Pörssisähkön hinta 7 vuorokauden keskiarvo 28 vuorokauden keskiarvo
0,25 snt/kWh 0,83 snt/kWh 3,52 snt/kWh

Sähkölaskuri – laske sähkölaskun hinta

Sinun on tärkeää tietää paljonko maksat kuluttamastasi sähköstä. Parhaimman sähkösopimuksen löytämiseksi kannattaa ottaa käyttöön sähkölaskuri ja tietenkin kilpailuttaa nykyinen sähkösopimus alla olevan lomakkeen avulla.

Sinun on tärkeää tietää paljonko maksat kuluttamastasi sähköstä. Parhaimman sähkösopimuksen löytämiseksi kannattaa ottaa käyttöön sähkölaskuri ja tietenkin kilpailuttaa nykyinen sähkösopimus alla olevan lomakkeen avulla.

Ladataan lomaketta..

Sähkölaskuri – selvitä kulutuksesi hinta

Viisaana rahankäyttäjänä sinun kannattaa olla aina perillä siitä, voitko säästää jossain rahaa.

Monella suomalaisella on elämässään tasaisia kuukausittaisia menoeriä, kuten puhelinlaskut, vesimaksu, eri suoratoistopalvelut sekä sähkölasku.

Näistä puhelinlaskun sekä sähkölaskun pystyy kilpailuttamaan tasaisin väliajoin. Jälkimmäisen kilpailuttamiseen Summarum on kehittänyt oman sähkölaskurin.

Sähkölaskuri voi vain muutamassa minuutissa löytää sinulle nykyistä edullisemman sähkösopimuksen. Sen käyttö on hyvin helppoa, nopeaa sekä maksutonta, eikä sido sinua jatkotoimenpiteisiin.

Palvelun tarkoituksena on auttaa ihmisiä vertailemaan eri sähkösopimusten hintoja keskenään, joka muuten veisi prosessina  paljon aikaa ja vaivaa. Katso laskurista hinnat ja kilpailuta sähkö jo tänään.

Summarumin sähkölaskuri – näin se toimii

Summarumin sähkölaskuri on pyritty rakentamaan mahdollisimman yksinkertaiseksi ja huomioimaan tärkeimmät muuttujat, parhaimman sähkösopimuksen löytämiseksi asiakkaalle.

Palvelu toimii niin kerrostalon, rivitalon kuin omakotitalon sähkölaskurina. Sähkölaskurin käyttämistä varten sinun ei välttämättä tarvitse tietää nykyistä energiankulutustasi.

Nykyisen energiankulutuksen määrän tietäminen auttaa tosin huomattavasti tarkemman kulutuslaskelman tekemisessä.

Sähkölaskurin käyttö sisältää seuraavat kolme eri vaihetta:

 • Hakijan perustietojen syöttäminen
 • Sähkölaskurin tulokset
 • Hakemuksen viimeistely

Löydä edullisin sähkösopimus

Summarumin kautta löydät kilpailuttamisen avulla nopeasti sen sinulle sopivan sähkösopimuksen. Selkeän hakemuksen täyttäminen vie vain hetken aikaasi ja voit uuden sopimuksen avulla säästää tuntuvasti sähkökuluissasi.

Hae edullisin sähkösopimus tästä

Summarum Logo

Hakijan perustiedot

Tässä kohdassa kysytään vain relevantit tiedot sopimuksen hinnan laskemisen kannalta.

Postinumeron perusteella pystymme tarkistamaan asuinalueellasi toimivat sähköyhtiöt sekä sähkönsiirtoyhtiöt.

Sähköpostin antaminen on tärkeää eritoten siinä tilanteessa, jos sähkölaskurin käyttö jää sinulta kesken.

Laskurissa valittavia asumismuotoja ovat:

 • Kerrostalo
 • Rivitalo
 • Omakotitalo

Mikäli oma asumismuotosi ei ole mikään näistä, valitse tyypiksi asumismuoto, joka on lähimpänä omaasi.

Seuraavassa vaiheessa syötöt sähkölaskuriin vuosittaisen energiankulutuksesi.

Mikäli sinulla ei ole tiedossa vuosittaista energiankulutustasi, sähkölaskuri laskee sen puolestasi. Huomioitavia asioita ovat asuntosi pinta-ala, asukkaiden määrä, asunnon pääasiallisen lämmitystapa sekä mahdollinen sauna asunnossa.

Viimeisessä vaiheessa kysymme nykyisen sähkösopimuksesi kuukausihintaa ilman sähkönsiirtomaksua, sekä nykyisen sähkösopimuksesi tyyppiä.

Mikäli olet sopinut määräaikaisen sähkösopimuksen, et luonnollisesti voi kilpailuttaa nykyistä sopimusta.

Tulokset

Kun olet syöttänyt perustietosi sähkölaskuriin, tämän jälkeen laskemme ja listaamme juuri sinulle parhaimmat saatavilla olevat sähkösopimukset alueeltasi.

Listaus alkaa euromääräisesti halvimmasta sopimuksesta. Kunkin energiayhtiön sopimuksesta ilmenee myös sähkön tuotantotapa, mikäli hakija haluaa esimerkiksi suosia vihreää energiaa.

Jokaisen sähkösopimuksen kohdalla saat avattua myös pidemmän kuvauksen sopimuksen yksityiskohdista. Näistä esimerkkeinä ovat muun muassa kuukausimaksu, sopimustyyppi sekä kiinteä kWh hinta.

Tavoitat seuraavat sähkötoimijat palvelumme kautta

 • Fortum logo
 • Väre logo
 • Nordic Green Energia logo
 • Pohjois-Karjalan Sähkö logo
 • Nivos Energia logo
 • Helen logo
 • Lumme Energia logo
 • Oomi logo
 • Vattenfall logo
 • Vihreä Älyenergia logo
 • KSS logo
 • Vaasan Sähkö logo

Hakemuksen viimeistely

Mikäli hakemusten joukosta asiakas löytää juuri häntä miellyttävän sähkösopimuksen, voi hän edetä sopimuksen viimeistelyvaiheeseen.

Tässä vaiheessa hän syöttää sähkölaskuriin tarkemmat tiedot itsestään, sekä asunnostaan. Huomion arvoista on vaihtaa laskutusosoite uuteen osoitteeseen, mikäli asiakas tekee sähkösopimusta uuteen asuntoon.

Yhteenvedossa varmistamme vielä sinulta seuraavat kolme asiaa:

 • Tiedon, muutatko uuteen osoitteeseen
 • Toivomasi sopimuksen alkamispäivä
 • Henkilötunnuksesi

Sähkön hintakehitys Suomessa

Lainojen jakauma ympyrädiagrammi

Sähkölaskurilla vertailet kätevästi sähkösopimuksia

Summarumin sähkölaskuri antaa usein useita eri vaihtoehtoja sinulle vertailtavaksi.
Monelle sähkölaskurin hintatiedot ovat merkittävin ominaisuus.

Yhä useampaa henkilöä kiinnostaa tänä päivänä sähkön tuotantotapa. Tästä syystä monet energiantuotannon alan yritykset ovat painottaneet valikoimassaan sähkösopimuksia, joissa energiaa tuotetaan uusiutuvilla tuotantotavoilla.

Sinun kannalta on hyvä asia, ettei energiantuotantomuoto näy merkittävästi sähkösopimusten hinnoissa. Sähkölaskurin antama kWh-hinta vaihtelee mutta on keskimäärin ollut viimeaikoina noin 30 senttiä, oli energiantuotantomuoto sitten tuuli, ydinvoima tai jokin muu.

Pienessä asunnossa asuvan kannalta sähkön senttihinnalla on lopulta aika vähän merkitystä. Yksiössä asuva opiskelija, nuori tai eläkeläinen ei tarvitse kovinkaan paljon energiaa kotinsa lämmitykseen.

Plus IconKilpailuta sähkösopimus Kilpailuta sähkösopimuksesi kätevällä nettilomakkeella 5 minuutissa. Kilpailuta sähkösopimus ja säästä
Kilpailuta sähkösopimus

Sähkölaskuri & kWh

Sähkön kulutus ilmaistaan tyypillisesti kilowattitunteina, joka lyhennetään kirjaimin kWh. Kilowattitunti kertoo siis energiayksikkönä, kuinka paljonko sähköä kuluu watteina tunnin aikana.

