Pörssisähkön hinta 7 vuorokauden keskiarvo 28 vuorokauden keskiarvo
0,15 snt/kWh 0,83 snt/kWh 3,52 snt/kWh

Sähkösopimus Kauhava

Ladataan lomaketta..

Sähkösopimus Kauhavalle

Kauttamme löydät kilpailuttamisen avulla nopeasti juuri sinulle sopivan sähkösopimuksen ja edullisen sähköhinnan Kauhavalle. Selkeän lomakkeen täyttäminen vie vain muutaman minuutin aikaasi ja voit sähkösopimuksia vertailemalla säästää tuntuvasti sähkökuluissasi. Kilpailuttaminen kannattaa aina, ja nyt on juuri oikea aika tehdä se.

Sähkön kilpailutus Kauhavalla – näin onnistut netissä

Voit vertailla ja kilpailuttaa Suomen suosituimmat sähköyhtiöt hetkessä helppokäyttöisen vertailupalvelumme avulla. Sopimusten kilpailuttaminen on sinulle maksutonta, ja se vie vain pienen hetken ajastasi.

Kilpailuttaminen onnistuu helposti netissä, ja voit tehdä sähkösopimusten vertailun ja kilpailutuksen sivuillamme olevalla vertailutyökalulla. Syötä lomakkeelle vain asuinalueesi postinumero Kauhavalta, arvio sähkön kulutuksesta ja rakennustyyppi, ja saat heti nähtäväksi juuri sinulle parhaat sähkösopimukset, joiden joukosta voit omiin tarpeisiisi ja etenkin lompakollesi sopivan sopimuksen.

Kun etsit itsellesi sopivinta sähköyhtiötä Kauhavalle, on hyvä tarkistaa ensin nykyisen sähkösopimuksen sopimustyyppi, hinta per kilowattitunti ja sähkösopimuksen perusmaksu sekä vuosikulutuksesi, ja vertailla niitä muiden sähköyhtiöiden tarjoamiin sopimuksiin. Sähkön hinta riippuu paljon sähkön alkuperästä ja sopimustyypistä, ja se voi vaihdella huomattavasti eri sähköyhtiöiden ja ajanjaksojen välillä – siksi kilpailuttaminen kannattaa aina.

Huomioi, että sähkölaskusi lopullinen summa koostuu sähköenergian hinnan lisäksi sähkön siirtohinnasta ja veroista. Ainoastaan sähkön myynnin osuuden voi kilpailuttaa, ja paikallinen jakeluverkkoyhtiö vastaa edelleen sähkön siirrosta vaikka myyjä vaihtuisikin. Kaikilla suomalaisilla on oikeus vaihtaa sähkönmyyjää ilman, että sähkönjakelun hinta muuttuu.

Sähkösopimus heti voimaan Kauhavalla

Sähkömarkkinat ovat jatkuvassa muutoksessa, ja ajankohtaiset sähköhinnat kannattaa aina tarkistaa sähkönmyyjän vaihtoa harkittaessa. Sähköyhtiöillä on tarjolla erilaisia sähkösopimuksia, määräaikaisia ja toistaiseksi voimassaolevia, jotka voit kätevästi hakea palvelumme kautta ja jotka kannattaa kilpailuttaessa käydä huolellisesti läpi.

Määräaikaisissa sopimuksissa sähkön hinta pysyy kiinteänä ja muuttumattomana määritellyn ajan, joka on yleisesti 12 tai 24 kuukautta ja jopa 36 kuukautta. Tällöin asiakas ja sähköyhtiö sitoutuvat sähkönhintaan koko sopimuskaudeksi ja sähköhinnan tietää pitkälle tulevaisuuteen. Määräaikaisen sähkösopimuksen irtisanominen voi olla mahdotonta tai sopimuksen irtisanomisesta aiheutuu lisäkuluja, paitsi muuton yhteydessä.

Toistaiseksi voimassaoleva sähkösopimus on joustavampi ja asiakas voi halutessaan irtisanoa sopimuksen kahden viikon irtisanomisajalla. Sopimus on voimassa siis nimensä mukaisesti toistaiseksi eikä sopimusta tarvitse uusia tietyin määräajoin. Näissä sopimuksissa sähkönhinta voi kuitenkin muuttua sähköyhtiön ilmoituksesta, ja sähköyhtiön on ilmoitettava asiakkaalle muutoksista vähintään 30 vuorokautta ennen tulevaa muutosta. Muuttuvat hinnat mukailevat sähkön markkinahintaa, jolloin yksittäinen sähköhinnan nousu voi olla merkittävä.

