Pörssisähkön hinta 7 vuorokauden keskiarvo 28 vuorokauden keskiarvo
0,15 snt/kWh 0,83 snt/kWh 3,52 snt/kWh

Sähkösopimus Eura

Ladataan lomaketta..

Sähkösopimus Euraan

Asutko tai oletko muuttamassa Euraan? Jos tilanteesi on tämä saatat olla kiinnostunut sähkön hinnasta. Sähkö on tärkeä osa arkeamme ja sen avulla saadaan esimerkiksi valaistua koti ja kodinkoneet toimimaan. Esimerkiksi jääkaappi, pakastin ja hella tarvitsevat sähköä, jonka lisäksi puhelimen lataukseen tarvitaan sähköä. Voi jopa olla, että autosi tarvitsee sähköä kulkeakseen.

Paikallinen sähköverkkoyhtiö vastaa alueella sähkön siirrosta eikä siirtoyhtiötä pysty kilpailuttamaan. Siirtosopimus tulee aina mukana kun solmitaan sopimus sähköstä. Sinun ei siis tarvitse tehdä erikseen sähkönsiirtosopimusta.

Sen millaista sähköä ja keneltä toimittajalta sitä haluaisit, voit itse valita. Monesti parhaimman tarjouksen antanut sähköyhtiö on sinulle edullisin valinta. Sähkön hinta on ollut pitkään nousussa maailman tilanteen takia, joten käyttösopimukset kannattaakin kilpailuttaa säännöllisesti. Kilpailutuksesta on tehty helppoa sekä nopeaa.

Kilpailuta ja vertaile Euran sähköyhtiöt sekä sähkösopimukset

Sähkön kilpailutus onnistuu sivujemme kilpailutustyökalun avulla helposti ja vaivattomasti. Kun syötät alustaan postinumeron, arvion sähkön kulutuksesta taloudessanne ja rakennustyypin, pystyt heti näkemään, millaisia sopimuksia omalla alueellasi on tarjota. Voit myös vertailla Euran alueen sähkösopimuksia helposti.

Millaisia sähkösopimuksia on?

Tarjolla on erilaisia sähkösopimustyyppejä. Sopimuksia vertailtaessa kannattaa kiinnittää huomiota siihen kuinka usein sähkön hintaa voidaan sopimuksen perusteella tarkastaa. Kiinteähintainen ja määräaikainen sopimus tuo vakautta sähkölaskuun, mutta se ei aina ole edullisin vaihtoehto.

Mitä eri sähkösopimukset tarkoittaa?

Esimerkiksi pörssisähkö perustuu pörssihintaan. Hinta vaihtelee tällöin tunneittain ja hinta voi olla yhtäkkiä hyvin korkea. Kokonaiskustannukset monesti tasaantuvat jo muutamassa päivässä ja kuukausittaisella tarkastelulla spot-sopimus voi olla kilpailukykyinen.

Toistaiseksi voimassa olevat sähkösopimukset voivat myös olla järkevä valinta. Ne voivat olla ensimmäisen kuukauden osalta edullisia, mutta sen jälkeen kalliita, jos sähkön hintaan kohdistuukin korotuspaineita. Erilaiset sääolosuhteet voivat esimerkiksi vaikuttaa sähkön tuotantoon.

On myös tarjolla erilaisia kiinteän hinnan pakettisopimuksia, jolloin sähkölaskun hinta on aina sama tiettyyn kuukauteen asti. Tämä voi olla esimerkiksi hyvä sopimus kerrostaloon, jossa sähkönkulutus on melko vakio sekä helposti ennakoitavissa.

Edullinen sähkösopimus Euraan netistä

Kun kilpailutat sähköyhtiöt löydät edullisimmat sähkösopimukset Euran alueelle. Kilpailutuksen tekoonkin kuluu vain muutama minuutti. Vertailun tekemiseen eri sähköyhtiöistä voi kulua enemmänkin aikaa, mutta tähän vaiheeseen kannattaakin käyttää aikaa ja tehdä se huolellisesti. Tällöin löydät itsellesi mahdollisimman edullisen sopimuksen. Jos tarjolla on vaikkapa edullinen määräaikainen sopimus, voi se olla hyvä vaihtoehto talouteenne, sillä määräaikaisessa sopimuksessa hinta ei nouse määräaikana.

Vertailua tehdessäsi voit löytää itsellesi mieluisen sähkösopimuksen. Kun sopivan kuuloinen tarjous on löytynyt, on sähkösopimus helppo tehdä netin välityksellä. Sopimusta tehdessä sinulta kysytään henkilötietoja ja esimerkiksi käyttöpaikkanumeroa. Aina tämä tieto ei ole tiedossa, mutta se ei silti estä sopimuksen tekemistä. Sähköyhtiöt voivat hakea jälkikäteen kyseisen numeron sopimukselle tarkan osoitteesi perusteella.

