Pörssisähkön hinta 7 vuorokauden keskiarvo 28 vuorokauden keskiarvo
0,32 snt/kWh 1,63 snt/kWh 1,44 snt/kWh

Sähkösopimus heti

Tarvitsetko sähkösopimuksen voimaan välittömästi? Tee alta sähkösopimus muutamassa minuutissa. Saat sähkösopimuksen voimaan heti.

Tarvitsetko sähkösopimuksen voimaan välittömästi? Tee alta sähkösopimus muutamassa minuutissa. Saat sähkösopimuksen voimaan heti.

Ladataan lomaketta..

Huomioi tämä, kun haluat sähkösopimuksen voimaan välittömästi

Sähkösopimukset astuvat tyypillisesti voimaan vasta 14-16 vuorokauden päästä tilauksesta. Jos haluat että sähkösopimus astuu voimaan välittömästi, sinun täytyy ottaa tilauksen jälkeen yhteyttä sähköyhtiöön ja pyytää nopeutettua tilauksen käsittelyä. Monet yhtiöt pystyvät käynnistämään sähköt jopa välittömästi yhteydenoton jälkeen.

Sähkösopimus heti voimaan – näin se onnistuu

Elämässä voi tulla vastaan tilanne, jossa sinun on saatava sähkösopimus heti voimaan. Tämä voi johtua esimerkiksi siitä, että olet yllättäen muuttanut ja unohtanut muuton yhteydessä irtisanoa sopimuksesi. Toinen vaihtoehto on, että olet unohtanut siirtää vanhan sopimuksesi uuteen osoitteeseen. Kerromme myös tällä sivulla, kuinka voit saada sähköyhteydet viikonloppuna.

Sähkösopimuksen pystyt tekemään netissä karkeasti kahdella eri tavalla:

 • Kilpailuta sähkö siihen erikoistuneella palvelulla
 • Ole yhteydessä sähkömyyjään sähköyhtiön verkkosivuston kautta

Jälkimmäisessä prosessi etenee siten, että etsit verkosta sopivan sähköyhtiön ja olet sen asiakaspalveluun yhteydessä joko chatin kautta, tai puhelimitse.

Tässä vaiheessa sähkön toimittaja tarvitsee ainoastaan osoitteesi ja päivämäärän, jolloin sähköt tulisi yhdistää kyseiseen osoitteeseen. Sähkösopimuksen sisällöstä neuvottelemisen ja muut asiat voit jättää myöhemmälle.

Suurin osa suurimmista suomalaisista sähköyhtiöistä kykenee luomaan yhteyden jo noin kolmen työpäivän kuluessa. Jos tarvitset yhteyden aiemmin, sinun kannattaa lukea tämä artikkeli loppuun.

Tapauksissa, joissa uusi osoite on jo kytketty sähköverkkoon, sinun täytyy vain siirtää oma sopimuksesi tähän osoitteeseen. Tämä hoituu helposti yleensä jopa niin, että saat sähköt samana päivänä käyttöösi.


Löydä edullisin sähkösopimus heti

Summarumin kautta löydät kilpailuttamisen avulla nopeasti sen sinulle sopivan sähkösopimuksen. Selkeän hakemuksen täyttäminen vie vain hetken aikaasi ja voit uuden sopimuksen avulla säästää tuntuvasti sähkökuluissasi.

Hae edullisin sähkösopimus tästä

Summarum Logo

Sähkösopimus heti muun muassa näissä tilanteissa

 1. Kun kyseessä on kiireellinen muutto
 2. Sähkösopimuksen tekeminen on jäänyt viime tinkaan
 3. Yritys muuttaa uusin toimitiloihin

Tavoitat seuraavat sähkötoimijat palvelumme kautta

 • Fortum logo
 • Väre logo
 • Nordic Green Energia logo
 • Pohjois-Karjalan Sähkö logo
 • Nivos Energia logo
 • Helen logo
 • Lumme Energia logo
 • Oomi logo
 • Vattenfall logo
 • Vihreä Älyenergia logo
 • KSS logo
 • Vaasan Sähkö logo

LUE LISÄÄ: Sähköyhtiöt Suomessa

Kuinka nopeasti sähkösopimus tulee voimaan

Sähköyhtiöstä ja -sopimuksesta riippuen sähkösopimus voi tulla voimaan muutaman arkipäivän aikana. Saatat  olla sähkösopimuksen tarpeessa pikaisesti, jos eteesi on sattunut esimerkiksi kiireellinen muutto.

