Pörssisähkön hinta 7 vuorokauden keskiarvo 28 vuorokauden keskiarvo
0,61 snt/kWh 0,2 snt/kWh 5,23 snt/kWh

Sähkösopimus Merikarvia

Ladataan lomaketta..

Sähkösopimus Merikarvialle

Asutko Merikarvialla tai olet muuttamassa Merikarvialle, sinua saattaa kiinnostaa tulevan sähkösopimuksesi hinta. Kukaan ei pysty elämään niin, etteikö sähkö kuuluisi jollakin tapaa elämään. Sähkö on tärkeä osa kaikkea. Sähkön hinta on kohonnut viime aikoina huippulukemiinsa. Hinta kannattaa kilpailuttaa erityisesti nyt, mutta myös aina, kun olet solmimassa uutta sopimusta, tai on kulunut pidemmän aikaa aiemman sopimuksen tekemisestä.

Sähkön hinta on ollut pitkään noususuunnassa, eikä loppua näy. Käyttösähkösopimukset kannattaa kilpailuttaa säännöllisesti, taatakseen itselleen jatkuvasti edullisimman sähkösopimuksen. Kilpailutus on nykyään helppoa, kun sen voi tehdä netissä.

Kilpailuta ja vertaile Merikarvian sähköyhtiöt ja sähkösopimukset

Sähkön voi kilpailuttaa helposti käyttämällä sivuillamme olevaa kilpailutustyökalua. Syötä lomakkeelle postinumero, arvio sähkönkulutuksesta ja rakennustyyppi, niin näet millaisia sähkösopimuksia omalla alueellasi, on tarjolla. Voit vertailla Merikarvian sähkösopimusten sisältöjä helposti.

Edullinen sähkösopimus Merikarvialle netistä

Kun kilpailutat sähköyhtiöt, löydät varmasti edullisimman saatavilla olevan sähkösopimuksen Merikarvialle. Kilpailutuksen tekemiseen kuluu vain muutama minuutti ja saat parhaimmat sopimukset vertailtavaksesi. Sähköyhtiöiden sopimusten vertailuun voi kulua hieman pidempään, mutta se kannattaa tehdä huolellisesti. Tällöin löydät itsellesi edullisen sähkösopimuksen.

Toisinaan toistaiseksi voimassa oleva sopimus ei ole paras vaihtoehto, koska jos tarjolla on edullinen määräaikainen sopimus, voi se olla suotuisampi. Määräaikaisuuden aikana sähkön hinta ei voi nousta.

Kun löydät vertailusta edullisen sähkösopimuksen, saat solmittua sen itsellesi helposti netissä. Sinulta kysytään henkilötietojesi lisäksi muun muassa käyttöpaikannumero. Kaikki eivät sitä muista, tai se ei ole tiedossa, mutta se ei estä sopimuksen solmimista. Sähköyhtiöt voivat hakea käyttöpaikan numeron automaattisesti osoitteesi perusteella.

Sähkösopimus heti voimaan Merikarvialle

Sähkösopimuksen saa tyypillisesti voimaan jo kahden viikon jälkeen sopimuksen solmimisesta, jolloin kuluttajansuojalain mukainen sopimuksen peruuttamisaika on ohi. Erikseen sovittaessa, sähkösopimus voidaan saada voimaan jo heti, jos sopimuksen tekeminen on tehty vasta muuton yhteydessä. Tällaisesta niin sanotusta ”pikakytkennästä” voi koitua lisäkustannuksia, mutta yleensä sopimuksen alkamispäivän pystyy määrittelemään itse.

Suosituimmat ja parhaat sähkösopimukset Merikarvialla

Merikarvia on noin 3 170 asukkaan pieni merimaisemallinen kunta, joka kuuluu Länsi-Suomen lääniin, on osa Satakunnan maakuntaa ja yksi Porin seutukunnista. Merikarvialla ei ole yhtä ainoaa oikeaa ja parasta sähköyhtiötä, joka toimisi alueella, mutta halvimman voit kilpailuttaa hintavertailumme avulla.

Jokainen päättää toki omasta sähkösopimuksestaan, ja mitä haluaa sähköstään maksaa, mutta hintavertailua kannattaa suorittaa. Sähkön hintoihin vaikuttavat muun muassa sähkön tuotantotapa ja onko sähkö tuotettu uusiutuvalla energialla. Sinun on hyvä olla aina tietoinen kuluttamiesi palveluiden hinnoista, varsinkin sähköstä, koska sitä ei tule edes ajatelleeksi kuinka paljon sähköä kuluu normaaliin elämiseen.

Muutto Merikarvialle – sähkösopimus muuton yhteydessä

Kun olet muuttamassa, muista tehdä uusi sähkösopimus ajoissa. Muuttaessa määräaikaisen sopimuksen saa päättymään muuttopäivänä, jos olet löytänyt sähkön kilpailutuksen yhteydessä paremman tarjouksen sähkösopimuksesta.

Sähkönkulutusta voi olla vaikeaa arvioida uuteen kotiin, varsinkin jos muutetaan kerrostalosta omakotitaloon. Sähkönkulutus todennäköisesti nousee roimasti ja siksi hintoja kannattaa vertailla. Kilpailutustyökalulla voit helposti arvioida asuintalon tyypin mukaan sähkönkulutuksen ja sähkön hinnan. Vertailun antamat arviot ovat suuntaa antavia ja perustuvat tyypilliseen kulutukseen eri asuintalotyypeissä.

Sähkösopimuksen hinta Merikarvialla

Lopulliseen sähkösopimuksen hintaan vaikuttaa eritoten sähkön tuotannon hinta, joka saadaan laskemalla käytön mukaan laskettavat kilowattitunnit (kWh) x sähkön yksikköhinta. Sähkön yksikköhinta vaihtelee sähköntoimittajien mukaan ja tämän hinnan voit kilpailuttaa ja vertailla itse esimerkiksi meidän vertailupalvelussamme.

Sähkölaskuun lisätään sähkönsiirtokulut, joihin et voi itse vaikuttaa. Sähkön siirron hintaa ei voi myöskään kilpailuttaa. Siitä vastaa paikallinen toimija.

Lopullisen lisän laskuun tuovat verot, arvonlisävero ja sähkövero. Arvonlisäveroa eli ALV:ia maksetaan koko laskun summasta (myös sähköverolle lasketaan alv). Valmistevero ja huoltovarmuusmaksu koostavat sähköveron osuuden. Verot määrää valtio.

Suosituimmat sähköyhtiöt Merikarvialla

Käyttösähkön voi nykyään tilata miltä tahansa sähköyhtiöltä, koko Suomen mittakaavassa, joten suosituinta yhtiötä on vaikea sanoa. Jokaisella sähköyhtiöllä on useampia tuotteita, jotka soveltuvat eri kohteisiin ja hinnoittelu on muodostettu niiden vaatimalla tavalla. Jos vertaamme sähkön hinnan muodostumista viimevuotiseen tilanteeseen, on sähkön hinta tuplaantunut.

Fossiilisten polttoaineiden hintojen nousu ja säänvaihtelut, ovat nostaneet sähkön hintoja myös kesän ajaksi. Tuotannon määrä on ollut rajallista monista syistä. Jos tilanne pysyy samana vielä pitkään, saamme odottaa hintojen laskua vielä kuukausien ajan. Yksi hyvä keino suojautua nousevilta sähkön hinnoilta, on tehdä 6–24 kk määräaikainen sähkösopimus. Tällöin tietää, mitä maksaa sähköstä seuraavien kuukausien aikana. Maailmantilanne on vaikea ja siksi kannattaa nyt todellakin kilpailuttaa sähkösopimus.

Muita aiheeseen liittyviä sivuja

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Etsiessäsi sähkösopimusta, sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti myös muista palvelustamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten: Lainojen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

3 sähkönsäästövinkkiä:

  • Alenna huoneiden ja eri tilojen lämpötilaa
  • Puhdista pölyt valaisimista ja vaihda valonlähteet ledeihin
  • Pidä kodinkoneet puhtaina ja sulje aina ne laitteet, joita et käytä
Sähkön kilpailutus Satakunnassa
Eura Eurajoki Harjavalta Huittinen
Jämijärvi Kankaanpää Karvia Kokemäki
Merikarvia Nakkila Pomarkku Pori
Rauma Siikainen Säkylä Ulvila