Pörssisähkön hinta 7 vuorokauden keskiarvo 28 vuorokauden keskiarvo
0,25 snt/kWh 0,83 snt/kWh 3,52 snt/kWh

Sähkösopimus Alajärvi

Ladataan lomaketta..

Sähkösopimus Alajärvelle

Sähkön hinta kiinnostaa meitä jokaista, sillä me kaikki tarvitsemme sähköä asuintyypistä riippumatta ainakin jossain määrin. Alajärvellä asuessa asuntomuotona toimii usein pientalo, joissa sähkönkulutus on tyypillisesti huomattavasti korkeampaa kuin vaikkapa kerrostalossa. Vaikka asuntomuotona toimisi kerrostalo tai kyseessä olisi omakotitalo, jossa on lämmitysmuotona edullinen maalämpö, ilmalämpöpumput, kodinkoneet tai vaikkapa sähköauton lataus kuluttavat niin ikään sähköä. Kilpailuttamalla sähkösopimuksen voit siis saavuttaa suurta säästöä verrattuna siihen, että valitsisit vain ensimmäiseksi vastaan tulevan sähkömyyjän.

Alajärvellä sähkönsiirrosta vastaa Elenia, joka on Suomen toiseksi suurin verkkopalveluyhtiö. Sähkönsiirto tulee aina paikalliselta verkko-operaattorilta, ja sitä ei voi tämän vuoksi kilpailuttaa. Voit kuitenkin helposti kilpailuttaa käyttösähkön, joka vastaa usein suurimmasta osasta sähkölaskua. Hyvä uutinen onkin, että voit siis kilpailuttaa juuri sen osan, jonka kilpailuttamalla voit yleensä saavuttaa suurimmat säästöt.

Kilpailuta ja vertaile Alajärven sähköyhtiöt ja sähkösopimukset

Voit kilpailuttaa sähkön hinnan helposti hyödyntämällä sivumme kilpailutustyökalua. Kilpailuttaminen on erittäin helppoa ja saat tuloksen heti, ilman rekisteröitymistä tai henkilötietojen luovuttamista. Sinun tarvitsee ainoastaan syöttää postinumero, arvio vuosikulutuksestasi tai asunnon tyyppi. Näet heti juuri sinulle edullisimmat sopimukset ja voit valita niistä mieleisesi. Tarkempia tietoja kysytään vasta siinä vaiheessa, jos päädyt solmimaan sopimuksen jonkin palveluntarjoajan kanssa.

Edullinen sähkösopimus Alajärvelle netistä

Netissä kilpailuttaminen on nykyään vaivatonta ja työkalumme avulla se on niin nopeaa, että miksi et kilpailuttaisi sitä varmuuden vuoksi, vaikka olisitkin tyytyväinen nykyiseen sähkönmyyjääsi. Samalla varmistut, että hyvät diilit eivät valu silmiesi ohi.

Palvelu näyttää välittömästi alueellasi saatavilla olevat sähkösopimukset ja voit halutessasi suodattaa niitä lisää esimerkiksi piilottamalla pörssihintaiset tai määräaikaiset sopimukset. Näin valikoima pienenee, mutta näet kaikki juuri sinulle relevantit sopimukset. Siinä missä jotkut haluavat ehdottomasti määräaikaisen sopimukset, ovat toiset valmiita kestämään pörssihinnan heilahtelua.

Kun löydät kiinnostavan tarjouksen, sinun kannattaa tutustua siihen yksityiskohtaisesti ja selvittää mistä sähkön hinta muodostuu ja minkälaisia ehtoja sopimukseen liittyy. Esimerkiksi määräaikainen sopimus on lähtökohtaisesti voimassa koko määräajan verran paitsi, jos muutat pois toiseen kohteeseen. Mikäli löydät mieleisesi sopimuksen, voi sopimuksen hyväksyä ja hinnan kiinnittää jo hyvissä ajoin ennen esimerkiksi muuttoa, sillä sähkösopimuksen aloituspäivän voi valita myös tulevaisuuteen.

Siinä tapauksessa että päädyt vaihtamaan sähköyhtiötäsi, hoitaa uusi sähköyhtiö vanhan sopimuksen irtisanomisen. Ei siis ole pelkoa siitä, että joutuisit maksamaan tuplamaksuja kahdesta sähkösopimuksesta. Sähkösopimusta laadittaessa pyydetään joitakin perustietoja ja mikäli näiden suhteen jää epäselvyyksiä, on uusi sähköyhtiösi sinuun yhteydessä myöhemmin.

