Pörssisähkön hinta 7 vuorokauden keskiarvo 28 vuorokauden keskiarvo
0,61 snt/kWh 0,2 snt/kWh 5,23 snt/kWh

Sähkösopimus Savonlinna

Ladataan lomaketta..

Sähkösopimus Savonlinnaan

Kilpailutamme sähkösopimukset Savonlinnassa. Löydä hintavertailumme avulla edullinen sähkösopimus Savonlinnaan ja tee sähkösopimus helposti netissä.

Oletko muuttamassa uuteen kotiin Savonlinnassa tai ehkä hankkimassa vapaa-ajan asuntoa alueelta ja vailla uutta sähkösopimusta? Savonlinnan alue on Suomen vanhinta matkailualuetta, ja alue tunnetaankin myös runsaasta vapaa-ajan asuntojen ja mökkien määrästä. Suomessa sähkönsiirto määräytyy alueellisten verkkoyhtiöiden mukaan. Paikallinen jakeluverkkoyhtiö on Järvi-Suomen Energia, joka rakentaa ja ylläpitää alueen sähkönjakeluverkkoa, ja se toimittaa sähkön myös Savonlinnaan. Sähkönmyyjän voi kuitenkin valita vapaasti miltä tahansa kotimaiselta sähköyhtiöltä, ja myös Savonlinnaan voit kilpailuttaa sähkösopimuksen.

Kilpailuta ja vertaile Savonlinnan sähköyhtiöt ja sähkösopimukset

Asutko kerrostalossa, omakotitalossa, rivitalossa vai vapaa-ajan asunnolla tai mökillä? Sähkön hinta on nousussa, joten kilpailuttamalla sähkösopimuksesi voit helposti säästää arjen kuluissa. Sähköyhtiöitä kilpailuttamalla voit säästää sähkökuluissa jopa satoja euroja vuodessa.

Kilpailuttamalla sähkönmyyjiä voit solmia juuri sinun asumismuotoosi sopivan edullisen sähkösopimuksen. Sama sähkösopimus ei välttämättä sovi eri asumismuodoille, joten kannattaa selvittää, sopiiko sinun käyttöösi esimerkiksi yleissähkö vai kausisähkö vai olisiko sinulle hyötyä esimerkiksi yösähkösopimuksesta.

Savonlinnan alueelle voit valita sähkön toimittajaksi minkä tahansa suomalaisen sähköyhtiön. Tutustu sivustollamme eri sähköyhtiöiden tarjoamiin sähkösopimuksiin ja löydä täältä tarpeisiisi sopiva edullinen sähkön toimittaja Savonlinnan alueelta.

Sähkösopimuksen hintaan vaikuttavat tekijät

Sähkösopimus koostuu erilaisista osa-alueista, ja niitä tarkkailemalla voit säästää sähkölaskun kuluissa. Ennen kuin solmit uuden sähkösopimuksen, kannattaa tarkistaa, onko sopimuksen ehtona toistaiseksi voimassa oleva vai määräaikainen sopimus. Määräaikaista sähkösopimusta ei yleensä voi irtisanoa ilman erillistä lisäkulua.

Sähkön hinta muodostuu sähköenergian hinnasta, sähkön siirtohinnasta ja sähköverosta. Paikallinen verkkoyhtiö laskuttaa sähkönsiirron ja sähköveron, eikä sähkösopimus vaikuta niiden hintaan. Tämä voi tarkoittaa, että sinulle tulee kaksi erillistä laskua, toinen sähköyhtiötä ja toinen verkkoyhtiöltä.

Sähkösopimus sisältää yleensä perusmaksun eli kuukausittain maksettavan perushinnan. Perusmaksulla voi olla yllättävän suuri merkitys laskun hintaan riippuen siitä, asutko kerrostalossa vai omakotitalossa. Sähkön hintaan lisätään sähköyhtiön marginaali, jonka suuruuteen vaikuttaa muun muassa se, haluatko esimerkiksi käyttää tuulivoimalla tai muulla energiamuodolla tuotettua sähköä. Sähkösopimuksen tyyppi vaikuttaa myös sopimuksen hintaan eli onko kysymyksessä pörssisähkö eli markkinahintainen sähkö vai kiinteähintainen sähkösopimus.

Edullinen sähkösopimus Savonlinnaan netistä

Sähkösopimukseen kannattaa kiinnittää huomiota, sillä huolimattomasti solmittu sähkösopimus voi pitkällä aikavälillä huomaamattomasti tulla maksamaan yllättävän paljon. Sähkösopimuksen kilpailuttaminen onnistuu nykyisin helposti netistä. Netissä tehdyn sähkösopimuksen etuna on myös, että voit helposti vertailla eri sähköyhtiöiden tekemiä tarjouksia samanaikaisesti yhdellä lomakkeella. Netin kautta tehty kilpailutus on myös ilmaista.

Sähkösopimus heti voimaan Savonlinnassa

Onko sinulla tarve saada sähkösopimus voimaan heti? Uuden sähkösopimuksen voi tilata kätevästi netistä muutamassa minuutissa. Voit vertailla sähkösopimuksia sivustollamme olevan lomakkeen avulla. Kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota siihen, millainen nykyinen tilanteesi on. Uuteen asuntoon muutettaessa sähkösopimuksen irtisanomisesta ei aiheudu kuluja. Viime tipassa tehtävä sähköjen kytkentä voi kuitenkin tarkoittaa sinulle lisämaksuja.

Muutto Savonlinnaan – sähkösopimus muuton yhteydessä

Oletko vaihtamassa paikkakuntaa ja muuttamassa uuteen asuntoon? Millainen nykyinen sähkösopimuksesi asuntoosi on? Uusi sähkösopimus on hyvä tehdä hyvissä ajoin ennen muuttoa, jotta uuteen asuntoon muutettaessa sähkösopimuksen irtisanomisesta ei aiheudu kuluja.

Mikäli et ole muuttamassa, mutta haluat tehdä uuden sähkösopimuksen, voit välttää ylimääräisiä irtisanomiskuluja, kun tarkistat ennen uuden uuden sähkösopimuksen tilaamista voimassa olevan sopimuksen tyypin. Ennen kuin sähkösopimusta lähtee kilpailuttamaan, on hyvä tarkistaa, millä ehdoilla entisen sopimuksen voi irtisanoa. Jos sinulla on esimerkiksi voimassa oleva määräaikainen sähkösopimus, voit vaihtaa uuteen sähkösopimukseen vasta kun edellinen sopimus on päättymässä tai joudut maksamaan ylimääräisen maksun sopimuksen irtisanomisesta.

Opiskelemaan Savonlinnaan – sähkösopimus opiskelijalle

Jos olet muuttamassa Savonlinnaan opiskelemaan, kannattaa selvittää, millaisia sähkösopimuksia sähköyhtiöt tarjoavat opiskelijalle. Opiskelijalle on tarjolla erilaisia vaihtoehtoja ja sähkösopimuksia opiskelija-alennuksella ja vakiohinnalla pieneen sähköntarpeeseen, kuten yksiössä asuvalle. Monilla sähköyhtiöillä on kiinteähintaisia sähkösopimuksia, mutta on hyvä verrata niitä normaalihintaiseen, kulutuksen mukaan veloitettavaan sähkösopimukseen. Kulutuksen mukaan laskutettava sopimus saattaa tulla sinulle edullisemmaksi kuin kiinteähintainen.

Opiskelijoille suunnatut sähkösopimukset ovat joko määräaikaisia tai toistaiseksi voimassaolevia. Sähkön hinnan lisäksi huomiota kannattaa kiinnittää sähkösopimuksen perusmaksuun.

Opiskelijoiden keskuudessa on vahvistunut trendi valita sähkösopimus, joka on ympäristöystävällinen, jolloin sähkösopimus valitaan sähkön tuotantotavan mukaan. Tämä ei välttämättä ole opiskelijalle edullisin vaihtoehto.

Suosituimpien sähköyhtiöiden valintaan vaikuttavia tekijöitä

Suomessa toimii noin seitsemänkymmentä sähköyhtiötä, joten kuluttajalla on, mistä vertailla ja valita. Jotkin sähköyhtiöistä toimivat vain paikallisesti, mutta suurin osa yhtiöistä tekee sähkösopimuksia koko Suomen alueella ja sähköä voi ostaa miltä tahansa kotimaiselta sähköyhtiöltä. Ainoastaan sähkön siirto tapahtuu paikallisten verkkoyhtiöiden toimesta. Savonlinnan alueella sähkön siirron hoitaa Järvi-Suomen Energia Oy.

Kuluttajan sähköyhtiön valintaan voivat vaikuttaa erilaiset perusteet, kuten sähköntuotannon alkuperä, hinta per kWh, yhteiskuntavastuu ja paikallisuus. Vaihtoehtoisina sähkön tuotantotapoja voivat olla esimerkiksi aurinko, vesi, tuuli, biomassa, ydinvoima tai fossiiliset energianlähteet. Hinta ja sähkön tuotantotapa ovat suomalaisten sähkönkuluttajille kaksi keskeistä määrittävää valintakriteeriä Suomen suosituimpien sähköyhtiöiden välillä.

Suosituimmat sähköyhtiöt ovat paikallisista nimistään huolimatta usein valtakunnallisesti toimivia yrityksiä, ja osa yrityksistä hoitaa sähkönmyynnin lisäksi myös sähkönjakelua ja ylläpitävät jakeluverkkoja. Valtakunnallisesti tunnettuja sähköyhtiöitä ovat esimerkiksi Fortum, Helen, Lumo Energia, Nordic Green Energy, Oomi, Väre, Tampereen sähkölaitos, Turku Energia, Kymenlaakson Sähkö, Lumme Energia, Elenia ja Vattenfall.

Kuluttajalle paras keino selvittää itselleen sopivin ja edullisin sähkösopimus on kilpailuttaa useita sähkölaitoksia keskenään sähkövertailun avulla.

Muita aiheeseen liittyviä sivuja

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Etsiessäsi sähkösopimusta, sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti myös muista palvelustamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten: Lainojen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

3 sähkönsäästövinkkiä:

  • Alenna huoneiden ja eri tilojen lämpötilaa
  • Puhdista pölyt valaisimista ja vaihda valonlähteet ledeihin
  • Pidä kodinkoneet puhtaina ja sulje aina ne laitteet, joita et käytä
Sähkön kilpailutus Etelä-Savossa
Enonkoski Hirvensalmi Juva Kangasniemi
Mikkeli Mäntyharju Pertunmaa Pieksämäki
Puumala Rantasalmi Savonlinna Sulkava