Jos asunnossa on jo sähköyhteys, voit ilman erillisiä kuluja tehdä itsellesi uuden sähkösopimuksen ja ottaa sen nimiisi. Tämä onnistuu ilman erillisiä kuluja siksi, että sähköyhtiö ei joudu kytkemään sähköjä erikseen.

Kiireellisen muuton osuessa esimerkiksi viikon alkuun, voit kätevästi sopia sähköjen kytkemisen päälle heti seuraavana arkipäivänä. Jos kuitenkin käy niin, että muutat viikon loppupuolella, eli muutto osuu esimerkiksi perjantaille tai lauantaille, et voi hyödyntää tavallista muuttotilausta.

Tässä tapauksessa jotkin yhtiöt tarjoavat pikamuuttoa, tai muuten joudut odottamaan maanantaihin.

Olemme laatineet sähkösopimuksen valintaoppaan, joka auttaa sinua löytämään sopivan sähkösopimuksen juuri sinun tarpeisiin. Pääset siihen tästä: Sähkösopimus-opas

LUE LISÄÄ: Sähkösopimus nopeasti

Kohteessa sähköt heti päällä vs. kohteesta katkaistu sähköt

Sähköt heti kytkettynä Sähköä ei kytketty
Vertaa ensin sähkösopimuksia palvelussamme. Vertaile tarjouksia. Tee sopimus normaalisti yhtiön kanssa.
Tee sähkösopimus haluamasi yhtiön kanssa. Ota yhteyttä yhtiön asiakastukeen ja pyydä pikakytkentä.
Saat sopimuksen voimaan heti. Sähköt saattavat olla kytkettyinä jopa samana päivänä.

Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus heti voimaan

Toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella tarkoitetaan sähkösopimusta, joka on voimassa niin kauan, kunnes asiakas sen irtisanoo. Irtisanomisaika on pääsääntöisesti noin 14 vuorokautta eli kaksi viikkoa. Toistaiseksi voimassa oleva sopimus ei siis ole irtisanottavissa hätäisesti.

Jos joudut muuttamaan kiireellä, voit joko siirtää vanhan sopimuksen uuteen osoitteeseen, tai muuten lisämaksusta vaihtaa uuteen sopimukseen. Tästä täytyy kuitenkin neuvotella erikseen oman sähköyhtiösi kanssa.

Määräaikainen sähkösopimus voimaan heti

Määräaikainen sähkösopimus on sopimustyyppi, jossa sähkön hinta pysyy vakaana koko määräajan. Määräaikaisen sopimuksen voit siirtää uuteen osoitteeseen tekemällä muuttoilmoituksen netissä tai puhelimitse. Näin sopimus jatkuu samaan hintaan uudessa asunnossa.

Määräaikaisen sopimuksen voi irtisanoa muuton sattuessa. Olemme kertoneet lisää sopimuksen irtisanomisesta artikkelissamme Kuinka sähkösopimus irtisanotaan.

Oli sinulla minkälainen sopimus tahansa, suosittelemme aina keskustelemaan siitä suoraan, reilusti ja rehellisesti sähköyhtiön kanssa hyvissä ajoin.

Uusi sähkösopimus heti

Jos sinulla ei ole siirrettävää sopimusta, tai olet irtisanonut sopimuksesi, voit tehdä uuden sopimuksen hyvinkin nopealla varoitusajalla. Pääsääntö on se, että  sähkösopimus on tehtävissä heti, mutta sähkön kytkemiseen voi yhtiöstä riippuen mennä 2-3 arkipäivää.

Suurimmalla osalla sähköyhtiöistä on kuitenkin viikonloppupäivystys, jolloin sinun on mahdollista saada sähkösopimus voimaan heti pientä lisämaksua vastaan.

