Sähkösopimus heti voimaan – näin onnistut!

Tee sähkösopimus muutamassa minuutissa. Sähkösopimus on voimassa heti.

Kilpailuta sähkösopimukset

Ladataan..
Ladataan lomaketta..

Kilpailuta sähkösopimukset

Vertaa ja kilpailuta sähkösopimukset maksutta


Vertailun tekeminen on helppoa ja nopeaa


Saatavilla lukuisia vihreitä sähkösopimuksia

Summarum Mediassa

Terhi Kolehmainen
Terhi Kolehmainen
2021-08-07
Vahvistettu
En saanut hyvää lainaa
Sami Teittinen
Sami Teittinen
2021-08-06
Vahvistettu
Saatuani lainatarjouksen toimitin viimeisimmän palkkaerittelyn ja muutaman tunnin kuluttua rahat olivat jo tililläni. Todella nopea ja simppeli prosessi.
asiakas
asiakas
2021-07-28
Vahvistettu
Hyvin hallittua hakua! Hyvin hallittua hakutoimintaa ja opastusta. Tarvitaan jonkin verran viitseliäisyyttä käyttäjältä itseltään. Arvosanalla hyvä.
Tuncher Saliev
Tuncher Saliev
2021-07-26
Vahvistettu
erinomainen palvelu Olen erittäin tyytyväinen nopeaan ja laadukkaaseen palveluun
Sari Vihavainen Os Rouvari
Sari Vihavainen Os Rouvari
2021-07-19
Vahvistettu
Lainatarjouksia ei tullut
Ari Tapio Mattila
Ari Tapio Mattila
2021-07-16
Vahvistettu
Toimii niin kuin pitkin ja sain palvelua henkilö kohtaisesti ja kysymyksiin vastaukset..suosittelen kylläkin .
Krista Nurmi
Krista Nurmi
2021-07-03
Vahvistettu
En saanut jostqin syystä lainaa
Kimmo Alaluusua
Kimmo Alaluusua
2021-06-17
Vahvistettu
Lloistava Todella onnistunut ja nopea palvelu kiitos siitä.
Raisa Mattiöa
Raisa Mattiöa
2021-06-16
Vahvistettu
Nopeaa ja ystävällistä tosi asiakaspalvelua
Sirpa
Sirpa
2021-06-12
Vahvistettu
Lantti-saldolaina on hyvä apu arjen yllättävään menoerään

Sähkösopimus heti voimaan – näin se onnistuu

Elämässä voi tulla vastaan tilanne, jossa sinun on saatava sähkösopimus voimaan heti. Tämä voi johtua esimerkiksi siitä, että olet yllättäen muuttanut ja unohtanut muuton yhteydessä irtisanoa sopimuksesi. Toinen vaihtoehto on, että olet unohtanut siirtää vanhan sopimuksesi uuteen osoitteeseen. Kerromme myös tällä sivulla, kuinka voit saada sähköyhteydet viikonloppuna.

Sähkösopimuksen pystyy tekemään netissä karkeasti kahdella eri tavalla:


Miksi kilpailuttaa sähkösopimukset Summarumilla?

  • Löydät kauttamme käyttöösi nykyistä edullisemman tai ekologisemman sähkösopimuksen
  • Sähkösopimuksen kilpailuttamisella löydät lähes aina nykyistä paremman sähkösopimuksen
  • Kilpailuttamalla sähkösopimuksen jokainen voi tehdä merkittävää säästöä
  • Vertaile sopimuksia tänään ja saa uusi sopimus heti voimaan!

SIIRRY SÄHKÖVERTAILUUN

Summarum Logo


Jälkimmäisessä prosessi etenee siten, että etsit verkosta sopivan sähköyhtiön ja olet sen asiakaspalveluun yhteydessä joko chatin kautta, tai puhelimitse. Tässä kohtaa sähkön toimittaja tarvitsee ainoastaan osoitteesi ja päivämäärän, jolloin sähköt tulisi yhdistää kyseiseen osoitteeseen. Sähkösopimuksen sisällöstä neuvottelemisen ja muut asiat voit jättää myöhemmälle.

