Pörssisähkön hinta 7 vuorokauden keskiarvo 28 vuorokauden keskiarvo
0,25 snt/kWh 0,83 snt/kWh 3,52 snt/kWh

Sähkösopimuksessa säästäminen – kilpailuta ja säästä

Sähkösopimuksessa säästäminen on mahdollista kilpailuttamisen avulla. Kilpailuta sopimuksesi alta.

Sähkösopimuksessa säästäminen on mahdollista kilpailuttamisen avulla. Kilpailuta sopimuksesi alta.

Ladataan lomaketta..

Sähkösopimuksessa säästäminen

Sähkösopimuksia on monia erilaisia ja myös erihintaisia. Monelle sähkösopimus on yksi paikka josta mieluiten haluaisi säästää, ja tämän takia sähkön kilpailutus on hyvin kannattavaa. Kilpailuttamalla sähkösopimuksesi, mahdollistat parhaan ja edullisimman sopimuksen omiin tarpeisiisi.

Parhaassa tapauksessa sähkösopimuksessa voi säästää vuositasolla jopa useita satoja euroja. On kuitenkin muistettava, että tehdyt säästöt ovat hyvinkin talouskohtaisia. Pienessä kerrostalokaksiossa kuluu luonnollisesti vähemmän sähköä kuin isossa omakotitalossa.


Löydä edullisin sähkösopimus

Summarumin kautta säästät sähkölaskussa, sillä kilpailutuksen avulla löydät nopeasti sen sinulle sopivan ja edullisen sähkösopimuksen. Selkeän hakemuksen täyttäminen vie vain hetken aikaasi ja voit uuden sopimuksen avulla säästää tuntuvasti sähkökuluissasi.

Hae edullisin sähkösopimus tästä

Summarum Logo

Sähkön kilpailutus Summarumilla

Summarum on yritys joka tarjoaa monia eri palveluita, mukaan lukien sähkön kilpailutuksen. Kun siirrät kilpailutuksen Summarumille, säästät itseltäsi paljon aikaa ja vaivaa. Sähkön kilpailutus yksin voi olla hyvinkin hermoja raastavaa sekä aikaa vievää, kun täytyy täyttää useita lomakkeita ja vertailla eri sähköntarjoajien sopimuksia.

Summarumin avulla kilpailutat sähköt nopeasti ja vaivattomasti. Sähköjen vertailuun riittää vain yksi lomake, jonka Summarum lähettää sähköntarjoajille eteenpäin. Tämän jälkeen sinun ei tarvitse kuin vain istua ja odottaa sopivan tarjouksen löytymistä.

Plus IconKilpailuta sähkösopimus Kilpailuta sähkösopimuksesi kätevällä nettilomakkeella 5 minuutissa. Kilpailuta sähkösopimus ja säästä
Kilpailuta sähkösopimus

Erilaisten sähkösopimusten kilpailutus

Sähkösopimuksia on erilaisia ja tästä syystä kilpailuttamista harkitessa, kannattaa miettiä millaista sähköä haluaa ja mitkä asiat ovat itselle tärkeitä. Monet esim. valitsevat sähkösopimuksensa ekologisuuden perusteella, kun taas jotkut haluavat vain mahdollisimman edullisen sopimuksen.

Pörssisähkö

Pörssisähkö tarkoittaa sellaista sähköä, jonka hinta muodostuu Pohjoismaiden yhteisessä Nord Pool- sähköpörssissä. Sähkön hinta muodostuu kysynnän ja tarjonnan mukaan, joten se on jatkuvassa muutoksessa. Vaikka pörssisähkön hinta voi vaihdella hyvinkin paljon, niin Energiaviraston tekemän tutkimuksen mukaan se on usein edullisin tapa hankkia sähköenergiaa pitkässä juoksussa. Pörssisähköä tarjoaa monet eri sähköyhtiöt, joita on helppo vertailla ja kilpailuttaa.

