Kymenlaakson sähkö – valoa ja lämpöä ihmisten elämään

Kymenlaakson Sähkö Oy omaa pitkät perinteet energia-alalla. Yhtiö on merkittävä Kaakkois-Suomesta toimiva sähköyhtiö, jonka tytäryhtiön omistuksessa ovat myös alueen sähköverkot. Täältä voit lukea lisää tästä perinteikkäästä suomalaisesta sähköyhtiöstä.

Kilpailuta sähkösopimukset

Ladataan..
Ladataan lomaketta..

Kilpailuta sähkösopimukset

Vertaa ja kilpailuta sähkösopimukset maksutta


Vertailun tekeminen on helppoa ja nopeaa


Saatavilla lukuisia vihreitä sähkösopimuksia

Kymenlaakson Sähkö Oy – yli 100-vuotias suomalainen sähköyhtiö

Suomen suurimpiin sähköyhtiöihin lukeutuva Kymenlaakson Sähkö Oy on energiakonserni, jonka omistavat 10 Kaakkois-Suomen kaupunkia ja kuntaa. Valtakunnallisesti sähköä myyvä Kymenlaakson Sähkö Oy eli KSOY omistaa Kymenlaakson Sähköverkko Oy -tytäryhtiön, joka vastaa Kaakkois-Suomen alueen sähköverkoista.

Kymenlaakson Sähköllä on vankka kokemus energia-alalta yli 100 vuoden ajalta, jonka aikana se on pyrkinyt uusiutumaan ja kehittämään omaa toimintaansa jatkuvasti tulevaisuuden näkymät edellä. Ilmastonmuutoksen hillitseminen ja energiatehokkuuteen kouluttaminen kuuluvat yhtiön vastuullisuusstrategiaan.

Yhtiön myymästä sähköstä hieman alle puolet ostetaan pohjoismaisen Nord Pool -sähköpörssin kautta ja loppuosan se tuottaa itse. Yli 90 prosenttia Kymenlaakson Sähkön tuottamasta sähköstä on hiilivapaata. Yhtiön hankkiman sähkön alkuperästä uusiutuvien energialähteiden osuus lähentelee liki 40% osuutta, joka on alan keskivertoa parempi luku.

Kaakkois-Suomen alueella Kymenlaakson Sähkö on merkittävä paikallinen yhtiö, jota muiden lisäksi etenkin paikallisten kannattaa harkita sähköyhtiöksi. Jos mielessäsi on sähkövertailu, kilpailuta sähkösopimus täältä!

Sähkösopimus Kymenlaakson Sähköltä

Kymenlaakson Sähkön tuotevalikoima on kattavan monipuolinen, kuten muillakin asiakaslähtöisillä yhtiöillä on ollut tapana. Yhtiö pyrkii sanojensa mukaisesti tarjoamaan luotettavaa sähköntoimitusta, kilpailukykyisiä hintoja ja erinomaista 24/7 asiakaspalvelua.

Yhtiön sivuilta voi tehdä sähkövertailua ja tarkastella sopimuksia helposti “Sähkön myynti” -osion sivuilta, jotka ovat jaettu eri asiakaskategorioihin. Sivulta löytyy helposti tietoa sopimuksista, kun asiakas haluaa sähköä kotiin tai sähköä yritykselle. Muuttajan sähköopas ja tärkeitä tietoja muuttamiseen ja sähköön liittyen löytyvät “sähköä muuttajalle” -valikosta. Olemme laatineet hyödyllisen sähkösopimuksen valintaoppaan – löydä itsellesi paras vaihtoehto!

Kymenlaakson Sähkön sopimukset löytyvät heidän verkkosivuiltaan tai suoraan Kymenlaakson Sähkö Online -palvelusta, joiden kautta myös sopimus on helppo tehdä. Online on heidän sähköpalvelu, jonka avulla asiakkaat voivat hallinnoida omia sähköasioitaan. Kerromme KSOY Online -palvelusta tarkemmin alempana.

Saat vain yhden sähkölaskun, mikäli olet Kymenlaakson Sähkön asiakas ja asut Kymenlaakson sähköverkon alueella, sillä yhtiö hoitaa myös sähkönsiirron alueella. Muilla paikkakunnilla asuvat asiakkaat saavat sähkömyyntilaskun lisäksi sähkönsiirtolaskun oman alueensa sähkönsiirtoyhtiöltä.