Sähkösopimus heti voimaan Euraan

Monesti tyypillisesti sähkösopimus astuu voimaan 2 viikon jälkeen sopimuksen solmimisesta. Tämä johtuu siitä, että yleensä odotetaan kuluttajansuojalain viimeisen reklamaatiopäivän yli. Sopimus voidaan asettaa voimaan kuitenkin myös heti, jos sen tekeminen on jäänyt vaikkapa viime tippaan. Pikakytkennästä voi koitua lisäkuluja, mutta yleensä sopimuksen alkamisajan voi määritellä itse.

Suosituimmat ja parhaimmat sähkösopimukset Eurassa

Eurassa on monia toimivia sähköyhtiöitä ja suosituimmasta sähkösopimuksesta käydään tiukkaa kilpailua. Yhtä ainoaa oikeaa ja parasta sähköyhtiötä ei voida kuitenkaan sanoa. Tämä johtuu siitä, koska joku sopimus voi olla paras vaihtoehto sähkölämmitteisessä omakotitalossa, mutta se voi olla kallis ja toimimaton sopimus opiskelijalle opiskelija-asuntoon.

Hinnan lisäksi vertailukohtana on usein myös sähkön tuotantotapa. Uusituilla energiaratkaisuilla olevat sopimukset ovatkin nostaneet suosiotaan myös Eurassa. Ympäristön huomioon otto on silti tärkeä kriteeri, vaikka sähkön kilowattitunnin hinta olisi hieman kalliimpi.

Muutto Euraan – sähkösopimus muuton yhteydessä

Oletko suunnitellut muuttavasi Euraan? Muuton yhteydessä on tärkeää muistaa siirtää sähkösopimus uuteen kotiin, jotta voidaan välttyä ikäviltä yllätyksiltä. Muutto Euraan tai Euran sisällä on hyvä ajankohta kilpailuttaa oma sähkösopimus, vaikka vanha sopimus olisikin määräaikainen. Muuton yhteydessä määräaikaisen sopimuksen pystyy päättämään muuttopäivään, jos kilpailutuksessa löytyy parempi sopimus.

Sähkönkulutuksen arviointi uudessa kodissa voi olla haastavaa. Tämä etenkin, jos muutetaan esimerkiksi kerrostalosta omakotitaloon tai toisin päin. Ensimmäisessä esimerkkitilanteessa sähkönkulutus todennäköisesti tulee lisääntymään. Tämä kannattaa ottaa huomioon kilpailutuksessa. Kilpailutustyökalumme avulla pystyt helposti arvioimaan asuintalon tyypin mukaan taloutenne sähkönkulutusta. Arvio on aina suuntaa antava ja se perustuu tyypilliseen kulutukseen kyseisessä asuintalotyypissä.

Suosituimmat sähköyhtiöt Eurassa

On mahdotonta sanoa, mikä olisi suosituin sähköyhtiö Euran alueella. Käyttösähkön osuuden voi tilata mistä tahansa Suomesta, joten tähän on sen takia mahdotonta antaa vastausta. Eurassa on kuitenkin paikallisia sähköyhtiöitä kuten Fortum, Caruna, Köyliön-Säkylän Sähkö, Paneliankosken Voima sekä Vakka-Suomen Voima.

Jokaisella edellä mainituista sähköyhtiöistä on erilaisia käyttösähkötuotteita valikoimissaan ja ne soveltuvat eri kohteisiin eri tavalla. Mikään ei kuitenkaan estä sopimasta sopimusta jonkun toisen sähkönmyyntiyhtiön kanssa. Joku toinen yhtiö voi esimerkiksi tarjota selkeästi edullisemman sopimuksen.

Muita aiheeseen liittyviä sivuja

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Etsiessäsi sähkösopimusta, sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti myös muista palvelustamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten: Lainojen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

3 sähkönsäästövinkkiä:

  • Alenna huoneiden ja eri tilojen lämpötilaa
  • Puhdista pölyt valaisimista ja vaihda valonlähteet ledeihin
  • Pidä kodinkoneet puhtaina ja sulje aina ne laitteet, joita et käytä
Sähkön kilpailutus Satakunnassa
Eura Eurajoki Harjavalta Huittinen
Jämijärvi Kankaanpää Karvia Kokemäki
Merikarvia Nakkila Pomarkku Pori
Rauma Siikainen Säkylä Ulvila