Kiinteähintainen sähkö

Kiinteähintaisessa sähkössä on ennalta määritelty, paljonko sähkön kilowatti-hinta tulee tuntia kohden olemaan. Sopimus eroaa pakettisopimuksesta siinä, että asiakkaalle ei ole ennalta määrätty paljonko sähkönkulutusta sopimukseen sisältyy. Kulutuksella ei siis ole kattoa. Tästä syystä sopimuksen hinta voi vaihdella kuukausien välillä.

Pakettisähkö

Pakettisähkö sopii sellaiselle henkilölle joka haluaa tietää etukäteen, kuinka paljon tulee maksamaan sähköstään kuukaudessa tai vuodessa. Pakettisopimuksessa määritellään ennalta paljonko sähkönkulutusta on kuukaudessa ja tämän perusteella luodaan kiinteä hinta.

Miten haluat että sähkösi tuotetaan?

Sähköä tuotetaan monella eri tavalla ja sopimuksia vertaillessa on tärkeä kiinnittää huomiota siihen miten haluat, että sähkösi tuotetaan. Sähköä voidaan tuottaa esim. tuulivoimalla, vesivoimalla, aurinkoenergialla ja ydinvoimalla. Nämä neljä ovat yleisimpiä tapoja tuottaa sähköä ja alla onkin koottu niistä lyhyet esittelyt.

Tuulivoima

Ensimmäisenä esittelyssä on tuulivoima, joka on liike-energian muuntamista sähköksi turbiinien pyörivien lapojen välityksellä. Tuulivoima on uusiutuvaa energiaa, jonka avulla torjutaan ilmastonmuutosta. Tuulivoimassa ongelmallista on se, että jos ei tuule lainkaan tai liian vähän, eivät tuulivoimalat kykene tuottamaan sähköä. Perehdy tarkemmin tuulisähkö sopimukseen täältä.

Vesivoima

Myös vesivoima on uusiutuvaa energiaa, joka tuotetaan virtaavan tai putoavan veden liike-energiasta. Vesivoima on lähes täysin päästötön sähköntuotanto-muoto, joten se on isossa roolissa myös tulevaisuudessa. Vesivoiman ongelmana tosin on ympäristövaikutukset, kuten padot jotka estävät kalojen liikkumista, mikä vaikuttaa kalakantoihin ja kalastukseen. Perehdy tarkemmin vesisähkö sopimukseen täältä.

Aurinkoenergia

Aurinkoenergia on uusiutuvan energian muoto, jolla tarkoitetaan auringon säteilyenergian hyödyntämistä aurinkopaneelia tai -keräintä käyttämällä. Energia kyetään tällä tavoin muuntamaan sähköksi. Aurinkoenergian ongelmana on, että sitä voidaan tuottaa vain valoisaan aikaan.

Ydinvoima

Viimeisenä on ydinvoima eli ydinenergia, joka perustuu atomiytimien sidosenergian vapautumiseen ydinreaktioissa, kuten radioaktiivisessa hajoamisessa. Ydinvoima ei ole uusiutuvaa ja siitä syntyy radioaktiivista ydinjätettä. Tästä syystä sitä on pyritty vähentämään ja kuluttajia kannustetaan suosimaan uusiutuvan energian muotoja. Perehdy tarkemmin ydinvoima sähkösopimukseen täältä.

Sähkössä säästäminen alkaa näin

Sähkön kilpailutuksen voi jakaa kolmeen vaiheeseen. Nämä vaiheet ovat lomakkeen täyttäminen, tulokset ja hakemuksen viimeistely.

Lomakkeen täyttö

Lomaketta täyttäessä sinulta kysytään erilaisia perustietoja kuten postinumeroa, sähköpostiosoitetta ja asunnon tietoja. Asunnon tiedoista tärkein on asumistyyppi, eli asutko omakotitalossa, rivitalossa vai kerrostalossa. Hakemuksessa kysytään myös energiankulutuksen määrää.

Tämä vaihe on hyvin tärkeä sähkönvertailun kannalta, sillä sähkön käytön perusteella Summarum laskee hinta-arvion uudelle sähkösopimukselle. Hakemukseen kerrotaan myös tietoja nykyisestä sähkösopimuksesta sekä sen hinta.

