Pörssisähkön hinta 7 vuorokauden keskiarvo 28 vuorokauden keskiarvo
15,15 snt/kWh 24,6 snt/kWh 28,26 snt/kWh

Sähkösopimuksen vaihtaminen

Haluatko syystä tai toisesta vaihtaa sähkösopimuksesi? Toimi heti ja täytä olla oleva lomake, sen avulla kilpailutat hetkessä palvelun tarjoajat ja löydät sinulle parhaiten sopivan sähkösopimuksen.
Ladataan lomaketta..

Summarum Mediassa

Leif
Leif
2022-06-11
Vahvistettu
Hyvä palvelu Hyvä palvelu
Päivi Valkonen
Päivi Valkonen
2022-06-10
Vahvistettu
Oikein hyvä ja nopeaa Oikein hyvä ja nopeaa. Löyty heti hyvä laina jossa on matala korko
Kristina Perälä
Kristina Perälä
2022-06-06
Vahvistettu
Nopea ja helppo! Nopea ja helppo!
Jorma
Jorma
2022-06-01
Vahvistettu
Sain tarjouksen jota en vielä ole… Sain tarjouksen jota en vielä ole hyväksynyt
Arto Tella
Arto Tella
2022-05-31
Vahvistettu
Hyvä palvelu Oli nopea ja asianmukainen palvelu
Laura Eeva Maria
Laura Eeva Maria
2021-09-29
Vahvistettu
Nopea vastaus lainan hakuun Nopea vastaus lainan hakuun. Selkeästi jaoteltu vaihtoehdot. Hakemusprosessin kulku hyvin kuvattu. Vastauksen kestämisestä ilmoitettiin hyvin
Sami Teittinen
Sami Teittinen
2021-08-06
Vahvistettu
Saatuani lainatarjouksen toimitin… Saatuani lainatarjouksen toimitin viimeisimmän palkkaerittelyn ja muutaman tunnin kuluttua rahat olivat jo tililläni. Todella nopea ja simppeli prosessi.

Sähkösopimuksen vaihtaminen

Sähkösopimus solmitaan yksityishenkilön ja sähköyhtiön välille, sen tarkoituksena on määritellä sähkön jakelusta veloitettava hinta. Voit solmia sähkösopimuksen minkä tahansa sähköyhtiön kanssa haluatkin sijainnista riippumatta, vaikka Suomessa sähkön siirrosta vastaakin aina paikallinen yhtiö.

Sähköyhtiöitä on olemassa useita, joten juuri omiin tarpeisiin sopivan yhtiön löytäminen voi osoittautua yllättävän haasteelliseksi. Ennen sähkösopimuksen allekirjoittamista on kannattanut perehtyä kaikkiin mahdollisiin palvelun tarjoajiin sekä vertailla ja kilpailuttaa eri toimijoiden tarjoamia mahdollisuuksia.

Kilpailuttamalla eri sähköyhtiöiden tarjoamia sopimuksia voi säästää vuositasolla isojakin summia rahaa. Useimmiten sekä sähkösopimuksen solminen että sen kilpailuttaminen onnistuvat ihan yhtä helposti ja nopeasti verkossa.

Sähkösopimuksen vaihtaminen käy lähestulkoon yhtä näppärästi pelkän verkkoyhteyden välityksellä. Kilpailuttaminen tai sopimuksen vaihtaminen eivät maksa yksityishenkilöille mitään, mikä tekee siitä sinulle entistä mukavampaa.

Tämä artikkeli esittelee sähkösopimuksen vaihtamiseen liittyviä asioita, se antaa esimerkiksi käytännön vinkkejä asian suorittamisesta sekä kertoo, millaisia sähkösopimuksia on mahdollista vaihtaa ja miten.

Artikkeli myös kertoo sähkön kilpailuttamisesta ja edullisimman vaihtoehdon löytämisestä. Luettuasi sähkösopimuksen vaihtamista käsittelevän artikkelin tiedät, mistä ja miten löydät edullisimman yhtiön palvelut ja säästät lopulta suuriakin summia rahaa.


Miksi kilpailuttaa sähkösopimukset Summarumilla?

