Pörssisähkön hinta 7 vuorokauden keskiarvo 28 vuorokauden keskiarvo
4,46 snt/kWh 7,42 snt/kWh 9,21 snt/kWh

Sähkösopimus kerrostaloon

Enää sähkösopimusten vertailu ei ole hankalaa. Tutustu eri sähköyhtiöiden hintoihin kätevästi palvelumme kautta. Voit säästää huomattavia summia sähkölaskuissasi. Autamme sinua löytämään parhaan sopimuksen sinun tarpeisiisi.

Enää sähkösopimusten vertailu ei ole hankalaa. Tutustu eri sähköyhtiöiden hintoihin kätevästi palvelumme kautta. Voit säästää huomattavia summia sähkölaskuissasi. Autamme sinua löytämään parhaan sopimuksen sinun tarpeisiisi.

Ladataan lomaketta..

Sähkösopimus kerrostaloon – vertaa sähköyhtiötä ja löydä sopivin

 • Vertailussa voit valita asuntotyyppisi. Selvitä, mikä on sinulle paras sähkösopimus kerrostaloon.
 • Monet sähköyhtiöt tarjoavat erilaisia työkaluja sähkönkulutuksen seurantaan. Erilaisia sovelluksia on saatavilla matkapuhelimeen.
 • Sähkösopimuksen valinta ei välttämättä ole aivan yksinkertaista ja siksi olemme koonneet sinulle pienen ohjeistuksen, jotta tämä olisi sinulle helpompaa.
 • Saat myös hyödyllisiä vinkkejä, kuinka säästää sähköä ja pienentää sähkölaskua.

Löydä edullisin sähkösopimus kerrostaloon

Summarumin kautta löydät kilpailuttamisen avulla nopeasti sen sinulle sopivan sähkösopimuksen. Selkeän hakemuksen täyttäminen vie vain hetken aikaasi ja voit uuden sopimuksen avulla säästää tuntuvasti sähkökuluissasi.

Hae edullisin sähkösopimus tästä

Summarum Logo

Sähköyhtiöiden sopimuksia kerrostaloon

Lue lisää eri sähköyhtiöiden hinnoittelusta ja valitse sinulle sopivin paketti. Tänä päivänä sähköyhtiöt tarjoavat useita ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja. Voit itse vaikuttaa hiilijalanjälkeen.

Kiinteän hinnoittelun sopimus on huoleton, jolloin omien kulujen tarkkailu on helpompaa. On kuitenkin tärkeää arvioida juuri oikea paketti, jotta loppulaskusta ei tule ikävän suurta yllätystä.

Toisten kuluttajien mieleen on enemmän ajantasainen hinnoittelu. Laskun kuukausittainen summa vaihtelee sen mukaan, mikä sähkön markkinahinta kulloinkin on.

Väre

Väre tarjoaa mahdollisuuden valita kiinteän kuukausimaksun mukainen sähkösopimus. Arvioi kuukausittainen sähkönkulutuksesi, jonka mukaan kiinteä kuukausihinta määräytyy. Voit tarkistaa sen sähkölaskustasi. Oikean kulutuksen valitseminen on tärkeää, jotta tarkistuslasku ei muodostu liian suureksi.

Voit valita myös vihreän sähkön pienellä lisäkustannuksella. Tämä takaa sen, että käyttämäsi sähkö on puhdasta ja uusiutuvaa.

Saat halutessasi käyttöösi Väreen oman sovelluksen, jonka avulla voit seurata sähkönkulutustasi. Sovellus ilmoittaa myös, mikäli sähkönhinnassa tapahtuu jyrkkiä muutoksia.

Sivustolla sinun on mahdollista arvioida oma sähkönkäytön profiilisi, joka auttaa sinua hahmottamaan paremmin omaa sähkönkulutustasi.

Fortum

Fortumilta voit valita Fortum vakion, joka auttaa osallistumaan hiilivapaan tulevaisuuden rakentamiseen. Sopimus on joustava ja helposti vaihdettavissa. Fortum ei käytä tuotannossaan lainkaan fossiilisia polttoaineita.

Arvioi oma kulutuksesi ja näet kiinteän kuukausihinnan oman kerrostaloasuntosi sähkölaskulle. Tutustu vinkkeihimme, joiden avulla helpotat sähkönkulutuksen arvioimista. Mahdollisista aiemmista sähkölaskuistasi saat myös hyvää informaatiota omasta sähkönkäytöstäsi.

Voit tarkistella sähkönkulutustasi Oma Fortum -palvelun kautta. Tarjolla on myös Oma Fortum -sovellus matkapuhelimellesi tai tietokoneellesi. Näet palvelusta ajantasaisen tilanteen sähkön käytöstäsi.

Lumo Energia

Lumo Energia antaa vaihtoehdon, jossa sähkösopimuksessa ei ole lainkaan perusmaksu. Sähkön hinta on tuolloin jokusen sentin kalliimpi.

Sähkön hintaan vaikuttavia tekijöitä ovat sähkön alkuperä sekä ympäristösertifikaatit. Jos haluat valita Suomen Luonnonsuojeluliiton sertifioiman EKOenergian, lisää se sähkölaskusi summaa noin euron kuukaudessa.

Voit valita määräaikaisen sopimuksen, joka on helppo ja huoleton valinta. Tämä sopii erityisesti korkeaan kulutukseen.

Toistaiseksi voimassa oleva sopimus on edullisin vaihtoehto pidemmällä tähtäimellä. Sähkön hinta on koko ajan ajantasainen. Sopimus ei vaadi pitkää sitoutumista.

Paketeissa on sama hinta joka kuukausi, jolloin sähkön hinnan muutoksista ei tarvitse huolehtia. Valitse paketti, jonka kulutus vastaa omaa sähkönkulutustasi.

Voit tilata sähkösopimuksen joko verkossa tai olemalla yhteydessä Lumo Energian asiakaspalveluun.

Vattenfall

Vattenfall tarjoaa useita vinkkejä sähkönkulutuksen pienentämiseen. Yhtiö suosittelee uusiutuvaa energiaa, kuten vettä, tuulta tai aurinkoa. Kiinteähintainen sähkösopimus on vaivaton vaihtoehto kerrostaloasuntoon, jossa sähkönkulutus on pientä

Tarjolla on selkeästi esiteltyjä ekologisia sopimusvaihtoehtoja.

Vattenfall on saanut useina vuosina kultaisen ansiomerkin EcoVadis-yhtiöltä, joka on riippumaton ja arvioi yritysten vastuullisuustyötä. Tähän kuuluu ympäistöön ja yhteiskuntaan vaikuttaminen. Yhtiö on saavuttanut myös muita arvostettuja mainintoja toiminnastaan erityisesti ympäristön suojelun puitteissa.

Tavoitat seuraavat sähkötoimijat palvelumme kautta

 • Fortum logo
 • Nordic Green Energia logo
 • Pohjois-Karjalan Sähkö logo
 • Nivos Energia logo
 • Helen logo
 • Lumme Energia logo
 • Ilmatar logo
 • Ilmatar logo

Edullinen sähkösopimus kerrostaloon

 • Sähköyhtiöiden vertailu ja kilpailuttaminen kannattaa. Kustannusten selvittämisen lisäksi voit vaikuttaa kestävään kehitykseen ja ympäristön suojeluun. Uusiutuvan energian valitseminen on nykypäivän trendi. Onneksi näitä vaihtoehtoja on ilmaantunut useampia.
 • Mikäli sinulla ei ole tietoa sähkönkulutuksestasi, auttaa palvelumme sinua arvioimaan sopivimman vaihtoehdon. Kaikkein paras vaihtoehto on, että sinulta löytyy aiempia sähkölaskuja, joiden avulla voit antaa mahdollisimman tarkan arvion sähkönkulutuksesta.
 • Vertaile eri sähköyhtiöitä ja valitse paras sähkösopimus kerrostaloon.
 • Saat myös vinkkejä sähkönsäästämiseen ja tietoa ympäristöystävällisistä, uusiutuvista energiatavoista.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi sähkösopimusta kerrostaloon sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti myös muista palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:

Lainojen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

Sähkön hintakehitys Suomessa

Lainojen jakauma ympyrädiagrammi

Näin löydät parhaan sähkösopimuksen kerrostaloon

Erilaisten sopimusten vertailuun ja kilpailuttamiseen kannattaa käyttää hieman aikaa. Palvelumme ansiosta se on kuitenkin vaivatonta ja säästät oikeilla valinnoilla useitakin euroja kuukaudessa.

Parhaan sähkösopimuksen valinnassa huomioitavia tekijöitä ovat

 • Asunnon koko eli neliömäärä. Löydät tiedon asuntosi vuokrasopimuksesta.
 • Asunnossa vakituisesti asuvien henkilöiden lukumäärä. Yleensä asukkaiden määrällä on vaikutusta sähkönkulutukseen eli mitä suurempi määrä henkilöitä taloudesta löytyy, sitä suuremmaksi sähkönkulutus saattaa muodostua.
 • Mikäli asunnossasi on sähkösauna, saattaa tämä lisätä sähkönkulutusta melko suuresti.