Sähkön hintakehitys Suomessa

Lainojen jakauma ympyrädiagrammi

LUE LISÄÄ: Sähkön hinnan kehitys Suomessa

Poikkeustilanteet sähkövirran aktivoinnissa

Kun tarvitset sähköä kiireellisesti ja se täytyy kytkeä päälle nopeasti, voit soittaa sähköyhtiöiden erilaisiin päivystyspuhelimiin. Näin astuu sähkösopimus heti voimaan, ja saat virtaa kotiisi tai toimistoosi saman vuorokauden tai seuraavan arkipäivän kuluessa.

Muistathan kuitenkin, ettei kaikilla sähköyhtiöillä ole vielä päivystävää puhelinta. Lisäksi, jos tarvitset sähköt nopeasti, voi olla, ettet saa itsellesi sopivinta sähkösopimusta.

Sähköyhtiöt laskuttavat aina kuukauden 1. päivästä kuukauden viimeiseen päivään, joten maksat kokonaisen kuukauden sähkönsiirtomaksut, vaikka sähkön kytkentä olisikin tapahtunut vasta kuukauden loppupuolella.

Plus IconKilpailuta sähkösopimus Kilpailuta sähkösopimuksesi kätevällä nettilomakkeella 5 minuutissa. Kilpailuta sähkösopimus ja säästä
Kilpailuta sähkösopimus

Sähkösopimus samana päivänä

Sähkösopimus samana päivänä edellyttää pikapalvelua. Tämä on usein tarpeessa silloin, kun uudessa asunnossa ei ole lainkaan sähköjä, eli sähköjä ei ole kytketty. Näin voi olla, jos asunto on uusi, tai se on ollut tyhjänä jonkin aikaa.

Pikakytkentä on mahdollista usein suurimpien sähköyhtiöiden kanssa. Tähän kuitenkin vaikuttaa myös se

 • missä asunto sijaitsee
 • minkälaiset paikalliset verkkoyhtiöt alueella on.

Sähkön pikakytkentä

Sähkön pikakytkentä kannattaa hoitaa yleensä arkena, heti aamusta. Jos yrität hoitaa asiaa myöhemmin päivällä voi olla, ettei sähkösopimusta pysty vahvistamaan saman päivän aikana

Pikakytkentä kannattaa aina hoitaa puhelimitse, eikä lähetellä yhteydenottolomakkeita. Jos tai kun pikakytkentä onnistuu samalle päivälle, sinun kannattaa varautua noin 50-200 euron maksuihin verkkoyhtiöstä riippuen.

Monet sähköyhtiöt puhuvat tässä kohtaa pikamuutosta, mitä ei silloin ole mahdollista hoitaa viikonloppuna.

LUE MYÖS: Sähkösopimuksen siirto

Sähkösopimus viikonloppuna

Onnistuuko sähkösopimus viikonloppuna? Sähkösopimuksia voit vertailla ja kilpailuttaa koska tahansa, mutta hyvin harvoin sähkön kytkentä onnistuu viikonloppuna. Voi kuitenkin olla, että entisellä asukkaalla on edelleen yhteydet asuntoon, jolloin sinulla on virtaa käytössäsi viikonlopun yli. Voit vielä soittaa sähköyhtiölle ja kysyä tilanteesta.

Hyvä tietää

Pääsääntö on, että sähköyhtiölle ilmoitetaan ainakin kaksi viikkoa ennen muuttoa. Näin sähköt saadaan kytkettyä myös viikonloppuna, kunhan sähköyhtiö on tietoinen asiasta. Jos et muista hoitaa sähköasioita kuntoon ja muutto sattuu osumaan juuri viikonlopulle, edessäsi saattaa olla ikävä yllätys.

Älä kuitenkaan luovuta, sillä sijainnistasi ja muuttotilanteestasi riippuen voi olla, että virta on kytketty, ja voit aloittaa maanantaina sähköasioiden hoitamisen ja viimeistelyn.

LUE LISÄÄ: Muuttosähkö

Sähkösopimus heti opiskelijalle

Monilla sähköyhtiöillä on opiskelijan sähkösopimus tai opiskelijoille suunnattu sähkötarjous. Kannattaa tarkistaa omalta sähköyhtiöltä, onko valikoimassa sillä hetkellä valikoimassa sähkösopimusta opiskelijoille. Kysy samalla saadaanko sähköt kytkettyä heti ja kauanko sähkösopimuksen aktivoitumisessa menee.