  • Löydät kauttamme käyttöösi nykyistä edullisemman tai ekologisemman sähkösopimuksen
  • Sähkösopimuksen kilpailuttamisella löydät lähes aina nykyistä paremman sähkösopimuksen
  • Kilpailuttamalla sähkösopimuksen jokainen voi tehdä merkittävää säästöä

SIIRRY SÄHKÖVERTAILUUN

Summarum Logo


Näissä tilanteissa sähkösopimuksen vaihto onnistuu

Yleisin syy sähkösopimuksen vaihtamiselle on edullisempi hinta, mutta myös ympäristöystävällisyydellä ja saadulla asiakaspalvelulla on merkitys sähköyhtiön valinnassa. Vaikka sähkösopimuksen tekeminen onkin nopeaa ja helppoa, ei sen tekemistä kannata jättää viime tippaan.

Sähkösopimus vaihtuu yleensä 14 vuorokauden sisällä uuden sopimuksen solmimisesta. Sen voi vaihtaa milloin vain silloin, kun se on toistaiseksi voimassa oleva.

Määrä-aikainen sopimus puolestaan on mahdollista vaihtaa yleensä vasta tuon ennalta määritellyn määrä ajan päätyttyä. Tyypillisin sähkösopimuksille kirjoitettu määräaika on yksi tai kaksi vuotta.

Joissain tapauksissa määräaikaisen sähkösopimuksen voi vaihtaa muuton yhteydessä myös kesken sovitun sopimusajan. Vaikka sähköä myyvä yhtiö muuttuisikin, ei sähkön siirron hinta muutu, sillä siitä vastaa edelleen sama paikallinen sähköyhtiö.

Tällaisen verkkoyhtiön on toimitettava samoin ehdoin sähköä kuluttajille heidän suosimastaan sähkön myyjästä riippumatta. Sähkön myyjän vaihtuminen ei aiheuta sähkökatkosta tai erillistä veloitusta.

Sähköyhtiön muutos ei myöskään voi vaikuttaa saadun sähkön laatuun. Samainen sähköä siirtävä yritys toimittaa edelleen samalla laadulla sähköä asuntoon, vaikka sitä myyvä taho onkin muuttunut.

Kaikki sähkö on laadultaan samanlaista, niin sanottua vihreää sähköä ei ole olemassa. Sähkön tuotantomallit vaihtelevat, jolloin voidaan myydä ekologisesti tuotettua sähköä.

Tavoitat seuraavat sähkötoimijat palvelumme kautta

Kilpailuta sähkösopimukset ja vaihda edullisempaan sähköön

Uuden edullisemman sähkösopimuksen löytäminen useiden eri toimijoiden kymmenistä vaihtoehdoista voi osoittautua varsin työlääksi tehtäväksi. Kilpailuttamalla eri toimijoiden tarjonnan on mahdollista helpottaa valinnan tekoa sekä säästää lopulta rahaa edullisemman sähkösopimuksen myötä.

Verkosta löytyy erilaisia sivustoja, joiden laskurin avulla on mahdollista kilpailuttaa useita eri sähkön myyjiä ja heidän tarjoamiaan sopimuksia. Kilpailuttaminen ei maksa sinulle mitään, eikä se yleensä velvoita mihinkään.

Prosessia voi pitää eräänlaisena tiedusteluretkenä netin ihmeellisessä maailmassa. Laskureihin kirjataan yleensä tiettyjä tietoja ja toivomuksia sähkösopimukseen liittyen, kuten yleinen kulutusmäärä sekä arvioitu hintabudjetti.

Tietojen kirjaamiseen ei kulu kuin muutama minuutti. Kilpailutus onnistuu siis yhdellä verkossa täytettävällä lomakkeella. Sähkösopimuksen kilpailuttamisesta täytetty lomake lähetetään järjestelmään, joka listaa kaikkien vertailupalvelun yhteistyökumppaneiden erilaiset sähkösopimusvaihtoehdot.

Listauksesta voit valita itseäsi eniten miellyttävän myyjän ja solmia annetun ehdotuksen lopulliseksi sähkösopimukseksi. Sähkön kilpailuttaminen on järki päätös, koska siten voi löytää omiin tarpeisiin ja toiveisiin parhaiten istuvan palvelun tuottajan sekä tietysti edullisimman vaihtoehdon.

Kilpailuttamalla eri tarjoajia voi myös selvittää itselleen, millaista toimijaa oikeastaan etsiikään ja millaisia asioita heiltä toivoo. Kilpailuttaminen on lisäksi todella helppoa ja nopeaa, kokeilemalla ei menetä mitään, vaikka sopivaa tarjousta ei löytyisikään.

Sähkön hintakehitys Suomessa

Lainojen jakauma ympyrädiagrammi

Pystyykö määräaikaista sähkösopimusta vaihtamaan?