Kerrostaloasuntoon on usein saatavissa suhteellisen edullinen sähkösopimus. Sähkönkulutus on harvemmin kovin mittavaa, verrattuna omakotitaloon.

Olisi hyödyllistä miettiä hieman etukäteen, haluaisitko mieluummin kiinteästi hinnoitellun sähkösopimuksen kerrostaloon vai pidätkö enemmän ajantasaisesta laskutuksesta. Tuolloin sähkölaskuissasi tulee olemaan eroja, mutta tämä taas palkitaan siinä, että loppulasku pysyy samalla tasolla, kuin normaali kuukausilaskutus. Kiinteän sopimuksen kohdalla loppulasku saattaa olla normaalia kuukausierää suurempi.

On tärkeää arvioida omaa sähkönkulutustaan, kun kyseessä on sähkösopimus kerrostaloon. Kokeile nyt vaivatonta palveluamme, jonka avulla löydät parhaan ja sinulle mieleisimmän sähkösopimuksen.

Plus IconKilpailuta sähkösopimus Kilpailuta sähkösopimuksesi kätevällä nettilomakkeella 5 minuutissa. Kilpailuta sähkösopimus ja säästä
Kilpailuta sähkösopimus

Opiskelijalle sähkösopimus kerrostaloon

Suomessa valtava enemmistö opiskelijoista asuu kerrostaloasunnoissa. Asunnot voivat olla tyypiltään opiskelija-asuntoja tai suoraa vuokrattu yksityiseltä vuokranantajalta.

Monessa tapauksessa opiskelijan on kuitenkin itse solmittava sähkösopimus kerrostaloon. Tässä kannattaa hetkeksi pysähtyä tietokoneen ääreen ja tehdä sähkön vertailua.

Muutamien minuuttien selvitystyö voi maksaa itsensä monin kertaisesti takaisin opiskelijalle sähkölaskuissa. Sähkösopimus kerrostaloon ei usein ole kovin kallis. Opiskelijan kannattaa olla silti aina hyvin hintatietoinen, ja välttää maksamasta turhaan ylimääräistä.

Monet sähköyhtiöt kampanjoivat juuri opiskelijoille omien sanojensa mukaan ”opiskelijasähköä”. Monessa tapauksessa hinta ja kuukausimaksut voivat olla kuitenkin täysin normaalihintaisia, ellei jopa kalliimpia.

Kilpailuttamisessa pääset alkuun vilkaisemalla Summarumin artikkelia Opiskelijan sähkösopimuS.


Muita aiheeseen liittyviä sivuja

Sähkösopimus kerrostalo yksiöön

Opiskelijoiden lisäksi hyvin monet muut kuten Suomessa asuvat kerrostalo yksiössä. Yksiössä eläessä sähkölasku harvoin kasvaa huomattavan suureksi. Silti monelle yksiössä on hyvä tarkkailla omaa sähkön kulutustaan ja sähkösopimustaan, jottei tule maksaneeksi turhaan ylimääräistä sähkölaskussa.

Sähkösopimuksen kerrostalo yksiöön hoitaa nopeimmin netin kautta. Nopean vertailun avulla voidaan huomata, kuinka edulliseen sähkösopimukseen yksiössä voikaan päästä. Vaivannäkö maksaa siis itsensä usein takaisin. Muutaman minuutin uhraaminen voi jälkikäteen tuoda iloa, kun huomaa maksavansa joka kuukausi vähemmän sähkölaskussaan.

Kun olet kilpailuttanut sähkösopimuksen kerrostalo yksiöön, voit kiinnittää huomiota alhaalta löytyvän listan keinoihin vähentää omaa sähkönkulutusta. Keinot voivat olla erityisesti paikallaan talvella, jolloin sähkönhinta voi nousta mikäli, olet valinnut pörssisähkösopimuksen.


Miksi kilpailuttaa sähkösopimukset Summarumilla?

 • Löydät kauttamme käyttöösi nykyistä edullisemman tai ekologisemman sähkösopimuksen kerrostaloon
 • Sähkösopimuksen kilpailuttamisella löydät lähes aina nykyistä paremman sähkösopimuksen
 • Kilpailuttamalla sähkösopimuksen jokainen voi tehdä merkittävää säästöä

