Pörssisähkön hinta 7 vuorokauden keskiarvo 28 vuorokauden keskiarvo
0,63 snt/kWh 0,2 snt/kWh 5,23 snt/kWh

Sähkösopimus Pietarsaari

Ladataan lomaketta..

Sähkösopimus Pietarsaareen

Oletko muuttamassa Suomen Länsirannikolle, Pietarsaareen? Vai olektko kenties jo Pietarsaaren asukas? Vastatessasi toiseen kyllä, olet varmasti kiinnostunut alueen sähkön hinnasta ja parhaat sähköntarjoajat.

Sähkö kuuluu jokaisen suomalaisen arkeen, ja sitä tarvitaan perusaskareisiin aina pyykinpesusta ruuanlaittoon ja työskentelystä viihteen kuluttamiseen. Sopimus käyttösähköstä on jokaisen kotitalouden solmittava itse, mutta mistä löytää juuri se paras sopimus.

Sähkösopimus rakentuu kahdesta osasta, sähkönsiirrosta ja kulutuksesta riippuvasta käyttösähköstä. Sähkönsiirto määrittyy kotikunnan mukaan. Pietarsaaren alueella siirrosta vastaa Herrfors. Siirtoa ei voi kilpailuttaa ja sopimus sähkönsiirrosta tulee voimaan automaattisesti, kun olet tehnyt varsinaisen sopimuksen käyttösähköstä valitsemasi sähköntarjoajan kanssa

Kilpailuta ja vertaile sähkösopimukset ja sähkön hinta Pietarsaaressa

Sähkösopimuksen kilpailuttaminen takaa parhaan mahdollisen hinnan sinun sähkösopimuksellesi. Meidän nettisivuillamme pääset kilpailuttamaan sähkösopimuksen nopealla kilpailutustyökalulla. Sinun tulee tietää ainoastaan postinumero, arvioitu sähkönkulutus vuositasolla sekä rakennustyypin. Kilpailutustyökalu tarjoaa sinulle myös arvion erilaisten rakennustyyppien asuntojen sähkönkulutuksesta. Tästä voi auttaa sinua kulutuksen arvioinnissa etenkin, mikäli olet muuttamassa ensimmäiseen omillesi.

Tietojen syöttämisen jälkeen, saat näkyviin sinulle tarjolla olevia sähkösopimusvaihtoehtoja. Tutki eri sopimusten piirteet huolella ja varmista, että valintasi on sinulle kaikin tavoin sopiva.

Edullinen sähkösopimus Pietarsaareen netistä

Kilpailuttamalla netissä, löydät parhaan hinnan sähkösopimuksellesi minuuteissa ilman tuskallisia puheluita. Parhaimmillaan voit saada sähköt kotiisi saman päivän aikana.

Mikäli asuntosi ei ole ollut tyhjillään pitkään ennen muuttoasi, sähköjäkään ei todennäköisesti ole kokonaan ehditty kytkeä pois. Jos näin on, sähköt ovat usein käytössäsi lähes heti sähkösopimuksen solmimisen jälkeen.

Tilanteessa, jossa asunto on ollut tyhjillään kytkeminen voi kestää jopa kaksi viikkoa sopimuksen solmimisesta, kun kuluttajasuojalain reklamaatioajan on ylityttyä. Useimmat sähköntarjoajat tarjoavat myös nopeampaa kytkentää sähkösopimuksen yhteydessä, jos sopimuksen tekeminen on unohtunut tai muuten jäänyt viimehetkeen. Näin sinulla on mahdollisuus nauttia uudesta kodistasi heti muuton jälkeen täysin siemauksin.

Mitä ottaa huomioon sähkösopimusta tehdessä?

Sähkösopimuksia on tarjolla joka lähtöön. Sähkön tuottamistapa, hintojen määräytyminen, perusmaksut sekä sopimuksen tyyppi vaihtelevat eri sähkönvälittäjien tarjoamissa sopimuksissa. Muista perehtyä huolella kaikkiin sopimuksen ehtoihin ennen sen hyväksymistä.

Mikä on minulle paras tuotantotapa?

Tuottamistapojen hinnoittelussa on eroja ja tärkeintä on valita sinulle sopivin sinun omille arvoillesi. Vaikka sähköt tulevat kaikkiin suomalaisiin koteihin samoja verkkoja pitkin, päätös siitä, millä tavalla tuotettua sähköä Suomen sähköverkostoon syötetään, perustuu asiakkaiden sähkösopimuksiin.