Sähkön alkuperä ja uusiutuva sähkö

Sähkön alkuperäjakauma Kymenlaakson Sähköllä on ollut vuonna 2019:

 • Uusiutuvat energialähteet 38,8%
 • Fossiiliset energialähteet ja turve 28%
 • Ydinvoima 33,2%

Kymenlaakson Sähkö hankkii hieman alle puolet sähköstään Nord Pool -pörssistä ja loppuosan tuottaa itse. Verkkosivujen mukaan itsetuotetusta sähköstä yli 90% on hiilivapaata.

Jos haluat valita vihreän sähkösopimuksen ja osallistua ilmastotalkoisiin Kymenlaakson Sähkön asiakkaana, suosittelemme valitsemaan KSOY Tuuli tai KSOY Takuu -sopimuksen, jotka ovat sisältäneet 100% uusiutuvaa sähköä. Ajankohtaisimpiin tietoihin ja ehtoihin kannattaa perehtyä yhtiön omilla verkkosivuilla, joiden kautta myös KSOY Online ja asiakaspalvelu auttavat askarruttavissa kysymyksissä.

Kilpailuta sähkösopimus Kilpailuta sähkösopimuksesi kätevällä nettilomakkeella 5 minuutissa. KILPAILUTA SÄHKÖ

KSOY ja muut palvelut

Kymenlaakson Sähkö toimittaa myös aurinkopaneelit kotitalouksille, yrityksille ja maatiloille. Sähkön pientuottajaksi ryhtyminen aurinkopaneelien avulla on sijoitus kohti tulevaisuutta ja hiilineutraalia sähköntuotantoa. KSOY verkkosivut antavat kattavasti tietoa aiheesta – oikeastaan melkein kaiken mitä aiheesta tarvitsee tietää.

Sivut kertovat miten aurinkopaneelijärjestelmä toimii, kuinka verkkoon liittäminen onnistuu ja miten ylijäämäsähköä voi myydä. Löydät nämä infopaketit Kymenlaakson Sähkön Aurinkosähköinfo-osiosta, josta voit myös pyytää aurinkopaneelitarjouksen ja ladata ilmaisen pdf-muotoisen aurinkosähköoppaan.

Sähköauton lataus

Jatkuvasti suosiotaan kasvattava sähköautoilu ja niiden latausasemat ovat vakiinnuttaneet paikkansa energiayhtiöiden valikoimissa. Myös Kymenlaakson Sähkö Oy toimittaa latausasemat kotiin, yritykselle ja taloyhtiöille. Voit pyytää tarjouksen yhtiön sivuilta tai etsiä itse sopivaa vaihtoehtoa omaan tarkoitukseesi.

Maksuton sähköauton lataajan opas on ladattavissa yhtiön verkkosivuilta.

Sähköverkko – liittyminen ja sähkönsiirto

Paikallisten sähköverkkoyhtiöiden tehtävä on toimittaa sähköt paikallisalueiden kohteisiin. Kymenlaakson Sähköverkko toimittaa sähköä neljän maakunnan alueella – Kymenlaaksossa, Uudellamaalla, Etelä-Karjalassa sekä Päijät-Hämeessä.

Jos kiinteistösi sijaitsee Kymenlaakson sähköverkon alueella, näet sivuilta sähkön siirtosopimusten vaihtoehdot, joita ovat olleet muun muassa yleissiirto, yösiirto sekä vuodenaikasiirto.

Sähkönsiirtoon liittyvät asiat on kasattu yhtiön verkkosivuille samaan osioon, josta asiakas voi myös pyytää hintatarjouksen uutta sähköliittymää varten. Uutta sähköistettävää kohdetta varten suositellaan ottamaan yhteys sähköverkkoyhtiöön jo kuukausia ennen rakentamisen aloittamista.

KSOY Online ja asiakaspalvelu

Kymenlaakson Sähkön asiakaspalvelu on erittäin nopeaa. Puhelimitse yhtiön asiakaspalvelijat pyrkivät vastaamaan normaaleina työaikoina, kun taas verkkosivujen chatin kautta palvelua saa myös myöhempänä ajankohtana ja Online-palvelu toimii vuorokauden ympäri 24/7.

Kymenlaakson Sähkö Online-palvelun kautta asiakas pystyy hoitamaan sähköasiansa verkossa joko tietokoneella tai mobiililaitteella. Online-palvelu sijaitsee yhtiön WWW-sivuilla eli App Storesta tai Google Play Kaupasta ladattavaa sovellusta ei siis ole.

Online-palvelun rekisteröintiin tarvittavat tiedot: asiakasnumero ja käyttöpaikkatunnus, jotka molemmat löytyvät sähkölaskun ylänurkasta.

Online-palvelun avulla asiakas voi:

 • maksaa sähkölaskun
 • tehdä muuttoilmoituksen
 • tarkastella sähkönkulutusta miltei reaaliajassa
 • vertailla sähkösopimuksia

Kymenlaakson Sähkö Oy asiakaspalvelun yhteystiedot löytyvät kätevästi yhtiön verkkosivuilta etusivua alaspäin selaamalla tai kohdasta Sähkön myynti > Asiakaspalvelu.

Sähkönjakelun tilanne – Häiriökartta ja vikailmoitukset

Kymenlaakson Sähkön vikailmoitus kannattaa tehdä välittömästi yhtiön vikailmoitusnumeroon, joka löytyy niin verkkosivujen etusivulta, Online-palvelusta kuin yhteystiedoistakin. Sähkönjakelun häiriötilanteissa yhtiö pyrkii toimimaan viiveettä – tämän vuoksi yhtiön etusivulta pääset käsiksi ohjeisiin kuinka toimia kyseisessä tilanteessa. Asiakkaan on mahdollista valita myös vikailmoitukset tekstiviestinä puhelimeensa.

Verkkosivuilta löytyy myös reaaliaikainen Kymenlaakson Sähkö häiriökartta, jonka avulla voi nähdä mikä on sen hetkinen sähkönjakelun tilanne.

Yhteenveto

Suomen suosituimpiin sähköyhtiöihin lukeutuva Kymenlaakson Sähkö Oy eli KSOY toimii valtakunnallisena sähkömyyjänä sekä Kaakkois-Suomen alueella se toimii myös alueellisena sähkönsiirtäjänä. Yhtiö on kulkenut jo yli satavuotiaan taipaleen kotimaisella energia-alalla ja sen toiminnan ytimessä on ollut jatkuva palvelujen kehittäminen ja uudistuminen.

Yhtiön tärkeimpiin palveluihin kuuluvat muun muassa sähkönmyynti, aurinkopaneeliratkaisut, sähköauton latausasemat sekä sähkönsiirto. Kymenlaakson Sähkö kannustaa asiakkaitaan osallistumaan ilmastotalkoisiiin ja tehostamaan omaa energiankulutustaan.

✅ Mikä on KSOY Online?

KSOY Online on Kymenlaakson Sähkön asiakkaille tarkoitettu verkkopalvelu, jolla asiakas voi maksaa sähkölaskunsa, tarkastella sähkönkulutustaan lähes reaaliajassa, vertailla sähkösopimuksia sekä tehdä muuttoilmoituksen. Asiakas voi palvelun kautta olla myös yhteydessä Kymenlaakson Sähkön asiakaspalveluun.

KSOY Online -palveluun kirjautuminen onnistuu mobiililaitteella tai tietokoneella yhtiön verkkosivuilta 24/7.

✅ Miten Kymenlaakson Sähkö tuottaa sähköä?

Kymenlaakson Sähkö Oy tuottaa myymästään sähköstä itse hieman yli puolet. Loput se ostaa pohjoismaisesta Nord Pool -sähköpörssistä. Yhtiön verkkosivujen mukaan sen omien tuotantolaitosten tuottamasta sähköstä yli 90% on tuotettu hiilivapaasti.

Kymenlaakson Sähkön myymän sähkön alkuperäjakauma on ollut vuonna 2019:

 • Uusiutuvat energialähteet 38,8%
 • Fossiiliset energialähteet ja turve 28%
 • Ydinvoima 33,2%

✅ Mitkä alueet kuuluvat Kymenlaakson Sähköverkolle?

Paikallisten sähköverkkoyhtiöiden tehtävänä on hoitaa sähkönsiirto paikallisalueiden kohteisiin sekä huoltaa sähköverkkoa. Kymenlaakson Sähköverkko toimittaa sähköä neljän maakunnan alueella:

 • Kymenlaaksossa
 • Uudellamaalla
 • Etelä-Karjalassa
 • Päijät-Hämeessä

Lue myös:

https://www.ksoy.fi/