Tulokset

Tässä vaiheessa sinulle esitellään antamiesi tietojen perusteella parhaat ja sopivimmat sähkösopimukset. Ne on järjestetty edullisimmasta kalliimpaan ja tarjouksissa sinulla on nähtävissä seuraavat tiedot:

 • Sähköyhtiön nimi ja sähkön kulutushinta
 • Sopimukseen sisältyvä kiinteä kuukausimaksu
 • Sopimustyyppi ja sähkön tuotantotapa
 • Sopimuksen arvioitu vuosihinta

Hakemuksen viimeistely

Sähkönvertailun viimeisessä vaiheessa hakemuksesi tulee viimeistellä. Kun sopiva tarjous on löytynyt, näet tässä vaiheessa yhteenvedon uudesta sopimuksestasi. Lisäksi Summarum tarvitsee sopimuksen viimeistelyyn vielä yhteystietosi, tiedon siitä muutatko uuteen osoitteeseen, sopimuksen alkamispäivän sekä henkilötunnuksesi.

Nämä tiedot välitetään eteenpäin sopimuksesta vastaavalle sähköyhtiölle.

Huomioitavia asioita sähköä kilpailuttaessa

Vaikka sähkön kilpailutuksesta on tehty helppoa, ja monet eri yritykset tarjoavat tätä palvelua, kannattaa silti ottaa muutamia asioita huomioon.

Sähkön kilpailutuksen ja vertailun tulisi aina olla puolueetonta sekä maksutonta. Koska vertailun tarkoitus on tuoda säästöjä asiakkaalle, tulisi sen aina olla ilmaista. Summarumilla voit kilpailuttaa sähkösopimukset aina puolueettomasti ja ilmaiseksi.

Kilpailuttamisen ei myöskään tulisi vielä itsessään vaatia minkäänlaista sitoutumista. Asiakkaan tulisi saada rauhassa miettiä vaihtoehtoja ilman, että tulee sitoutuneeksi mihinkään ennen aikojaan. Sähkön kilpailutuksessa on tärkeää, että asiakas tietää mitä missäkin vaiheessa tapahtuu.

Viimeisenä huomioitavana seikkana on yrityksen luotettavuus. Koska sähköjen vertailussa sinulta kysytään henkilötietoja, on tärkeää että palvelua tarjoava yritys on luotettava. Summarum huolehtii, että kaikki tietosi pysyvät suojattuna, eikä niitä jaeta asiaan kuulumattomille osapuolille.

Sähkölaskussa säästäminen on yksi missioistamme

Jos haluat säästää sähkölaskussa, olet saapunut oikealle sivustolle. Sinun kannattaa kilpailuttaa sähkö meidän palvelumme kautta, sillä haluamme aidosti auttaa sinua säästämään sähkölaskussa.

Autamme sinua säästämään sähkölaskussa – miksi kilpailuttaa meillä?

Sähkön hintavertailu eli sähkön kilpailutus palvelussamme ei sido sinua mihinkään. Vasta allekirjoitettuasi ja hyväksyttyäsi jonkin sähköyhtiön sopimuksen, uusi sähkösopimus astuu voimaan, mutta siinäkin tapauksessa sinulla on käytettävissäsi 14 vuorokauden pituinen peruutusoikeus.

Säästät sähkölaskussa myös ilmaiseksi, sillä sähkön kilpailutus on ilmainen tehdä eli sen vaiheiden läpikäyminen ei maksa sinulle mitään.

Maksuttomuuden ja helppouden lisäksi palvelumme on luotettava sähkön hintavertailu näiden asioiden takia:

 • Voit löytää kauttamme edullisemman tai ekologisemman sähkösopimuksen, valitse hintavertailuun vain erilaiset suotimet, niin näet sähkösopimukset eri tavoilla luokiteltuna
 • Suosittelemme puolueettomasti aina kuluttajalle edullisinta sähkösopimusta
 • Haluamme aidosti, että säästät sähkölaskussa, siksi tarjoamme palvelua sähkön kilpailutukseen
 • Tarjoamme myös vinkkejä sähkön kulutuksen vähentämiseksi
 • Ilmoitamme sähkösopimukseen liittyvät asiat mahdollisimman selkeästi ja läpinäkyvästi
 • Olemme suomalainen yhtiö ja käsittelemme tietojasi aina tietoturvallisesti luotettavalla tavalla ja kerromme, kuinka tietojasi tullaan käyttämään

Lue Sähkön kulutus -artikkelimme ja säästä sähköä sekä ympäristöä!