Sähkösopimukset noudattavat yleensä kahta erilaista mallia, toistaiseksi voimassa olevaa sekä määräaikaista. Määräaikaisen sähkösopimuksen hyvä puoli on se, että sen hintaa ei voida korottaa kesken sopimuskauden.

Se on kuitenkin voimassa yleensä tietyn ennalta määrätyn ajan, kun taas toistaiseksi voimassa olevat sopimukset on irtisanottavissa milloin vain. Määräaikainen sähkösopimus on usein kestoltaan joko 12 tai 24 kuukautta.

Mikäli sähkösopimuksen määräaika ylittää kaksi vuotta, sopimus voidaan irtisanoa aikaisintaan kahden vuoden kuluttua sähkösopimuksen alkamisesta. Yleensä myös määräaikainen sähkösopimus on mahdollista vaihtaa toiseen jo ennen määräajan täyttymistä esimerkiksi muuton takia.

Plus IconKilpailuta sähkösopimus Kilpailuta sähkösopimuksesi kätevällä nettilomakkeella 5 minuutissa. Kilpailuta sähkösopimus ja säästä
Kilpailuta sähkösopimus

Tällöin voidaan noudattaa toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen mallin mukaista 14 vuorokauden irtisanomisaikaa. Kun aiempi määräaikainen sopimus puretaan, voidaan uusi aloittaa.

Kuten sanottu, määräaikaisessa sopimuksessa sähkön hinta on usein koko sopimussuhteen keston ajan vakio. Sovittu hinta voi kuitenkin olla sidottu veroihin, muihin kuluihin tai johonkin indeksiin.

Nämä voivat vaikuttaa sähkön hintaan myös silloin, kun hinta on määritelty vakioksi koko sopimuskauden ajaksi. Koska määräaikainen sähkösopimus on vaihdettavissa vain sen määräajan umpeuduttua tai muuton yhteydessä, kannattaa sopimusehdot lukea tarkasti.

Kaksi vuotta voi olla pitkä aika maksaa ylihinnoiteltua sähköä tai muutoin huonosti toimivasta palvelusta.


Muita aiheeseen liittyviä sivuja

Näin sähkösopimuksen vaihto käytännössä onnistuu

Sähkösopimuksen vaihtaminen käy lähes yhtä helposti ja nopeasti kuin sellaisen kilpailuttaminenkin. Sopimuksen tekeminen onnistuu sähköpostitse, verkkosivuston lomakkeella tai puhelimitse.

Virallista, kirjallista sähkösopimusta ei tarvitse käydä allekirjoittamassa sähkön myyjän konttorilla. Sinun löydettyäsi omiin tarpeisiisi parhaiten istuvan sähkötarjouksen, voit solmia sopimuksen valitsemasi uuden sähköä myyvän tahon kanssa.

Sopimus astuu voimaan 14 vuorokauden kuluessa sen tekemisestä. Uusi sopimus voidaan hyväksyä joko sähköisellä allekirjoituksella tai henkilötunnusten syöttämisellä.

Vahvistusviesti varmistaa sopimustietojen tallentuneen järjestelmään. Sähkön myyjä hoitaa puolestasi aiemman sähkösopimuksen irtisanomisen ja tarkistaa sähkön käyttöpaikkaa koskevat tiedot paikalliselta sähköverkkoyhtiöltä.

Samalla sähköverkkoyhtiö suorittaa mittarinluennan ja ilmoittaa edelliselle sähkön myyjälle sopimuksen irtisanomisesta. Mittarinluentaan perustuen sinulle lähetetään erillinen tasauslasku edelliseltä myyjältä.

Sähkön jakelu osoitteeseen ei keskeydy myyjän vaihdoksen missään vaiheessa. Yleensä vaihdokseen kuluu aikaa kahdesta neljään viikkoa, kirjallinen tai sähköinen vahvistus lähetetään uuden sopimuksen astuttua voimaan.

Vastedes sinulle tulee kahdelta eri yritykseltä sähkölaskut. Paikallinen sähköverkkoyhtiö vastaa edelleen sähkön siirrosta ja laskuttaa siitä itsenäisesti.

Myös uusi sähkön myyjä lähettää paikalliselta sähköyhtiöltä saamiensa mittarilukemien perusteella oman laskunsa, joka perustuu sähköenergian myyntiin. Sähkön siirtohinta ei saa muuttua myyjän vaihdoksen yhteydessä.