Jos olet muuttamassa opiskelija-asumissäätiön omistamaan asuntoon, kannattaa sinun tarkistaa kuuluuko sähkömaksu vuokraan. Esimerkiksi osassa HOASin opiskelija-asunnoissa sähkö sisältyy vuokrasopimukseen. Ottamalla yhteyttä asumissäätiöön saat selvitettyä kuuluuko sähkö vuokrasopimukseesi vai onko sinun solmittava sähkösopimus itse.

Muita aiheeseen liittyviä sivuja

Sähkösopimus heti voimaan – Mistä aloittaa?

Lyhyt tilanteen kartoitus on aina paikallaan. Se millaisessa tilanteessa olet hankkimassa uutta sähkösopimusta vaikuttaa hyvin paljon sähkösopimuksen hintaan sekä sopimuksen voimaan astumiseen.

Jos sinulla ei ole tarvetta saada sähkösopimusta heti voimaan esimerkiksi samana tai seuraavana päivänä, sinun kannattaa tehdä sähkösopimusten kilpailuttaminen.

Tällaisen ”tavallinen” sähkösopimuksen kilpailuttaminen ei usein vie puolta tuntia pidempään, mikäli sinulla on tarvittavat dokumentit ja tiedot valmiiksi esillä. Sama koskee sopimuksen solmimista. Sopimus asetetaan usein astumaan voimaan muutaman arkipäivän jälkeen.

Mutta kuten aiemmissa kappaleissa on käynyt ilmi, sinun on myös mahdollista saada sähkösopimus heti voimaan oikeastaan milloin tahansa.

Huom!

Jos sähkösopimus on saatava voimaan viikonloppuna tai hyvin nopealla aikataululla, tämä yleensä nostaa sopimuksen kustannuksia.

Joskus elämässä voi kuitenkin tulla esiin hyvin erikoisia tilanteista. Siksi on tärkeää, että myös näissä tilanteissa on mahdollista saada sähkösopimus voimaan välittömästi.

Jos edessäsi tämän kaltainen akuutti tilanne, esimerkiksi kiireellinen muutto, on luultavasti helpointa solmia sopimus puhelimitse. Monessa sähköyhtiössä, kuten Vattenfallilla on mahdollista saada sähkösopimus voimaan jo seuraavalle arkipäivälle.

Heillä, kuten monella muullakin yhtiöllä on kuitenkin tapana periä erillinen tästä erikoispalvelusta maksu. Tämä pikakytkentämaksu vaihtelee usein 50-200€ väliltä.

Mistä halvin sähkösopimus heti?

Tässä maailmantilanteessa ja näillä sähkön hinnoilla jokainen meistä pyrkii löytämään itselleen edullisimman vaihtoehdon. Halvin sähkösopimus heti löytyy aina vain kilpailutuksen ja vertailun kautta. Oma, paikallinen sähköyhtiösi ei välttämättä siis ole se edullisin vaihtoehto.

Mikäli kohteeseen on jo kytketty sähköt, on kilpailutus todella helppoa ja voit saada sähköt päälle heti sopimuksen solmittuasi. Jos taas asuntoon ei ole vielä kytketty lainkaan sähköjä, saattaa aikaa kulua. Mikäli sinulla on kova kiire saada sähköt heti päälle, voit pyytää pikakytkentää.

Silloin kyseessä ei todennäköisesti enää ole edullisin vaihtoehto, veloittaahan sähköyhtiö sinulta lisämaksun pikakytkennästä.

LUE LISÄÄ: Halvin sähkö


Miksi kilpailuttaa sähkösopimukset Summarumilla?

 • Löydät kauttamme käyttöösi nykyistä edullisemman tai ekologisemman sähkösopimuksen
 • Sähkösopimuksen kilpailuttamisella löydät lähes aina nykyistä paremman sähkösopimuksen
 • Kilpailuttamalla sähkösopimuksen jokainen voi tehdä merkittävää säästöä
 • Vertaile sopimuksia tänään ja saa uusi sopimus heti voimaan!