Suurin osa suurimmista suomalaisista sähköyhtiöistä kykenee luomaan yhteyden jo noin kolmen työpäivän kuluessa. Jos tarvitset yhteyden aiemmin, sinun kannattaa lukea tämä artikkeli loppuun.

Tapauksissa, joissa uusi osoite on jo kytketty sähköverkkoon, sinun täytyy vain siirtää oma sopimuksesi tähän osoitteeseen. Tämä hoituu helposti yleensä saman vuorokauden aikana.

Sähkösopimus heti muun muassa näissä tilanteissa…

  1. Kun kyseessä on kiireellinen muutto
  2. Sähkösopimuksen tekeminen on jäänyt viime tinkaan
  3. Yritys muuttaa uusin toimitiloihin

Muita sähköön liittyviä artikkeleita

Sähkösopimuksen aktivoituminen riippuu sähköyhtiöstä

Sähköyhtiöstä ja -sopimuksesta riippuen sähkösopimus voi tulla voimaan muutaman arkipäivän aikana. Saatat esimerkiksi olla sähkösopimuksen tarpeessa kiireellisesti, jos eteesi on sattunut esimerkiksi kiireellinen muutto.

Jos asunnossa on jo sähköyhteys, voit ilman erillisiä kuluja tehdä itsellesi uuden sähkösopimuksen ja ottaa sen nimiisi. Tämä onnistuu ilman erillisiä kuluja siksi, että sähköyhtiö ei joudu kytkemään sähköjä erikseen.

Kiireellisen muuton osuessa esimerkiksi viikon alkuun, voit kätevästi sopia sähköjen kytkemisen päälle heti seuraavana arkipäivänä. Jos kuitenkin käy niin, että muutat viikon loppupuolella, eli muutto osuu esimerkiksi perjantaille tai lauantaille, et voi hyödyntää tavallista muuttotilausta. Tässä tapauksessa jotkin yhtiöt tarjoavat pikamuuttoa, tai muuten joudut odottamaan maanantaihin.

Olemme laatineet sähkösopimuksen valintaoppaan, joka auttaa sinua löytämään sopivan sähkösopimuksen juuri sinun tarpeisiin.

Toistaiseksi voimassa oleva sopimus

Toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella tarkoitetaan sähkösopimusta, joka on voimassa niin kauan, kunnes asiakas sen irtisanoo. Irtisanomisaika on pääsääntöisesti noin 14 vuorokautta eli kaksi viikkoa. Toistaiseksi voimassa oleva sopimus ei siis ole irtisanottavissa hätäisesti.

Jos joudut muuttamaan kiireellä, voit joko siirtää vanhan sopimuksen uuteen osoitteeseen, tai muuten lisämaksusta vaihtaa uuteen sopimukseen. Tästä täytyy kuitenkin neuvotella erikseen oman sähköyhtiösi kanssa.

Määräaikainen sopimus

Määräaikaisella sähkösopimuksella tarkoitetaan sopimustyyppiä, jossa sähkön hinta pysyy vakaana koko määräajan. Määräaikaisen sopimuksen voi siirtää uuteen osoitteeseen tekemällä muuttoilmoituksen netissä tai puhelimitse. Näin sopimus jatkuu samaan hintaan uudessa asunnossa.

Määräaikaisen sopimuksen voi irtisanoa muuton sattuessa. Yleistietoa sähkösopimuksen irtisanomisesta saat tämän linkin kautta. 

Oli sinulla minkälainen sopimus tahansa, suosittelemme kuitenkin aina keskustelemaan siitä suoraan, reilusti ja rehellisesti sähköyhtiön kanssa hyvissä ajoin.

Uusi sopimus

Jos sinulla ei ole siirrettävää sopimusta, tai olet irtisanonut sopimuksesi, voit tehdä uuden sopimuksen hyvinkin nopealla varoitusajalla. Pääsääntö on se, että sähkösopimus on tehtävissä heti, mutta sähkön kytkemiseen voi yhtiöstä riippuen mennä 2-3 arkipäivää.

Suurimmalla osalla sähköyhtiöistä on kuitenkin viikonloppupäivystys, jolloin sinun on mahdollista saada sähkösopimus voimaan heti pientä lisämaksua vastaan.

Lue lisää erilaisista sähkösopimuksista

 

Poikkeustilanteet sähkövirran aktivoinnissa

Kun tarvitset sähköä kiireellisesti ja se täytyy kytkeä nopeasti, voit soittaa sähköyhtiöiden erilaisiin päivystyspuhelimiin. Näin sähkösopimus tulee heti voimaan, ja saat virtaa kotiisi tai toimistoosi saman vuorokauden tai seuraavan arkipäivän kuluessa.

Muistathan kuitenkin, ettei kaikilla sähköyhtiöillä ole vielä päivystävää puhelinta. Lisäksi, jos tarvitset sähköt nopeasti, voi olla, ettet saa itsellesi sopivinta sähkösopimusta.

Sähköyhtiöt laskuttavat aina kuukauden 1. päivästä kuukauden viimeiseen päivään, joten maksat aina kuukauden sähkönsiirtomaksut, vaikka sähkön kytkentä olisikin tapahtunut vasta kuukauden loppupuolella.

Sähkösopimus samana päivänä

Jos sähköt on saatava kytkettyä samana päivänä, kutsutaan tätä pikapalveluksi. Tämä on usein tarpeessa silloin, kun uudessa asunnossa ei ole lainkaan sähköjä, eli sähköjä ei ole kytketty. Näin voi olla, jos asunto on uusi, tai se on ollut tyhjänä jonkin aikaa.

Pikakytkentä on mahdollista usein suurimpien sähköyhtiöiden kanssa. Tähän kuitenkin vaikuttaa myös se, missä asunto sijaitsee, sekä minkälaiset paikalliset verkkoyhtiöt alueella on. Pikakytkentä kannattaa hoitaa yleensä arkena, heti aamusta. Tämän jälkeen voi olla, ettei sähkösopimusta pysty vahvistamaan saman päivän aikana

Pikakytkentä kannattaa aina hoitaa puhelimitse, eikä lähetellä yhteydenottolomakkeita. Jos tai kun pikakytkentä onnistuu samalle päivälle, sinun kannattaa varautua noin 50-150 euron maksuihin verkkoyhtiöstä riippuen. Monet sähköyhtiöt puhuvat tässä kohtaa pikamuutosta, mitä ei silloin ole mahdollista hoitaa viikonloppuna.

Sähkösopimus viikonloppuna

Hyvin harvoin sähkön kytkentä onnistuu viikonloppuna. Voi kuitenkin olla, että entisellä asukkaalla on edelleen yhteydet asuntoon, jolloin sinulla on virtaa käytössäsi viikonlopun yli. Tästä voit soittaa sähköyhtiölle ja kysyä tilanteesta.

Muuten kuitenkin pääsääntö on, että sähköyhtiölle ilmoitetaan ainakin kaksi viikkoa ennen muuttoa. Näin sähköt saadaan kytkettyä myös viikonloppuna, kunhan sähköyhtiö on tietoinen asiasta. Jos et muista hoitaa sähköasioita kuntoon ja muutto sattuu osumaan juuri viikonlopulle, edessäsi saattaa olla ikävä yllätys.

Älä kuitenkaan luovuta, sillä sijainnistasi ja muuttotilanteestasi riippuen voi olla, että virta on kytketty, ja voit aloittaa maanantaina sähköasioiden hoitamisen ja viimeistelyn.

