Opiskelijan sähkösopimus

Olkaamme rehellisiä: jos olet opiskelija tai vastaavassa elämäntilanteessa, sinulla on paljon parempaa tekemistä kuin viettää tunteja energialaskuja ja sähkösopimuksia selvittäessä. Tämän oppaan avulla voit säästää paljon aikaa, rahaa ja vaivaa.

Kilpailuta sähkösopimukset

Ladataan..
Ladataan lomaketta..

Kilpailuta sähkösopimukset

Vertaa ja kilpailuta sähkösopimukset maksutta


Vertailun tekeminen on helppoa ja nopeaa


Saatavilla lukuisia vihreitä sähkösopimuksia

Summarum Mediassa

Terhi Kolehmainen
Terhi Kolehmainen
2021-08-07
Vahvistettu
En saanut hyvää lainaa
Sami Teittinen
Sami Teittinen
2021-08-06
Vahvistettu
Saatuani lainatarjouksen toimitin viimeisimmän palkkaerittelyn ja muutaman tunnin kuluttua rahat olivat jo tililläni. Todella nopea ja simppeli prosessi.
asiakas
asiakas
2021-07-28
Vahvistettu
Hyvin hallittua hakua! Hyvin hallittua hakutoimintaa ja opastusta. Tarvitaan jonkin verran viitseliäisyyttä käyttäjältä itseltään. Arvosanalla hyvä.
Tuncher Saliev
Tuncher Saliev
2021-07-26
Vahvistettu
erinomainen palvelu Olen erittäin tyytyväinen nopeaan ja laadukkaaseen palveluun
Sari Vihavainen Os Rouvari
Sari Vihavainen Os Rouvari
2021-07-19
Vahvistettu
Lainatarjouksia ei tullut
Ari Tapio Mattila
Ari Tapio Mattila
2021-07-16
Vahvistettu
Toimii niin kuin pitkin ja sain palvelua henkilö kohtaisesti ja kysymyksiin vastaukset..suosittelen kylläkin .
Krista Nurmi
Krista Nurmi
2021-07-03
Vahvistettu
En saanut jostqin syystä lainaa
Kimmo Alaluusua
Kimmo Alaluusua
2021-06-17
Vahvistettu
Lloistava Todella onnistunut ja nopea palvelu kiitos siitä.
Raisa Mattiöa
Raisa Mattiöa
2021-06-16
Vahvistettu
Nopeaa ja ystävällistä tosi asiakaspalvelua
Sirpa
Sirpa
2021-06-12
Vahvistettu
Lantti-saldolaina on hyvä apu arjen yllättävään menoerään

Yleistä sähkösopimuksista

Ironista kyllä, parhaan kaasun tai sähkön tarjoajan vertailu ja valinta voi olla kovin energiaa vievää. Sinun tulee esimerkiksi ymmärtää, käytätkö kiinteitä tai muuttuvia hintoja? Sisältääkö sähkösopimuksesi perusmaksun?

Onneksi kuitenkin sinulle sopivan sähköyhtiön löydyttyä kaikki muu on melko yksinkertaista. Esimerkiksi sähkösopimuksen teko ja siitä ilmoittaminen uudelle ja vanhalle sähköyhtiölle on nykyään todella yksinkertaista.

Tarkasteltuamme parhaita suomalaisia sähköyhtiöitä, jaamme artikkelin lopuksi käytännöllisiä vinkkejä säästää merkittävä määrä rahaa sähkölaskuissa.


Miksi kilpailuttaa opiskelijan sähkösopimukset Summarumilla?

  • Opiskelija, kauttamme löydät käyttöösi nykyistä edullisemman tai ekologisemman sähkösopimuksen
  • Sähkösopimuksen kilpailuttamisella löydät lähes aina nykyistä paremman sähkösopimuksen
  • Kilpailuttamalla sähkösopimuksen jokainen voi tehdä merkittävää säästöä

SIIRRY SÄHKÖVERTAILUUN

Summarum Logo


Sopimukset, jotka sopivat hyvin opiskelijoille

Opiskelijoilla ei ole yleisesti ottaen ole turhan paljon rahaa elämiseen. Siksi opiskelijat haluavat, tai ainakin heidän olisi syytä maksaa mahdollisimman vähän sähköstä liian paljon rahaa säästääkseen.

