Loiste sähkö – enemmän kuin energiaa

Yli sadan vuoden energia-alan kokemuksen omaava Loiste on suomalainen energia-alan konserni, joka on sitoutunut Suomi hiilineutraaliksi 2035 mennessä -tavoitteeseen. Lue täältä yhtiön sähkösopimuksista.

Kilpailuta sähkösopimukset

Ladataan..
Ladataan lomaketta..

Kilpailuta sähkösopimukset

Vertaa ja kilpailuta sähkösopimukset maksutta


Vertailun tekeminen on helppoa ja nopeaa


Saatavilla lukuisia vihreitä sähkösopimuksia

Summarum Mediassa

Taustatietoa Loisteesta

Loiste Sähkön arvoihin kuuluvat läpinäkyvyys, sähkön edullisuus ja asiakaspalvelun laatu. Loisteen slogan “enemmän kuin energiaa” kiteyttää yhtiön tavoitteet tarjota muutakin kuin vain sähköä, ja siitä kertovat yhtiön toteuttamat projektit kuten Olympiasähkö tai koululaisten energiansäästöviikko. Kerromme niistä lisää alempana.

Loiste on investoinut voimakkaasti Kainuun alueen sähköverkkoihin sekä tuulivoimaan, ja haluaa kannustaa työntekijöitään ja asiakkaitaan energiatehokkaaseen arkeen sekä tekemään ympäristölle ystävällisiä valintoja. Loisteen sosiaaliseen vastuun tavoitteena on tarjota energia-alan halutuin työpaikka sekä tukea lähialueiden energiatuottajia ja nuoria.

Yhtiö haluaa lisätä tietoisuutta ilmastonmuutoksesta ja pyrkii kehittämään palvelujaan jatkuvasti. Perusperiaatteina on myös tarjota kilpailukykyisiä sähkösopimuksia ja turvata varma sähkön toimitus.

Kainuun alueelle ja Pohjois-Pohjanmaalle toimintansa painottavaan Loiste-konserniin kuuluvat tytäryhtiöt:

Muuta tietoa yhtiöstä:

Loiste sähkösopimukset

Sähkösopimuksen tekeminen Loisteelta käy käden käänteessä. Voit vertailla sähkösopimuksia ja täyttää sivuilla tietosi, mikäli sinua kiinnostaa yhtiön sähkötarjous. Loisteella on sekä määräaikaisia, että toistaiseksi voimassaolevia sopimuksia, kuin myös kiinteähintaisia ja sähköpörssin hintoja seuraavia sähkösopimuksia.

Yrityksille Loisteella on tarjolla räätälöidyt sähkösopimukset. Yhtiön b2b-vastaavat auttavat löytämään oikeat ratkaisut yritykselle. Tässä kerromme, mitä yksityishenkilön Loiste sähkösopimus pitää sisällään. Tarkistathan yhtiön sivuilta tarkat ja ajankohtaiset hinnastot.

Yksityisasiakkaille Loiste tarjoaa 100% uusiutuvaa energiaa seuraavissa sähkösopimuksissa:

Näiden lisäksi Loisteella on tavallinen Loiste SPOT sekä Loiste Olympiasähkö.

Sähkön alkuperä

Loisteen myymien sähkösopimusten kautta kulutetun sähkön alkuperäjakauma on: uusiutuvat lähteet 10%, ydinvoima n. 50% ja fossiiliset n. 40%. Yhtiöllä on onneksi kattava valikoima vihreitä sähkösopimuksia, joista löytyy erilaisiin tarpeisiin sopivat sähkösopimukset, mutta loppupeleissä Loiste siirtää vastuun asiakkailleen. Yhtiö pyrkii viestinnässään ohjaamaan asiakasta valitsemaan uusiutuvia energialähteitä, vaikka heidän valikoimastaan löytyy myös ydinvoimalla ja fossiilisilla tuotettua sähköä.

Loisteen investoinnit

Kajaanin Piiparinmäen ja Kivivaara-Peuravaara tuulivoimapuistot ovat Suomen mittapuulla suuria investointeja uusiutuvien energialähteiden tulevaisuudelle. Ilmattaren rakennuttaman tuulipuiston hinnaksi on arvioitu 360 miljoonaa euroa, ja puistoon on kaavailtu yli 40 tuulivoimalaa, joilla voidaan kattaa jopa 36 000 omakotitalon sähkön tarve. Loisteen tytäryhtiö Kajaven on määrä rakentaa sähköverkot ihmisten koteihin, jotta tuulisähkö saadaan toimitettua lähialueelle. Hankkeen on määrä toteutua 2020-vuosikymmenen alkupuoliskolla.

