Pörssisähkön hinta 7 vuorokauden keskiarvo 28 vuorokauden keskiarvo
0,15 snt/kWh 0,83 snt/kWh 3,52 snt/kWh

Sähkösopimus netistä

Sähkösopimuksen voi tehdä netissä hyvinkin nopeasti. Kilpailuttamalla alta kerralla useita sähköntarjoajia, löydät itsellesi parhaimman vaihtoehdon hetkessä.

Sähkösopimuksen voi tehdä netissä hyvinkin nopeasti. Kilpailuttamalla alta kerralla useita sähköntarjoajia, löydät itsellesi parhaimman vaihtoehdon hetkessä.

Ladataan lomaketta..

Sähkösopimus netistä – kilpailuta ja löydä edullisin

Sähkösopimus kannattaa kilpailuttaa vähintään joka toinen vuosi. Sinun ruokakuntasi ja kiinteistösi tarpeisiin soveltuvan sopimuksen löydät nopeimmin vertailusivuston avulla. Jos pystyt aktiivisesti vaikuttamaan itse kodinkoneiden ja lämmityslaitteiden käyttöön, voit valita kaksiaikatariffin tai pörssisähkön. Mikäli hintojen heilahtelu sähkömarkkinoilla käy hermoille, valitse kiinteähintainen ja määräaikainen sähkösopimus.

Oma asumismuotosi ja kykysi löytää ja hyödyntää mahdollisia keinoja säästää sähköenergian kulutuksessa vaikuttavat myös siihen, millainen sähkösopimus on järkevintä solmia. Sähkösopimusten vertailu netissä on ilmaista.


Löydä edullisin sähkösopimus netistä

Summarumin kautta löydät kilpailuttamisen avulla nopeasti sen sinulle sopivan sähkösopimuksen. Selkeän hakemuksen täyttäminen vie vain hetken aikaasi ja voit uuden sopimuksen avulla säästää tuntuvasti sähkökuluissasi.

Hae edullisin sähkösopimus tästä

Summarum Logo

Onko sähkön kilpailuttaminen netissä vaikeaa?

Oletko siinä uskossa, että sinun pitää tehdä asuntosi sähkösopimus paikallisen sähköyhtiön kanssa? Ei tarvitse, sillä sähkömarkkinoiden vapautumisen ansiosta voit kilpailuttaa sähkösopimuksen ja ostaa sähköenergiaa miltä tahansa Suomessa toimivalta sähkön tuottajalta ja myyjältä. Sähkösopimus netistä on nykypäivää.

Sähkön siirtoa et voi kilpailuttaa, vaan joudut liittymään alueellasi toimivan sähköverkkoyhtiön verkkoon – ellet rupea täysin omavaraiseksi sähkön suhteen.

Nykyisen asuntosi tai mökkisi sähkösopimuksen kilpailuttamista varten sinun kannattaa kaivaa esille viimeisin sähkölasku. Siitä löydät vaadittavat perustiedot eli arvioidun vuotuisen sähkönkulutuksen, pääkeskuksen sulakekoon ja sen, oletko aiemmin ostanut sähköä kaksiaikatariffiin perustuen.

Jos olet muuttamassa uuteen asuntoon tai uusi talosi on pian valmistumassa, pystyvät sähköntuottajat ja myyjät arvioimaan vuotuisen sähkönkulutuksen antamiesi perustietojen ja samantyyppisissä asunnoissa toteutuneen sähkönkäytön perusteella.

Täytät vain vertailusivustolla tarjouspyyntölomakkeen. Sen jälkeen alat pian saada sähköpostiisi kyselysi perusteella taloutesi tarpeisiin räätälöityjä sähkösopimustarjouksia. Niitä vertailemalla löydät tilanteeseesi parhaiten sopivan sähkönmyyjän.

Plus IconKilpailuta sähkösopimus Kilpailuta sähkösopimuksesi kätevällä nettilomakkeella 5 minuutissa. Kilpailuta sähkösopimus ja säästä
Kilpailuta sähkösopimus

Sähkön kilpailuttaminen netissä ei vaadi perusteluja

Kukaan ei utele, millä perusteella haluat kilpailuttaa sähkösopimuksia. Voit tehdä sen vaikka mielenkiinnosta tietää, onko nykyinen sähkösopimuksesi enää kilpailukykyinen. Kilpailuttaminen on ilmaista. Voit joko hyväksyä jonkin saamistasi tarjouksista tai pitäytyä vanhassa, sinä päätät.