Suomessa on hyvin kattavasti erilaisia sähkösopimuksia paikkakunnasta riippumatta. Siksi samat säännöt pätevät opiskelijoihin, olit sitten Jyväskylässä, Oulussa, Rovaniemellä, Porissa, tai Helsingissä.

Paras tapa on aina kilpailuttaa ja vertailla itse sähköyhtiöitä. Vaikka kaverisi saattavat suositella sinulle jotain sopimusta, sinun kannattaa silti mukauttaa sopimus omaan budjettiisi ja käyttöösi sopivaksi. Kilpailuttaminen kannattaa aloittaa luotettavalla nettialustalla.

Toinen pääkohta on se, että nuoret ovat tunnetusti yhä ympäristöystävällisempiä. Opiskelijat haluavat siis ostaa uusiutuvien energialähteiden synnyttämää ekologista sähköä. Suomessa jokaisella energiayhtiöllä on hiilineutraaleja, vihreitä vaihtoehtoja. Itse kuitenkin päätät, riittääkö esimerkiksi hiilineutraali ydinvoima, vai haluatko sähkösi tulevan aidosti ympäristöystävällisestä energialähteestä, kuten aurinko, vesi, ja tuuli.


Muita sähköön liittyviä artikkeleita

Sähkön myyntihinta

Sähkön myyntihinta koostuu kahdesta pääkohdasta:

Lisäksi sähkön hintaan vaikuttaa tietysti oma kulutuksesi. Kaikki sopimukset eivät sisällä kiinteää perusmaksua, mutta useimpiin se kuuluu.

Saatavana on suuri määrä erilaisia sopimustyyppejä. Jotkut seuraavat tarkkaan nykyistä markkinahintaa, kun taas kiinteähintaisilla sopimuksilla on pidempi hinnoittelujakso ja vähemmän heilahteluja.

Pörssisopimuksissa sähkön hinta määritetään Nord Poolissa, pohjoismaisessa sähköalan sähköpörssissä. Voit lukea sähkön Spot-hinnoista lisää Paras sähkösopimus -sivulta. Myyntihinnat sisältävät arvonlisäveron 24%, mutta niihin ei kuulu siirtomaksu tai energiavero.

Opiskelijoiden sähkösopimukset

Kuten mainitsimmekin jo, useat opiskelijat etsivät sähkösopimuksia, jotka sisältävät fossiilittomasti tuotettua sähköä. Opiskelijoille on myös olemassa erityisiä sähkösopimuksia opiskelija-alennuksilla, jotka on tuotettu sekä vihreällä sähköllä että perinteisillä energiantuottomuodoilla.

Opiskelijat voivat valita muun muassa seuraavanlaisista sopimuksista:

Vinkit sähkösopimuksen tekoon

Löydät kattavammin tietoa oppaastamme sähkösopimusten tekoon, sekä myös artikkelista, johon on koottu tärkeimmät kriteerit sähkösopimusten valintaan ja niiden sisältöön liittyen.

Jos asut kämppisten kanssa, teidän kannattaa istua yhdessä alas, ja sopia laskujen maksamisesta. Jos vuokranantajasi päättää sähkölaskuista, kannattaa myös hänen kanssaan neuvotella sopimuksen vaihtamisesta, jos sillä on mahdollisuus säästää kuluissa.

Olemme kuitenkin tähän vielä pyrkineet tekemään listan, joka on paremmin räätälöity opiskelijoille tai muuten vastaavassa elämäntilanteessa oleville nuorille ja vanhemmillekin.

1. Älä maksa aiempien vuokralaisten sähkölaskuja

Tämä on harvinainen tilanne, mutta ehdottomasti tarpeellinen joissain tapauksissa. Opiskelijat voivat välillä vuokrata asuntoja tiheämpää tahtia, mikä voi johtaa joskus päällekkäisyyksiin laskujen kanssa. Ota siis avaimien hankkimispäivänä kuvia kaikista talon mittarilukemista, jos asunnossa on mittarit, ja lähetä ne nykyiselle energiantoimittajalle. Tämä todistaa, että olet juuri muuttanut sisään.

Jos et tee näin, sinulla on hyvät mahdollisuudet saada sähkölasku sähköstä, jota on käytetty ennen vuokrauksen alkamista. Seuraava prioriteetti on siirtyminen halvempaan toimittajaan. Voit lukea tästä vielä lisää sähkösopimusten vertailuoppaasta.

2. Valitse sinulle sopiva sähkösopimus

Suurimpaan osaan asunnoista valittu sähkösopimus ei usein pidemmän päälle sovi asukkaille. Tämä voi tarkoittaa sitä, että vuokralaiset käyttävät todella vähän sähköä kiinteään hintaan suhteutettuna, tai sitten sähkö tulee tavanomaisella muuttuvalla hinnalla, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että kun energian tukkumyyntihinnat nousevat, niin myös laskut. Tämä ei luonnollisesti sovi asuntoon, jossa muutama kämppis saattaa olla kovakin tuhlari.

Tässä tapauksessa kiinteän hinnan valitseminen suojaa sinua kaikilta hinnankorotuksilta sopimuksen voimassaoloaikana. Toisinaan säästöt voivat olla yli 100 euroa vuodessa.

Joillakin sopimuksilla ei ole peruutus- tai poistumismaksuja, jopa kiinteiden hintojen sopimuksissa. Tämä antaa sinulle vapauden vaihtaa, jos löydät halvemman sähköyhtiön. Erityisesti opiskelija sähkösopimus tarjoaa usein tämän vaihtoehdon.

3. Valitse paperiton laskutus

Sähkölaskun vastaanotto vain verkkolaskutuksella (toisin kuin paperilaskutuksella) voi säästää kohtuullisen määrän rahaa vuosittain. Se tekee myös ihmeitä pitämällä erilaiset tasot ja lokerot siistinä, kun ne eivät täyty jatkuvasti paperilapuilla.

Kaikki laskut näkyvät verkkotililläsi, jossa voit myös asetuksista määrittää kuukausimaksun maksamisen tililtäsi automaattisesti. Helppoa, eikö?

4. Maksa suoraveloituksella

Laskujen maksaminen suoraveloituksella voi säästää jopa 10% joiltakin toimittajilta. Koska maksut ovat automaattisia, suoraveloitus tekee laskujen maksamisen entistä helpommaksi, vaikka et olisikaan fyysisesti paikalla.

5. Tarkista energiamittarisi

On mahdollista, että valitsemasi sähköyhtiö käyttää tarjouspohjanaan aiempien vuokralaisten sähkönkulutusta arvioidakseen, kuinka paljon sinun kuukausimaksut tulevat olemaan.

Älymittarit ovat olleet käytössä jo vuosia Suomessakin. Nämä mittarit lähettävät mittarilukemat automaattisesti sähköyhtiöllesi, ja pystyt myös itse seuraamaan, kuinka paljon energiaa käytät kotonasi. Asennus on yleensä ilmainen.

6. Harkitse vuokran maksamista laskuineen

Jos löydät asunnon, jossa vuokra sisältää peruskustannukset (kaasu, sähkö, vesi ja wifi), saatat hyötyä paljonkin (niin kauan kuin vuokra on tietysti kohtuullinen).

Yksi etu tämän vaihtoehdon kannalta on se, ettei sinun tarvitse huolehtia laskujen maksamisesta tai luottamisesta yhteen kämppikseen joka hoitaa laskut.

Vaikka jotkut näkevät tämän mahdollisuutena käyttää niin paljon sähköä kuin haluavat ilman haittavaikutuksia, vuokranantajat voivat veloittaa sinulta ylimääräistä, jos laskut alkavat mennä mahdottomiksi. Ole siis varovainen ja ympäristönkin kannalta järkevä.

Vuokranantajasi kuitenkin todennäköisesti yliarvioi kuinka paljon energiaa käytät (he eivät halua menettää rahaa loppujen lopuksi), joten saatat joutua maksamaan enemmän kuin tarvitset. Tarkista siis vielä, voitteko tehdä paremman sähkösopimuksen.

7. Kilpailuta sähköyhtiöt

Tätä emme millään voi korostaa tätä tarpeeksi. Älä tee sitä virhettä, että jämähdät vain vanhan sähköyhtiön sopimuksiin kiinni vain siksi, että se on jo olemassa asunnossa ennen muuttoasi. Voit melkein jokaisessa tapauksessa siirtyä halvempaan sopimukseen.

Vaikka jotkut sähköyhtiöt veloittavat sopimuksen perumisesta, voit usein tehdä sen myös ilmaiseksi, jos irtisanoudut hyvissä ajoin.

Etsitkö lisää vinkkejä? Katso parhaat tavat säästää energiaa Vihreä sähkösopimus -sivulta.

Sähkömittarit

Jos sinulla on asunnossasi älymittari, sinun ei tarvitse huolehtia lukemista, koska sähkönkulutus lähetetään automaattisesti palveluntarjoajallesi. Voit myös tietojen avulla kätevästi kontrolloida omaa kulutustasi.

Etäluettavat mittarit eli älymittarit ovat uudentyyppisiä energiamittareita, joiden tietoja on helpompi lukea kuin normaalien mittareiden (digitaaliset, elektroniset, yms.). Ne antavat kuluttajille paremman tiedon kuinka paljon energiaa he käyttävät ja kuinka käyttöä voisi vähentää.

Sähköyhtiö voi asentaa sinulle mittarin, joten kannattaa olla heihin yhteyksissä asian tiimoilta. Älymittareiden etuja ovat muun muassa:

Edullinen sähkösopimus opiskelijalle – näin se löytyy

Mikäli tavoitteena on edullinen sähkösopimus opiskelijalle, kannattaa sähkösopimusta etsivän henkilön kääntyä heti kilpailuttamisen puoleen. Kuten ylempänäkin jo mainittiin, sähkösopimuksen kilpailuttaminen on paras keino löytää edullisin ja paras sähkösopimus.

Kilpailuttamalla sähkösopimuksen asetat sähköntarjoajat keskinäiseen kilpailutilanteeseen. Kilpailuttava taho kerää sähkötarjoukset eri toimijoilta ja välittää ne hankintaa harkitsevalle kuluttajalle.

Tämän jälkeen kuluttajalle jää jäljelle ainoastaan yksinkertainen tehtävä, valita tarjouksista edullisin. Sähkön kilpailuttaminen mahdollistaa, että edullinen sähkösopimus opiskelijalle löytyy nopeasti ja vaivattomasti.

Kilpailuta sähkösopimus Kilpailuta sähkösopimuksesi kätevällä nettilomakkeella 5 minuutissa. KILPAILUTA SÄHKÖ

Usein kysyttyä

Minkälainen sähkösopimus opiskelijalle sopii?
Opiskelijat ovat tunnetusti hyvin tietoisia ilmastonlämpenemiseen liittyvistä ongelmista. Siksi huomattava osa nuorista on kiinnostunut uusiutuvista energiamuodoista. Koska opiskelijat eivät aina ehdi töitä opiskelujen ohella, on heille myös tärkeää, että sähkösopimus on mahdollisimman halpa.
Minkälaisia opiskelijan sähkösopimuksia eri yhtiöt tarjoavat?
Vaihtoehtoja ovat muun muassa sopimus, jossa sähkön hinta pysyy samana koko sopimuskauden ajan, eikä se sisällä piilokuluja, tai ilmastoystävällinen, halpa, fossiilivapaa sopimus, joka ei sisällä perusmaksua, ja sähkön hinta on alle 5 c/kWh. Lisäksi on sopimuksia, jotka tarjoavat esimerkiksi yhdeksi tai kahdeksi lukuvuodeksi 100% vesivoimalla tuotettua sähköä, alennushintaan ilman perusmaksua. Muuten yleinen sopimusmalli on kiinteähintainen opiskelijasopimus, opiskelija-alennuksella.
Mikä on etäluettava mittari eli älymittari?
Älymittarin avulla avulla kaikki tieto sähkönkulutuksesta siirtyy kätevästi sähköyhtiölle, ja asukas voi itse seurata nopeasti omaa kulutustaan ja tehdä sen mukaan säästöratkaisuja.
Mitä tarkoittaa pörssisähkö?
Pörssisopimuksissa sähkön hinta määritetään pohjoismaisessa sähköpörssissä. Sähkön hinta määritetään joka tunti niin kutsutulla Spot-hinnalla.