Keskimäärin yhden kWh hinta on noin 30 senttiä. Hinta riippuu sopimuksen kestosta, sekä sähkön alkuperästä.

Pidemmissä, sekä uusissa sähkösopimuksissa kWh hinta voi olla huomattavasti pienempi, esimerkiksi 3,5 senttiä.

Summarumin sähkölaskuri kysyy kWh kulutusta käyttäjältä vuositasolla.

Keskimäärin suomalainen kotitalous kuluttaa vuodessa sähköä 8933 kWh. Kylmästä ilmastosta johtuen tästä suurin osa menee huoneiden lattian ja ilman lämmitykseen.

Sähkölaskuri opiskelijalle – löydä halvin vaihtoehto

Summarumin sähkölaskuri sopii hyvin myös opiskelijan tarpeisiin. Opiskelijoille on usein tarjolla opiskelija sähkösopimuksia. Nimestä huolimatta kannattaa olla tarkkana sopimuksen todellisista kustannuksista.

Jotkut sähkölaitokset tarjoavat kylkiäisenä myös muita opiskelijoita kiinnostavia etuja, kuten ravintolalahjakortteja tai leffalippuja. Pienet edut kuulostavat varmasti monen korvaan varsin houkuttelevalta, mutta ne eivät ole takaa halvinta sähkösopimusta opiskelijalle.

Sähkölaskurin avulla taas opiskelija voi löytää halvimman sopimuksen juuri itselleen. Säästetyn rahamäärän hän voi käyttää taas vaikka täysin samoihin hyödykkeisiin kuten pitsaa ja leffaan kavereidensa kanssa.

Sähkölaskurin käyttö sopii erityisen hyvin muuton yhteydessä olevalle opiskelijalle. Tässä tilanteessa ei ole väliä onko opiskelijan vanha sopimus tyypiltään määräaikainen tai toistaiseksi voimassa oleva.

Laskurin käytöstä on tehty todella yksinkertaista. Sen avulla opiskelija voi säästää itselleen pitkän pennin hyvin pienellä määrällä työtä.

Tämän lisäksi hän voi löytää sähkölaskurilla itselleen helpommin vihreän sähkösopimuksen useiden tarjousten joukosta, mikäli hän haluaa suosia vihreää energiaa.


Miksi kilpailuttaa sähkösopimukset Summarumilla?

 • Löydät kauttamme käyttöösi nykyistä edullisemman tai ekologisemman sähkösopimuksen
 • Sähkösopimuksen kilpailuttamisella löydät lähes aina nykyistä paremman sähkösopimuksen
 • Kilpailuttamalla sähkösopimuksen jokainen voi tehdä merkittävää säästöä

SIIRRY SÄHKÖVERTAILUUN

Summarum Logo


Näin vähennät sähkönkulutustasi – 11 vinkkiä

Kilpailuttamisen lisäksi toinen hyvä konsti säästää rahaa sähkölaskussa, on kiinnittää huomiota päivittäiseen energiankulutukseen.

Asumismuodosta riippumatta hyvin pienet teot, kuten sähkölaitteiden tai turhien valojen sammuttaminen voivat säästää huomattavasti euroja vuositasolla.

Energiatehokkaampi asuminen on hyvin palkitsevaa, eikä se usein vaadi kovin suuria muutoksia arjessa. Rahallinen säästö tuo myös kenelle tahansa hyvänolon tunteen, kun henkilö tietää säästävänsä niin omia rahojaan, sekä samalla ympäristöä kuluttamalla vähemmän energiaa.

Suurin osa energiankulutuksesta suomalaisissa kotitalouksissa kohdistuu tilojen lämmitykseen. Tämä ilmenee muun muassa Tilastokeskuksen vuonna 2020 julkaisemassa raportissa.

Tähän kannattaa kiinnittää siis erityistä huomiota. Useiden laskelmien mukaan huoneen lämpötilan laskeminen yhdellä asteella voi säästää jopa 5 prosenttia sähkölaskussa.

Konstia kannattaa hyödyntää erityisesti huoneissa, joissa aktiivisesti ei ole ihmisiä. Samaa konstia kannattaa hyödyntää samalla lattialämmityksen kohdalla.

