Sähkösopimuksen siirto eri tilanteissa

Miten sähkösopimuksen siirtäminen onnistuu parhaiten? Ja mitä sinun tulee tehdä, jotta vältyt ikäviltä yllätyksiltä? Lue alta markkinoiden parhaat vinkit sähkösopimuksen siirtämisestä ja kilpailuta samalla nykyinen sopimuksesi.
Ladataan lomaketta..

Summarum Mediassa

Leif
Leif
2022-06-11
Vahvistettu
Hyvä palvelu Hyvä palvelu
Päivi Valkonen
Päivi Valkonen
2022-06-10
Vahvistettu
Oikein hyvä ja nopeaa Oikein hyvä ja nopeaa. Löyty heti hyvä laina jossa on matala korko
Kristina Perälä
Kristina Perälä
2022-06-06
Vahvistettu
Nopea ja helppo! Nopea ja helppo!
Jorma
Jorma
2022-06-01
Vahvistettu
Sain tarjouksen jota en vielä ole… Sain tarjouksen jota en vielä ole hyväksynyt
Arto Tella
Arto Tella
2022-05-31
Vahvistettu
Hyvä palvelu Oli nopea ja asianmukainen palvelu
Laura Eeva Maria
Laura Eeva Maria
2021-09-29
Vahvistettu
Nopea vastaus lainan hakuun Nopea vastaus lainan hakuun. Selkeästi jaoteltu vaihtoehdot. Hakemusprosessin kulku hyvin kuvattu. Vastauksen kestämisestä ilmoitettiin hyvin
Sami Teittinen
Sami Teittinen
2021-08-06
Vahvistettu
Saatuani lainatarjouksen toimitin… Saatuani lainatarjouksen toimitin viimeisimmän palkkaerittelyn ja muutaman tunnin kuluttua rahat olivat jo tililläni. Todella nopea ja simppeli prosessi.

Sähkösopimuksen siirto – näin teet sen

Sähkösopimuksen siirtäminen voi tulla eteen muutossa, kiinteistökauppoja tehdessä tai vaikka esimerkiksi kattiloiden mennessä jakoon, jolloin sähkösopimus halutaan siirtää toisen nimiin. Kerromme alempana näistä tilanteista tässä artikkelissa.

Jos olet ollut tyytyväinen sähkösopimukseesi, kannattaa se ottaa mukaan uuteen osoitteeseen muutossa, mikäli se vain on mahdollista.

Sen sijaan, jos sähkösopimustasi ei ole kilpailutettu kahteen vuoteen tai et ole ollut tyytyväinen siihen ja maksamasi sähkön hinta on mietityttänyt, voisi sähkösopimuksen kilpailuttaminen olla siinä tapauksessa tarpeellista.

Ja vaikka olisitkin ollut tyytyväinen sopimukseesi, voi silti olla järkevää tarkistaa, onko saatavilla vielä parempaa sopimusta, ei siinä ainakaan häviä mitään. Voit säästää tuntuvan määrän rahaa vuodessa valitsemalla sinulle sopivan ja edullisen sähkösopimuksen.


Löydä edullisin sähkösopimus

Summarumin kautta löydät kilpailuttamisen avulla nopeasti sen sinulle sopivan sähkösopimuksen. Selkeän hakemuksen täyttäminen vie vain hetken aikaasi ja voit uuden sopimuksen avulla säästää tuntuvasti sähkökuluissasi.

Hae edullisin sähkösopimus tästä

Summarum Logo

Sähkösopimuksen siirto muutossa

On sinulla sitten toistaiseksi voimassa oleva tai määräaikainen sähkösopimus, sinulla on usein mahdollisuus siirtää vanha sähkösopimus uuteen osoitteeseen muutossa. Jotkin sähköyhtiöt eivät kuitenkaan lähde siirtämään sähkösopimuksia vaan haluavat solmia uusia sähkösopimuksia.

Ilmoita muutosta sähköyhtiölle hyvissä ajoin, niin saat sähkösopimuksen voimaan heti kun pitääkin, ja vältyt sähkön pikakytkentämaksuilta tai sähköttömiltä päiviltä uudessa osoitteessa. Pikakytkentämaksut vaihtelevat tilanteiden mukaan sähköyhtiöittäin yleensä 20 eurosta 100 euroon. Täältä voit lukea, mitä tapahtuu, jos sähkösopimuksen tekeminen jää viimetippaan.

Kilpailuta sähkösopimus Kilpailuta sähkösopimuksesi kätevällä nettilomakkeella 5 minuutissa. KILPAILUTA SÄHKÖ

Minulla on määräaikainen sähkösopimus ja olen muuttamassa

Tee muuttoilmoitus sähköyhtiön verkkosivujen lomakkeella tai ota yhteys yhtiön asiakaspalveluun, kun haluat siirtää sähkösopimuksen uuteen osoitteeseen.