On kuitenkin tilanteita, joissa sähkösopimus netistä on syytä kilpailuttaa ennen päätöksentekoa:

 • Olet muuttamassa uuteen asuntoon.
 • Otat käyttöön uusia toimintoja, jotka vaikuttavat ruokakuntasi sähkönkäyttöön – esimerkiksi sähköauton latauslaitteen.
 • Alat itse tuottaa vihreää sähköä esimerkiksi aurinkopaneeleilla ja haluat myydä ylituotannon sähköyhtiölle.
 • Vaihdatat vanhan öljylämmityskattilan tilalle ilma-vesilämpöpumpun tai maalämpöpumpun.
 • Vaihdatat kiinteistösi sähköpääkeskukseen suuremmat pääsulakkeet.
 • Haluat ruveta hyödyntämään sähkön kaksiaikatariffia kytkinkellojen avulla.

Millainen sähkösopimus netistä on edullisin?

Sähkösopimuksen edullisuutta on vaikea arvioida, jos ei tiedä käyttökohteesta, sen lämmitystavasta, rakennuksen ominaisuuksista, kotitalouden sähkön kulutustarpeista ja käyttötottumuksista yhtään mitään.

Vaihtoehtoja on paljon. Kun löydät mielestäsi järkevimmän sopimusmuodon, sähkösopimusten vertailu netissä auttaa löytämään sinun kannaltasi kilpailukykyisimmän sähköenergian toimittajan.

Pörssisähkö hinnoitellaan sähkömarkkinoilla

Moni pörssisähkösopimukseen sitoutunut on hermoillut sähköenergian heilahtelevan hinnan takia. Huiput on nähty ja uusia voi olla tulossa.

Suomi kuuluu pohjoismaiseen sähköpörssiin Nord Pooliin, jossa ovat mukana myös Ruotsi, Norja, Tanska ja Baltian maat. Nord Pool hallinnoi sähköpörssejä myös useissa Keski-Euroopan maissa ja Brittein saarilla. Siksi sähköenergian kysyntä, tarjonta ja tuotantokustannukset eri maissa vaikuttavat osaltaan pörssisähkön hintaan myös Suomessa.

Suomen sähköntuotanto ei riitä ympäri vuoden oman maan tarpeisiin. Suomesta on sähkön siirtoverkkoyhteydet Norjaan, Ruotisiin, Viroon ja Venäjälle – jatkoyhteyksin aina Keski-Eurooppaan asti. Talvisin sähköä tuodaan Suomeen, mutta sitä myös viedään hinta- ja tuotantotilanteen vaihdellessa esimerkiksi Viroon. Kesällä Suomesta riittää sähköä vientiin.

Pörssisähkön alueellinen spot-hinta määritellään edellisenä päivänä seuraavan päivän jokaista tuntia varten erikseen. Yleensä pörssisähkö on kesällä halvempaa kuin talvella ja iltaisin sekä viikonloppuisin edullisempaa kuin työpäivinä.

Pörssisähkö sopii parhaiten sellaiselle kuluttajalle, jolla on mahdollisuus vaihdella taloutensa sähkönkulutusta niin, että kalliin sähkön aikana käytetään laitteita vähemmän ja suurin kulutus siirretään ajankohtaan, kun sähkö on halvimmillaan.

Pörssisähkön sähkösopimusten vertailtu netissä sujuu kätevästi vertailusivuston avulla.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi sähkösopimusta netistä sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palvelustamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
Lainojen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

Määräaikainen sähkösopimus rauhoittaa

Määräaikaisessa sähkösopimuksessa sähköenergian kilowattituntihinta pysyy saman sopimuskauden alusta loppuun asti. Tarjolla on yleisimmin kuuden, 12 ja 24 kuukauden mittaisia sähkösopimuksia. Kun sopimuskausi on loppumassa, sähkönmyyjä tarjoaa sinulle vastaavan mittaista sopimusta uusilla ehdoilla ja hinnoilla.

Yleensä määräaikaista sähkösopimusta ei voi irtisanoa kesken sopimuskauden. Jos kuitenkin olet saanut solmittua 36 kuukauden mittaisen sopimuksen, voi sen kahden vuoden jälkeen irtisanoa päättyväksi 14 vuorokauden irtisanomisajalla.

Muutto toiseen asuntoon ja asunnon myyminen ovat perusteltuja ja hyväksyttyjä syitä päättää määräaikainen sähkösopimus.

Mainittakoon vertailun vuoksi, että esimerkiksi Virossa on jopa 36 kuukauden määräaikaisia sähkösopimuksia, jotka voi irtisanoa lisäkuluitta milloin vain ilman syytä irtisanomiselle.