Kivivaara-Peuravaara sen sijaan on Loiste Energian ja Taaleri-konsernin yhteinen tuulipuistohanke, joka oli Kainuun alueen ensimmäinen tuulipuisto, jossa toimii 30 tuulivoimalaa. Hankkeella on ollut merkittävä vaikutus alueen työllistävänä voimana sekä Kainuun alueen sähkön omavaraisuudessa.

Vuonna 2019 Loiste investoi yli 21 miljoonalla Kainuun alueen sähkönjakeluverkkoihin. Kyseessä on merkittävät alueelliset investoinnit, joilla voidaan turvata vahvempi ja tiheämpi jakeluverkko maaseudun runkoalueillekin. Vaikutukset ovat olleet lähellä loppukäyttäjää.

Loisteen yhteiskuntavastuu

Yhtiönä Loiste ilmoittaa haluavansa olla energia-alan kiinnostavin työpaikka, johon hakeutuu motivoituneita energia-alan osaajia. Vuosittaisen yhteisvastuuraportin mukaan Loiste tunnustaa roolinsa yhteiskunnan toimijana ja haluaa olla hidastamassa ilmastonmuutosta sekä tukea lapsia ja nuorisoa, joissa piilee yhteiskunnan tulevaisuus. Loiste lahjoittaa vuosittain Kainuun Valon rahastosta 8000 euron apurahan Kainuun kulttuurirahaston nimeämälle kohteelle.

Lapset ja nuoriso

Loiste on ottanut yhteiskunnallisesti omaksi tehtäväkseen tukea lapsia ja nuorisoa, sillä he ovat tulevaisuus. Myös tietoisuuden lisääminen on ollut Loisteen Energiaa tokaluokkalaisille -projektin päämääränä. Projektin idea on ollut vuosittainen energiansäästöviikko, jonka pyrkimyksenä on opettaa henkilökohtaista energiankäyttöä ja sen hallintaa. Loiste kustantaa kainuulaisille kouluille opetusmateriaaleja energiaan liittyvistä asioista ja käsitteistä, jotta lapset oppivat järkevään energiankulutukseen.

Yhtiö on myös vuosien varrella lahjoittanut kainuulaisten lasten ja nuorten harrastustoimintaan yli 80 000 euroa.

Halutessasi voit lukea opiskelijoiden sähkösopimuksista lisää täältä. 

Yhteistyö Olympiakomitean kanssa

Loiste Olympiasähkö -sopimuksella asiakkaan maksamasta sähkölaskusta Loiste ohjaa 2,5% prosenttia omasta pussistaan lahjakkaiden nuorten urheilijoiden Olympiavalmennukseen. Tällä tavalla asiakas voi tukea Suomen urheilijanuoria ilman mitään lisämaksuja.

Yhteenveto

Loiste on perinteikäs kotimainen energiayhtiö, joka tuottaa muun muassa kotimaista tuulivoimaa, kaukolämpöä ja toimii valtakunnallisena sähkönmyyjänä. Suurimmassa osassa sähkösopimuksia on sähkön alkuperäksi valittu uusiutuvat energialähteet, mutta edelleen yhtiön myymän sähkön alkuperän enemmistö jakautuu ydinvoimalla ja fossiilisilla tuotetun energian välille.

Yhtiön päämarkkinat ovat Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan alueilla, joilla se on työllistänyt ja työllistää edelleen ison määrän ihmisiä erilaisten energiahankkeiden parissa. Yhteisvastuullisen tukensa kohteeksi Loiste on valinnut lapset ja nuoret sekä urheilijalupaukset, joille ohjataan tukea Olympiakomitean kanssa lanseeratun sähkösopimuksen tuotoista.

Loiste kannustaa asiakkaitaan vastuullisiin valintoihin ja haluaa tuoda ratkaisuja energian säästämiseksi ja hiilijalanjäljen pienentämiseksi. Loisteen sähkösopimukset ovat hinnoiltaan kilpailukykyisiä, joskin monessa sopimuksessa on suhteellisen pitkä määräaikaisuus.

Usein kysyttyä

Mistä Loisteen sähkö tulee?
Loiste käyttää Guarantee of Origin -menettelytapaa sähkönsä alkuperän varmistamisessa. Yhtiö tuottaa myös itse sähköä omistamiensa tuulivoimaloiden avulla ja ostaa sitä Nord Pool -sähköpörssistä. Yhtiön myymän sähkön alkuperän jakauma on noin 10% uusiutuvaa sähköä, noin 50% ydinvoimalla ja noin 40% fossiilisilla lähteillä.
Mikä on Olympiasähkö?
Loiste Olympiasähkö -sopimuksella asiakkaan maksamasta sähkölaskusta Loiste ohjaa 2,5% prosenttia omasta pussistaan lahjakkaiden nuorten urheilijoiden Olympiavalmennukseen. Tällä tavalla asiakas voi tukea Suomen urheilijanuoria ilman mitään lisämaksuja.