SIIRRY SÄHKÖVERTAILUUN

Summarum Logo


13 keinoa säästää sähköä, rahaa sekä luontoa

 1. Valitse mieluiten energiansäästölamppuja perinteisten hehkulamppujen sijaan. Ne ovat usein hieman hintavampia, mutta säästät pidemmällä juoksulla sähkölaskuissasi. Energiansäästölamput ovat usein myös kestävämpiä, kuin hehkulamput.
 2. Valoja ei kannata pitää päällä turhaan, vaan ne on hyvä sammuttaa, kun tarvetta ei ole. Saatat vaikuttaa sähkölaskusi kokoon myös sillä, että sijoitat valaisimet oikeisiin paikkoihin. Tuolloin et välttämättä tarvitse niin useita valaisimia.
 3. Kuivausrummun käytön sijaan kannattaa pyykit kuivattaa perinteiseen tapaan. Näin säästät sähkölaskuissasi. Samoin saat asuntoosi hieman kosteutta, koska Suomessa asuntojen ilma on usein melko kuivaa.
 4. Pyykkikonetta ei kannata pyörittää liian vajaana. Pese mieluiten täysiä koneellisia, jolloin sähkönkulutuksesi pysyy maltillisempana.
 5. Suihkussa käydessään on hyvä muistaa, että mitä nopeammin sen hoitaa, sitä suurempi säästö on usein nähtävissä sähkönkulutuksessa. Erityisesti verrattuna kylvyn laskemiseen.
 6. Erilaisissa sähkölaitteissa on jo pidemmän aikaa määritelty sen sähkönkulutusluokka. Valitse mahdollisimman energiatehokkaita laitteita, jolloin säästät sähkölaskuissasi.
 7. Älä pidä sähkölaitteita päällä turhaan. Laitteet on hyvä sammuttaa, kun niitä ei käytä.
 8. Kuten aiemmin jo mainitsimme, on sähkösaunalla merkitystä sähkönkulutuksessa. Älä pidä saunaa päällä turhaan tai liian kauaa. Saunassa käyntien vähentäminen näkyy myös sähkölaskussasi.
 9. Televisio ja tietokone kuluttavat sähköä myös lepotilassa. Tämä kannattaa muistaa ja mieluiten sammuttaa koneet, kun niitä ei käytetä.
 10. Pakastimen sulatuksellakin on vaikutusta sähkönkulutukseen. Pakastimen säännöllinen sulattaminen on myös säästöä sähkökuluihin.
 11. Jos kerrostaloasunnossasi on sähkölämmitys, kannattaa siihen kiinnittää huomiota. Jo pienellä lämpötilan alentamisella saavutat säästöä sähkönkulutuksessa.
 12. Sähkölämmitteisessä asunnossa on tärkeää huomioida se, että lämmin ilma ei pääse karkaamaan. Ikkunoita ei kannata pitää auki liian kauan viileällä säällä.
 13. Ja kaikkein oleellisin keino sähkölaskun pienentämiseen on vertailla ja kilpailuttaa sähkönhinta palvelumme avulla. Saatat säästää huimia summia rahaa, kun käytät tähän hieman arvokasta aikaasi. Et varmasti kadu sitä, että sähkölaskusi vaihtuu pienemmäksi. Ehkä käytät säästetyt eurot itsesi hemmottelemiseen?

Säästä sähkölaskuissasi ja valitse edullinen sähkösopimus kerrostaloon jo tänään. Vaivaton palvelumme auttaa sinua vertailemaan ja kilpailuttamaan sähkösi. Ympäristöä vaalivia vaihtoehtoja löytyy useita ja pääset pienentämään hiilijalanjälkeäsi pienellä summalla. Kilpailuta sähkösopimus kauttamme jo tänään!

3 sähkönsäästövinkkiä:

 • Alenna huoneiden ja eri tilojen lämpötilaa
 • Puhdista pölyt valaisimista ja vaihda valonlähteet ledeihin
 • Pidä kodinkoneet puhtaina ja sulje aina ne laitteet, joita et käytä

Usein kysyttyä

Mikä sähkösopimus kerrostaloon?
Sähkösopimus vertailun avulla selvität kätevästi sen sähkösopimuksen, joka sopii parhaiten kerrostaloasumiseen. Sähkövertailussa otetaan huomioon talotyyppi – tässä tapauksessa kerrsotalo – jonka perusteella vertailu etsii sinulle soveltuvan sähkösopimuksen.
Edullisin sähkösopimus kerrostaloon?
Sähkösopimusten vertailu ja kilpailu on järkevää, kun etsit edullisinta sähkösopimusta kerrostaloon. Tässä artikkelissa kerromme sinulle, miten löydät edullisen sähkösopimuksen kerrostaloon.
Mistä sähkösopimus sopii kerrostaloon?
Lukuisat eri sähköyhtiöt tarjoavat sähkösopimusta kerrostaloon. Tämän takia sähköyhtiöitä kannattaa vertailla keskenään Summarumin sähkövertailupalvelussa, joka etsii sinulle edullisimman sähkötarjouksen kerrostaloon.