Pörssisähkön hinta 7 vuorokauden keskiarvo 28 vuorokauden keskiarvo
0,25 snt/kWh 0,83 snt/kWh 3,52 snt/kWh

Sähkösopimus Kokkola

Ladataan lomaketta..

Sähkösopimus Kokkolaan

Sähköyhtiön kanssa pitää tehdä aina sähkösopimus. Sähkönsiirto ja käyttösähkö ostetaan erillisillä sopimuksilla. Sähkön siirtoa ei voi kilpailuttaa vaan sähkönsiirrosta vastaa aina tietty yhtiö. Sähkönsiirrosta Kokkolassa vastaa Kokkolan Energiaverkot Oy. Käyttösähkö sen sijaan kannattaa aina kilpailuttaa, jotta saat parhaimman, edullisimman ja juuri sinulle sopivan vaihtoehdon. Kokkolaan muuttaessasi, valitsemasi käyttösähköntarjoaja voi tehdä sinulle sopimuksen myös sähkönsiirrosta, joten sinun ei tarvitse huolehtia siitä erikseen.

Kilpailuta ja vertaile sähkösopimukset ja sähkön hinta Kokkolassa

Kilpailuttaminen kannattaa aina. Se on helppoa kilpailuta sähkösopimus sivumme kautta, syötät palveluun postinumerosi sekä arvion kuinka paljon sähköä kuluu vuoden aikana. Jos et tiedä arvioitua sähkönkulutusta, pystyt valitsemaan ennakolta ehdottamistamme esimerkkivaihtoehdosta sopivin ja saat listan Kokkolaan tarjolla olevista sähkösopimusvaihtoehdoista.

Kilpailuttaminen ja vertailu kannattaa, sillä sopimukset ja sähkönhinta vaihtelee paljon. Säästät jopa huomattavia summia kilpailuttamalla käyttösähkösopimuksesi.

Ota huomioon erilaiset sähkösopimukset

Tiesitkö, että sähkösopimuksissa on eroja siinä, kuinka kauan ne ovat voimassa ja millä hinnalla ne myyvät sähköä. Siksi kannattaa kiinnittää huomiota siihen, millaisen sopimuksen valitsee, jotta se sopii juuri sinun tarpeisiisi.

Kiinteä sähkösopimus

Kiinteähintainen sähkösopimus on usein määräaikainen. Ennen sopimuksen päättymistä et voi irtisanoa määräaikaista sopimusta lukuunottamatta muutamaa poikkeustilanneta.

Etu kiinteissä sähkösopimuksissa on kuitenkin se, että tiedät tarkkaan kuukausittaisen ja vuosittaisen sähkölaskusi hinnan ja maksat aina saman summan.

Näissä sopimuksissa on usein määritelty sopimukseen sisältyvä käyttösähkön määrä. Sähkön käytöstä ylitse menevä osuus yleensä laskutetaan sähköyhtiön siinä ajankohdassa voimassa olevan hinnaston mukaisesti.

Tämänkaltainen sopimusmuoto kannattaa esimerkiksi silloin, kun vuotuinen sähkön käyttömäärä on tarkasti tiedossa.

Pörssisähkö

Sähkön hinta pörssisähkösopimuksessa perustuu Spotin kilowattitunti hintaan, joka ilmoitetaan sentteinä. Tämänkaltainen sopimus poikkeaa huomattavasti muista sähkösopimuksista, sillä maksu sähköstä tapahtuu pörssin markkinahinnan mukaan. Tässä kannattaa huomioida, että hinta sähkölle voi vaihdella vuoden aikana huomattavasti. Kuitenkin pitkällä aikavälillä pörssisähkö voi olla edullisin saatavilla oleva vaihtoehto. On kuitenkin hyvä muistaa, että esimerkiksi pienehkössä kerrostaloasunnossa, jossa sähkön kulutus on vähäistä tasaista jokaisena vuodenaikana, pörssisähkösopimus ei välttämättä ole optimaalisin vaihtoehto.

Jos valitset tämän sopimusvaihtoehdon, kannattaa varautua siihen, että etenkin talvella sähkölämmitteisessä asunnossa sähkölasku saattaa olla hyvinkin suuri.

Määräaikainen sähkösopimus

Kun teet määräaikaisen sopimuksen sähköyhtiön kanssa, sovit siitä, kuinka kauan sopimus on voimassa ja kuinka paljon sopimukseen sisältyy sähkön kuluttamista. Yleensä hinta määräaikaisiin sopimuksiin perustuvissa sähkösopimuksissa on sama koko sopimuksen ajanjakson ajan. Tämä kannattaa kuitenkin tarkistaa sopimuksenteon yhteydessä.