Viimevuosina suosiossa ovat olleet erilaiset ekosähkösopimukset, joiden sähkön tuotanto perustuu uusiutuviin sähköntuotantotapoihin, kuten tuuli- ja vesivoimaan.

Sopimustyypit

Sähkösopimukset solmitaan yleensä määräaikaisina tai toistaiseksi voimassa olevina. Määräaikaisessa sopimuksessa asiakas sitoutuu tiettyyn sähköön ja perinteisesti myös kiinteään sähkönhintaan sopimusajaksi, joka tyypillisimmin on 2 vuotta. Toistaiseksi voimassa oleva sopimus jatkuu, kunnes se irtisanotaan päättymään. Sopimus voidaan siis purkaa myös alle kahden vuoden kuluttua. Toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen hinnat määräytyvät pääsääntöisesti markkinahintaa seuraten, joten mieti tarkkaan, oletko valmis heilahtelevaan hintaan.

Sähkön hinnoittelu

Sähkö hinnoitellaan useimmiten kiinteästi tai se liitetään markkinahintaan. Hinnoittelutapa määrittyy yleensä sopimuksen keston mukaan. Määräaikaisissa sopimuksissa, hinnoittelu on usein kiinteä koko sopimuskaudelle ja toistaiseksi voimassa olevien sopimusten hinnoittelu puolestaan perustuu markkinahintaan.

Markkinahintaan perustuvissa sopimuksissa sähkön hinta määräytyy pörssihinnan mukaan yleisesti tunneittain ja kvartaaleittain eli neljä kertaa vuodessa. Sähköntarjoaja saattaa tarjota myös muita vaihtoehtoja.

Sähkön hinta voi perustua myös aikaan, jona sähköä käytetään. Erittelytapoja on yleensä kolme:

  1. Yleissähkö, joka on aina samanhintaista
  2. Aikasähkö, joka on edullisempaa yöaikaan ja kalliimpaa päiväaikaan
  3. Kausisähkön, jonka hinta vaihtelee esimerkiksi vuodenaikojen mukaan

Perusmaksu

Sähkösopimukseen kuuluu myös perusmaksu, joka on kuukausittain maksettava kulu. Muista varmistaa, kuinka suuri valitsemasi sopimuksen perusmaksu on, koska sillä voi olla suuri merkitys sopimuksesi kannattavuuteen.

Muutto Pietarsaareen – sähkösopimus muuton yhteydessä

Pietarsaareen muutto edessä? Uusi kaupunki tuo tullessaan suuria muutoksia. Onneksesi sähkösopimuksesta tuskailu ei aiheuta lisäpäänvaivaa, koska sen kilpailuttaminen on helppoa ja tapahtuu hetkessä sivustomme kautta.

Tärkeintä on muistaa tehdä sähkösopimus ajoissa, jotta sinulla on sähköt käytössäsi jo muuttopäivänä. Mikäli sähkösopimuksen tekeminen on kuitenkin pääsyt unohtumaan ja muuttoon on enää hetki, saat ostettua nopeamman kytkennän sähkösopimuksellesi lähes kaikilta sähköntarjoajilta.

Parhaat sähkösopimukset Pietarsaaressa

Ihmisten arvot, tarpeet ja muut vaikuttavat tekijät vaihtelevat, joten yhtä ainoaa oikeaa vaihtoehtoa ei ole. Pietarsaaren parhaat sähkösopimukset löydät kuitenkin meidän nettisivujemme kautta kilpailuttamalla sähkösopimuksesi. Sähkösopimusta tehdessä on tärkeää pitää mielessä hinnoittelu ennen brändiä. Veden saa keitettyä ja puhelimen ladattua myös pienempien ja tuntemattomampien sähköntarjoajien sähköllä. Tärkeintä on vertailla sopimuksia ja löytää paras hinta juuri sinulle sopivalle sähkösopimukselle.

Muita aiheeseen liittyviä sivuja

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Etsiessäsi sähkösopimusta, sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti myös muista palvelustamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten: Lainojen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

3 sähkönsäästövinkkiä:

  • Alenna huoneiden ja eri tilojen lämpötilaa
  • Puhdista pölyt valaisimista ja vaihda valonlähteet ledeihin
  • Pidä kodinkoneet puhtaina ja sulje aina ne laitteet, joita et käytä
Sähkön kilpailutus Pohjanmaalla
Kaskinen Korsnäs Kristiinankaupunki Kruunupyy Laihia
Luoto Maalahti Mustasaari Närpiö Pedersören kunta
Pietarsaari Uusikaarlepyy Vaasa Vöyri