Voit ottaa aikaisemman määräaikaisen sähkösopimuksen uuteen osoitteeseen, mutta sen lisäksi sinulla on myös mahdollisuus irtisanoa kyseinen sopimus, jos haluaisitkin etsiä paremman sähkösopimuksen. Muutto on lainvoimainen peruste määräaikaisen sähkösopimuksen irtisanomiseksi.

Jos et siis halua siirtää vanhaa sähkösopimusta uuteen osoitteeseen, voit tässä tilanteessa kilpailuttaa sähkösopimuksen ja etsiä parhaan sähkötarjouksen itsellesi uuteen osoitteeseen.

Minulla on toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus ja olen muuttamassa

Usein toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen voi myös siirtää muuton yhteydessä uuteen osoitteeseen. Tee muuttoilmoitus sähköyhtiön verkkosivuilla, niin tieto päivittyy heidän rekisteriin.

Sähköyhtiö tarkistaa, että sopimuksen ehdot pätevät uudessakin osoitteessa ja mikäli niitä ei voida soveltaa sinne, niin he tarjoavat todennäköisesti sellaista sopimusta, joka kävisi paremmin uuteen kohteeseen.

Jos toistaiseksi voimassa olevaa sähkösopimusta ei halua siirtää uuteen osoitteeseen, täytyy se irtisanoa hyvissä ajoin. Kuluttajaliiton mukaan toistaiseksi voimassaolevan sähkösopimuksen irtisanomisaika on 14 vuorokautta, eli tee irtisanominen ja muuttoilmoitus sähköyhtiölle ainakin kahta viikkoa ennen muuttoa.

Toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen voi siis myös kilpailuttaa muuton yhteydessä, mutta kannattaa perehtyä sen ehtoihin ainakin kuukautta etukäteen, jotta prosessi menisi mahdollisimman mutkattomasti.

Sähkösopimuksen ja sähköliittymän siirto kiinteistökaupassa

Omakotitalosta tai mökistä tehtävissä kiinteistökaupoissa on hyvä muistaa kirjata kauppakirjaan myös sähköliittymän siirtyminen ostajan nimiin. Kerros- ja rivitaloissa tätä ei tarvitse tehdä, sillä sähköliittymä on taloyhtiön omistuksessa.

Jos irtaimistoon laskettavan sähköliittymän siirto unohtuu kauppakirjasta, voidaan asiasta sopia myös erillisellä sopimuksella jälkikäteen.

Asunnon ostajalle voimme sanoa vinkiksi, että kannattaa varmistua myös sellaisesta asiasta, että mahdolliset sähköliittymään perustuvat maksut ovat maksettu kiinteistökauppoja tehdessä, tai että ainakin vastuunjako niiden suhteen olisi selvillä. Lisää vinkkejä asunnon ostoon löydät asunnon ostajan oppaasta, tästä linkistä klikkaamalla.

Ostajan vastuulla on ilmoittaa sähköliittymän siirtymisestä paikalliselle sähköverkkoyhtiölle, sillä tieto asiasta ei kulkeudu automaattisesti. Ilmoituksen voi tehdä sähköverkkoyhtiön nettisivuilla lomakkeella tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun.

Kiinteistön ostajan on todistettava kauppakirjalla tai muulla asiakirjalla, että hän on kyseisen kohteen uusi omistaja. Ilman tätä prosessia kohteen sähköliittymä jäisi asunnon myyjän haltuun.

Kiinteistökauppojen jälkeen ostaja voi sitten siirtää olemassa olevan sähkönmyyntisopimuksensa uuteen kohteeseen tai etsiä kokonaan uuden sähkösopimuksen.

Ja jos kohteessa ei olekaan heti tarvetta sähkölle, niin ostajalla on mahdollisuus myös pyytää sähköverkkoyhtiöltä väliaikaista sähköliittymän sulkemista. Näin voi säilyttää sähköliittymän valmiudet myöhempää tarvetta varten.

Ennen sähköliittymän sulkua on kuitenkin hyvä tutustua sähköverkkoyhtiön hinnastoon, niin ei tule yllätyksenä sitten, paljonko sähköverkkoon uudelleen liittyminen mahdollisesti maksaa.

Mitä eroa on sähköliittymällä ja sähkösopimuksella?

Sähköliittymä mahdollistaa sähkön käytön kiinteistössä, ja sen toimituksesta vastaa paikallinen sähköverkkoyhtiö. Sähköliittymää ei voi kilpailuttaa kuten sähkösopimusta, joka tehdään sähkönmyyntiyhtiön kanssa.