Tähän vielä varoituksen sana: Kuluttajat ovat panikoineet kestämättömän korkeiksi koettujen pörssisähkön hintojen takia. Käynnissä on ollut ryntäys ja jonotus solmimaan kiinteähintaisia, mahdollisimman pitkiä määräaikaisia sähkösopimuksia. Kukaan ei pysty tarkkaan sanomaan, mikä on sähkön hinta vuoden päästä. Siksi väitetään, että sähköyhtiöt ovat nyt hinnoitelleet määräaikaiset sopimukset tasolle, jolla varmasti tienaa. Pörssisähkö on pitkän aikavälin keskiarvolla mitaten tullut edullisemmaksi kuin määräaikaisiin sopimuksiin perustuva sähkö.

Kilpailuta sähkösopimus netissä, mutta varo tällä hetkellä liian pitkiä sopimuksia, joista et pääse kivuttomasti ja ilman lisäkuluja eroon. Kun tilanne sähkömarkkinoilla rauhoittuu, on sähkön kilpailuttaminen netissä ja mahdollisesti myös uuden sähkösopimuksen solmiminen sinulle jälleen järkevää.

Onko sinulla toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus?

Oletko ollut saman sähköyhtiön asiakkaana vuodesta toiseen siitä asti, kun muutit nykyiseen asuntoosi? Niin toimii moni muukin. Toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen ja määräaikaisen sopimuksen ero on sopimuksen keston lisäksi se, että toistaiseksi voimassa olevassa sopimuksessa sähköyhtiö voi muuttaa laskuttamansa sähkön hintaa 14 vuorokauden varoitusajalla sopimusehtojen ja sähkömarkkinalain puitteissa.

Jos et ole aikoihin tutkinut, onko sinun maksamasi hinta sähköenergiasta edullinen ja kilpailukykyinen, niin nyt on aika tehdä sähkön kilpailuttaminen netissä. Kukapa haluaisi luopua maksavista asiakkaista? Voi jopa käydä niin, että saat nykyiseltä sähköntoimittajaltasi entistä paremman sopimuksen.

Myykö kukaan ydinvoimalla tuotettua sähköä?

Kyllä, tarjolla on pelkästään ydinsähköä. Ydinvoima on suurivolyyminen ja tasainen sähkön tuotantomuoto. Ydinsähkön osuus Suomen sähköntuotannosta kasvaa vuonna 2022, kun Olkiluodon kolmas ydinvoimayksikkö aloittaa tasaisen sähköntuotannon ja liitetään valtakunnanverkkoon. Ydinenergiaa on tarkoitus rakentaa vielä lisääkin, kunhan Hanhikiven ydinvoimala Pyhäjoella saa rakennusluvan.

Jos olet sitä mieltä, että ydinvoimalla tuotettu sähkö on sinulle se oikea, tee ihmeessä ydinsähkön sähkösopimusten vertailu netissä – vertailusivulla.

Haluatko ostaa vihreää sähköä?

Sähkösopimus netistä on mahdollista löytää ns. vihreälle sähkölle. Se tarkoittaa, että ostamasi sähkön tuotannossa ei synny hiilidioksidipäästöjä ja sähkö on tuotettu kestävällä tavalla yhdistellen mm. vesi-, tuuli- ja aurinkovoimaa.

Ostaisitko vesivoimalla tuotettua sähköä?

Suomessa on edelleen runsaasti vesivoimalaitoksia. Joitakin on jopa purettu, kun joki on päätetty palauttaa alkuperäiseen tilaansa arvokalojen nousun, kutemisen ja kalakannan elinvoiman mahdollistamiseksi.

Vesivoimayhtiöt ovat vuosia tehneet poikasistutuksia jokiin, koska vesivoimalaitokset ovat este esimerkiksi lohikalojen nousulle kutemisalueille. Myös toimivia kalaportaita on rakennettu. Niiden avulla kalat pääsevät ylävirtaan, vaikka vesivoimala on täydessä käytössä.

Kilpailuta sähkösopimus netistä myös silloin, kun haluat ostaa pelkästään vesivoimalla tuotettua sähköä.

Riittääkö tuulisähköä tulevaisuudessa?

Tuulisähkön merkitys on kasvanut nopeasti Suomessa. Vaikka tuulisähkön tuotanto vaihtelee kovasti lähes nollasta maksimiin, niin tuulisähköä on mahdollista saada jokaisena tuntina kaikkina vuorokaudenaikoina ympäri vuoden.

Tuulipuistoja on tulossa koko ajan lisää – myös merituulipuistoja. Tuulimyllyjen napakorkeudet ovat vuosi vuodelta nousseet ja siten myös tuulimyllyjen yksikkötehot muutaman megawatin tasosta yli kymmeneen. Tuulisähkö muodostaa jo nyt yli 10 % Suomen sähköntuotannosta.

Sähkösopimus netistä myös tuulisähköä varten voidaan kilpailuttaa vertailusivulla.

Onko ongelma, jos haluat ostaa vain aurinkosähköä?

Jos haluat käyttää ympäri vuoden pelkästään aurinkosähköä, joudut pettymään ja pimeä ja kylmä voi yllättää. Aurinkopaneelit tarvitsevat toimiakseen tarpeeksi valoa ja aurinkoa. Talvella ja pimeällä aurinkosähkön tuotanto on täysin nollilla.

Aurinkosähkö on tyypillisesti ns. vuodenaikasähköä, sillä kesällä sitä riittää monelle yli oman tarpeen. Ei ole huono ajatus rakentaa oman talon katolle tai pihalle aurinkopaneeleista koostuva voimala. Jos järjestelmän mitoittaa tuottamaan 20-35 % kiinteistön vuotuisesta sähkönkulutuksesta, ei laiteinvestointi nouse liian suureksi ja sen takaisinmaksuaika on järkevän pituinen. Kun laitteisto on kuoletettu, saat oman tuotannon avulla pelkkää säästöä. Itse tuotetusta aurinkosähköstä ei tarvitse maksaa siirtomaksuja eikä veroja.

Tutki asiaa ja valitse sellainen sähkösopimus netistä, jonka perusteella voit ostaa aurinkosähköä ja jopa myydä oman aurinkovoimalasi tuotantoa verkkoon.

Miten voit itse vaikuttaa taloutesi sähkökuluihin?

Sähkösopimusten vertailu netissä on hyvä keino varmistaa, että kodissa ja mökillä on sopivin ja edullinen sähkösopimus. Ylihintaa ei kannata maksaa vuodesta toiseen. Sähkön kilpailuttaminen netissä pitää sinut tietoisena siitä, että olet valinnut oikein. Jos et ole, voit muuttaa tilanteen uudella kilpailutuksella.

Paras kilowattitunti on säästetty kilowattitunti

Sähkösopimusten vertailu netissä varmistaa sen, että löydät kilpailutushetkellä markkinoiden edullisimman ja sinun taloutesi tarpeisiin sopivimman sähköntoimittajan.

Voit lisäksi miettiä tarkkaan, millä tavalla voisit vielä tehostaa kotitaloutesi sähkönkäyttöä ja parantaa esimerkiksi sähkölämmitteisessä talossa energiataloutta. Säästömahdollisuuksia on paljon, tässä niistä joitakin:

 • Alenna huonelämpötilaa makuuhuoneissa ja toisarvoisissa tiloissa. Jos pudotat lämpötilan 20 asteesta 18 asteeseen, tulee säästöä 10 %. Vastaavasti kahden asteen lämpötilannosto 22 asteeseen nostaa lämmityskuluja 10 %.
 • Yläpohjan lisäeristäminen on investointi, joka tienaa esimerkiksi omakotitalon ja rivitalon energiainvestoinneista hintansa kaikkein nopeimmin.
 • Ikkunat kannattaa tiivistää, sillä vedontunteen takia huonelämpötilaa nostetaan turhaan. Se vain lisää vedontunnetta. Ikkunoiden vaihtoa ei pidetä kovin kannattavana energiainvestointina. Kaksilasiset, huonokuntoiset ikkunat kannattaa vaihtaa jo äänieristyksen ja mukavuuden takia.
 • Parvekelaseilla voi saada monen prosentin säästön lämmityskuluissa ja lisää käyttökelpoista oleskelutilaa keväästä syksyyn.
 • Jos asunnossasi on painovoimainen ilmanvaihto, tee ikkunatuuletus nopeasti. Älä pidä tuuletusikkunaa jatkuvasti auki.
 • Jos mahdollista, varusta koneellinen ilmanvaihto lämmön talteenotolla.

Miksi kilpailuttaa sähkösopimukset Summarumilla?

 • Löydät kauttamme käyttöösi nykyistä edullisemman tai ekologisemman sähkösopimuksen
 • Sähkösopimuksen kilpailuttamisella löydät lähes aina nykyistä paremman sähkösopimuksen
 • Kilpailuttamalla sähkösopimuksen jokainen voi tehdä merkittävää säästöä

SIIRRY SÄHKÖVERTAILUUN

Summarum Logo


Oletko aktiivinen tilastojen ja hintojen seuraaja, saatat säästää?

Sähkösopimusten vertailu netissä on taloudellisesti kannattavaa. Jos olet aktiivinen ja osaava, sinun kannattaa valita sellainen sähkösopimus, minkä avulla saat parhaan hyödyn osaamisestasi.

 • Jos asuntosi sähköjärjestelmä mahdollistaa kytkinkellojen ansiosta esimerkiksi kaksiaikatariffin hyödyntämisen, voit ohjelmoida esimerkiksi varaavat sähkölämmityspatterit kytkeytymään päälle halvan yösähkön aikaan. Tämä on suositeltavaa myös pörssisähkön valinneelle.
 • Sama tilanne on astian- ja pyykinpesukoneen, saunan sähkökiukaan ja sähköauton latauslaitteen käytön kanssa. Käytä kodinkoneiden omia ajastimia tai erillisiä kytkinkelloja, jotta saat laitteet päälle haluamanasi aikana.
 • Myös lämmintä käyttövettä kannattaa lämmittää erillisissä lämminvesivaraajissa edullisella yösähköllä. Silloin kuuma vesi on käytettäessä perheenjäsenten aamusuihkuja varten. Keskuslämmityksellä varustetuissa omakotitaloissa kannattaa jopa laskea, onko mitään järkeä pitää keskuslämmityskattilaa kuumana pelkän käyttöveden lämmittämisen vuoksi. Usein tulee edullisemmaksi asentaa pieni sähkökäyttöinen lämminvesivaraaja keittiön allaskaappiin astioiden esipesua varten ja isompi varaaja saunan lähelle suihku- ja saunavesiä varten. Niitäkin voi lämmittää yösähköllä, jos sopimus mahdollistaa silloin edullisemman kilowattituntihinnan.

Sähkön kilpailuttaminen netissä kannattaa, mutta se ei edellytä, että välttämättä vaihtaisit vertailun jälkeen sähkösopimusta. Markkinat elävät kuitenkin jatkuvasti vuodenaikojen, lämpötilojen ja jopa maailmantilanteen vaihteluiden mukaan. Seuraa aikaasi ja sähkömarkkinoita. Tilanteen tullen etsi kilpailuttamalla uusi sähkösopimus netistä, voit säästää selvää rahaa.

3 sähkönsäästövinkkiä:

 • Alenna huoneiden ja eri tilojen lämpötilaa
 • Puhdista pölyt valaisimista ja vaihda valonlähteet ledeihin
 • Pidä kodinkoneet puhtaina ja sulje aina ne laitteet, joita et käytä

Usein kysyttyä

Miten löytyy sähkösopimus netistä heti?

Näin onnistuu tehdä sähkösopimus netistä heti:

 1. Tee sähkön kilpailutus
 2. Vertaa sähkötarjoukset
 3. Valitse edullisin sähkösopimus
 4. Allekirjoita sähkösopimus netistä heti

Mitä tarvitsen, että voin sähkösopimus onnistuu tehdä netissä heti?

Selvitä vuotuinen sähkönkulutuksesi, mutta ei myöskään haittaa vaikket tietäisi. Sähkövertailumme osaa antaa arvion asunnon koon ja talotyypin mukaan. Sähkösopimus netistä vaatii myös pankkitunnukset, jolla voit tunnistautua ja allekirjoittaa sähkösopimuksen.

Miksi sähkösopimus kannattaa kilpailuttaa netissä?

Sähkösopimus kannattaa kilpailuttaa netissä, niin saat yhdellä lomakkeella tarkastettua sähkösopimukset usealta sähköyhtiöllä yhdellä kertaa. Sähkön kilpailutus ei vie aikaa kuin muutaman minuutin, eikä se maksa mitään. Sitoudut sähkösopimukseen vasta allekirjoitettuasi sähkösopimuksen, joten sähkövertailun tekeminen ei vielä velvoita sinua mihinkään.

Kilpailuttamalla vähintään kerran vuodessa, varmistat sen, ettet tule maksaneeksi markkinahintaa kalliimmasta sähköstä. Voit säästää vuodessa selvää rahaa.

Onko sähkösopimuksen teko netissä vaikeaa?
Ei ole. Sähkösopimuksen teko netissä on erittäin helppoa. Se onnistuu yhdellä lomakkeella, jossa on selkeät vaiheet ja ohjeet.

Muita aiheeseen liittyviä sivuja: