Sähkösopimuksen vaihtaminen

Sähkösopimuksen vaihtaminen on yleinen toimenpide, jossa kuluttaja vaihtaa sähkön tarjoajansa johonkin toiseen. Miksi sähkösopimus saattaa kannattaa vaihtaa? Entä onnistuuko määräaikaisen sähkösopimuksen vaihtaminen? Lue lisää alta.

Kilpailuta sähkösopimukset

Ladataan..
Ladataan lomaketta..

Kilpailuta sähkösopimukset

Vertaa ja kilpailuta sähkösopimukset maksutta


Vertailun tekeminen on helppoa ja nopeaa


Saatavilla lukuisia vihreitä sähkösopimuksia

Summarum Mediassa

Terhi Kolehmainen
Terhi Kolehmainen
2021-08-07
Vahvistettu
En saanut hyvää lainaa
Sami Teittinen
Sami Teittinen
2021-08-06
Vahvistettu
Saatuani lainatarjouksen toimitin viimeisimmän palkkaerittelyn ja muutaman tunnin kuluttua rahat olivat jo tililläni. Todella nopea ja simppeli prosessi.
asiakas
asiakas
2021-07-28
Vahvistettu
Hyvin hallittua hakua! Hyvin hallittua hakutoimintaa ja opastusta. Tarvitaan jonkin verran viitseliäisyyttä käyttäjältä itseltään. Arvosanalla hyvä.
Tuncher Saliev
Tuncher Saliev
2021-07-26
Vahvistettu
erinomainen palvelu Olen erittäin tyytyväinen nopeaan ja laadukkaaseen palveluun
Sari Vihavainen Os Rouvari
Sari Vihavainen Os Rouvari
2021-07-19
Vahvistettu
Lainatarjouksia ei tullut
Ari Tapio Mattila
Ari Tapio Mattila
2021-07-16
Vahvistettu
Toimii niin kuin pitkin ja sain palvelua henkilö kohtaisesti ja kysymyksiin vastaukset..suosittelen kylläkin .
Krista Nurmi
Krista Nurmi
2021-07-03
Vahvistettu
En saanut jostqin syystä lainaa
Kimmo Alaluusua
Kimmo Alaluusua
2021-06-17
Vahvistettu
Lloistava Todella onnistunut ja nopea palvelu kiitos siitä.
Raisa Mattiöa
Raisa Mattiöa
2021-06-16
Vahvistettu
Nopeaa ja ystävällistä tosi asiakaspalvelua
Sirpa
Sirpa
2021-06-12
Vahvistettu
Lantti-saldolaina on hyvä apu arjen yllättävään menoerään

Sähkösopimuksen vaihtaminen

Sähkösopimus solmitaan yksityishenkilön ja sähköyhtiön välille, sen tarkoituksena on määritellä sähkön jakelusta veloitettava hinta. Kuluttaja voi solmia sähkösopimuksen minkä tahansa sähköyhtiön kanssa haluaakaan sijainnista riippumatta, vaikka Suomessa sähkön siirrosta vastaakin aina paikallinen yhtiö.

Sähköyhtiöitä on olemassa useita, joten juuri omiin tarpeisiin sopivan yhtiön löytäminen voi osoittautua yllättävän haasteelliseksi. Ennen sähkösopimuksen allekirjoittamista on kannattanut perehtyä kaikkiin mahdollisiin palvelun tarjoajiin sekä vertailla ja kilpailuttaa eri toimijoiden tarjoamia mahdollisuuksia.

Kilpailuttamalla eri sähköyhtiöiden tarjoamia sopimuksia voi säästää vuositasolla isojakin summia rahaa. Useimmiten sekä sähkösopimuksen solminen että sen kilpailuttaminen onnistuvat ihan yhtä helposti ja nopeasti verkossa.

Sähkösopimuksen vaihtaminen käy lähestulkoon yhtä näppärästi pelkän verkkoyhteyden välityksellä. Kilpailuttaminen tai sopimuksen vaihtaminen eivät maksa yksityishenkilöille mitään, mikä tekee siitä kuluttajalle entistä mukavampaa.

Tämä artikkeli esittelee sähkösopimuksen vaihtamiseen liittyviä asioita, se antaa esimerkiksi käytännön vinkkejä asian suorittamisesta sekä kertoo, millaisia sähkösopimuksia on mahdollista vaihtaa ja miten.