Miksi kilpailuttaa sähkösopimukset Summarumilla?

  • Löydät kauttamme käyttöösi nykyistä edullisemman tai ekologisemman sähkösopimuksen
  • Sähkösopimuksen kilpailuttamisella löydät lähes aina nykyistä paremman sähkösopimuksen
  • Kilpailuttamalla sähkösopimuksen jokainen voi tehdä merkittävää säästöä

SIIRRY SÄHKÖVERTAILUUN

Summarum Logo


Sähkösopimuksen vaihto vai siirto?

Muutettaessa uuteen osoitteeseen on mahdollista niin sanotusti siirtää sähkösopimus myös uuteen asuntoon samoilla sopimusehdoilla. Joillakin sähköä myyvillä yrityksillä tällainen on mahdollista, toiset vaativat aiemman sopimuksen purkamista ja uuden solmimista.

Muutto toiseen asuntoon voidaan myös nähdä oivallisena mahdollisuutena vaihtaa sähkösopimus parempaan ja edullisempaan. Kumpi vaihtoehto on kannattavampi?

Sähkösopimuksen siirtäminen sellaisenaan vanhasta asunnosta uuteen on tietysti helppo vaihtoehto. Muuton keskellä ei välttämättä ole aikaa ja energiaa lähteä kilpailuttamaan, vertaamaan ja sopimaan uusia sopimuksia.

Tällöin sähkösopimuksen siirto samoilla ehdoilla on mitä mainioin vaihtoehto. Jos kuitenkin on hyvissä ajoin liikkeellä uutta sopimusta etsimässä, voi löytää vielä edellistäkin paremmin sopivan tarjouksen.

Itse vaihtoprosessi sujuu sinun näkökulmasta lähes yhtä vaivattomasti kuin sopimuksen siirtokin. Kilpailuttaminen ja toimivan tarjouksen löytäminen on se työläin osuus uuden sopimuksen solmimisesta.

Sähkön hintaa on hyvä pitää silmällä ja erilaisia mahdollisuuksia tarkkailla, vaikka niille ei vielä olisikaan tarve. Kun se sitten on ajankohtainen, tietää jo valmiiksi millaista etsii ja mistä.

Tällöin ei joudu tekemään päätöksiä umpimähkäisesti ja tule sitoutuneeksi johonkin sellaiseen, joka ei pidemmällä aikavälillä toimikaan. Jos kerralla onnistuu löytämään hyvän sähkön myyjän, ei sitä tarvitse vaihtaa.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palvelustamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:

Lainojen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

Sähkösopimuksen vaihtaminen toisen nimiin

Sähkösopimuksen siirto toisen nimiin saattaa muuttua ajankohtaiseksi jossain vaiheessa elämää. Sähkösopimuksen vaihtaminen toisen nimiin saattaa olla mahdollista, mutta se on usein hyvin tapauskohtaisesti kiinni sähköä välittävästä yrityksestä.

Sähköyhtiöt eivät yleisesti ottaen varsinaisesti siirrä voimassa olevaa sähkösopimusta toisen henkilön nimiin. Siirtämisen sijaan, sopimus on yleensä ensin purettava, jonka jälkeen kokonaan uusi sopimus kirjoitetaan.

Sähkösopimuksen siirtäminen toisen nimiin saattaa kuitenkin olla tapauskohtaisesti mahdollista, joten sinun kannattaa ehdottomasti olla yhteydessä sähköyhtiöön asiaa harkitessa.

Usein kysyttyä

Minkälaisia syitä sähkösopimuksen vaihtamiselle on?
Sähkösopimuksen vaihtamisen ylesimpiä syitä ovat edullisempi hinta, ympäristöystävällisyys sekä muutto uuteen osoitteeseen, jonne nykyinen sähköntarjoaja ei tarjoa sähköä.
Mistä edullisin sähkösopimus?
Edullisin sähkösopimus löytyy aina kilpailutuksen kautta. Kilpailuttamalla sähkön tarjoajat kuluttaja varmistaa, että lainojen vertailussa otetaan huomioon useita toimijoita ainoastaan yhden tai kahden lainantarjoajan sijaan.
Pystyykö määräaikaista sähkösopimusta vaihtamaan?
Määräaikainen sähkösopimus on mahdollista vaihtaa usein esimerkiksi muuton takia. Kuluttajan kannattaa kuitenkin varmistaa sähkösopimuksen ehdoista, mitkä ovat juuri kyseisen sähkösopimuksen vaihtamisen ehdot.