Pörssisähkön hinta 7 vuorokauden keskiarvo 28 vuorokauden keskiarvo
0,25 snt/kWh 0,83 snt/kWh 3,52 snt/kWh

Sähkösopimus Helsinki

Ladataan lomaketta..

Sähkösopimus Helsinkiin

Kilpailutamme sähkösopimukset Helsingissä. Löydä hintavertailumme avulla edullinen sähkösopimus Helsinkiin ja tee sähkösopimus helposti netissä.

Jos asut Helsingissä tai olet muuttamassa Helsinkiin, sinua kiinnostaa todennäköisesti sähkön hinta. Sähkö on tärkeä osa jokapäiväistä arkea eikä kukaan pysty elämään täysin ilman sähköä. Sähköä tarvitaan muun muassa puhelimen ja muiden laitteiden lataukseen, jääkaapin käyttöön, ruuan valmistukseen ja valaistukseen.

Sähkönsiirrosta Helsingissä vastaa Helen, ja siirtoyhtiötä et voi kilpailuttaa. Siirtosopimus tulee aina automaattisesti solmittaessa sähkösopimusta uuteen kotiin ja sitä ei tarvitse itse osata etsiä ja solmia.

Käyttösähkön osuuden voit sen sijaan valita siltä sähköyhtiöltä, joka antaa sinulle parhaimman tarjouksen. Sähkön hinta on ollut pitkään jo noususuunnassa ja käyttösähkösopimukset kannattaakin kilpailuttaa säännöllisesti, että voi taata itselleen jatkuvasti edullisimman sähkön. Kilpailutus onkin nykyään helppoa ja nopeaa ja sen saa tehtyä kokonaan netissä.

Kilpailuta ja vertaile Helsingin sähköyhtiöt ja sähkösopimukset

Sähkön kilpailutus on helppoa käyttämällä sivuillamme olevaa kilpailutustyökalua. Syöttämällä postinumeron, arvion sähkön kulutuksesta ja rakennustyypin näet heti millaisia sopimuksia on omalla alueellasi tarjolla ja voit vertailla Helsingin sähkösopimusten sisältöjä helposti.

Erilaisia söhkösopimutyyppejä on paljon

Sopimusten vertailussa kannattaa kiinnittää huomiota siihen kuinka usein sähkön hintaa voidaan tarkastella. Kiinteähintainen ja määräaikainen sopimus on tuo vakautta sähkölaskuihin, mutta ei välttämättä ole edullisin.

Mitä erilaiset sähkösopimukset tarkoittavat?

Pörssihintaan perustuva spot -sopimuksessa taas hinta vaihtelee tunneittain ja hinta voi nousta myös hyvin korkeaksi. Kokonaiskustannukset kuitenkin tasaantuvat yleensä jo muutamassa päivässä ja kuukausittaiselta keskiarvoltaan spot -sopimus voi olla hyvin kilpailukykyinen.

Myös toistaiseksi voimassa olevat sähkösopimukset voivat olla ensimmäisen kuukauden osalta edullisia, mutta sen jälkeen kalliita, jos sähkön hintaan tulee merkittäviä korotuspaineita. Korotuspaineita voivat tuoda esimerkiksi sääolosuhteet, joka vaikuttaa uusiutuvan energian tuotantoon ja Ukrainan sota, jonka takia maailman energiatuotanto voi häiriintyä.

Osalla Helsingissä toimivista sähköyhtiöistä on kiinteitä pakettihinnoiteltuja sähkösopimuksia, jolloin sähkölaskun hinta on aina sama tiettyyn kulutukseen asti. Tällainen sopimus sopii hyvin kerrostaloon, jossa sähkönkulutus on vakio ja helposti ennakoitavissa. Ylimenevältä osalta maksetaan lsitahinnan mukaisesti sähköstä ja se voi tulla yllätyksenä, jos kulutus on arvioitu merkittävästi alakanttiin.

Edullinen sähkösopimus Helsinkiin netistä

Kilpailuttamalla sähköyhtiöt löytyy edullisin saatavilla oleva sähkösopimus Helsinkiin ja kilpailutuksen tekemiseen kuluu vain muutama minuutti. Eri sähköyhtiöiden sopimusten vertailuun voi kulua hieman pidempää, mutta se kannattaa tehdä huolellisesti. Silloin löytää itselleen mahdollisimman edullisen sähkösopimuksen. Jos tarjolla on edullinen määräaikainen sopimus, voi se olla hyvä vaihtoehto, koska määräaikaisuuden aikana sähkön hinta ei voi nousta.

Kun vertailusta löytyy omia tarpeita vastaava edullinen sähkösopimus, saa sopimuksen solmittua helposti netissä. Sopimuksessa kysytään sinun henkilötietojen lisäksi muun muassa käyttöpaikannumeroa. Aina tämä ei ole tiedossa, mutta se ei estä sopimuksen solmimista, koska sähköyhtiöt voivat hakea käyttöpaikan numeron myös automaattisesti tarkan osoitteesi perusteella.

Sähkösopimus heti voimaan Helsinkiin

Tyypillisesti sähkösopimus astuu voimaan 2 viikon jälkeen, kun kuluttajansuojalain mukainen reklamaatioaika on ohi. Sopimus voidaan saada kuitenkin voimaan myös heti, jos sen tekeminen on esimerkiksi jäänyt muuton yhteydessä viime tippaan. Tästä pikakytkennästä voi koitua lisäkuluja, mutta yleensä sopimuksen alkamisajan pystyy määrittelemään itse.

Suosituimmat ja parhaat sähkösopimukset Helsingissä

Helsingin suosituimmasta sähkösopimuksesta käydään tiukkaa kilpailua ja yhtä ainoaa oikeaa ja parasta sähköyhtiötä ei voida sanoa. Se mikä sopimus on parhain vaihtoehto sähkölämmitteisessä omakotitalossa voi olla kallis tai toimimaton sopimus opiskelija-asunnossa.

Hinnan lisäksi yhä useammin sähkösopimuksissa vertaillaan sähkön tuotantotapaa ja uusiutuvalla energialla tuotetut sopimuksien suosio on Helsingissä selvästi nousussa. Tämä siltikin vaikka sopimuksen kilowattitunnin hinta olisi hieman korkeampi kuin muissa tuotantotavoissa.

Muutto Helsinkiin – sähkösopimus muuton yhteydessä

Muuton yhteydessä on tärkeää muistaa siirtää myös oma sähkösopimus uuteen kotiin. Muutto Helsinkiin tai Helsingin sisällä on myös hyvä ajankohta kilpailuttaa sähkösopimus vaikka vanha sopimus olisi määräaikainen. Muuton yhteydessä määräaikaisen sopimuksen saa päättymään muuttopäivään, jos kilpailutuksen yhteydessä löytyy parempi tarjous sähkösopimuksesta.

Uuden kodin sähkönkulutuksen arvioiminen voi olla vaikeaa, jos muutetaan kerrostalosta omakotitaloon. Silloin sähkönkulutus todennäköisesti väistämättä nousee ja tämä kannattaa huomioida kilpailutuksessa. Kilpailutustyökalullamme voit helposti arvioida asuintalon tyypin mukaan sähkönkulutusta. Arvio on suuntaa antava ja perustuu tyypilliseen kulutuksesen kyseisessä asuintalotyypissä.

Opiskelemaan Helsinkiin – sähkösopimus opiskelijalle

Eri yhtiöillä on erilaisia tarjouksia opiskelijoille ja opiskelijan kannattaakin tarkistaa sähkösopimuksen kilpailutuksen yhteydessä myös tarjolla olevat alennukset. Toiset sähköyhtiöt tarjoavat yleisesti opiskelija-alennuksia, kun jonkun toisen yhtiön alennukset voivat olla ammattiliiton opiskelijajäsenyyteen sidonnaisia. Alennuksissa on myös määrällisesti eroja ja näitä kannattaa vertailla ajoissa, kun on muuttamassa Helsinkiin opiskelemaan.

Opiskelija yleensä asuu Helsingissä kerrostalossa, jolloin sähkön kulutus on varsin pientä. Jos kyseessä on oppilaitoksen opiskelija-asuntola voi sähkönhinta kuulua asumiskuluihin. Kun taas opiskelija-asunto on vuokrattu yksityiseltä vuokranantajalta, tulee opiskelijan yleensä solmia oma sähkösopimus ennen muuttoa.

Joissakin harvoissa tapauksissa vuokranantaja haluaa asunnossa pitää oman sopimuksen voimassa ja sähkö maksetaan vuokran yhteydessä tai vuokranantajan toimittaman laskun perusteella eikä sillon sähkösopimusta voi kilpailuttaa.

Suosituimmat sähköyhtiöt Helsingissä

Helsingin suosituinta sähköyhtiötä on mahdoton sanoa, koska käyttösähkön osuuden voit tilata mistä tahansa Suomesta. Suurimmat sähköyhtiöt Helsingissä ovat Fortum, Vattenfall, Karhu Voima ja LumoEnergia. Jokaisella näistä yhtiöistä on useampia käyttösähkötuotteita, jotka soveltuvat eri kohteisiin eri tavalla. Mikään ei kuitenkaan estä solmimasta käyttösähkösopimusta pienemmän sähkönmyyntiyhtiön kanssa, jos yhtiö pystyy tarjoamaan selvästi edullisemman sähkösopimustarjouksen.

Muita aiheeseen liittyviä sivuja

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Etsiessäsi sähkösopimusta, sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti myös muista palvelustamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten: Lainojen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

3 sähkönsäästövinkkiä:

  • Alenna huoneiden ja eri tilojen lämpötilaa
  • Puhdista pölyt valaisimista ja vaihda valonlähteet ledeihin
  • Pidä kodinkoneet puhtaina ja sulje aina ne laitteet, joita et käytä
Sähkön kilpailutus Uudellamaalla
Askola Espoo Hanko Helsinki
Hyvinkää Inkoo Järvenpää Karkkila
Kauniainen Kerava Kirkkonummi Lapinjärvi
Lohja Loviisa Myrskylä Mäntsälä
Nurmijärvi Pornainen Porvoo Pukkila
Raasepori Sipoo Siuntio Tuusula
Vantaa Vihti