Artikkeli myös kertoo sähkön kilpailuttamisesta ja edullisimman vaihtoehdon löytämisestä. Luettuasi sähkösopimuksen vaihtamista käsittelevän artikkelin tiedät, mistä ja miten löydät edullisimman yhtiön palvelut ja säästät lopulta suuriakin summia rahaa.

Kilpailuta sähkösopimus Kilpailuta sähkösopimuksesi kätevällä nettilomakkeella 5 minuutissa. KILPAILUTA SÄHKÖ

Näissä tilanteissa sähkösopimuksen vaihto onnistuu

Yleisin syy sähkösopimuksen vaihtamiselle on edullisempi hinta, mutta myös ympäristöystävällisyydellä ja saadulla asiakaspalvelulla on merkitys sähköyhtiön valinnassa. Vaikka sähkösopimuksen tekeminen onkin nopeaa ja helppoa, ei sen tekemistä kannata jättää viime tippaan.

Sähkösopimus vaihtuu yleensä 14 vuorokauden sisällä uuden sopimuksen solmimisesta. Sen voi vaihtaa milloin vain silloin, kun se on toistaiseksi voimassa oleva.

Määrä-aikainen sopimus puolestaan on mahdollista vaihtaa yleensä vasta tuon ennalta määritellyn määrä ajan päätyttyä. Tyypillisin sähkösopimuksille kirjoitettu määräaika on yksi tai kaksi vuotta.

Joissain tapauksissa määräaikaisen sähkösopimuksen voi vaihtaa muuton yhteydessä myös kesken sovitun sopimusajan. Vaikka sähköä myyvä yhtiö muuttuisikin, ei sähkön siirron hinta muutu, sillä siitä vastaa edelleen sama paikallinen sähköyhtiö.

Tällaisen verkkoyhtiön on toimitettava samoin ehdoin sähköä kuluttajille heidän suosimastaan sähkön myyjästä riippumatta. Sähkön myyjän vaihtuminen ei aiheuta sähkökatkosta tai erillistä veloitusta.

Sähköyhtiön muutos ei myöskään voi vaikuttaa saadun sähkön laatuun. Samainen sähköä siirtävä yritys toimittaa edelleen samalla laadulla sähköä asuntoon, vaikka sitä myyvä taho onkin muuttunut.

Kaikki sähkö on laadultaan samanlaista, niin sanottua vihreää sähköä ei ole olemassa. Sähkön tuotantomallit vaihtelevat, jolloin voidaan myydä ekologisesti tuotettua sähköä.

Kilpailuta sähkösopimukset ja vaihda edullisempaan sähköön

Uuden edullisemman sähkösopimuksen löytäminen useiden eri toimijoiden kymmenistä vaihtoehdoista voi osoittautua varsin työlääksi tehtäväksi. Kilpailuttamalla eri toimijoiden tarjonnan on mahdollista helpottaa valinnan tekoa sekä säästää lopulta rahaa edullisemman sähkösopimuksen myötä.

Verkosta löytyy erilaisia sivustoja, joiden laskurin avulla on mahdollista kilpailuttaa useita eri sähkön myyjiä ja heidän tarjoamiaan sopimuksia. Kilpailuttaminen ei maksa kuluttajalle mitään, eikä se yleensä velvoita mihinkään.

Prosessia voi pitää eräänlaisena tiedusteluretkenä netin ihmeellisessä maailmassa. Laskureihin kirjataan yleensä tiettyjä tietoja ja toivomuksia sähkösopimukseen liittyen, kuten yleinen kulutusmäärä sekä arvioitu hintabudjetti.

Tietojen kirjaamiseen ei kulu kuin muutama minuutti. Kilpailutus onnistuu siis yhdellä verkossa täytettävällä lomakkeella. Sähkösopimuksen kilpailuttamisesta täytetty lomake lähetetään järjestelmään, joka listaa kaikkien vertailupalvelun yhteistyökumppaneiden erilaiset sähkösopimusvaihtoehdot.

Listauksesta voit valita itseäsi eniten miellyttävän myyjän ja solmia annetun ehdotuksen lopulliseksi sähkösopimukseksi. Sähkön kilpailuttaminen on järki päätös, koska siten voi löytää omiin tarpeisiin ja toiveisiin parhaiten istuvan palvelun tuottajan sekä tietysti edullisimman vaihtoehdon.

Kilpailuttamalla eri tarjoajia voi myös selvittää itselleen, millaista toimijaa oikeastaan etsiikään ja millaisia asioita heiltä toivoo. Kilpailuttaminen on lisäksi todella helppoa ja nopeaa, kokeilemalla ei menetä mitään, vaikka sopivaa tarjousta ei löytyisikään.

Pystyykö määräaikaista sähkösopimusta vaihtamaan?

Sähkösopimukset noudattavat yleensä kahta erilaista mallia, toistaiseksi voimassa olevaa sekä määräaikaista. Määräaikaisen sähkösopimuksen hyvä puoli on se, että sen hintaa ei voida korottaa kesken sopimuskauden.

Se on kuitenkin voimassa yleensä tietyn ennalta määrätyn ajan, kun taas toistaiseksi voimassa olevat sopimukset on irtisanottavissa milloin vain. Määräaikainen sähkösopimus on usein kestoltaan joko 12 tai 24 kuukautta.

Mikäli sähkösopimuksen määräaika ylittää kaksi vuotta, sopimus voidaan irtisanoa aikaisintaan kahden vuoden kuluttua sähkösopimuksen alkamisesta. Yleensä myös määräaikainen sähkösopimus on mahdollista vaihtaa toiseen jo ennen määräajan täyttymistä esimerkiksi muuton takia.

Tällöin voidaan noudattaa toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen mallin mukaista 14 vuorokauden irtisanomisaikaa. Kun aiempi määräaikainen sopimus puretaan, voidaan uusi aloittaa.

Kuten sanottu, määräaikaisessa sopimuksessa sähkön hinta on usein koko sopimussuhteen keston ajan vakio. Sovittu hinta voi kuitenkin olla sidottu veroihin, muihin kuluihin tai johonkin indeksiin.

Nämä voivat vaikuttaa sähkön hintaan myös silloin, kun hinta on määritelty vakioksi koko sopimuskauden ajaksi. Koska määräaikainen sähkösopimus on vaihdettavissa vain sen määräajan umpeuduttua tai muuton yhteydessä, kannattaa sopimusehdot lukea tarkasti.

Kaksi vuotta voi olla pitkä aika maksaa ylihinnoiteltua sähköä tai muutoin huonosti toimivasta palvelusta.

Kilpailuta sähkösopimus Kilpailuta sähkösopimuksesi kätevällä nettilomakkeella 5 minuutissa. KILPAILUTA SÄHKÖ

Näin sähkösopimuksen vaihto käytännössä onnistuu

Sähkösopimuksen vaihtaminen käy lähes yhtä helposti ja nopeasti kuin sellaisen kilpailuttaminenkin. Sopimuksen tekeminen onnistuu sähköpostitse, verkkosivuston lomakkeella tai puhelimitse.

Virallista, kirjallista sähkösopimusta ei tarvitse käydä allekirjoittamassa sähkön myyjän konttorilla. Kuluttajan löydettyä omiin tarpeisiinsa parhaiten istuvan sähkötarjouksen hän solmii sopimuksen valitsemansa uuden sähköä myyvän tahon kanssa.

Sopimus astuu voimaan 14 vuorokauden kuluessa sen tekemisestä. Uusi sopimus voidaan hyväksyä joko sähköisellä allekirjoituksella tai henkilötunnusten syöttämisellä.

Vahvistusviesti varmistaa sopimustietojen tallentuneen järjestelmään. Sähkön myyjä hoitaa kuluttajan puolesta aiemman sähkösopimuksen irtisanomisen ja tarkistaa sähkön käyttöpaikkaa koskevat tiedot paikalliselta sähköverkkoyhtiöltä.

Samalla sähköverkkoyhtiö suorittaa mittarinluennan ja ilmoittaa edelliselle sähkön myyjälle sopimuksen irtisanomisesta. Mittarinluentaan perustuen kuluttajalle lähetetään erillinen tasauslasku edelliseltä myyjältä.

Sähkön jakelu osoitteeseen ei keskeydy myyjän vaihdoksen missään vaiheessa. Yleensä vaihdokseen kuluu aikaa kahdesta neljään viikkoa, kirjallinen tai sähköinen vahvistus lähetetään uuden sopimuksen astuttua voimaan.

Vastedes kuluttajalle tulee kahdelta eri yritykseltä sähkölaskut. Paikallinen sähköverkkoyhtiö vastaa edelleen sähkön siirrosta ja laskuttaa siitä itsenäisesti.

Myös uusi sähkön myyjä lähettää paikalliselta sähköyhtiöltä saamiensa mittarilukemien perusteella oman laskunsa, joka perustuu sähköenergian myyntiin. Sähkön siirtohinta ei saa muuttua myyjän vaihdoksen yhteydessä.

Sähkösopimuksen vaihto vai siirto?

Muutettaessa uuteen osoitteeseen on mahdollista niin sanotusti siirtää sähkösopimus myös uuteen asuntoon samoilla sopimusehdoilla. Joillakin sähköä myyvillä yrityksillä tällainen on mahdollista, toiset vaativat aiemman sopimuksen purkamista ja uuden solmimista.

Muutto toiseen asuntoon voidaan myös nähdä oivallisena mahdollisuutena vaihtaa sähkösopimus parempaan ja edullisempaan. Kumpi vaihtoehto on kannattavampi?

Sähkösopimuksen siirtäminen sellaisenaan vanhasta asunnosta uuteen on tietysti helppo vaihtoehto. Muuton keskellä ei välttämättä ole aikaa ja energiaa lähteä kilpailuttamaan, vertaamaan ja sopimaan uusia sopimuksia.

Tällöin sähkösopimuksen siirto samoilla ehdoilla on mitä mainioin vaihtoehto. Jos kuitenkin on hyvissä ajoin liikkeellä uutta sopimusta etsimässä, voi löytää vielä edellistäkin paremmin sopivan tarjouksen.

Itse vaihtoprosessi sujuu kuluttajan näkökulmasta lähes yhtä vaivattomasti kuin sopimuksen siirtokin. Kilpailuttaminen ja toimivan tarjouksen löytäminen on se työläin osuus uuden sopimuksen solmimisesta.

Sähkön hintaa on hyvä pitää silmällä ja erilaisia mahdollisuuksia tarkkailla, vaikka niille ei vielä olisikaan tarve. Kun se sitten on ajankohtainen, tietää jo valmiiksi millaista etsii ja mistä.

Tällöin ei joudu tekemään päätöksiä umpimähkäisesti ja tule sitoutuneeksi johonkin sellaiseen, joka ei pidemmällä aikavälillä toimikaan. Jos kerralla onnistuu löytämään hyvän sähkön myyjän, ei sitä tarvitse vaihtaa.

Sähkösopimuksen vaihtaminen toisen nimiin

Sähkösopimuksen siirto toisen nimiin saattaa muuttua ajankohtaiseksi jossain vaiheessa kuluttajan elämää. Sähkösopimuksen vaihtaminen toisen nimiin saattaa olla mahdollista, mutta se on usein hyvin tapauskohtaisesti kiinni sähköä välittävästä yrityksestä.

Sähköyhtiöt eivät yleisesti ottaen varsinaisesti siirrä voimassa olevaa sähkösopimusta toisen kuluttajan nimiin. Siirtämisen sijaan, sopimus on yleensä ensin purettava, jonka jälkeen kokonaan uusi sopimus kirjoitetaan.

Sähkösopimuksen siirtäminen toisen nimiin saattaa kuitenkin olla tapauskohtaisesti mahdollista, joten kuluttajan kannattaa ehdottomasti olla yhteydessä sähköyhtiöön asiaa harkitessa.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palvelustamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:

Lainojen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

Usein kysyttyä

Minkälaisia syitä sähkösopimuksen vaihtamiselle on?
Sähkösopimuksen vaihtamisen ylesimpiä syitä ovat edullisempi hinta, ympäristöystävällisyys sekä muutto uuteen osoitteeseen, jonne nykyinen sähköntarjoaja ei tarjoa sähköä.
Mistä edullisin sähkösopimus?
Edullisin sähkösopimus löytyy aina kilpailutuksen kautta. Kilpailuttamalla sähkön tarjoajat kuluttaja varmistaa, että lainojen vertailussa otetaan huomioon useita toimijoita ainoastaan yhden tai kahden lainantarjoajan sijaan.
Pystyykö määräaikaista sähkösopimusta vaihtamaan?
Määräaikainen sähkösopimus on mahdollista vaihtaa usein esimerkiksi muuton takia. Kuluttajan kannattaa kuitenkin varmistaa sähkösopimuksen ehdoista, mitkä ovat juuri kyseisen sähkösopimuksen vaihtamisen ehdot.