Sähkösopimusten kilpailuttaminen on vaivatonta ja helppoa, sillä Suomessa sähköyhtiöt hoitavat keskenään asiakkaan puolesta sähkönmyyjän vaihtamisen toimenpiteet ja vanhan sopimuksen päättämisen. Voit vaihtaa sähkönmyyjää maksutta ja täysin turvallisesti, ja sähkösopimus vaihtuu yleensä 14 vuorokauden sisällä siitä, kun uusi sopimus on solmittu. Sähkömyyjän vaihtuminen ei tee katkosta sähkön toimitukseen eikä aiheuta myöskään lisäkustannuksia asiakkaalle.

Muutto Kauhavalle – sähkösopimus muuton yhteydessä

Muuttaessa on tärkeää muistaa tehdä sähkösopimus uuteen kotiin. Muutto on myös oivallinen ajankohta sähkösopimuksen kilpailuttamiselle, ja sen voi tehdä muuttaessa Kauhavalle tai Kauhavalla paikasta toiseen. Kilpailutuksen voi tehdä muuton yhteydessä, vaikka vanha sähkösopimus olisi määräaikainen.

Sähkösopimus kannattaa kilpailuttaa ja uusi sopimus solmia hyvissä ajoin, jotta sähkön saa kytketyksi sujuvasti ja ajoissa ennen muuttopäivää. Uusi sopimus suositellaan tehtävän mahdollisimman ajoissa, mutta mielellään kaksi viikkoa ennen muuttoa. Jos muutto tapahtuu nopeasti, sähkösopimuksen kytkeminen onnistuu lyhyessäkin ajassa, mutta tällöin pikakytkennästä voi tulla lisäkustannuksia.

Muuton yhteydessä kannattaa myös tarkistaa sähköyhtiöiden voimassaolevat tarjoukset ja kampanjat. Osa sähköyhtiöistä tarjoaa muuttajille erilaisia rahanarvoisia etuja, kuten ilmaista sähköä tietyksi tuntimääräksi.

Suosituimmat sähkösopimukset Kauhavalla

Yleisin syy sähkösopimuksen vaihtamiselle on edullisempi hinta. Nykyään myös ympäristöystävällisyys on yhä suositumpi tekijä sähköyhtiön valinnassa, ja palvelustamme löydät vihreät sähkösopimukset helposti. Vihreä sähkö on tuotettu ympäristöystävällisesti uusiutuvilla energialähteillä, kuten tuuli-, vesi- tai aurinkovoimalla, ja niiden valinta on konkreettinen ilmastoteko. Tämä sähkösopimus voi olla usein hieman kalliimpi, muttei kuitenkaan aina.

Suosittuja sähkösopimuksia Kauhavalla ovat pörssisähköön perustuvat sopimukset, joissa sähköhinta on muuttuva. Hinta perustuu pohjoismaisen sähköpörssin Nord Poolin julkaisemaan tuntikohtaiseen Suomen aluehintaan eli sähkön spot-hintaan, johon lisätään arvonlisävero ja kunkin sähköyhtiön määrittämä välityspalkkio. Pörssisähkösopimus on oivallinen valinta esimerkiksi silloin, kun haluat seurata aktiivisesti sähkönkulutustasi. Suurimman hyödyn pörssisähkösopimuksesta saat, kun painotat sähkökulutusta edullisimmille tunneille. Näistä sopimuksista suosittuja ovat tarjoukset, jotka sisältävät edullisen kuukausimaksun ja kilpailukykyisen sähkön välityspalkkion.

On hyvä huomata, että yhden tarpeisiin, kulutustottumuksiin ja asuinympäristöön paras sopimus ei välttämättä ole sitä toiselle. Suomessa on kymmeniä sähköyhtiöitä, ja Kauhavan parhaimmasta sähkösopimuksesta tekee jokainen oman valintansa.

Muita aiheeseen liittyviä sivuja

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Etsiessäsi sähkösopimusta, sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti myös muista palvelustamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten: Lainojen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

3 sähkönsäästövinkkiä:

  • Alenna huoneiden ja eri tilojen lämpötilaa
  • Puhdista pölyt valaisimista ja vaihda valonlähteet ledeihin
  • Pidä kodinkoneet puhtaina ja sulje aina ne laitteet, joita et käytä
Sähkön kilpailutus Etelä-Pohjanmaalla
Alajärvi Alavus Evijärvi
Ilmajoki Isojoki Isokyrö
Karijoki Kauhajoki Kauhava
Kuortane Kurikka Lappajärvi
Lapua Seinäjoki Soini
Teuva Vimpeli Ähtäri