SIIRRY SÄHKÖVERTAILUUN

Summarum Logo


Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Luettuasi artikkelin miten saat sähkösopimuksen heti voimaan, sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palvelustamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:

Lainojen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

Sähkösopimus heti – yhteenveto

Elämäntilanteet saattavat muuttua hyvinkin nopeasti. Siksi on tärkeää, että myös on mahdollista solmia sähkösopimus heti. Tällaisia tilanteita voivat olla esimerkiksi äkillinen muutto parisuhteen päättymisen myötä.

Uuden sähkösopimuksen yhteydessä on kuitenkin aina tärkeää tehdä ensin kilpailutus. Kilpailutuksen voi hoitaa monella eri tapaa, mutta nopein ja helpoin konsti on hoitaa kilpailuttaminen verkossa.

Alle on koottu 5 kohdan lista tämän artikkelin tärkeimmistä pointeista:

 • Sähkösopimuksen solmiminen samalle päivälle on mahdollista. Tällainen pikapalvelu maksaa tyypillisesti 50-150 euroa. Tämä kannattaa hoitaa puhelimitse.
 • Sähköyhtiöille on aina hyvä ilmoittaa muutosta 14 päivää etuajassa.
 • Sähkön kytkemiseen menee normaalisti 2-3 arkipäivää.
 • Määräaikaisessa sähkösopimuksessa sähkön hinta pysyy vakaana.
 • Toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen päättää asiakas itse.

LUE MYÖS: Sähkökatkot tänään

Nyt kun tiedät kuinka nopeasti sähkösopimus tulee voimaan parhaimmillaan ja miten kaikki tapahtuu, tee kilpailutus ja löydä parhaat tarjoukset jo tänään.

3 sähkönsäästövinkkiä:

 • Alenna huoneiden ja eri tilojen lämpötilaa
 • Puhdista pölyt valaisimista ja vaihda valonlähteet ledeihin
 • Pidä kodinkoneet puhtaina ja sulje aina ne laitteet, joita et käytä

Sähköt päälle heti –Usein kysyttyä

Kuinka nopeasti sähkösopimuksen saa voimaan?
Sähkösopimus voidaan sähköyhtiöstä riippuen laittaa voimaan joko heti, seuraavana arkipäivänä, tai seuraavan kolmen työpäivän kuluessa. Pääsääntö kuitenkin on, että riittää, kun ilmoitat asiasta sähköyhtiölle noin kahden viikon varoitusajalla. Näin varmistat, että muuttopäivänä uudessa asunnossasi on sähköt. Tuona kahden viikon aikana voit myös tutustua erilaisiin, sinulle sopiviin sähkösopimuksiin, sillä sopimukset yleensä sisältävät kahden viikon peruutusoikeuden.
Missä tapauksissa sähkösopimuksen tarvitsee heti?
Jos esimerkiksi olet muuttamassa, tai sähkösopimuksen teko on jäänyt viime tippaan. Suomalaiset sähköyhtiöt tarjoavat hätäpalveluja, joiden avulla sähköt voidaan kytkeä hyvinkin lyhyellä varoitusajalla.
Miten saada sähköt samana päivänä voimaan?
Voit soittaa asiasta sähköyhtiölle ja kysyä pikakytkentää. Kun jätät asiat viime tippaan, sinun on syytä varautua jonkinnäköisiin lisämaksuihin. Pikakytkentä saman päivän aikana (erityisesti viikonloppuisin) voi maksaa noin 50-150 euroa. Hoida asia siis pois alta hyvissä ajoin ja kilpailuta sähkösopimus netissä. Voit löytää huomattavasti edullisempia sopimuksia kuin voimassa oleva sopimuksesi.
Kuinka saada uusi sähkösopimus heti?
Sähkön kilpailutus on helppoa tehdä netissä, mutta jos tarvitset uuden sähkösopimuksen heti voimaan, voit ottaa yhteyden suoraan sähköyhtiöiden asiakaspalveluun ja selvittää miten nopeasti sähköt saadaan kytkettyä kotiisi.
Maksaako sähkön pikakytkentä?
Sähkön pikakytkentä samana päivänä voi tulla kalliiksi ja hinta riippuu täysin sähköyhtiön hinnastosta. Yleensä maksu on 50-150 euroa, minkä vuoksi kannattaisikin aina hoitaa sähköyhtiön vaihtaminen hyvissä ajoin pois alta.