Kesken sopimuskauden ei ole yleensä mahdollista irtisanoa määräaikaista sopimusta. Kuitenkin esimerkiksi muuton yhteydessä voit toki irtisanoa myös tämänlaisen sopimuksen.

Sähkösopimus, joka on voimassa toistaiseksi

Nimensä mukaisesti toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus on voimassa niin kauan, että se irtisanotaan. Tämän sopimuksen etuna on se, että voit milloin tahansa kilpailuttaa sähkösopimuksesi uudelleen, jos esimerkiksi sähkön hinnassa tapahtuu merkittävä muutos. Hinta saattaa kuitenkin usein olla lähtökohtaisesti korkeampi kuin mitä se olisi solmittaessa sopimuksia määräajaksi.

Sähkösopimus edullisesti Kokkolaan netistä

Kilpailutussivusto antaa sinulle suosituimmat ja edullisimmat vaihtoehdot sähkösopimukselle ja samasta listasta pääset suoraan sähköyhtiön sivuille tekemään sähkösopimuksen.

Sopimuksen tekeminen netissä on erittäin helppoa. Valitset sähköyhtiön ja haluamasi sopimuksen, sen jälkeen täytät sähköyhtiön sivuilla tarvittavat tiedot sopimusta varten.

Lomakkeet vaihtelevat hieman yhtiöstä riippuen, mutta tiedot, joita aina kysytään, ovat:

  • Kohde, eli millaisesta asunnosta on kyse ja kuinka paljon sähköä kuluu vuodessa
  • Millaisen sopimuksen haluat valita
  • Tunnistaudu pankkitunnuksilla
  • Sopimuksen tekeminen netissä on siis erittäin helppoa ja nopeaa.

Sähkösopimus voimaan heti Kokkolassa

Pääsääntöisesti sähkösopimus kannattaa tehdä vähintään kaksi viikkoa ennen sen voimaan tuloa. Muuttokiireissä tai jostain muista syistä johtuen sähkösopimus tuppaa unohtumaan ja sopimus pitää saada pikaisesti voimaan.

Kokkolassa on monta sähkösopimuksen tarjoajaa ja useimmista yhtiöstä sähkösopimuksen voi saada voimaan vaikka heti. Palveluntarjoaja saattaa kuitenkin veloittaa heti voimaan astuvasta sähkösopimuksesta pikakytkentämaksun. Joissakin yhtiöissä heti voimaan tulevaa sopimusta ei voi tehdä netissä vaan sinun pitää olla puhelimitse yhteydessä sähköyhtiöön.

Jos siis haluat välttää turhat kustannukset sähkösopimuksen tekemisessä, kannattaa sähkösopimus muistaa tehdä ajoissa.

Muutto Kokkolaan – sähkösopimus muuton yhteydessä

Muuttamassa Kokkolaan? Sähkösopimus kannattaa hoitaa kuntoon jo ennen muuttopäivää. Sähkösopimuksen ja sen kilpailuttamisen saat tehtyä muutamassa minuutissa netissä.

Valitse itsellesi sopivin vaihtoehto, sillä omakotitaloon tai vaikkapa kerrostaloyksiöön ei paras vaihtoehto ole samanlainen sähkösopimus.
Uusi sähkösopimus kannattaa tehdä ajoissa, vähintään pari viikkoa ennen muuton ajankohtaa. Sopimus on mahdollista tehdä myös myöhemmin, mutta siitä saattaa tulla ylimääräisiä kustannuksia.

Suosituimmat sähköyhtiöt Kokkolassa

Kilpailutussivustomme järjestelee sähkösopimukset niin, että suosituimmat ja edullisimmat näytetään sinulle ensin. Yleisesti suosituinta sähköyhtiötä on vaikea sanoa, sillä kuten aiemmin jo todettu, jokaisessa kiinteistössä on erilaiset tarpeet sähkösopimukselle ja sähköyhtiöiden antamat tarjoukset voivat vaihdella. Voit katsoa hyvin osviittaa kilpailutussivulta, mitä yhtiöitä muut asukkaat Kokkolan alueella ovat suosineet.

Muita aiheeseen liittyviä sivuja

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Etsiessäsi sähkösopimusta, sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti myös muista palvelustamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten: Lainojen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

3 sähkönsäästövinkkiä:

  • Alenna huoneiden ja eri tilojen lämpötilaa
  • Puhdista pölyt valaisimista ja vaihda valonlähteet ledeihin
  • Pidä kodinkoneet puhtaina ja sulje aina ne laitteet, joita et käytä
Sähkön kilpailutus Keski-Pohjanmaalla
Halsua Kannus Kaustinen Kokkola
Lestijärvi Perho Toholampi Veteli