Helen sähkö – sähköä ja kaukolämpöä edullisesti

Sähköyhtiö Helen tarjoaa sähköä kilpailukykyiseen hintaan sekä ratkaisuja kaukolämmitykseen ja kaukojäähdytykseen. Helen kaukolämpö lämmittää valtaosan Helsingin kiinteistöistä. Kaupungin ja koko maan hiilineutraaliuden saavuttamiseksi vuoteen 2035 mennessä yhtiö haluaa tuoda oman panoksensa. Lue täältä lisää Helenistä.

Kilpailuta sähkösopimukset

Ladataan..
Ladataan lomaketta..

Kilpailuta sähkösopimukset

Vertaa ja kilpailuta sähkösopimukset maksutta


Vertailun tekeminen on helppoa ja nopeaa


Saatavilla lukuisia vihreitä sähkösopimuksia

Summarum Mediassa

Terhi Kolehmainen
Terhi Kolehmainen
2021-08-07
Vahvistettu
En saanut hyvää lainaa
Sami Teittinen
Sami Teittinen
2021-08-06
Vahvistettu
Saatuani lainatarjouksen toimitin viimeisimmän palkkaerittelyn ja muutaman tunnin kuluttua rahat olivat jo tililläni. Todella nopea ja simppeli prosessi.
asiakas
asiakas
2021-07-28
Vahvistettu
Hyvin hallittua hakua! Hyvin hallittua hakutoimintaa ja opastusta. Tarvitaan jonkin verran viitseliäisyyttä käyttäjältä itseltään. Arvosanalla hyvä.
Tuncher Saliev
Tuncher Saliev
2021-07-26
Vahvistettu
erinomainen palvelu Olen erittäin tyytyväinen nopeaan ja laadukkaaseen palveluun
Sari Vihavainen Os Rouvari
Sari Vihavainen Os Rouvari
2021-07-19
Vahvistettu
Lainatarjouksia ei tullut
Ari Tapio Mattila
Ari Tapio Mattila
2021-07-16
Vahvistettu
Toimii niin kuin pitkin ja sain palvelua henkilö kohtaisesti ja kysymyksiin vastaukset..suosittelen kylläkin .
Krista Nurmi
Krista Nurmi
2021-07-03
Vahvistettu
En saanut jostqin syystä lainaa
Kimmo Alaluusua
Kimmo Alaluusua
2021-06-17
Vahvistettu
Lloistava Todella onnistunut ja nopea palvelu kiitos siitä.
Raisa Mattiöa
Raisa Mattiöa
2021-06-16
Vahvistettu
Nopeaa ja ystävällistä tosi asiakaspalvelua
Sirpa
Sirpa
2021-06-12
Vahvistettu
Lantti-saldolaina on hyvä apu arjen yllättävään menoerään

Helen sähkö – yksi Suomen suurimmista sähköyhtiöistä

Energiantuottajalla ja -jakelijalla Helenillä on jo yli puoli miljoonaa asiakasta Suomessa ja yhtiön kaukolämmöllä lämpiää valtaosa Helsingin kiinteistöistä.

Vuonna 2014 perustetun yhtiön menestyksestä kertovat asiakaspalautteiden lisäksi vankat tulosluvut, sillä sen liikevaihto ylitti jo toistamiseen 790 miljoonan rajan vuonna 2019 ja liikevoittoa yhtiö teki samana vuonna noin 77 miljoonaa euroa.

Helen on sitoutunut ajamaan oman toimintansa hiilineutraaliksi vuoteen 2035 mennessä. Se on tavoite, minkä pohjalle yhtiö on rakentanut toimintasuunnitelmansa tuleville vuosille. Kerromme tästä lisää alempana kohdassa Vastuullisuus.

Valtakunnallisena sähkön myyjänä Helen on yksi Suomen suurimmista. Helsingin kaupungin omistaman yhtiön muut palvelut painottuvat pääkaupunkiseudulle. Yhtiön sähköautojen latausverkosto kattaa alueella jo yli 150 sähköauton latauspistettä. Lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmien lisäksi valikoimassa sillä on aurinkopaneelit.


Miksi kilpailuttaa sähkösopimukset Summarumilla?

  • Löydät kauttamme käyttöösi nykyistä edullisemman tai ekologisemman sähkösopimuksen
  • Sähkösopimuksen kilpailuttamisella löydät lähes aina nykyistä paremman sähkösopimuksen
  • Kilpailuttamalla sähkösopimuksen jokainen voi tehdä merkittävää säästöä

SIIRRY SÄHKÖVERTAILUUN

Summarum Logo


Sähkösopimus Heleniltä

Helenin verkkosivuilta pääset vertaamaan sähkösopimukset läpi ja näet niistä oleelliset tiedot helposti.

Työkalun avulla valitset vain sähkön tyypin: yleissähkö, aikasähkö tai kausisähkö sekä millaiseen käyttökohteeseen olet sähköä etsimässä.

Helen sähkövertailu näyttää tarjolla olevien sopimusten hinnat ja kuinka ne muodostuvat sekä sopimuksen voimassaoloajan ja sähkön alkuperän.

Mistä paras sähkösopimus?

Löytääksesi parhaan sähkösopimuksen itsellesi, suosittelemme seuraavaa:

  1. kilpailuta sähkösopimus eli vertaile sähkösopimuksia eri yhtiöiltä yhdellä lomakkeella
  2. vertaa Helen sähkösopimuksia muihin ja katso onko sähkösopimus Heleniltä sinulle paras sähkösopimus.
  3. valitse paras sähkötarjous.

Sähkövertailu on suositeltavaa ja juuri itselle parhaan sopimuksen löytämällä voi säästää suuriakin summia, etenkin jos tapana on sijoittaa saadut säästöt vaikkapa rahastoihin. Tällöin pienenkin säästön suuruus voi korkoa korolle ilmiön ansiosta kertyä vuosien myötä suureksi.


Tutustu muihin sähköyhtiöihin

Mistä Helen sähkölasku muodostuu?

Sähkösopimusten hinnastot ovat rakenteeltaan pitkälti samankaltaisia sähköyhtiöstä riippumatta. Heleniltä on saatavilla sähkösopimuksia erilaisiin käyttötarkoituksiin, niin yksityishenkilöiden koteihin ja mökeille, kuin myös yrityskäyttöön sekä taloyhtiöille.

Helen sähkösopimus – kilowattituntihinta ja perusmaksu

Helen sähkösopimuksen hinta muodostuu yleisesti perusmaksusta (Helenillä ollut noin 3-5 euron luokkaa) ja kilowattituntihinnasta, joka voi olla lukittu samaksi sopimusajalle kuten määräaikaisissa sopimuksissa yleensä on tai vaihdella sähkömarkkinoiden mukaisesti, ja määräytyä kuukausittain tai tunneittain tarkistettavasta sähköpörssin kurssista.

Määräaikainen sopimus vai toistaiseksi voimassa oleva?

Nyrkkisääntönä voidaan myös pitää, että pitkä, määräaikainen sopimus yleensä sisältää edullisemman kilowattituntihinnan, koska asiakas sitoutuu pidemmäksi ajaksi yhtiön asiakkaaksi.

Määräaikaisen sopimuksen tekeminen voikin olla kannattavaa, sillä se voi tulla edullisemmaksi ja sen voi purkaa mikäli joutuu muuttamaan. On siis hyvä muistaa, että muuttaminen on riittävä syy määräaikaisuuden purkamiseksi, joten muuttaminen on oiva hetki sähkösopimuksen vertailulle ja kilpailuttamiselle.

Sähkön alkuperä Helenin sähkösopimuksissa

Sähkön alkuperällä on myös vaikutus kilowattituntihinnan suuruuteen, sillä ekologisemmat vaihtoehdot ovat yleisesti hieman muita kalliimpia.

Valitsemalla sellaisen sopimuksen joka sisältää uusiutuvalla energialla tuotettua sähköä, voi asiakkaana osallistua ilmastotalkoisiin. Kuluttajana on hyvä muistaa, että kysynnän ja tarjonnan periaatteita noudattavassa markkinataloudessa yksittäisellä kuluttajalla on aina mahdollisuus äänestää rahoillaan.

Helen haluaakin viestittää sellaista signaalia, että mitä enemmän uusiutuvista energialähteistä tuotettua sähköä ostetaan, sitä enemmän se aikoo ja pystyy sitä tuottamaan.

Sähkötyypin valinta vaikuttaa myös hintaan

Kilowattituntihintaan vaikuttavana tekijänä on myös sähkötyypin valinta: yleissähköllä kilowattituntihinta on sama (ellei kyseessä ole pörssisähkösopimus), kun taas aikasähköllä päivällä ja yöllä kulutettu sähkö ovat eri hintaista.

Samoin kausisähkön valinnut maksaa kesällä sähköstä eri hieman hintaa kuin talvella.

Pörssisähkön hintoja tarkastellessa kannattaa muistaa, että yhtiöt lisäävät SPOT-hintoihin välityspalkkion ilmoittamansa marginaalin mukaisesti!

Mistä Helen sähkö tulee?

Energian alkuperäjakauma Helenin myymässä sähkössä on ollut vuonna 2019:

Uusiutuvan energian luku on ollut nousussa, kuin myös ydinvoimalla tuotetun sähkön määrä. Fossiilisten energialähteiden myynti on pienentynyt, ja se osa yhtiön toimintastrategiaa, jolla se tavoittelee hiilineutraaliutta vuoteen 2035 mennessä.

Uusiutuvien energialähteiden valikoimassa Helenillä on tuuli-, vesi- ja aurinkoenergia. Helen Ympäristösähkö sisältää näiden kolmen tuotantotavan sekoitusta, kun taas Helen Tuulisähkö on 100% tuulivoimaa sisältävä sähkösopimus.


Muita sähköön liittyviä artikkeleita

Kaukolämpöä Helsinkiin

Sähkönmyynnin lisäksi tärkeä osa Helenin toimintaa on kaukolämpö- ja kaukojäähdytysratkaisujen tarjoaminen yksityisille ja yritysasiakkaille. Yhtiö lämmittää valtaosan Helsingin kiinteistöistä ja toimittaa nykyään myös uusiutuvaa kaukolämpöä.

Kyseessä on luotettava ja edullinen lämmitysratkaisu, joka soveltuu niin kerrostaloihin, kuin rivi- ja omakotitaloihinkin.

Hiilijalanjälkeään pienentääkseen asiakkaalla on mahdollisuus valita myös uusiutuva kaukolämpö vain muutamalla lisäeurolla kuukaudessa. Uusiutuva kaukolämpö on Helenin lämpöpumppulaitoksen puhdistaman jäteveden hukkalämpöä.

Olet sitten rakentamassa uutta taloa tai suunnittelet lämmitysjärjestelmän uusimista pääkaupunkiseudulla, kannattaa kartoittaa löytyisikö Heleniltä sopiva ratkaisu.

Helenin ja OP-yhteistyön kautta on mahdollista hakea myös rahoitusta lämmitys- tai jäähdytysratkaisujen uusimiseen. Kotitalousvähennyksiä kaukolämpöön liittymisestä voi saada 2500 euron osuudesta, kun työt tapahtuvat asiakkaan tontilla.

Hiilineutraali kaukojäähdytys

Kaukojäähdytysjärjestelmiä Helen suosittelee niin uusiin kuin vanhoihin kohteisiin. Varsinkin taloyhtiöiden suunnitellessa LVI-remonttia on oiva hetki ottaa jäähdytysjärjestelmän hankkiminen esille, mikäli kiinteistössä on kesäisin ollut tukalan lämmin olla.

Toimivat jäähdytysjärjestelmät lisäävät kiinteistön arvoa, käyttömukavuutta ja kaiken lisäksi Helenin kaukojäähdytys on kokonaan hiilineutraalia. Jäähdytysjärjestelmistä tarkemmin saat tietoa yhtiön verkkosivulta, joilta on ladattavissa ilmainen esite.

Helen ja yritykset

Pienyrityksille ja alle 300 000 kWh:n vuosikulutuksen omaaville yrityksille Helenin sivuilta löytyy erilaisia sähkösopimuksia, joiden tarkat hinnat näkyvät suoraan sivuilta ja sisältävät hyvät kuvaukset millaisille yrityksille mikäkin sopimus soveltuu.

Suuren sähkönkulutuksen yritykset voivat tilata yhtiöltä tarkemman sähkötarjouksen Helenin yritysmyyjiltä, mikäli vuosikulutus ylittää 300 000 kWh:n rajan.

Helen haluaa auttaa yrityksiä hiilineutraaliuteen tarjoamalla ekologisia vaihtoehtoja sähkösopimuksissa ja lämmitysvaihtoehdoissa uusiutuvaa kaukolämpöä. Kilpailueduksi yrityksille Helen toimittaa myös sähköautojen latauspisteitä ja aurinkopaneeleja.

Isännöitsijät ja taloyhtiöt Helenin asiakkaina

Yksityisasiakkaiden ja yritysten lisäksi Helenin kolmantena asiakasryhmänä ovat taloyhtiöt ja isännöitsijät, joille yhtiö tarjoaa kutakuinkin samoja palveluja. Helen on laajentanut taloyhtiöpalvelujaan nykyään myös Tampereelle. Tietoa palvelukattauksesta saa Helenin verkkosivujen omasta taloyhtiöosiosta.

Erikoisuutena valikoimassa on Isännöintisähkö, mikä auttaa isäinnöintitoimistoja tarjoamaan asiakkailleen ennustettavaa sähköntoimitusta ja helpottaa uusien kohteiden lisäämistä samaan sopimukseen.

Vastuullisuus

Helen ilmoittaa määrätietoisesti sivuillaan, että yhtiön tavoitteena on sataprosenttinen hiilineutraalius omassa energian tuotannossaan vuoteen 2035 mennessä.

Energiatehokkuus, vastuullisuus ja ilmastonmuutoksen hidastaminen ovat monen nykyaikaisen yrityksen toiminnan keskiössä eikä Helen ole tässä poikkeus. Yhtiö haluaa toteuttaa vaiheittaisen siirtymisen kohti hiilineutraalia energiantuotantoa.

Tiivistetysti yhtiön askeleet kohti hiilineutraaliutta ovat:

Kivihiilen käyttöä korvataan aluksi biomassalla ja hukkalämmön varastoinnilla, jonka jälkeen yhtiö pyrkii siirtämään energiantuotannon tulevaisuuden kokoajan kehittyvillä ratkaisuilla järkevämmäksi ja kestävämmäksi.

Yhtiö painottaa, että yhdessä asiakkaiden kanssa palvelujen kehittäminen tulee olemaan keskiössä matkalla kohti kestävämpää energiataloutta, minkä vuoksi se pyrkii kehittämään palvelujaan jatkuvasti.

Ympäristöpenni – Helenin ympäristöprojekti

Ympäristöpenni on yksi Helenin työkaluista uusiutuvien energianlähteiden ja uusien energiainnovaatioiden tukemiseksi.

Miten Ympäristöpenni toimii?

  1. Asiakkaat, jotka valitsevat Helenin sähkösopimukseensa Ympäristöpennin, maksavat sähkölaskussaan Ympäristöpennin tukisumman, joka on ollu hieman alle 2 euroa kuukaudessa.
  2. Rahat talletetaan Ympäristöpenni-tilille
  3. Helen osallistuu talletuksiin ja tuplaa jokaisen sähkösopimusasiakkaan investoinnin.
  4. Varat käytetään uusiutuvan energian tukemiseen, kehitystyöhön ja hankkeisiin.

Ympäristöpenni on kerännyt jo yli 3 000 000 euroa ja tukenut lukuisia hankkeita – viime vuosina etenkin aurinkoenergiaan liittyviä innovaatioita.

Kilpailuta sähkösopimus Kilpailuta sähkösopimuksesi kätevällä nettilomakkeella 5 minuutissa. KILPAILUTA SÄHKÖ

Usein kysyttyä

Miten Helen tuottaa sähkön?
Helenin uusiutuvia energialähteitä ovat tuuli-, vesi-, ja aurinkovoima. Yhtiön tuottaa energiaa myös hukkalämmöstä, biomassasta ja -kaasusta sekä ydinvoimalla ja fossiilisilla energialähteillä.
Onko Helen vastuullinen sähköyhtiö?
Suomalaisten energiayhtiöiden vastuullisuuden vertailussa Helen on ollut kärkisijoilla useaan otteeseen. Pohjoismaisessa Sustainable Brand Index -tutkimuksessa Helen on sijoittunut korkeimmalle sijalle suomalaisyhtiöistä jo toistamiseen.
Mikä on Oma Helen? - Sovellus asiakkaan apuna
App Storesta ja Play Kaupasta ladattava Oma Helen -sovellus toimii yhtiön sähköasiakkaiden rajapintana oman energiankulutuksen tarkkailussa ja yhteydenpitovälineenä asiakaspalvelun kanssa. Sovelluksen avulla maksat kätevästi sähkölaskut ja tarkistat kaikki siihen liittyvät asiat.