Sähköliittymä katsotaan kiinteistökauppoja tehdessä irtaimeksi omaisuudeksi, joka täytyy erikseen sisällyttää kauppakirjaan, jotta sähköverkkoyhtiö voi siirtää sähköliittymän kiinteistön ostajan haltuun.

Sähkösopimuksen siirto toisen nimiin

Sähkösopimuksen siirto toisen nimiin on asia, jonka tiimoilta kannattaa ottaa yhteyttä sähköyhtiön asiakaspalveluun.

Sähköyhtiöt eivät suoranaisesti siirrä olemassaolevaa sähkösopimusta toisen nimiin, vaan sähkösopimus on purettava aikaisemman sopimuksen ottaneen henkilön toimesta. Tämän jälkeen henkilö, jonka nimiin uusi sopimus halutaan, solmii sitten uuden sopimuksen joko saman tai uuden sähköyhtiön kanssa.

Tämä prosessi voi tuntua hieman hölmöltä esimerkiksi tilanteessa, jossa asunnossa jo hetken asunut henkilö haluaisi saada asunnon sähkösopimuksen omiin nimiinsä toiselta asunnossa asuneelta henkilöltä, joka nyt on muuttamassa pois. Loppupeleissä tämä on kuitenkin yksinkertaisin tapa saada kohteeseen sähkösopimus toisen nimiin.

Muita aiheeseen liittyviä sivuja

Entä jos haluan täysin uuden sähkösopimuksen?

Sähkösopimuksen irtisanominen voi tulla kyseeseen, jos aikaisemman sähkösopimuksen tyyppi tai sähkön mittaustapa (esimerkiksi kiinteähintainen pakettisähkö) ei sovellu uuden käyttökohteen sähkösopimukseksi. Tällaisessa tapauksessa voit irtisanoa sähkösopimuksesi ja ottaa tilalle uuden sähkösopimuksen, joka soveltuu uuteen osoitteeseen paremmin.

Voit tehdä sähkön kilpailutuksen netissä tai ottaa yhteyttä haluamaasi sähköyhtiöön. Pyydä heiltä uusi sähkötarjous uuteen osoitteeseen, niin sähköyhtiö hoitaa aikaisemman sähkösopimuksen katkaisemisen ja varmistaa uuden sähkösopimuksen sopivuuden uuteen kohteeseen.

Kerrostalojen ja omakotitalojen väliset erot lämmitystavoissa ja sähkön mittaustavoissa tai hinnoittelussa ovat syitä, joiden vuoksi muuttaminen näiden välillä voi aiheuttaa esteitä olemassa olevan sähkösopimuksen siirrolle uuteen kohteeseen.

Jos kaipaat apua sopivan sähkösopimuksen valinnassa, voit hyödyntää sähkösopimuksen valintaopas -artikkelin hyödyllisiä vinkkejä.

Sähkösopimuksen siirto vai uusi sopimus? Muuttajan sähkösopimuksesta hyötyä

Sähköyhtiöt tiedostavat kovan kilpailun muuttajien keskuudessa, minkä vuoksi ne tarjoavat toinen toistaan parempia muuttajan sähkösopimuksia. Yksi yhtiö saattaa luvata muuttopizzat illaksi, kun toinen taas alennusta muuttopalveluista kuten laatikoista tai kantopalvelusta. Kolmas yhtiö saattaa tarjota x-määrän ilmaisia kilowattitunteja uuden kodin sähkönkulutusta varten, joka sitten näkyy pienenä ensimmäisenä sähkölaskuna.

Vaikka tässä artikkelissa onkin puhuttu tilanteista, joissa sähkösopimuksen siirto voitaisiin tehdä, me Summarumilla suosittelemme kuitenkin vanhan sähkösopimuksen siirtämisen sijasta valitsemaan uuden sopimuksen kilpailuttamalla.

Valitse sellainen, jossa on hyödyllisiä etuja muuttoa varten ja edullinen sähkön hinta. Tällä tavoin elämä uudessa kodissa alkaisi mukavasti ja pienellä sähkölaskulla.


Miksi kilpailuttaa sähkösopimukset Summarumilla?

  • Löydät kauttamme käyttöösi nykyistä edullisemman tai ekologisemman sähkösopimuksen
  • Sähkösopimuksen kilpailuttamisella löydät lähes aina nykyistä paremman sähkösopimuksen
  • Kilpailuttamalla sähkösopimuksen jokainen voi tehdä merkittävää säästöä

SIIRRY SÄHKÖVERTAILUUN

Summarum Logo


Sähkösopimuksen siirto toiselle yhtiölle – mitä pitää huomioida?

