettävissä ilmastoystävällisiä kestävän kehityksen sähkömuotoja.

Suosituimmat sähköyhtiöt Seinäjoella

Seinäjoella on runsaasti luotettavia ja edullisia sähköyhtiöitä, joista itsellesi parhaan löydät kilpailuttamisen ja vertailun kautta kätevästi. Kannattaa myös pohtia, onko omaan elämäntilanteeseen sopivampi märäaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva sopimus. Määräaikaiset ovat usein edullisempia, mutta toistaiseksi voimassa olevan etuna on se, että sen voi halutessaan vaihtaa toiseen. Ehdottomasti varmistamisen arvoinen asia on myös hintavakaus. Tällä tarkoitetaan tietoa siitä, onko mahdollista, että sähkön laskutushinta muuttuu kesken sopimuskauden.

Muita aiheeseen liittyviä sivuja

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Etsiessäsi sähkösopimusta, sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti myös muista palvelustamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten: Lainojen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

3 sähkönsäästövinkkiä:

  • Alenna huoneiden ja eri tilojen lämpötilaa
  • Puhdista pölyt valaisimista ja vaihda valonlähteet ledeihin
  • Pidä kodinkoneet puhtaina ja sulje aina ne laitteet, joita et käytä
Sähkön kilpailutus Etelä-Pohjanmaalla
Alajärvi Alavus Evijärvi
Ilmajoki Isojoki Isokyrö
Karijoki Kauhajoki Kauhava
Kuortane Kurikka Lappajärvi
Lapua Seinäjoki Soini
Teuva Vimpeli Ähtäri