Sähkösopimus heti opiskelijalle

Monilla sähköyhtiöillä on opiskelijan sähkösopimus tai opiskelijoille suunnattu sähkötarjous. Kannattaa tarkistaa omalta sähköyhtiöltä, onko valikoimassa sillä hetkellä valikoimassa sähkösopimusta opiskelijoille. Kysy samalla saadaanko sähköt kytkettyä heti ja kauanko sähkösopimuksen aktivoitumisessa menee.

Jos olet muuttamassa opiskelija-asumissäätiön omistamaan asuntoon, kannattaa sinun tarkistaa kuuluuko sähkömaksu vuokraan. Esimerkiksi osassa HOASin opiskelija-asunnoissa sähkö sisältyy vuokrasopimukseen. Ottamalla yhteyttä asumissäätiöön saat selvitettyä kuuluuko sähkö vuokrasopimukseesi vai onko sinun solmittava sähkösopimus itse.

Sähkösopimus heti – yhteenveto

Ihmisten elämäntilanteet saattavat muuttua hyvinkin nopeasti. Siksi on tärkeää, että myös on mahdollista solmia sähkösopimus heti. Tällaisia tilanteita voivat olla esimerkiksi äkillinen muutto parisuhteen eron möytä.

Uuden sähkösopimuksen yhteydessä on kuitenkin aina tärkeää tehdä ensin kilpailutus. Kilpailutuksen voi hoitaa monella eri tapaa, mutta nopein ja helpoin konsti on hoitaa sähkön kilpailutus netissä.

Alle on koottu 5 kohdan lista tämän artikkelin tärkeimmistä pointeista:

 

Kilpailuta sähkösopimus Kilpailuta sähkösopimuksesi kätevällä nettilomakkeella 5 minuutissa. KILPAILUTA SÄHKÖ

Usein kysyttyä

Kuinka nopeasti sähkösopimuksen saa voimaan?
Sähkösopimus voidaan sähköyhtiöstä riippuen laittaa voimaan joko heti, seuraavana arkipäivänä, tai seuraavan kolmen työpäivän kuluessa. Pääsääntö kuitenkin on, että riittää, kun ilmoitat asiasta sähköyhtiölle noin kahden viikon varoitusajalla. Näin varmistat, että muuttopäivänä uudessa asunnossasi on sähköt. Tuona kahden viikon aikana voit myös tutustua erilaisiin, sinulle sopiviin sähkösopimuksiin, sillä sopimukset yleensä sisältävät kahden viikon peruutusoikeuden.
Missä tapauksissa sähkösopimuksen tarvitsee heti?
Jos esimerkiksi olet muuttamassa, tai sähkösopimuksen teko on jäänyt viime tippaan. Suomalaiset sähköyhtiöt tarjoavat hätäpalveluja, joiden avulla sähköt voidaan kytkeä hyvinkin lyhyellä varoitusajalla.
Miten saada sähköt samana päivänä voimaan?
Voit soittaa asiasta sähköyhtiölle ja kysyä pikakytkentää. Kun jätät asiat viime tippaan, sinun on syytä varautua jonkinnäköisiin lisämaksuihin. Pikakytkentä saman päivän aikana (erityisesti viikonloppuisin) voi maksaa noin 50-150 euroa. Hoida asia siis pois alta hyvissä ajoin ja kilpailuta sähkösopimus netissä. Voit löytää huomattavasti edullisempia sopimuksia kuin voimassa oleva sopimuksesi.
Kuinka saada uusi sähkösopimus heti?
Sähkön kilpailutus on helppoa tehdä netissä, mutta jos tarvitset uuden sähkösopimuksen heti voimaan, voit ottaa yhteyden suoraan sähköyhtiöiden asiakaspalveluun ja selvittää miten nopeasti sähköt saadaan kytkettyä kotiisi.
Maksaako sähkön pikakytkentä?
Sähkön pikakytkentä samana päivänä voi tulla kalliiksi ja hinta riippuu täysin sähköyhtiön hinnastosta. Yleensä maksu on 50-150 euroa, minkä vuoksi kannattaisikin aina hoitaa sähköyhtiön vaihtaminen hyvissä ajoin pois alta.