Alle on koottu hyödyllinen 11 kohdan lista useista eri keinoista, joilla omaa sähkölaskua voi pienentää:

 1. Huonelämpötilan laskeminen
 2. Lattialämmityksen pienentäminen
 3. Älä päästä lämpöä karkaamaan asunnosta
 4. Energiatehokkaat kodinkoneet
 5. Jääkaapin ja pakastimen oikeat lämpötilat (jääkaappi +6, pakastin -18 astetta)
 6. Sammuta turhat valot
 7. Led lamppujen suosiminen
 8. Laske ilmanvaihtoa (liian tehokas vaihto lisää energiankulutusta)
 9. Täytä astian- ja pyykinpesukone aina täyteen
 10. Irrota ylimääräiset laturit pistorasioita (puhelin, kannettavatietokone…)
 11. Älä pidä autoa lämmityksessä koko päivää

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Tutustuessasi sähkölaskurin käyttöön sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palvelustamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:

Lainojen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

Sähkölaskuri artikkelin yhteenveto

Sähkölaskurin käyttö on hyvin helppoa ja nopeaa. Sähkölaskurin käytöstä uuden sähkösopimuksen tekemiseen on käytännössä kolme vaihetta: tietojen syöttäminen, tarjousten selaaminen, hakemuksen viimeistely.

Tuloksissa ilmenee myös sähkön tuotantotapa, joka tänä päivänä kiinnostaa yhä useampaa henkilöä. Monet ovat siirtyneet vihreisiin sähkösopimuksiin, jossa sähkö tuotetaan ympäristön kannalta kestävällä tavalla.

Henkilön kotiin saama sähkölasku koostuu kuitenkin itse sähkön lisäksi myös sähkönsiirtoon liittyvistä kuluista. Tämä sähkön siirto on huomattavasti suurempi osuus sähkölaskusta, mitä itse varsinainen sähkö.

Siirtohintaa sinä et pysty kilpailuttamaan. Sähkön hinnan taas voit. Tämä kilpailutus kannattaa tehdä aina muuton yhteydessä, tai jos sinun sähkösopimus on ollut voimassa jo useamman vuoden.

Sopimuksen on tosin oltava toistaiseksi voimassa oleva, jotta voit tehdä kilpailutuksen. Mikäli olet muuttamassa, voit silloin kilpailuttaa myös määräaikaisen sähkösopimuksen.

Kilpailutuksessa kannattaa hyödyntää Summarumin ilmaista sähkölaskuria. Kilpailutus on paras keino vähentää kuluja sähkölaskussa. Toinen hyvin toimiva konsti pienentää sähkölaskua, on kiinnittää yllä mainittuihin yhteentoista kohtaan huomiota omassa sähkönkulutuksessaan.

LUE SEURAAVAKSI: Sähkön hinta Suomessa

3 sähkönsäästövinkkiä:

 • Alenna huoneiden ja eri tilojen lämpötilaa
 • Puhdista pölyt valaisimista ja vaihda valonlähteet ledeihin
 • Pidä kodinkoneet puhtaina ja sulje aina ne laitteet, joita et käytä

Usein kysyttyä

Miten sähkölaskuri toimii?
Sähkölaskuri laskee kuluttajalle edullisimman sähkösopimuksen hänen alueeltaan.
Mitä tietoja sähkölaskuriin tulee?
Sähkölaskuriin syötetään mm. postinumero, asumistyyppi, pääasiallinen lämmitysmuoto sekä vuosittainen energiankulutus. Tietojen avulla laskuri osaa laskea henkilölle juuri hänen asuntonsa sijainnin, koon ja lämmitysmuodon perusteella edullisimmat sähkösopimukset.
Tarvitsenko laskuriin tiedot sähkön kulutuksesta?
Et tarvitse välttämättä. Laskuri osaa arvioida kulutuksesi antamiesi tietojen perusteella.
Miten pienennän sähkölaskuani?
Kaksi parasta keinoa ovat sähkölaskun kilpailuttaminen, sekä huone- ja lattialämmön laskeminen. Myös pienillä arkisilla teoilla voi olla huomattava vaikutus sähkölaskun pienentymiseen.

Muita aiheeseen liittyviä sivuja: