Sähkösopimuksessa säästäminen – kilpailuta sähkö ja säästä

Sähkösopimuksessa säästäminen on helppoa. Säästämisen voi aloittaa kilpailuttamalla nykyisen sähkösopimuksen. Toinen hyvä keino säästämiseen on tarkkailla omaa sähkönkulutustaan.

Kilpailuta sähkösopimukset

Ladataan..
Ladataan lomaketta..

Kilpailuta sähkösopimukset

Kilpailuta sähkösopimukset maksutta


Vertailun tekeminen on helppoa ja nopeaa


Saatavilla lukuisia vihreitä sähkösopimuksia

Summarum Mediassa

Terhi Kolehmainen
Terhi Kolehmainen
2021-08-07
Vahvistettu
En saanut hyvää lainaa
Sami Teittinen
Sami Teittinen
2021-08-06
Vahvistettu
Saatuani lainatarjouksen toimitin viimeisimmän palkkaerittelyn ja muutaman tunnin kuluttua rahat olivat jo tililläni. Todella nopea ja simppeli prosessi.
asiakas
asiakas
2021-07-28
Vahvistettu
Hyvin hallittua hakua! Hyvin hallittua hakutoimintaa ja opastusta. Tarvitaan jonkin verran viitseliäisyyttä käyttäjältä itseltään. Arvosanalla hyvä.
Tuncher Saliev
Tuncher Saliev
2021-07-26
Vahvistettu
erinomainen palvelu Olen erittäin tyytyväinen nopeaan ja laadukkaaseen palveluun
Sari Vihavainen Os Rouvari
Sari Vihavainen Os Rouvari
2021-07-19
Vahvistettu
Lainatarjouksia ei tullut
Ari Tapio Mattila
Ari Tapio Mattila
2021-07-16
Vahvistettu
Toimii niin kuin pitkin ja sain palvelua henkilö kohtaisesti ja kysymyksiin vastaukset..suosittelen kylläkin .
Krista Nurmi
Krista Nurmi
2021-07-03
Vahvistettu
En saanut jostqin syystä lainaa
Kimmo Alaluusua
Kimmo Alaluusua
2021-06-17
Vahvistettu
Lloistava Todella onnistunut ja nopea palvelu kiitos siitä.
Raisa Mattiöa
Raisa Mattiöa
2021-06-16
Vahvistettu
Nopeaa ja ystävällistä tosi asiakaspalvelua
Sirpa
Sirpa
2021-06-12
Vahvistettu
Lantti-saldolaina on hyvä apu arjen yllättävään menoerään

Sähkösopimuksessa säästäminen – kilpailuta sähkö ja säästä

Sähkösopimuksia on monia erilaisia ja myös erihintaisia. Monelle sähkösopimus on yksi paikka josta mieluiten haluaisi säästää, ja tämän takia sähkön kilpailutus on hyvin kannattavaa. Kilpailuttamalla sähkösopimuksesi, mahdollistat parhaan ja edullisimman sopimuksen omiin tarpeisiisi.

Parhaassa tapauksessa sähkösopimuksessa voi säästää vuositasolla jopa useita satoja euroja. On kuitenkin muistettava, että tehdyt säästöt ovat hyvinkin talouskohtaisia. Pienessä kerrostalo-kaksiossa kuluu luonnollisesti vähemmän sähköä kuin isossa omakotitalossa.


Löydä edullisin sähkösopimus

Summarumin kautta löydät kilpailuttamisen avulla nopeasti sen sinulle sopivan sähkösopimuksen. Selkeän hakemuksen täyttäminen vie vain hetken aikaasi ja voit uuden sopimuksen avulla säästää tuntuvasti sähkökuluissasi.

Hae edullisin sähkösopimus tästä

Summarum Logo

Sähkön kilpailutus Summarumilla

Summarum on yritys joka tarjoaa monia eri palveluita, mukaan lukien sähkön kilpailutuksen. Kun siirrät kilpailutuksen Summarumille, säästät itseltäsi paljon aikaa ja vaivaa. Sähköjen kilpailutus yksin voi olla hyvinkin hermoja raastavaa sekä aikaa vievää, kun täytyy täyttää useita lomakkeita ja vertailla eri sähköntarjoajien sopimuksia.

Summarumin avulla kilpailutat sähköt nopeasti ja vaivattomasti. Sähköjen vertailuun riittää vain yksi lomake, jonka Summarum lähettää sähköntarjoajille eteenpäin. Tämän jälkeen sinun ei tarvitse kuin vain istua ja odottaa sopivan tarjouksen löytymistä.

Kilpailuta sähkösopimus Kilpailuta sähkösopimuksesi kätevällä nettilomakkeella 5 minuutissa. KILPAILUTA SÄHKÖ

Erilaisten sähkösopimusten kilpailutus

Sähkösopimuksia on erilaisia ja tästä syystä kilpailuttamista harkitessa, kannattaa miettiä millaista sähköä haluaa ja mitkä asiat ovat itselle tärkeitä. Monet esim. valitsevat sähkösopimuksensa ekologisuuden perusteella, kun taan jotkut haluavat vain mahdollisimman edullisen sopimuksen.

Pörssisähkö

Pörssisähkö tarkoittaa sellaista sähköä, jonka hinta muodostuu Pohjoismaiden yhteisessä Nord Pool- sähköpörssissä. Pörssisähkön hinta muodostuu kysynnän ja tarjonnan mukaan, joten se on jatkuvassa muutoksessa. Vaikka pörssisähkön hinta voi vaihdella hyvinkin paljon, niin Energiaviraston tekemän tutkimuksen mukaan se on usein edullisin tapa hankkia sähköenergiaa pitkässä juoksussa. Pörssisähköä tarjoaa monet eri sähköyhtiöt, joita on helppo vertailla ja kilpailuttaa.

Kiinteähintainen sähkö

Kiinteähintaisessa sähkössä on ennalta määritelty, paljonko sähkön kilowatti-hinta tulee tuntia kohden olemaan. Sopimus eroaa pakettisopimuksesta siinä, että asiakkaalle ei ole ennalta määrätty paljonko sähkönkulutusta sopimukseen sisältyy. Kulutuksella ei siis ole kattoa. Tästä syystä sopimuksen hinta voi vaihdella kuukausien välillä.

Pakettisähkö

Pakettisähkö sopii sellaiselle henkilölle joka haluaa tietää etukäteen, kuinka paljon tulee maksamaan sähköstään kuukaudessa tai vuodessa. Pakettisopimuksessa määritellään ennalta paljonko sähkönkulutusta on kuukaudessa ja tämän perusteella luodaan kiinteä hinta.

Miten haluat että sähkösi tuotetaan?

Sähköä tuotetaan monella eri tavalla ja sopimuksia vertaillessa on tärkeä kiinnittää huomiota siihen miten haluat, että sähkösi tuotetaan. Sähköä voidaan tuottaa esim. tuulivoimalla, vesivoimalla, aurinkoenergialla ja ydinvoimalla. Nämä neljä ovat yleisimpiä tapoja tuottaa sähköä ja alla onkin koottu niistä lyhyet esittelyt.

Tuulivoima

Ensimmäisenä esittelyssä on tuulivoima, joka on liike-energian muuntamista sähköksi turbiinien pyörivien lapojen välityksellä. Tuulivoima on uusiutuvaa energiaa, jonka avulla torjutaan ilmastonmuutosta. Tuulivoimassa ongelmallista on se, että jos ei tuule lainkaan tai liian vähän, eivät tuulivoimalat kykene tuottamaan sähköä.

Vesivoima

Myös vesivoima on uusiutuvaa energiaa, joka tuotetaan virtaavan tai putoavan veden liike-energiasta. Vesivoima on lähes täysin päästötön sähköntuotanto-muoto, joten se on isossa roolissa myös tulevaisuudessa. Vesivoiman ongelmana tosin on ympäristövaikutukset, kuten padot jotka estävät kalojen liikkumista, mikä vaikuttaa kalakantoihin ja kalastukseen.

Aurinkoenergia

Aurinkoenergia on uusiutuvan energian muoto, jolla tarkoitetaan auringon säteilyenergian hyödyntämistä aurinkopaneelia tai -keräintä käyttämällä. Energia kyetään tällä tavoin muuntamaan sähköksi. Aurinkoenergian ongelmana on, että sitä voidaan tuottaa vain valoisaan aikaan.

Ydinvoima

Viimeisenä on ydivoima eli ydinenergia, joka perustuu atomiytimien sidosenergian vapautumiseen ydinreaktioissa, kuten radioaktiivisessa hajoamisessa. Ydinvoima ei ole uusiutuvaa ja siitä syntyy radioaktiivista ydinjätettä. Tästä syystä sitä on pyritty vähentämään ja kuluttajia kannustetaan suosimaan uusiutuvan energian muotoja.

Sähkön kilpailutuksen vaiheet

Sähkön kilpailutuksen voi jakaa kolmeen vaiheeseen. Nämä vaiheet ovat lomakkeen täyttäminen, tulokset ja hakemuksen viimeistely.

Lomakkeen täyttö

Lomaketta täyttäessä sinulta kysytään erilaisia perustietoja kuten postinumeroa, sähköpostiosoitetta ja asunnon tietoja. Asunnon tiedoista tärkein on asumistyyppi, eli asutko omakotitalossa, rivitalossa vai kerrostalossa. Hakemuksessa kysytään myös energiankulutuksen määrää. Tämä vaihe on hyvin tärkeä sähkönvertailun kannalta, sillä sähkön käytön perusteella Summarum laskee hinta-arvion uudelle sähkösopimukselle. Hakemukseen kerrotaan myös tietoja nykyisestä sähkösopimuksesta sekä sen hinta.

Tulokset

Tässä vaiheessa sinulle esitellään antamiesi tietojen perusteella parhaat ja sopivimmat sähkösopimukset. Ne on järjestetty edullisimmasta kalliimpaan ja tarjouksissa sinulla on nähtävissä seuraavat tiedot:

  • Sähköyhtiön nimi ja sähkön kulutushinta
  • Sopimukseen sisältyvä kiinteä kuukausimaksu
  • Sopimustyyppi ja sähkön tuotantotapa
  • Sopimuksen arvioitu vuosihinta

Hakemuksen viimeistely

Sähkönvertailun viimeisessä vaiheessa hakemuksesi tulee viimeistellä. Kun sopiva tarjous on löytynyt, näet tässä vaiheessa yhteenvedon uudesta sopimuksestasi. Lisäksi Summarum tarvitsee sopimuksen viimeistelyyn vielä yhteystietosi, tiedon siitä muutatko uuteen osoitteeseen, sopimuksen alkamispäivän sekä henkilötunnuksesi. Nämä tiedot välitetään eteenpäin sopimuksesta vastaavalle sähköyhtiölle.

Huomioitavia asioita sähköä kilpailuttaessa

Vaikka sähkön kilpailutuksesta on tehty helppoa, ja monet eri yritykset tarjoavat tätä palvelua, kannattaa silti ottaa muutamia asioita huomioon.

Sähkön kilpailutuksen ja vertailun tulisi aina olla puolueetonta sekä maksutonta. Koska vertailun tarkoitus on tuoda säästöjä asiakkaalle, tulisi sen aina olla ilmaista. Summarumilla voit kilpailuttaa sähkösopimukset aina puolueettomasti ja ilmaiseksi.

Kilpailuttamisen ei myöskään tulisi vielä itsessään vaatia minkäänlaista sitoutumista. Asiakkaan tulisi saada rauhassa miettiä vaihtoehtoja ilman, että tulee sitoutuneeksi mihinkään ennen aikojaan. Sähkön kilpailutuksessa on tärkeää, että asiakas tietää mitä missäkin vaiheessa tapahtuu.

Viimeisenä huomioitavana seikkana on yrityksen luotettavuus. Koska sähköjen vertailussa sinulta kysytään henkilötietoja, on tärkeää että palvelua tarjoava yritys on luotettava. Summarum huolehtii, että kaikki tietosi pysyvät suojattuna, eikä niitä jaeta asiaan kuulumattomille osapuolille.

Sähkön kilpailutuksen erot yksityishenkilön ja yrityksen välillä

Sähkön kilpailutus vaihtelee ja eroaa hieman riippuen siitä, kilpailutetaanko sähköjä yrityksen vai yksityishenkilön käyttöön. Molemmille löytyy valmiita sähkösopimuksia, mutta yritysten kohdalla usein tehdään yksilöityjä ratkaisuja ja sopimuksia.

Sähkön kilpailutus kotitalouksille

Yksityishenkilöille sähkön kilpailutus on helppoa ja yksinkertaista. Suurin osa sähköyhtiöiden valikoimasta onkin suunnattu kotitalouksille.

Sähkön kilpailutus yrityksille

Toisin kuin yksityishenkilöillä, yrityksillä ei ole turvanaan kuluttajansuojaa. Siksi yrityksen kannattaa huolella tarkastaa sähköntarjoajan luotettavuus ja valita yritykselle parhaimman palvelun omaava sähköyhtiö. Vihreän sähkön valitseminen yritykselle on kilpailuetu, sillä se viestii yrityksen arvomaailmasta ja antaa hyvän kuvan. Sähkön kilpailutusta yrityksille on tehty helpommaksi, ja useat sähköyhtiöt tarjoavatkin pörssisähkösopimuksia jotka ovat salkunhoitajan vastuulla. Tarkoituksena on suojata sähkösopimuksen hintaa markkinoiden noustessa, sekä saada yrityksen sopimus kiinni edullisempaan sähköön markkinan hinnan kääntyessä laskuun.

Miksi juuri Summarum?

On olemassa monia yrityksiä, jotka tarjoavat sähkön kilpailutusta ilmaiseksi. Miksi siis Summarum on valitsemisen arvoinen?

Summarum on kotimainen yritys, joten käyttämällä Summarumin palveluja tuet suomalaista yrittäjyyttä. Lisäksi Summarum on luotettava ja vastuuntuntoinen yritys, jonka tavoitteena on löytää juuri sinulle parhaat sähkötarjoukset. Myös monet asiakkaat ovat jättäneet loistavat arvostelut, ja suositelleet yrityksen palveluja.

Kotisivut ovat kattavat ja antavat paljon tietoa Summarumista sekä sen tarjoamista palveluista. Yritys kertoo erilaisia vinkkejä, huomioon otettavia asioita, faktatietoa ja myös kritiikkiä jokaisesta osa-alueesta joissa yritys toimii.

Asiantunteva ja ammattimainen nettisivusto vastaa kattavasti erilaisiin kysymyksiin ja mikäli sinulle jää tietopaketin jälkeen kysymyksiä, voi aina asiakaspalveluun ottaa yhteyttä.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi sähkösopimuksessa säästämistä sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palvelustamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
Lainojen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen