Lumme Energia – sanoista tekoihin

Vuodesta 2017 eteenpäin energiamarkkinoilla toiminut Lumme Energia on sähkönmyyntiin ja aurinkopaneeliratkaisuihin keskittyvä suomalainen yhtiö. Kerromme tässä artikkelissa yhtiön tarjonnasta.
Ladataan lomaketta..

Hakemusten tekeminen kestää muutaman minuutin.


Pyrimme esittämään tarjoukset selkeästi ja ymmärrettävästi.


Suomalainen palvelu suomalaisille kuluttajille.


Etsimme aina edullisimmat tarjoukset ilman piilokuluja.

Lumme Energia pähkinänkuoressa

Lumme Energia syntyi vuonna 2017, kun Suur-Savon Sähkö Oy ja Etelä-Savon Sähkö Oy päättivät aloittaa sähkönmyynnin yhteistuumin vastatakseen tiukentuneeseen kilpailutilanteeseen energiamarkkinoilla. Yhtiön pääliiketoimintana on valtakunnallinen sähkönmyynti. Valikoimasta löytyy lisäksi aurinkopaneelit sekä sähköisen liikenteen palvelut.

Toiminnan aloittamisen jälkeen Lumme Energia on ostanut muun muassa satakuntalaisen Vatajankosken Sähkön sekä pääomistajuuden aurinkopaneelipalveluihin erikoistuneesta Solarigo-yhtiöstä. Myöhemmin Suur-Savon Sähkö Oy on myös ostanut Etelä-Savon Sähkön osuuden Lumme Energian omistajuudesta itselleen.

Yhtiö on ansainnut paikkansa meidän Suomen suosituimmat sähköyhtiöt -listalla.

Kumppani kestävässä elämässä

Yhtiön tavoitteina ovat muun muassa:

 • tarjota älykkäitä ratkaisuja energia-asioissa ihmisille, yrityksille ja seuroille
 • ohjata energian käyttöä vastuullisemmaksi
 • elinvoimaistaa paikallisia yrityksiä hyvinvointikoulutusten muodossa
 • tukea uhanalaisten järvilohi- ja järvitaimenkantojen elvytystä
 • tarjota ihmisille mahdollisuus omavaraiseen sähköntuotantoon aurinkopaneelien avulla

Itse sähkön lisäksi sähköyhtiöt haluavat tuoda lisäarvoa sopimukselleen muun muassa erilaisilla hankkeilla, lisäpalveluilla ja asiakaseduilla. Nämä ovat merkittäviä vaikuttavia tekijöitä oman sähköyhtiön valinnassa, ja Lumme Energia tiedostaa asian, minkä vuoksi sen valikoimasta on löytynyt EKOenergia-sertifioitua sähköä, opiskelijan sähkötarjous sekä muuttajan sähkötarjous. Tarkistathan ajankohtaiset sopimukset, edut ja lisäpalvelut suoraan yhtiön sivuilta.

Sähköyhtiön valinta voi olla joskus haastavaa, minkä vuoksi olemme laatineet sitä helpottavan artikkelin. Hyödyllinen sähkösopimuksen valintaopas löytyy tästä linkistä – kurkkaa vinkit!

Lumme Energia sähkösopimus

Sähkösopimuksen tekeminen Lumme Energialle onnistuu yhtiön verkkosivujen kautta vertailemalla eri sopimuksia itse ja täyttämällä sopimuksen yhteydessä näkyvän lomakkeen.

Yhtiön asiakaspalvelu auttaa chatissa sekä puhelimitse vuorokauden ympäri, jos kaipaat apua sopimuksen tekemisessä ja vertailussa.

Voit myös tehdä sähkövertailua meidän kauttamme. Kilpailuta sähkösopimus ilmaiseksi sivultamme!

Lumme Energian valikoima on sopivan monipuolinen

Sopimukset ovat lajiteltu yhtiön Sähkösopimukset-sivulla seuraavilla tekijöillä:

 • määräaikainen sähkösopimus
 • toistaiseksi voimassaoleva sähkösopimus
 • pörssihintainen sähkösopimus
 • ekologinen sähkösopimus
 • bonusta kerryttävä sähkösopimus

Verkkosivu ja sähkösopimusvertailu on rakennettu yhtiön sivulle niin, että klikkaamalla termiä saat näkyville sopimukset, jotka sisältävät kyseisen ominaisuuden. Uusiutuvaa sähköä sisältävät ja vihreät sähkösopimukset ovat nimetty EKO -liitteellä, joten tunnistat ne helposti yhtiön valikoimasta.

Samoin S-Bonusta kerryttävät sopimukset löytyvät helposti vihreällä S-Bonus -ikonilla. Bonuksen kerryttämiseksi täytyy liittää Bonuskortin numero ja Lumme Energian asiakastunnus Helmi-palvelussa. Asiakastunnus löytyy sähkölaskun yläreunasta.

Lumme Energian ajankohtainen valikoima, sopimustiedot ja hinnasto kannattaa tarkistaa yhtiön omilta verkkosivuilta.

Kilpailuta sähkösopimus Kilpailuta sähkösopimuksesi kätevällä nettilomakkeella 5 minuutissa. KILPAILUTA SÄHKÖ

EKOenergia ja sähkön alkuperä

Lumme Energian arvoihin kuuluu kestävän kehityksen periaatteet, minkä vuoksi se haluaa tarjota valikoimassaan muun muassa EKOenergia-sertifioitua ja muita uusiutuvaa sähköä sisältäviä sopimuksia.

Sähkön alkuperäjakauma yhtiön myymästä sähköstä oli vuonna 2019

 • Ydinvoima 43%
 • Fossiiliset energialähteet ja turve 37%
 • Uusiutuvat energialähteet 20%

Lumme Energian ekosähkösopimusten sähkö tuotetaan puulla, vesi- ja tuulivoimalla. Jos alkuperää ei ole erikseen ilmoitettu, on alkuperä yleensä edellämainittujen sekoitusta.

Pörssisähkön ja tuntisähkön myötä yhtiön valikoimasta löytyy myös varmentamatonta sähköä sisältäviä sopimuksia, minkä vuoksi sellaiset sopimukset voivat sisältää ydinvoimalla ja fossiilisilla energialähteillä tuotettua sähköä.

Jos sinua kiinnostaa sähkösopimus, jonka sähkö on tuotettu uusiutuvilla energialähteillä, kilpailuta vihreä sähkösopimus sivultamme!

Lumme Energian aurinkopaneelit

Solarigo on Lumme Energian tytäryhtiö, joka on Suomen suurin aurinkovoimaloiden toimittaja. Tämän vuoksi Lumme Energialta on mahdollista tilata älykkäät ja räätälöidyt aurinkopaneelit kotiin tai yritykselle.

Aurinkopaneeleilla voi kattaa oman sähkönkulutuksen mahdollisesti kokonaan tai osittain, mikä riippuu tietysti kohteesta ja kulutuksen määrästä. Mikäli kaikkea tuotettua sähköä ei tule käytettyä, voi sen myydä takaisin sähköyhtiölle, jos järjestelmä on liitetty sähköverkkoon.

Verkkosivuilta on ladattavissa ilmainen aurinkosähköopas ja mahdollisuus kartoittaa itselle sopivaa järjestelmää. Sähkön pientuottajaksi ryhtyminen onnistuu helposti yhtiön avaimet käteen -palvelun avulla. Navigoi yhtiön Aurinkosähkösivulle jos sinua kiinnostaa Lumme Energian aurinkopaneelitarjous.

Sähköautoilu ja Lumme lataus -sovellus

Ilmastonmuutoksen kiihtyminen sekä autoilun päästökeskustelu on johtanut yksityisautoilun murrokseen, minkä vuoksi ladattavat hybridi- ja sähköautot ovat kasvattaneet suosiotaan. Vähäisten hiilidioksidipäästöjen lisäksi ihmisiä kiinnostaa sähköautoilun hinta. Investoimalla kotilatausasemaan voi mahdollistaa itselleen helpon ja edullisen tankkaamisen. Tähän voi vielä yhdistää omat aurinkopaneelit, jolloin sähkö on itsetuotettua ja uusiutuvaa. Sähköautoilun päästövaikutuksessa sähkön alkuperällä onkin merkittävin rooli.

Kokonaiskustannukset oman latausaseman asentamisesta ja käytöstä kannattaa laskea tarkkaan samalla kun arvioi omia ajokilometrejä ja sähköauton kulutusta. Onneksi julkisia latauspisteitä avataan jatkuvasti lisää esimerkiksi kauppojen ja huoltoasemien yhteyteen, jolloin auton lataaminen käy helposti kauppareissun tai pysähdyksen aikana. Julkisten latausasemien hinnoittelu perustuu joko kilowattituntihintaan tai latausminuuttihintaan.

Sähköyhtiöt ovat laatineet kattavia oppaita sähköautoiluun ja latausasemiin liittyen, ja Lumme Energiallakin on erittäin laajat infopaketit verkkosivuillaan. Löydät informaatiota sähköautojen lataukseen liittyen yhtiön verkkosivujen Sähköauton lataus -osiosta.

Lumme Lataus on yhtiön mobiiliappi, jolla voi maksaa sähköauton latauksen ja etsiä lähimmän latausaseman. Lumme lataus kuuluu kattavaan Charge&Drive -verkostoon, jolla on Suomen laajin latausasemien verkosto.

Lumme Energia asiakaspalvelu ja Helmi-palvelu

Yhtiön asiakaspalveluun saat yhteyden Lumme Energian verkkosivujen alareunasta tai Yhteystiedot -sivun kautta. Lumme Energian asiakaspalvelu palvelee asiakkaitaan puhelimitse, sähköpostin tai verkkosivujen yhteyslomakkeen kautta.

Helmi-palvelu on Lumme Energian asiakkaille tarkoitettu asiointipalvelu, ja se on käytettävissä vuorokauden ympäri. Asiakkaat voivat palvelun kautta tarkastella sähkölaskujaan sekä omaa sähkönkulutustaan. Helmi-palvelun avulla on myös mahdollista lunastaa mahdolliset jäsenedut Lumme-tiimistä.

Yhteenveto

Lumme Energia on suomalaisten energiayhtiöiden yhteenliittymä, joka tarjoaa sähkönmyynnin lisäksi laadukkaita aurinkopaneeliratkaisuja tytäryhtiönsä Solarigon toimittamana.

Yhtiön sähkösopimusvalikoimasta löytyy hyviä eri vaihtoehtoja erilaisille asiakkaille, ja etenkin S-ryhmän Bonuskortin omistajille Lumme Energian sähkösopimus voi olla loistava valinta.

Vastuullisuustoimintaa yhtiö harjoittaa muun muassa tarjoamalla EKOenergia-sertifikaatin sähkösopimusta muiden uusiutuvaa sähköä sisältävien sopimusten ohella sekä osallistumalla erilaisiin kalakantojen elvytysprojekteihin.

✅ Mistä Lumme Energian sähkö tulee?

Lumme Energian sähkön alkuperäjakauma oli vuonna 2019:

 • Uusiutuvat energialähteet 20%
 • Ydinvoima 43%
 • Fossiiliset energialähteet ja turve 37%

✅ Mikä on Helmi-palvelu?
Helmi-palvelu on Lumme Energian asiakkaille tarkoitettu asiointipalvelu, joka toimii verkossa 24/7. Helmi-palveluun kirjautuminen tapahtuu mobiililaitteella tai tietokoneella.

Palvelun kautta asiakkaat voivat tarkastella sähkölaskujaan sekä omaa sähkönkulutustaan. Lumme Energian jäsenedut saa myös lunastettua Helmi-palvelun avulla.

✅ Mikä on Lumme Lataus-sovellus?

Lumme Lataus on Lumme Energian kehittämä sähköautoilijan mobiilisovellus.

Se on maksuton Google Play Kaupasta ja App Storesta ladattava appi, jossa on karttasovellus sähköautojen latausasemien etsintää varten sekä maksutoiminto, jolla voi maksaa sähköauton latauksen.

Applikaation voi ladata ja latausasemien verkostoon voi tutustua vaikkei olisikaan Lumme Energian asiakas.

Lue myös:

Lumme Energia