Kausisähkö – sähköä vuodenaikojen mukaan

Kausisähkö on sähkösopimusmalli, jossa sähkön hinta vaihtelee vuodenajasta riippuen. Kenelle kausisähkö sopii? Entä mistä löytyy edullisin kausisähkö? Lue lisää alta.

Kilpailuta sähkösopimukset

Ladataan..
Ladataan lomaketta..

Kilpailuta sähkösopimukset

Vertaa ja kilpailuta sähkösopimukset maksutta


Vertailun tekeminen on helppoa ja nopeaa


Saatavilla lukuisia vihreitä sähkösopimuksia

Summarum Mediassa

Terhi Kolehmainen
Terhi Kolehmainen
2021-08-07
Vahvistettu
En saanut hyvää lainaa
Sami Teittinen
Sami Teittinen
2021-08-06
Vahvistettu
Saatuani lainatarjouksen toimitin viimeisimmän palkkaerittelyn ja muutaman tunnin kuluttua rahat olivat jo tililläni. Todella nopea ja simppeli prosessi.
asiakas
asiakas
2021-07-28
Vahvistettu
Hyvin hallittua hakua! Hyvin hallittua hakutoimintaa ja opastusta. Tarvitaan jonkin verran viitseliäisyyttä käyttäjältä itseltään. Arvosanalla hyvä.
Tuncher Saliev
Tuncher Saliev
2021-07-26
Vahvistettu
erinomainen palvelu Olen erittäin tyytyväinen nopeaan ja laadukkaaseen palveluun
Sari Vihavainen Os Rouvari
Sari Vihavainen Os Rouvari
2021-07-19
Vahvistettu
Lainatarjouksia ei tullut
Ari Tapio Mattila
Ari Tapio Mattila
2021-07-16
Vahvistettu
Toimii niin kuin pitkin ja sain palvelua henkilö kohtaisesti ja kysymyksiin vastaukset..suosittelen kylläkin .
Krista Nurmi
Krista Nurmi
2021-07-03
Vahvistettu
En saanut jostqin syystä lainaa
Kimmo Alaluusua
Kimmo Alaluusua
2021-06-17
Vahvistettu
Lloistava Todella onnistunut ja nopea palvelu kiitos siitä.
Raisa Mattiöa
Raisa Mattiöa
2021-06-16
Vahvistettu
Nopeaa ja ystävällistä tosi asiakaspalvelua
Sirpa
Sirpa
2021-06-12
Vahvistettu
Lantti-saldolaina on hyvä apu arjen yllättävään menoerään

Kausisähkö – sähköä vuodenaikojen mukaan

Kausisähkö on vuodenaikojen mukaan hinnoitteluaan muuttava sähkönmyyntimuoto. Se on normaalisti kalliimpaa talvipäivinä kuin niin sanottu tavallinen sähkö, mutta vastaavasti taas edullisempaa talviöinä ja muina aikoina.

Sähköyhtiöstä riippuen jaottelussa kalliimpiin talvipäiviin ja muihin edullisempiin aikoihin, voi olla eroja. Yleensä talvipäiviksi lasketaan aina päiväaika vuosittain marraskuun alusta maaliskuun loppuun saakka.

Muina aikoina sähköstä laskutetaan halvemman taksan mukaisesti sopimuksesi hinnoista. Näin ollen kausisähkö on siis erityisen hyvä valinta silloin, kun pystyy erityisesti aina talvella painottamaan vaikka asuntonsa sähkölämmitykseen tarvittavan sähköenergian ottamisen yöaikaan.

Myös kesämökkien omistajille kausisähkö on edullinen valinta, mikäli mökkiä on tarkoitus pitää talviaikoina viileämpänä kuin kesällä. Kausisähkö kannattaa toisin sanoen silloin, kun asiakas on valmis hieman näkemään vaivaa energiankäytön suunnitteluun.

Talviaikana kannattaa esimerkiksi astianpesukonetta tai pyykkikonetta pyörittää öisin, jolloin kausisähkö on edullisempaa. Uusissa koneissa on nykyään lähes poikkeuksetta ajastustoiminto, jonka avulla laitteen saa helposti kytkettyä käynnistymään yöaikaan.

Nykylaitteet ovat äänettömiä, joten sekään ei estä kodinkoneiden öistä käyttöä. Luonnollisesti kerrostalossa asiaa kannattaa pohtia, sillä siellä melu voi kuulua helpostikin kaiun avulla kovana viereisiin asuntoihin, vaikka omassa kodissa äänet pysyisivätkin vaimeampina.

Kilpailuta sähkösopimus Kilpailuta sähkösopimuksesi kätevällä nettilomakkeella 5 minuutissa. KILPAILUTA SÄHKÖ

Tätä kausisähkö tarkoittaa

Kausisähköksi kutsutaan sähkösopimusmallia, jossa sähkön hinta on eri vuodenajasta riippuen. Sitä voidaan kutsua tästä syystä myös vuodenaikasähköksi tai talvipäivänsähköksi.

Kausisähkön perusajatus on se, että sitä on edullisempaa käyttää kesäisin kuin talviaikaan. Kausisähkössä käyttäjiä ovat yleensä erilaiset yritykset, kuten suuret maatilat, joissa kaikkein kovin sähkön kulutuksen jakso kohdistuu kesään.

Se voi olla silti erittäin toimiva sopimusmalli myös kotitalouksille tai kesämökeille. Mittarina siihen, kenelle kausisähkö on paras vaihtoehto, voidaan pitää yleensä sähkön kulutusarvoa.

Jos sähkönkulutus kohteessa tai taloudessa ylittää 10 000 kWh vuodessa, on kausisähkö usein näille asiakkaille hyvä vaihtoehto. Kausisähkön hinnoittelussa huomioidaan jaksotus talvipäiviin ja muuhun, edullisempaan aikaan.

Talvikauden hinnoittelu on kesäaikaa kalliimpaa, ja talvisin sähköä myös normaalisti kulutetaan enemmän kuin kesäisin. Talvipäivähinta on voimassa usein marraskuusta maaliskuuhun, ja se sisältää arkipäivät sekä lauantait, poislukien yöaika.

Kausisähköa voidaan suositella myös sähkölämmitteisiin talouksiin, joissa sähköä on mahdollista käyttää yöaikaan, esimerkiksi astianpesukoneen käytössä. Näitä talouksia ovat yleensä lähinnä omakotitalot ja rivitalot, jossa kodinkoneiden käyttö yöaikaan ei häiritse muita asukkaita. Jos harkitset kausisähköä, oleellista onkin se, että voit talviaikoina keskittää kulutusta tapahtumaan öiseen aikaan.

Miten kausisähkön hinta muodostuu?

Kausisähkössä sopimuksen hinta muodostuu sekä sähkönkäytön että perusmaksun mukaisesti. Sähkönkäytössä on kaksi eri hintaa, talvikauden sähkönhinta ja kesäajan sähkönhinta.

Kausisähkössä talven ajan sähkönkäyttö on kalliimpaa kuin kesäajan vastaava, etenkin päiväsaikaan. Talvella kuitenkin öiseen aikaan sähkönkäytön hinta määräytyy edullisemman hinnan mukaisesti, kun normaalisti sähkönkäyttö on silloin muilla vähäisempää.

Normaalissa sähkösopimuksessa sähkön kulutukseen liittyvä maksu on aina saman suuruinen ympäri vuoden, eikä se ota huomioon kausivaihtelua, kuten tässä sopimusmallissa. Kausisähkössä onkin mahdollisuus itse vaikuttaa sähkölaskun hintaan ja sähkön kulutukseen, kun optimoi omaa käyttöä mahdollisimman paljon yöaikaan tapahtuvaksi.

Jos asut omakoti- tai rivitalossa, voit ajastaa kodinkoneet kuten pesukoneen ja astianpesukoneen toimimaan vasta yöaikaan. Talviaikaan myös sunnuntaisin sähkönkäyttö on edullisempaa, edellä mainittujen yöaikojen lisäksi.

Sitä kannattaa siis myös hyödyntää sähkönkäytön suunnittelussa. Kausisähkö saattaa olla myös paras vaihtoehto silloin, jos taloudessa on varaava sähkölämmitys, tai joku muu lämmönlähde kuten takka tai leivinuuni.

Myös nopeasti yleistyvä ilmalämpöpumppu on toimiva ratkaisu yhdessä kausisähkön kanssa. Kausisähkössä kannattaakin siis suunnitella ja tarkkailla omaa sähkönkäyttöä enemmän, koska sen kautta on mahdollisuus vaikuttaa omilla valinnoilla sähkölaskusi suuruuteen.

Kilpailutuksen kautta edullisin kausisähkö

Sähkösopimus kannattaa aina kilpailuttaa, sillä kilpailuttamalla saat selville eri toimijoiden hintatason, ja voit säästää huomattavan summan rahaa joka kuukausi. Myös halvin kausisähkö löytyy helpoiten, kun kilpailutat eri toimijoita.

Jos et ole tehnyt määräaikaista sähkösopimusta, voit kilpailuttaa sähkösopimuksesi niin usein kuin vain haluat. Kun saat toimijoilta tarjouksia, voit vertailla niitä ja valita sen toimijan, jonka kanssa haluat tehdä sähkösopimuksen.

Kun kilpailutat sähkösopimusta, sinulla olisi hyvä olla arvio vuosittaisesta sähkönkulutuksestasi. Voit tarkistaa sen helposti myös edelliseltä sähkölaskultasi.

Oman sähkönkäyttösi jakautumisella on myös suuri merkitys siihen, minkä tyyppinen sopimus kannattaa valita. Jos etsinnässä on halvin kausisähkö, kannattaa selvittää miten sähkönkäyttö jakautuu.

Jos kulutus on selvästi enemmän kesäisin tai öiseen aikaan, kausisähkö on järkevä vaihtoehto. Toki omalla sähkönkäytöllä on mahdollisuus myös vaikuttaa hintaan, kun valitset kausisähkön.

Kilpailutuksessa on hyvä myös huomioida, että tarjolla on erityyppisiä sopimuksia. Sopimustyyppejä on yleensä määräaikainen sekä toistaiseksi voimassa oleva.

Määräaikaisessa sopimuksessa sitoudut tiettyyn hintaa tietyksi ajaksi. Toistaiseksi voimassa olevissa sopimuksissa hinta saattaa muuttua sopimuksenteon jälkeen. Sähkönsiirtoa ei Suomessa ole mahdollista kilpailuttaa, vaan se tulee aina paikalliselta jakeluverkkoyhtiöltä.

Yleissähkö vai kausisähkö?

Yleissähkön ja kausisähkön ero on hinnoittelussa. Ne siis perustuvat kumpikin erilaiseen sopimusmalliin. Yleissähkö on käyttäjälleen aina saman hintainen.

Yleissähköllä ei siis ole kausisähkön omaista hinnan vaihtelua, vaan talvi- ja kesäaika, sekä päivä- ja yöaika ovat aina saman hintaisia. Yleissähkö on tyypillinen sähkömuoto, joka yleensä sopii moneen tarkoitukseen, ja on käytössä etenkin pienillä yrityksillä ja kotitalouksilla.

Oleellista sähkösopimuksen oikeassa valinnassa onkin se, onko sähkönkäyttö runsaampaa ja miten se painottuu. Yleissähkö on yleensä paras vaihtoehto silloin, kun sähkönkäyttö on vähäistä. Jos asut kerrostalossa, joka lämpenee kaukolämmöllä, luultavasti käytössäsi on yleissähkö.

Jos sähkönkäyttö on kuitenkin hieman suurempaa, kannattaa harkita vaihtoehtona myös kausisähkön käyttöä. Kausisähkö on yleissähköä parempi vaihtoehto myös silloin, kun sähköntarve on selvästi suurempaa kesäaikaan.

Tälläinen vaihtoehto voi olla vaikka vapaa-ajan asunto, joka on ainoastaan kesäkäytössä. Kausisähkössä voit myös omilla valinnoilla vaikuttaa enemmän sähkölaskun lopulliseen summaan, painottamalla käyttöä edullisempiin aikoihin.

Kausisähkö soveltuu myös tyypillisesti paremmin niihin talouksiin, joissa sähkölämmityksen tukena on vaikka ilmalämpöpumppu tai muu puulämmitys, kuten takka. Jos et ole varma omasta sähkönkäytön määrästä, helpoin tapa selvittää se on tutkimalla edellistä sähkölaskuasi.

Aikasähkö vai kausisähkö?

Aikasähkö perustuu ainoastaan sähkönkäytön aikaan, ja sillä on olemassa kaksi eri hintaa, päivä- ja yöhinta. Aikasähköä kutsutaan joskus myös nimellä yösähkö. Se on yökäytön osalta vastaavasti edullisempi käyttää, kuten kausisähkökin.

Ero näiden kahden välillä on siinä, että aikasähkö se ei huomioi ollenkaan kausivaihteluja. Jos sähkönkäyttösi on saman suuruista kesäisin ja talvisin, silloin aikasähkö voi olla sopivampi vaihtoehto käyttöön kuin kausisähkö.

Toki se edellyttää sitä, että valtaosin sähkötarve on öiseen aikaan. Kausisähkö on aikasähköä parempi valinta silloin, kun kesäaikaan on tarve suuremmalle sähkönkäytölle kuin vastaavasti talviaikaan.

Joissain yrityksissä, kuten maatiloilla, kesällä käytetään paljon sähkökäyttöisiä laitteita esimerkiksi viljan kuivaukseen, jonka käyttö talvella taas ei ole tarpeellista. Kausisähkö voi silti soveltua hyvin myös kotitalouksille, aivan samoin kuten aikasähkökin.

Aikasähkössä sunnuntait ovat myös kalliimman sähkön piirissä, erona kausisähköön, jossa sunnuntaipäivät ovat myös talvikaudella edullisempia. Aikasähkö soveltuu parhaiten käyttäjille, joiden sähkön kulutus voidaan keskittää mahdollisimman paljon vain yöaikaan.

Aikasähkö voi olla myös parempi valita silloin, jos sähkönkulutus on pientä. Kausisähkössä suurimmat hyödyt saa silloin, kun sähkönkulutus on suurempaa kuin 10 000 kWh vuodessa.

Kilpailuta sähkösopimus Kilpailuta sähkösopimuksesi kätevällä nettilomakkeella 5 minuutissa. KILPAILUTA SÄHKÖ

Usein kysyttyä

Miten kausisähkö toimii?
Kausisähkö toimii siten, että sähkön hinta mukautuu riippuen vuodenajasta. Sähkön hinta on keskimäärin kausisähkössä talvisin korkeammalla kuin kesäaikana.
Mistä edullisin kausisähkö?
Edullisin kausisähkö löytyy kilpailutuksen kautta. Kilpailuttamalla sähköntarjoajat kuluttaja kääntää kilpailutilanteen toisinpäin ja asettaa yritykset kilpailemaan henkilön asiakkuudesta.
Yleissähkö vai kausisähkö?
Yleissähkö on yleensä parempi vaihtoehto silloin, kun sähkönkäyttö on vähäisempää. Mikäli sähkön käyttö on kuitenkin hieman suurempaa, kannattaa harkita kausisähkön hankkimista.