Pörssisähkön hinta 7 vuorokauden keskiarvo 28 vuorokauden keskiarvo
0,27 snt/kWh 0,83 snt/kWh 3,52 snt/kWh

Sähkösopimus Oulu

.

Ladataan lomaketta..

Sähkösopimus Ouluun

Kilpailutamme sähkösopimukset Oulussa. Löydä hintavertailumme avulla edullinen sähkösopimus Ouluun ja tee sähkösopimus helposti netissä.

Pohjois-Pohjanmaan pääkaupungissa, Oulussa, sähköstä ei ole pulaa. Kaupungin oma sähkölaitos, Oulun Energia, toimii sähkönjakelijana kaikkiin talouksiin. Se tuottaa myös energiaa, mutta sähköntuottajaksi voi valita myös lukuisia muita yrityksiä!

Alueellisesti sähköverkko, tuo mahtava rakennelma joka toimittaa sähkön oikeaan paikkaan, on aina jonkin paikallisen yrityksen hallussa. Tätä yritystä eli sähkönjakelijaa ei yleensä voi valita, eikä tätä hintaa voi kilpailuttaa. Samainen sähkönjakelija laskuttaa käyttäjältä myös sähköveron.

Sähköntuottajat tuottavat energiaa tähän sähköverkkoon omilla tavoillaan. Suomessa sähköä tuotetaan ainakin ydinvoimalla, aurinkovoimalla, vesivoimalla ja tuulivoimalla.

Sähkönmyyjä on se taho, jonka voit kilpailuttaa. Myyjät kilpailevat keskenään tarjouksilla, myymänsä sähkön alkuperällä ja erilaisilla hintatakuilla. Kaikki myyjät eivät myy kaikkialle Suomeen sähköä, eikä kaikkialla Suomessa ole saatavilla kaikilla sähköntuotannon muodoilla tuotettua energiaa. Se, mitä energiaa ja keiltä juuri sinun kotiisi voi ostaa, riippuu sähkönjakelijasta ja sähkönmyyjästä.

Kilpailuta ja vertaile Oulun sähköyhtiöt ja sähkösopimukset

Oulussa sijaitsevaan kotiisi voit ostaa sähkön lukuisilta eri myyjiltä. Paikallisen sähköyhtiön lisäksi voit ostaa esimerkiksi Oomin, Nordic Green Energyn tai Fortumin sähköä.

Oomi on vuonna 2020 perustettu sähkönmyyjä, jota olivat perustamassa useat pienemmät, paikalliset sähkönmyyjät. Sähkön lisäksi yritys auttaa esimerkiksi aurinkopaneelien asennuksessa.

Nordic Green Energyn myymä sähkö on aina tuotettu uusiutuvista energianlähteistä. Myös tältä myyjältä saa aurinkopaneeleja.

Suomen kutakuinkin tunnetuin ja luotetuin sähköyhtiö on Fortum. Vaikka yhtiö toimii monissa maissa, sen pääkonttori sijaitsee edelleen Suomessa. Sähkön lisäksi yhtiöltä voi ostaa esimerkiksi jäähdytys- ja lämmitysjärjestelmiä.

Summarumin omalla sähkönkilpailutuksen lomakeella saat heti tarjouksen kaikista yrityksistä, joiden sähköä voit käyttää omassa osoitteessasi. Tarjous ei sido sinua mihinkään, ja pääset alkuun kolmella tiedolla: postinumerollasi, arviolla sähkön vuosikulutuksestasi sekä asumismuodollasi.

Kilpailutus antaa sinulle lukuisia vaihtoehtoja, ja saat paljon tietoja eri yrityksiltä. Yrityksen nimen lisäksi näet heti, onko sopimus määräaikainen, mikä sähkön hinta on (snt/kWh), kuukausimaksun ja sähkölaskusi arvioidun loppusumman kuukaudessa. Tarjouksia on helppo vertailla, kun kaikista yrityksistä kerrotaan samat asiat samassa muodossa.

Kilpailutus voi antaa sinulle suoraan myös erityisiä etuja, kuten ilmaista sähköä tai ilmaisia kuukausimaksuja. Tämän lisäksi tarjous kertoo paljon muitakin asioita, esimerkiksi energianlähteiden alkuperän.

Monet sähkönmyyjät myyvät nykyään muutakuin kuin sähköä. Niiltä voi saada apua esimerkiksi aurinkopaneelien hankintaan sekä asennukseen, kodin lämmitysratkaisuihin tai vaikkapa sähköauton lataustolppaan. Kilpailuvaltteina voi nähdä myös erilaiset ladattavat sovellukset, joiden avulla omaa sähkönkulutustaan voi seurata.

Ota tämä huomioon sähkön kilpailutuksessa

Aloita kilpailutus tutkimalla nykyistä sähkösopimustasi. Jos olet sitoutunut siihen määräajaksi, sopimuksen purkamisesta joutuu maksamaan säädetyn sopimussakon. Mikäli nykyinen sopimuksesi ei ole tällainen, voit rauhassa tehdä uuden sopimuksen. Irtisanomisaika on yleensä 14 vuorokautta. Irtisanomisen voi yleensä aina jättää uuden sähköyhtiösi huoleksi. Ota tästä kuitenkin selvää etukäteen, jotta et päädy maksamaan sähköstäsi kahteen eri osoitteeseen. Sähköyhtiöiden käytännöistä pääset perille niiden kotisivuilta ja viimeistään ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun.

Määräaikaiseen sopimukseen päädytään yleensä silloin, kun aiotaan asua pitempään samassa osoitteessa, ja määräaikaisella sopimuksella saadaan vakautta talouteen. Sähkön hinnannousut, etenkin jos hinta on sidottu sähköpörssiin eli sähkön markkinahintaan, eivät hetkauta määräaikaista sopimusta. Jotkut sähkönmyyjät ovat kuitenkin itse purkaneet hintakatollisia, määraikaisia sopimuksia sähkön markkinahinnan käydessä talvella 2021 ennätyslukemissa.

Sähkösopimus heti voimaan Oulussa

Nopeimmillaan sähköt voidaan kytkeä uuteen osoitteeseen jopa samana päivänä. Tästä voi joutua maksamaan ylimääräistä, niinsanotun pikakytkentämaksun. Se voi olla jopa 200 euroa. Kannattaakin olla liikkeellä ajoissa, jotta vanhan ja uuden sähkösopimuksen välillä et joudu kärsimään pimeässä, sähköttömässä asunnossa. Sähkösopimuksen tavanomainen irtisanomis- ja kytkentäaika on noin 14 vuorokautta eli kaksi viikkoa. Jos sinulla on vanhassa osoitteessasi määräaikainen sopimus, tiedustele voiko sen siirtää uuteen osoitteeseesi.

Mikäli tarvitset sähkölle hnopean kytkennän, asia hoituu parhaiten paikallisen sähköyhtiön eli sähkönjakelijan asiakaspalvelun kautta. Tämä tapahtuu yleensä chatin tai puhelinsoiton muodossa. Tavallisesti kytkentä voidaan tehdä kolmen arkipäivän sisällä, eikä tämä vielä tarkoita ylimääräistä pikakytkentämaksua.

Muutto Ouluun – sähkösopimus muuton yhteydessä

Useimmiten sähkösopimus tulee ajankohtaiseksi asiaksi aina muuton yhteydessä. Sähkösopimus on aina solmittu tiettyyn osoitteeseen eli käyttöpaikkaan ja sähkön ostajaan. Kun olet muuttamassa, purat sopimuksen vanhasta osoitteesta, ja solmit uuden sopimuksen uuteen osoitteeseen. Sopimuksessa määritellään sopimuksen tilaaja, sähkön käyttöpaikka, sähkön hinta ja sähkösopimuksen voimassaoloaika. Mahdollinen hintakatto sekä sopimuksen rikkomisesta koituvat sakkomaksut eritellään myös sopimuksessa.

Opiskelemaan Ouluun – sähkösopimus opiskelijalle

Monen nuoren ensimmäinen askel itsenäisyyteen otetaan silloin, kun opiskelut aloitetaan. Se tarkoittaa ensimmäistä omaa vuokra-asuntoa, vapauksineen ja velvollisuuksineen. Oulu on suuri opiskelijakaupunki, jossa joukko niin ammattikoululaisia, lukiolaisia kuin korkeakouluopiskelijoitakin aloittaa itsenäisen elämän joka syksy. Sähkösopimuksen tekeminen on tärkeä ja helppo osa tätä uutta elämää, joka usein alkaa kerrostaloasunnon vuokraamisella. Tämä asumismuoto on hyvin edullinen myös siksi, ettei sähkönkulutus yleensä ole kovin suurta.

Opiskelijoiden valveutuneisuus energiantuotannosta ja ilmastonmuutoksesta ohjaavat heitä usein vihreiden energiamuotojen eli vihreän sähkön luo. Koska vihreää sähköä saadaan myydä vain asiaankuuluvien todistusten kera, sähkölasku voi olla hieman sekasähköä suurempi. Tämän lisäksi opiskelijan kannattaa kiinnittää huomiota sähkölaskunsa perusmaksuun. Sähköyhtiöitä kilpailuttaessa kannattaa panna merkille, että perusmaksu voi vaihdella suuresti. Sähkön hintoja seuraamalla sekä erilaisiin tarjouksiin tarttumalla voi tarkka opiskelija säästää rahojaan.

Muita aiheeseen liittyviä sivuja

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Etsiessäsi sähkösopimusta, sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti myös muista palvelustamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten: Lainojen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

3 sähkönsäästövinkkiä:

  • Alenna huoneiden ja eri tilojen lämpötilaa
  • Puhdista pölyt valaisimista ja vaihda valonlähteet ledeihin
  • Pidä kodinkoneet puhtaina ja sulje aina ne laitteet, joita et käytä
Sähkön kilpailutus Pohjois-Pohjanmaalla
Alavieska Haapajärvi Haapavesi Hailuoto Ii
Kalajoki Kempele Kuusamo Kärsämäki Liminka
Lumijoki Merijärvi Muhos Nivala Oulainen
Oulu Pudasjärvi Pyhäjoki Pyhäjärvi Pyhäntä
Raahe Reisjärvi Sievi Siikajoki Siikalatva
Taivalkoski Tyrnävä Utajärvi Vaala Ylivieska