Kuluttajalla on oikeus valita, keneltä ostaa sähkönsä ja tähän kilpailuttaminen on oiva keino saada itselle paras sähkösopimus helposti. Jos sähköasiat ovat itselle uusia, niin olisi hyvä tietää esimerkiksi, että miksi kotiin saattaa tulla kaksi sähkölaskua.

Vastaus tähän on, että Suomessa sähkön myynti ei ole paikkakuntaan sidottu, vaan esimerkiksi Helsinkiläinen sähköyhtiö voi myydä sähköä savolaisen perheen kotiin. Perhe maksaa sähkölaskuja tälle yhtiölle käyttämästä sähköstään sopimuksen hinnan mukaisesti. Sähkön siirrosta vastaa kuitenkin eri yhtiö, joka tässä tapauksessa on Savon Voima. Suomessa sähköverkoista ja energian siirrosta huolehtivat paikkakuntakohtaiset energiayhtiöt, joille sähkönsiirtomaksut siis maksetaan erikseen.

Sähkösopimuksen siirto toiselle yhtiölle sisältää ainoastaan sähkönmyyntisopimuksen siirtymisen. Sähkönsiirrosta sinun ei tarvitse pitää huolta, sillä tieto kulkeutuu paikalliselle sähkönsiirtoyhtiölle automaattisesti.

Sähkönsiirrosta vastaavaa sähköyhtiötä ei siis voi vaihtaa, paitsi kuin muuttamalla eri paikkakunnalle.

Tärkeimpänä asiana voidaan pitää sitä, että sähkösopimuksen siirto tehdään ajoissa, jotta välttyy pimeältä muuttopäivältä tai kalliilta pikakytkentämaksuilta. Pidä myöskin huoli, että sopimuksesi pystyy irtisanomaan, ennen kuin lähdet tekemään sähkön kilpailutusta.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi sähkösopimuksen siirtoa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palvelustamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:

Lainojen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

Usein kysyttyä

Voiko sähkösopimuksen siirtää toisen nimiin?

Esimerkkitilanne: Yksi kämppäkavereista on muuttamassa ja kimppakämpän sähkösopimus on hänen nimissään. Toinen kämppäkaveri haluaisi, että sama sopimus jatkuisi hänen nimissään.

Vastaus on ei. Sähköyhtiölle on tehtävä ilmoitus sähkösopimuksen lopettamisesta sopimuksen tehneen henkilön toimesta. Tässä tapauksessa pois muuttava henkilö voi ottaa kyseisen sopimuksen uuteen osoitteeseensa, mutta kimppakämppään jäävien kaverusten on otettava uusi sähkösopimus jonkun nimiin. Joko samalta sähköyhtiöltä tai joltakin toiselta.

Muista, että muutto on oiva hetki kilpailuttaa sähkösopimus!

Milloin sähkösopimuksen siirto kannattaa tehdä?

Sähkösopimuksen siirto kannattaa tehdä hyvissä ajoin etukäteen riippuen sähkösopimuksesi ehdoista. Usein sähköyhtiöt saavat sähköt kytkettyä muuttoilmoituksesta seuraavana arkipäivänä.

Olisi kuitenkin hyvä ilmoittaa sähköyhtiölle ainakin viikkoa ennen muuttopäivää, niin ei mene ainakaan tiukille sen suhteen, että ilmoituksen tekeminen sattuisi unohtumaan kaiken muuttohässäkän keskellä. Usein kuitenkin kannattaa harkita uuden sähkösopimuksen tekemistä, sillä muuttohetkellä voi olla tarjolla parempia sopimuksia kuin aikaisempi sähkösopimus.

Sähköyhtiöt voivat periä useamman kymmentä euroa sähköjen pikakytkennästä.

Täältä voit lukea, mitä tapahtuu, jos sähkösopimuksen tekeminen jää viimetippaan.

Voiko sähkösopimuksen siirto uuteen osoitteeseen olla mahdotonta?

On järkevää kilpailuttaa sähkösopimus muuton yhteydessä, minkä vuoksi useimmat ottavatkin uuden sähkösopimuksen uuteen osoitteeseen. Pitäisi silti olla täysin mahdollista, että vanhan sähkösopimuksen saa siirrettyä uuteen osoitteeseen.

Joissakin tapauksissa voi olla kuitenkin mahdotonta siirtää vanha sähkösopimus uuteen kohteeseen. Näissä tilanteissa voi olla esimeriksi kyse siitä, ettei sähköä myyvä yhtiö halua toimittaa esimerkiksi kiinteähintaista pakettisähköä vaikkapa sähköllä lämmitettävään omakotitaloon.

Sähköyhtiöt ilmoittavat, mikäli sähkösopimuksen siirto ei onnistu ja tarjoavat sitten sopivaa sopimusta tilalle.