Miksi kilpailuttaa sähkösopimukset Summarumilla?

 • Löydät kauttamme käyttöösi nykyistä edullisemman tai ekologisemman sähkösopimuksen
 • Sähkösopimuksen kilpailuttamisella löydät lähes aina nykyistä paremman sähkösopimuksen
 • Kilpailuttamalla sähkösopimuksen jokainen voi tehdä merkittävää säästöä

SIIRRY SÄHKÖVERTAILUUN

Summarum Logo


Sähkön kilpailutuksen erot yksityishenkilön ja yrityksen välillä

Sähkön kilpailutus vaihtelee ja eroaa hieman riippuen siitä, kilpailutetaanko sähköjä yrityksen vai yksityishenkilön käyttöön. Molemmille löytyy valmiita sähkösopimuksia, mutta yritysten kohdalla usein tehdään yksilöityjä ratkaisuja ja sopimuksia.

Sähkön kilpailutus kotitalouksille

Yksityishenkilöille sähkön kilpailutus on helppoa ja yksinkertaista. Suurin osa sähköyhtiöiden valikoimasta onkin suunnattu kotitalouksille.

Sähkön kilpailutus yrityksille

Toisin kuin yksityishenkilöillä, yrityksillä ei ole turvanaan kuluttajansuojaa. Siksi yrityksen kannattaa huolella tarkastaa sähköntarjoajan luotettavuus ja valita yritykselle parhaimman palvelun omaava sähköyhtiö. Vihreän sähkön valitseminen yritykselle on kilpailuetu, sillä se viestii yrityksen arvomaailmasta ja antaa hyvän kuvan.

Sähkön kilpailutusta yrityksille on tehty helpommaksi, ja useat sähköyhtiöt tarjoavatkin pörssisähkösopimuksia jotka ovat salkunhoitajan vastuulla. Tarkoituksena on suojata sähkösopimuksen hintaa markkinoiden noustessa, sekä saada yrityksen sopimus kiinni edullisempaan sähköön markkinan hinnan kääntyessä laskuun.

Miksi juuri Summarum?

On olemassa monia yrityksiä, jotka tarjoavat sähkön kilpailutusta ilmaiseksi. Miksi siis Summarum on valitsemisen arvoinen?

Summarum on kotimainen yritys, joten käyttämällä Summarumin palveluja tuet suomalaista yrittäjyyttä. Lisäksi Summarum on luotettava ja vastuuntuntoinen yritys, jonka tavoitteena on löytää juuri sinulle parhaat sähkötarjoukset. Myös monet asiakkaat ovat jättäneet loistavat arvostelut, ja suositelleet yrityksen palveluja.

Sivustomme on kattava ja antaa paljon tietoa Summarumista sekä sen tarjoamista palveluista. Yritys kertoo erilaisia vinkkejä, huomioon otettavia asioita, faktatietoa ja myös kritiikkiä jokaisesta osa-alueesta joissa yritys toimii.

Asiantunteva ja ammattimainen nettisivustomme vastaa kattavasti erilaisiin kysymyksiin ja mikäli sinulle jää tietopaketin jälkeen kysymyksiä, voit aina ottaa meihin yhteyttä.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi sähkösopimuksessa säästämistä sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palvelustamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
Lainojen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

3 sähkönsäästövinkkiä:

 • Alenna huoneiden ja eri tilojen lämpötilaa
 • Puhdista pölyt valaisimista ja vaihda valonlähteet ledeihin
 • Pidä kodinkoneet puhtaina ja sulje aina ne laitteet, joita et käytä

Muita aiheeseen liittyviä sivuja: