Pörssisähkön hinta 7 vuorokauden keskiarvo 28 vuorokauden keskiarvo
0,15 snt/kWh 0,83 snt/kWh 3,52 snt/kWh

Halvin sähkösopimus

Halpa sähkösopimus ei ole omin avuin välttämättä kovinkaan helppo löytää. Anna Summarumin auttaa: kilpailutamme sähköyhtiöt puolestasi. Valitse niiden joukosta halvin sähkösopimus!

Halpa sähkösopimus ei ole omin avuin välttämättä kovinkaan helppo löytää. Anna Summarumin auttaa: kilpailutamme sähköyhtiöt puolestasi. Saat nähtävillesi nopeasti erilaiset tarjoukset. Valitse niiden joukosta halvin sähkösopimus!

Ladataan lomaketta..

Halvin sähkösopimus 2023

Sähkön kilpailutus netissä voi usein olla paras tapa säästää sähkölaskuissa. Prosessi on melko yksinkertainen erilaisten sähkön hinta -laskureiden avulla. Laskuriin sinun tarvitsee vain lisätä muutama tieto kuten

 • postinumero
 • nykyinen toimittaja
 • maksu- ja yhteystiedot.

Voit vertailla arvioituja vuotuisia ja kuukausittaisia ​​kustannuksia. Sinulla on aina mahdollisuus valita joku isompi, tunnettu suomalainen sähköyhtiö, tai selailla koko valikoimaa nähdäksesi kaikki saatavilla olevat vaihtoehdot. Näin halpa sähkösopimus tulee vastaan varmemmin.

Yksi tärkeimmistä asioista on tarkistaa, maksatko kiinteähintaisesta sopimuksesta, vai haluatko, että hinta muuttuu. Kiinteähintainen sopimus siis tarkoittaa, että maksut pysyvät samana koko ajan, kun taas vaihtuva korko tarkoittaa, että hinnat muuttuvat toimittajan asettaman koron mukaan.

Kiinteä korko voi antaa sinulle vakautta ja suojaa äkillisiltä hinnankorotuksilta, mutta se tarkoittaa myös, että menetät hyödyt, jos toimittaja päättää alentaa hintojaan. Halpa sähkö ei siis olekaan aivan niin yksinkertainen juttu, kuin mitä alkuun saattaisi kuulostaa.


Löydä Suomen halvin sähkösopimus nyt

Summarumin avulla halvat sähkösopimukset löytyvät nopeasti ja vaivattomasti. Selkeän hakemuksen täyttäminen vie vain hetken aikaasi ja voit uuden sopimuksen avulla säästää tuntuvasti sähkökuluissasi.

Hae halvin sähkösopimus tästä

Summarum Logo

Halvin sähkö nyt

Halvin sähkö nyt vaihtelee käytännössä miltei koko ajan, maailmantilanteesta johtuen. Sivustomme ylälaidassa näet palkin, jossa on kerrottu

 • sähkön hinta juuri nyt
 • 7 vuorokauden keskiarvo
 • 28 vuorokauden keskiarvo
Sähkön hintaa nostaa Sähkön hintaa laskee
Epävakaa tilanne markkinoilla Sähköyhtiöiden hallitukselta saama lainatukipaketti
Futuuri- ja johdannaismarkkina Matalampi ALV joulukuun ja huhtikuun välillä
Johdannaismarkkinoiden kasvaneet vakuusvaatimukset
Maakaasutoimitusten päättyminen Euroopan alueelle
Olkiluoto 3:n ongelmat

Halvin sähkösopimus ei ole aina välttämättä paras

Halvin sähkö 2023 on tietysti laaja käsite, ja riippuu paljon lukijasta, miten sen mieltää. Suomen halvin sähkösopimus koostuu mm. seuraavista:

 1. Tiedät oman kulutuksesi ja olet minimoinut sitä.
 2. Ymmärrät, että toiselle halpa sähkösopimus ei välttämättä ole sitä sinun tapauksessasi.

Valitse halpa sähkösopimus näiltä toimijoilta

 • Fortum logo
 • Väre logo
 • Nordic Green Energia logo
 • Pohjois-Karjalan Sähkö logo
 • Nivos Energia logo
 • Helen logo
 • Lumme Energia logo
 • Oomi logo
 • Vattenfall logo
 • Vihreä Älyenergia logo
 • KSS logo
 • Vaasan Sähkö logo

Mikä on tällä hetkellä halvin sähköyhtiö? Käytännössä sellaisen määritteleminen on hankalaa, sillä tarjoukset voivat muuttua jatkuvasti. Summarumin yhteistyökumppanit ovat kaikki edullisia ja luotettavia yhtiöitä.

Miten halvin sähköyhtiö löytyy?

Kaikille, jotka miettivät mistä halvin sähkö saadaan, on meillä ikäviä uutisia. Ei nimittäin ole olemassa yhtä halpaa sähköntoimittajaa kaikille. Paras sähkösopimus riippuu

 • kulutustasostasi
 • minkä tyyppinen sopimus sinulla on (kiinteä tai vaihtuva)
 • haluatko, että sähkösi tuotetaan uusiutuvilla energiavaroilla.

Halvin sähkö löytyy vertailemalla sähkön hintoja säännöllisesti. Vain näin voit varmistua siitä, että olet selvittänyt markkinoiden keskiarvot. Yritä aina selvittää tuoreimmat laskut tai vuosilaskelmat, jotta voit verrata käyttöösi räätälöityjä sähkön hintoja.

Jos käytät kotona sekä kaasua että sähköä, muista verrata sähkön hintoja kahden polttoainetarjouksen rinnalla. Saatat huomata, että kaksoispolttoainehinta onkin sinulle halvempi.

Vinkki

Jos et ole vaihtanut sopimustasi hetkeen, olet todennäköisesti valinnut sähkösopimukseesi kiinteän hinnan mukaisen sopimuksen, mikä on tyypillisesti kallein sopimusmalli. Halvempi sähkösopimus löytyy kuitenkin siirtymällä uuteen sähköntoimittajaan, tai ainakin vaihtuva hintaiseen sopimukseen.

Plus IconKilpailuta sähkösopimus Kilpailuta sähkösopimuksesi kätevällä nettilomakkeella 5 minuutissa. Kilpailuta sähkösopimus ja säästä
Kilpailuta sähkösopimus

Sähkön hintakehitys Suomessa

Lainojen jakauma ympyrädiagrammi

LUE LISÄÄ: Sähkön hinnan kehitys

Tuleeko sähköyhtiön vaihdossa toimitushäiriöitä?

Tästä sinun ei tarvitse huolehtia. Uusi, halpa sähköyhtiö käyttää edelleen täsmälleen samoja johtoja, putkia ja mittareita kuin mitä tällä hetkellä käytät.

Sähköntoimittajan vaihtaminen ei siis tarkoita fyysisesti erilaista virtalähdettä. Ainoa asia, joka muuttuu on se halvemmat sähkölaskut ja se, että ne toimittaa joku toinen yhtiö. Muistathan, että yhtiön ei tarvitse olla paikallinen.

Uusi sähköntoimittaja ottaa myös yhteyttä nykyiseen toimittajaasi ja järjestää siirron varmistaakseen, ettei palvelussasi ole häiriöitä.

Pitääkö minun varautua huonompaan palveluun?

Ei. Edullinen sähkösopimus ei välttämättä tarkoita sitä, että sinun pitäisi tinkiä asiakaspalvelusta tai muista hyödyistä.

Sivuiltamme voit katsoa, mitkä suomalaiset sähköyhtiöt pärjäävät parhaiten asiakaspalvelun, vihreän energian, ja halvimman sähkön sektoreilla.

Sähkösopimuksen päivittäminen

Halvin sähkösopimus 2023 ei välttämättä ole sama jokaisessa kodissa, joten on tärkeää tehdä kilpailutus tarpeidesi mukaan räätälöityjen tarjousten perusteella. Ainoa tapa saada selville, millä toimittajalla on sinulle paras sähkösopimus, on huolellinen taustatutkimus.

Sähkösopimuksen hintaan vaikuttajia tekijöitä ovat muun muassa

 • asuinpaikkasi
 • asuinmuotosi
 • sähkönkulutuksesi kWh:na.

Kun uusi halpa sähkösopimus on valittu, voit soittaa yhtiön asiakaspalveluun. Sinun ei tarvitse ilmoittaa nykyiselle toimittajallesi, että vaihdat, sillä uusi sähköyhtiö hoitaa järjestelyt puolestasi.

Halvin sähkö 2023 voi löytyä vaihtamalla

Jos et ole vaihtanut halvempaan sähkösuunnitelmaan viimeisen kahden vuoden aikana tai et ole koskaan vaihtanut, maksat todennäköisesti turhia euroja sähkölaskuissasi.

Suurin osa suomalaisista tilaa sähköyhtiöiden tarjoamia vakiopaketteja, eli kiinteähintaisia sähkösopimuksia. Nämä tasapainottavat menoja, mutta ovat usein keskivertoa kalliimpia. Halvin kiinteähintainen sähkösopimus voi kuitenkin olla myös todella hyvä ratkaisu.

Vaikka suurin syy sille, että sähkösopimusta vaihdetaan on saada halvempaa sähköä, löytyy taustalta toki muitakin syitä. Jotkut ihmiset arvostavat asiakaspalvelua enemmän kuin rahallisia säästöjä, kun taas toiset haluavat liittyä vihreään energiaan.


Miksi kilpailuttaa sähkösopimukset Summarumilla?

 • Löydät kauttamme käyttöösi nykyistä halvemman tai ekologisemman sähkösopimuksen
 • Sähkösopimuksen kilpailuttamisella löydät lähes aina nykyistä paremman sähkösopimuksen
 • Kilpailuttamalla sähkösopimuksen jokainen voi tehdä merkittävää säästöä
 • Vertaile sopimuksia ja löydä tämän hetken halvin sähköyhtiö!

SIIRRY SÄHKÖVERTAILUUN

Summarum Logo


Halvin sähkö omakotitaloon – näillä vinkeillä onnistut

Vinkeillämme löytyy myös halvin sähkö omakotitaloon. Perusperiaatteena on tietenkin sähkön kilpailutus, jonka lisäksi on hyvä miettiä millainen oma sähkönkulutus on, sekä mahdollisia energiansäästötoimia, joista kerromme lisää seuraavassa kappaleessa.

Halvin sähkö voi vaihdella vuosittain ja jopa päivittäin, sopimuksesta riippuen. Tämän vuoksi säännöllisellä sähkön kilpailuttamisella voitkin varmistaa, ettet tule maksaneeksi markkinahintaa kalliimpaa sähköä. Jo jonkin aikaa tilanne markkinoilla on ollut sellainen, jossa jopa halvin sähkö 24kk sopimuksella on sekin varsin kallis.

LUE LISÄÄ: Sähkösopimus omakotitaloon

Halvin sähkön hinta pörssistä

Halvin sähkön hinta on tyypillisesti iltaisin, öisin ja viikonloppuisin. Pitkän aikavälin jänteellä pörssisähkön säästövaikutukset pääsevät oikeuksiinsa niin omakotitalon kuin kerros- tai rivitaloasuntojen kohdalla. Omakotitalon kohdalla sähkölaskussa voi säästää huomattaviakin summia verrattuna pienempiin kerrostaloasuntoihin verrattuna, sillä sähkön kulutuksen ollessa suurempaa, on myös halvemmalla sähkösopimuksella suurempi vaikutus.

Sähkösopimuksen perusmaksu ei siis ole niin tärkeä suuren energiankulutuksen taloudessa, vaan energiasta maksettava kilowattituntihinta määrää pitkälti, kuinka halpa sähkösopimus on kyseessä.

Kun kilpailutat sähkösopimukset ja valintasi on pörssisähkö, tarkkaile sähkön edullisia tunteja, ja pyri ajoittamaan kodin paljon energiaa vievät toimet niille tunneille, jolloin sähkön kwh-hinta on halvinta.

Jos haluat miettiä sähkölaskua pienentäviä investointeja, niin esimerkiksi ilmalämpöpumpun hankkiminen tai aurinkopaneeleihin satsaaminen ovat pidemmän aikavälin sijoituksia, joilla kodin sähkölaskua voi saada pienemmäksi. Nämä ovat myös omakotitalon arvoa nostavia tekijöitä.

Vinkkejä energiansäästöön

Kun olet kilpailuttanut Suomen sähkösopimukset, yhtiöt, ja tarjoukset, on aika siirtyä madaltamaan sähkösopimusta entisestään. Tähän kappaleeseen on yhdistelty erilaista tietoa sekä suomalaisista että kansainvälisistä tilastoista.

1. Sammuta tarpeettomat valot

Muutama hehkulamppu, jotka kytketään pois päältä aina, kun huoneessa ei ole ketään, voi säästää noin 10 euroa vuodessa. Voit laskea itse, kuinka monta lamppua kotoasi löytyy. Vielä edullisempaa on vaihtaa LED-valoon.

2. Käytä luonnonvaloa

Yksi ikkuna voi valaista 20-100 kertaa ikkunan pinta-alan. Päivän valoisana aikana valojen sulkeminen neljäksikin tunniksi päivässä voi olla noin 10 euron säästö vuoden aikana.

3. Käytä pieniä valaisimia

Sammuta kattovalot ja käytä pöytävalaisimia, tiskikaappivaloja työ- ja kotityötiloissa sekä keittiöissä. Tämä voi säästää muutamia euroja vuodessa.

4. Käy lyhyemmissä suihkuissa

Kuuma vesi on kallista. Jos kaksi kotisi ihmistä lyhentää suihkuaikaa muutamallakin minuutilla, voit säästää jopa 20 euroa vuodessa.

5. Sammuta vesi, kun peset käsiä tai harjaat hampaita

Vähennä kuuman veden käyttöä, ja säästä noin 15 euroa vuodessa.

6. Korjaa vuotavat hanat heti

Kuuman veden vuodon korjaaminen hanassasi voi säästää noin 5 euroa vuodessa energiakustannuksissa.

7. Irrota käyttämätön elektroniikka seinistä

Valmiustila voi viedä 10% keskimääräisen kotitalouden vuotuisesta sähkönkäytöstä. Irrota käyttämätön elektroniikka verkkovirrasta ja säästä jopa 40 euroa vuodessa.

8. Kierrätä sähkölaitteet

Jos käytät edelleen vanhaa pöytäkonetta, kierrätä se ja vaihda kannettavaan tietokoneeseen. Kierrätä tai lahjoita myös vanha televisio.

9. Hallitse termostaattia

Jos sinulla on sähkölämmitys kotonasi, ​​laske termostaattia kahdella asteella säästääksesi 5% lämmityslaskustasi. Jos lasket sitä viidellä asteella, säästät 10%.

10. Ole strateginen ikkunoiden peitteiden suhteen

Pidä huoli, ettet estä pattereita tai esimerkiksi iltapäivän lämmittävää aurinkoa.

11. Pese pyykki kylmässä

Vaihtamalla kuumasta kylmään veteen keskimäärin kolmella pyykkikerralla viikossa, voit säästää jopa 20 euroa vuodessa energialaskussa.

12. Ripusta pyykki kuivaksi

Säästät jälleen energiakuluissa, jos kuivaat pyykit ilman konekuivausta.

13. Ole tehokas jäähdytyksessä

Pidä jääkaappi ja pakastin ihanteellisessa lämpötilassa. Jääkaapin lämpötila on 3-4 °C välillä ja pakastimen lämpötilan on oltava -18 °C.

14. Käytä mikroaaltouunia, kattilaa tai leivänpaahdinta

Mikroaaltouuni on usein energiatehokkaampi vaihtoehto kuin uuni. Uunin lämmittäminen ja käyttö vie usein turhan paljon energiaa.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Etsiessäsi halvinta sähköä, sinun kannattaa ottaa kaikki hyöty irti palvelustamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
Lainojen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

Halvin sähkösopimus on vain muutaman hetken päässä. Tee kilpailutus nyt: me etsimme sinulle markkinoiden halvimmat sähkösopimukset!

Lue seuraavaksi

3 sähkönsäästövinkkiä:

 • Alenna huoneiden ja eri tilojen lämpötilaa
 • Puhdista pölyt valaisimista ja vaihda valonlähteet ledeihin
 • Pidä kodinkoneet puhtaina ja sulje aina ne laitteet, joita et käytä

Usein kysyttyä

Miten löydän halvimman sähkösopimuksen?
Edullisin sähkösopimus löytyy usein sähkövertailun avulla. Sivustoltamme löydät ajankohtaisen sähkön hintavertailun, jonka avulla voit etsiä tämän hetken edullisimpia sähkösopimuksia vaatimuksesi huomioiden.
Mistä halvinta sähköä juuri nyt?
Sähkösopimusten hinnat vaihtuvat jatkuvasti, minkä takia halvinta sähkösopimusta on vaikea nimetä. Sen sijaan kannattaa vertailla Suomen suosituimpien sähköyhtiöiden sopimuksia. Hintoja pystyy myös helposti vertailemaan sähkön kilpailutuksen avulla.
Koska sähkö on halpaa?
Kysymykseen on vaikea vastata, sillä sähkön hintaan vaikuttaa kWh-hinnan lisäksi esimerkiksi se, että kuinka paljon sähköä kulutetaan, missä henkilö asuu ja onko kyseessä henkilö- vai yritysasiakas. Tutustu tarkemmin halvan sähkön kriteereihin sähkön hinta -artikkelissamme.

Muita aiheeseen liittyviä sivuja: