Pörssisähkön hinta 7 vuorokauden keskiarvo 28 vuorokauden keskiarvo
0,25 snt/kWh 0,83 snt/kWh 3,52 snt/kWh

Sähkösopimus Säkylä

Ladataan lomaketta..

Sähkösopimus Säkylään

Onko Säkylä kotikuntasi tai oletko muuttamassa sinne lähiaikoina? Jos vastauksesi tähän kysymykseen on kyllä, olet todennäköisesti myös kiinnostunut Säkylän sähkönhinnoista ja tarvitset kenties uuden sähkösopimuksen. Sähkösopimuksen uusiminen tai ainakin kilpailuttaminen kannattaa tehdä vähintään parin vuoden välein.

Sähköstä on tullut viimeisen vuosisadan aikana meille ihmisille välttämättömyys. Yhteiskunta ei pyöri ilman sähköä ja kotitalouksissakin monet arkiset askareet vaativat sähköä. Useimmista kodeista puulla ja muilla sähköä vaatimattomilla tavoilla toimivat laitteet on poistettu jo kymmeniä vuosia sitten.

Sähkönsiirto Säkylässä

Säkylässä sähkönsiirron hoitaa Köyliön-Säkylän Sähkö, eikä sitä ole mahdollista kilpailuttaa. Sähkönsiirrosta sinun ei myöskään tarvitse huolehtia sähkösopimusta tehdessä, koska se kytkeytyy automaattisesti päälle samalla, kun teet sähkösopimuksen minkä tahansa sähköntarjoajan kanssa.

Käyttösähkön myynti puolestaan on kilpailtu kenttä ja sinunkin kannattaa kilpailuttaa oma sähkösopimuksesi. Hinnoissa on suuria eroja eri tarjoajien välillä, kuten myös sopimusehdoissa. Perehdy tarkkaan eri vaihtoehtoihin ja valitse itsellesi sopivanlaista sähköä. Viimevuosien aikana suosioon on noussut ekologiset vaihtoehdot kaikessa, niin myös sähkössä. Monet sähkötarjoajat tarjoavatkin tuuli- ja vesivoimalla tuotettua sähköä.

Kilpailuta ja vertaile Säkylän sähköyhtiöt ja sähkösopimukset

Varmistuaksesi parhaasta mahdollisesta sähkösopimuksesta käyttösähköllesi, muista kilpailuttaa. Sivuillamme se hoituu helposti muutamalla klikkauksella kilpailutustyökalumme kautta. Sinun tulee vain tietää asunnon postinumero, arvioitu sähkönkulutus vuoden ajalle ja rakennustyyppi rakennukselle, jossa asunto sijaitsee. Näiden tietojen antamisen jälkeen näytämme sinulle parhaat tarjoukset Säkylän alueelle ja pääset vertailemaan niitä vapaasti.

Mistä tiedän arvion sähkönkulutuksestani?

Sähkönkulutukseen vaikuttaa omat sähkönkäyttötottumukset, mutta sähköyhtiöt onneksi tarjoavat arvioita erityyppisten asuntojen sähkönkulutuksesta erilaisilla asukasmäärillä. Esimerkiksi yhden hengen talous kerrostalossa kuluttaa noin 1600 kWh, kahden hengen talous rivitaloasunnossa noin 300-3500 kWh ja neljän hengen talous omakotitalossa kaukolämmitteisenä noin 7300 kWh vuodessa. Arvioituun kulutukseen voidaan lisätä vielä 500 kWh, mikäli asunnosta löytyy sauna ja sitä käytetään. Sähkönkulutukseen voi vaikuttaa myös tehokkaat tietokoneet ja vanhat tai rikkinäiset sähkölaitteet, kuten huonokuntoinen jääkaappi.

Miten valita oikea sopimustyyppi?

Sähkön hinta on ollut nousujohteinen jo monen vuoden ajan, eikä loppua näy. On tärkeää etsiä juuri sinulle oikea sähkösopimus, jotta laskut pysyvät sopivina ja sähkön tuotanto on toteutettu arvojesi mukaisesti. Sopimuksia on paljon erilaisia, joten on tärkeää lukea sopimuksen kaikki kohdat ja ehdot, että ei tule yllätyksiä.

Määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus?

Sähkösopimuksia voi solmia kahdenlaisia. Sopimus voi määräaikainen, eli esimerkiksi kaksi vuotta voimassa, tai toistaiseksi voimassa oleva, eli siihen asti kunnes se irtisanotaan.

Sopimusta tehdessä on hyvä miettiä, voiko sitoutua samaan sopimukseen esimerkiksi kahdeksi vuodeksi, vai uskooko löytävänsä paremman sopimuksen ja haluavansa vaihtaa nopeammin. Muuttotilanteessa myös määräaikaisen sopimuksen irtisanominen on mahdollista.

Kiinteä- vai markkinahinta?

Sähkösopimusten hinnat määritellään sopimusta solmittaessa ja hinta voi olla joko kiinteä tai markkinahintaa hyödyntävä päivittyvä hinta. Kiinteä hinta pysyy samana koko sopimusajan, joten laskuihin ja niiden suuruuteen osaa paremmin varautua. Markkinahintaa hyödyntävä sopimus voi päivittää sähkön hinnan jopa tunnin tarkkuudella, joten laskun suuruutta voi olla vaikea arvioida varsinkaan hintojen noustessa jatkuvasti.

Molemmilla hinnoittelutavoilla on puolensa. Kiinteä hinta sitoo sinut yleensä samalla määräaikaisuuteen, kun taas markkinahinnalla saat sopimuksen, jonka voit irtisanoa milloin tahansa (ehtojen puitteissa).

Mitä muuta minun tulee huomioida sähkösopimusta tehdessä?

Kun solmit uuden sähkösopimuksen, muista tarkistaa myös perusmaksu. Perusmaksujen hinnoissa voi olla suuriakin eroja sähköntoimittajien välillä ja se saattaa tehdä sopimuksesta kalliin, vaikka sähkön hinta olisikin edullinen.

Ota huomioon myös tapa, jolla sähköä laskutetaan. Laskutus voi olla yö- ja päiväaikaan eri hintainen. Yleissähkö on aina saman hintaista, aikasähkö on öisin edullisempaa ja kausisähkön hinta vaihtelee esimerkiksi kesä- ja talviaikaan.

Edullinen sähkösopimus Säkylään netistä

Sähkösopimus on tehtävissä netin kautta nopeasti ja sujuvasti. Kilpailuttaminen vie vain hetken ja hoituu vaivattomasti. Helppoudesta huolimatta on tärkeää perehtyä valitun sopimuksen kaikkiin ehtoihin ennen sen allekirjoittamista.

Muuttamassa Säkylään?

Muutto Somerolle muuttaa takuulla elämääsi. Muista muutoksen keskellä huolehtia sähkösopimuksesta ajoissa. Hoida se vaikka saman tien meidän kauttamme, jotta varmistat, että sinulla on sähköt muuttopäivänä, etkä joudu elämään ilman sähköjä.

Asunnon sähköjen kytkeminen voi kestää jopa kaksi viikkoa, mikäli asunto on ollyt tyhjillään. Ottaessasi sähkösopimuksen netistä, sinulla on usein mahdollisuus valita myös nopeampi kytkentä lisäpalveluna pientä lisämaksua vastaan. Tämä helpottaa tilanteessa, jossa sähkösopimuksen tekeminen on päässyt unohtumaan.

Suosituimmat sähköyhtiöt ja -sopimukset Säkylässä

Säkylässä, kuten muissakaan kunnissa, ei ole yhtä ja oikeaa vaihtoehtoa sähköyhtiöksi. Voit siis valita vapaasti sinulle parhaiten sopivan meidän kilpailutuksemme kautta. Hinnoissa ja tuotantotavoissa on isojakin eroja, joten perehdy niihin huolella.

Suosittuja sähköntarjoajia Säkylässä ovat esimerkiksi Fortum ja Kotimaan Energia. Sähköyhtiöt tarjoavat erilaisia sopimuksia erilaisiin tarpeisiin, joten muista lukea sopimuksen kaikki kohdat. Pienenkin sähköyhtiön sähkö voi olla juuri sinulle paras vaihtoehto, vaikka et olisikaan aiemmin kuullut yhtiöstä.

Muita aiheeseen liittyviä sivuja

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Etsiessäsi sähkösopimusta, sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti myös muista palvelustamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten: Lainojen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

3 sähkönsäästövinkkiä:

  • Alenna huoneiden ja eri tilojen lämpötilaa
  • Puhdista pölyt valaisimista ja vaihda valonlähteet ledeihin
  • Pidä kodinkoneet puhtaina ja sulje aina ne laitteet, joita et käytä
Sähkön kilpailutus Satakunnassa
Eura Eurajoki Harjavalta Huittinen
Jämijärvi Kankaanpää Karvia Kokemäki
Merikarvia Nakkila Pomarkku Pori
Rauma Siikainen Säkylä Ulvila