Sähkösopimus heti voimaan Alajärvelle

Mikäli sähkösopimuksen laatiminen on jäänyt esimerkiksi muuton yhteydessä vähemmälle huomiolle, on silti mahdollista saada sähkösopimus voimaan nopeasti. Tästä voi tosin toisinaan koitua jonkin verran lisäkuluja, joten on aina järkevää hoitaa sähköasiat kuntoon hyvissä ajoin. Kilpailuttamalla voitkin lukita hinnan vaikka jo tänään.

Suosituimmat ja parhaat sähkösopimukset Alajärvellä

Paras sähkösopimus riippuu monesta asiasta, eikä sitä voi määritellä yksiselitteisesti esimerkiksi pelkän hinnan avulla. Sähkön tuotantotavoissa on suuria eroja ja vaikkapa uusiutuvalla energialla tuotettu sähkö on monelle tärkeä valintakriteeri, vaikka näiden sopimusten hinta on tyypillisesti jonkin verran korkeampi kuin sekasähköllä tai fossiilisilla polttoaineilla tuotetun energian. Lisäksi tarjolla on erilaisia määräaikaisia sopimuksia, pörssisähkösopimuksia tai toistaiseksi voimassaolevia sopimuksia. Vaikka pörssisähkö on historiallisesti ollut usein halvin vaihtoehto pidemmällä tarkasteluvälillä, voi hinnan lukitseminen tietyksi ajanjaksoksi määräaikaisen sähkösopimuksen turvin tuoda monelle turvaa. Mikäli on mahdollista siirtää kulutusta halvempiin aamuyön tunteihin, voi kausisähkö eli yö- ja päiväsähkö tuoda selvää säästöä. Esimerkiksi sähköauton latauksen tai lattialämmityksen voi usein ajastaa toimimaan vain yöaikaan, jolloin sähkö on tyypillisesti edullisempaa. Kilpailuttamalla voit kuitenkin verrata eri sopimuksia ja pohtia mikä niistä vastaa parhaiten tarpeeseesi.

Muutto Alajärvelle – sähkösopimus muuton yhteydessä

Muuton lähestyessä on usein kaikenlaista puuhaa ja onkin järkevää hoitaa sähköasiat kuntoon jo hyvissä ajoin ennen muuttoa. Vaikka sinulla olisi tällä hetkellä nykyisessä kohteessasi määräaikainen sopimus, voit vapaasti kilpailuttaa sen muuton yhteydessä. Muuttaessa kannattaakin aina selvittää, onko oma vanha sähkösopimus edelleen edullinen ja toimiva myös uudessa asuinkohteessa. Hyviä tarjouksia on tarjolla jatkuvasti ja ne vaihtelevat suuresti eri aikoina.

Toisinaan voi olla vaikea tietää, miten sähkönkulutus muuttuu muuttaessa uuteen kotiin. Esimerkiksi sähkölämmitteisen omakotitalon sähkönkulutus on yleensä huomattavasti korkeampi kuin sellaisen omakotitalon, johon on asennettu maalämpö. Kulutusarviot kannattaakin ottaa suuntaa antavina ja varautua mieluummin hieman korkeampaan kulutukseen. Tällöin voi yllättyä iloisesti, mikäli kulutus jääkin hieman pienemmäksi kuin on arvioinut.

Suosituimmat sähköyhtiöt Alajärvellä

Koska sähköyhtiön voi nykyään kilpailuttaa vapaasti, myös alajärveläiset ovat solmineet sähkösopimuksia lukuisten eri yritysten kanssa. Alajärvellä toimii myös paikallinen sähköyhtiö, jonka suurin omistaja on Alajärven kaupunki. Se mikä yrityksistä on kulloinkin suosituin, saattaa vaihdella suuresti esimerkiksi erilaisten tarjousten myötä. Paras hinta voi löytyä joko suositulta yhtiöltä tai esimerkiksi uudelta tai pienemmältä toimijalta. Vain kilpailuttamalla voi varmistaa itselleen parhaan mahdollisen hinnan.

Muita aiheeseen liittyviä sivuja

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Etsiessäsi sähkösopimusta, sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti myös muista palvelustamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten: Lainojen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

3 sähkönsäästövinkkiä:

  • Alenna huoneiden ja eri tilojen lämpötilaa
  • Puhdista pölyt valaisimista ja vaihda valonlähteet ledeihin
  • Pidä kodinkoneet puhtaina ja sulje aina ne laitteet, joita et käytä
Sähkön kilpailutus Etelä-Pohjanmaalla
Alajärvi Alavus Evijärvi
Ilmajoki Isojoki Isokyrö
Karijoki Kauhajoki Kauhava
Kuortane Kurikka Lappajärvi
Lapua Seinäjoki Soini
Teuva Vimpeli Ähtäri