Sähkön kilpailutus

Sähkön kilpailutus kannattaa aina, oli kyse sitten nykyisestä tai uudesta sähkösopimuksesta. Siirry kotimaisen Summarumin sähkövertailuun alta ja löydä se sinulle paras sähkösopimus hetkessä!
Ladataan lomaketta..

Summarum Mediassa

Leif
Leif
2022-06-11
Vahvistettu
Hyvä palvelu Hyvä palvelu
Päivi Valkonen
Päivi Valkonen
2022-06-10
Vahvistettu
Oikein hyvä ja nopeaa Oikein hyvä ja nopeaa. Löyty heti hyvä laina jossa on matala korko
Kristina Perälä
Kristina Perälä
2022-06-06
Vahvistettu
Nopea ja helppo! Nopea ja helppo!
Jorma
Jorma
2022-06-01
Vahvistettu
Sain tarjouksen jota en vielä ole… Sain tarjouksen jota en vielä ole hyväksynyt
Arto Tella
Arto Tella
2022-05-31
Vahvistettu
Hyvä palvelu Oli nopea ja asianmukainen palvelu
Laura Eeva Maria
Laura Eeva Maria
2021-09-29
Vahvistettu
Nopea vastaus lainan hakuun Nopea vastaus lainan hakuun. Selkeästi jaoteltu vaihtoehdot. Hakemusprosessin kulku hyvin kuvattu. Vastauksen kestämisestä ilmoitettiin hyvin
Sami Teittinen
Sami Teittinen
2021-08-06
Vahvistettu
Saatuani lainatarjouksen toimitin… Saatuani lainatarjouksen toimitin viimeisimmän palkkaerittelyn ja muutaman tunnin kuluttua rahat olivat jo tililläni. Todella nopea ja simppeli prosessi.

Sähkön kilpailutus netissä – vertaile sähkösopimuksia tästä

Sähkön kilpailutus netissä onnistuu kätevästi ja helposti vaikka kotisohvalta. Voit säästää rahaa, kun kilpailutat sähkösopimuksesi vähintään joka toinen vuosi. Myös muutto on oiva hetki tehdä sähkön kilpailutus!

Pääset vertailemaan sähkösopimuksia sivun yläreunassa olevan lomakkeen avulla.

Tästä sähkön kilpailutus -artikkelistamme saat kaiken tarvittavan tiedon, mitä sinun tulee tietää sähkön kilpailuttamisesta.

Voit siirtyä sisällysluettelon linkistä suoraan haluamaasi aiheeseen ja lisää sähköön liittyviä artikkeleita löydät sivun alareunasta.


Löydä edullisin sähkösopimus

Summarumin kautta löydät kilpailuttamisen avulla nopeasti sen sinulle sopivan sähkösopimuksen. Selkeän hakemuksen täyttäminen vie vain hetken aikaasi ja voit uuden sopimuksen avulla säästää tuntuvasti sähkökuluissasi.

Hae edullisin sähkösopimus tästä

Summarum Logo

Sähkön kilpailutus lyhyesti

Lyhyesti sanottuna sähkön kilpailutus on helppo tehdä, koska se ei vie aikaa eikä se sido mihinkään.

Ennen kuin sähköä lähtee kilpailuttamaan, on hyvä muistaa, että entinen sopimus pitää pystyä irtisanomaan ennen kilpailuttamista.

Kannattaa siis sähkön kilpailutuksen lisäksi ottaa selvää, kuinka sähkösopimus irtisanotaan, sekä millaista hintaa sähköstä maksaa nykyisellä sopimuksella.

Itse sähkövertailussa on kolme vaihetta:

 1. Perustietojen täyttäminen: Postinumero, sähköposti, asuntotyyppi, nykyisen sopimuksen tiedot sekä arvioitu vuotuinen energiankulutus.
 2. Tulosten sekä lisäpalvelujen vertailu ja valinta. Hakija voi vertailla sähkösopimuksia ja valita esimerkiksi näkyviin sopimukset energialähteen mukaan.
 3. Hakemuksen viimeistely, eli hakijan henkilötietojen täyttäminen uuden sopimuksen laatimiseksi.

Toisessa vaiheessa hakija näkee, millaisia sähkösopimuksia hänelle olisi tarjolla. Jos mieluista sähkösopimusta ei hänelle jostain syystä löytynytkään, hän voi aina lopettaa prosessin kesken ilman sitoumuksia.

Hakija sitoutuu sähkösopimukseen vasta saatettuaan viimeisen vaiheen loppuun.

Tarkemmat ja yksityiskohtaisemmat ohjeet sähkövertailun tekemiseen löydät alempaa tältä sivulta.

Kilpailuta sähkösopimus Kilpailuta sähkösopimuksesi kätevällä nettilomakkeella 5 minuutissa. KILPAILUTA SÄHKÖ

Sähkösopimusten vertailu – kilpailuta erilaiset sopimukset

Sähkösopimusten vertailu on helppoa, kun sen tekee netissä. Voit kilpailuttaa eri sähköyhtiöiden erilaiset sopimukset yhdellä lomakkeella ilmaiseksi ja valita tarjousten joukosta itsellesi parhaan.

Sähkön hintavertailua tehdessä on hyvä muistaa, mitä kaikkea erilaisten sähkösopimusten hinnoittelu pitää sisällään. Jossakin sopimuksessa voi olla todella edullinen sähkön kilowattituntihinta. Samassa sopimuksessa voi olla myös yllättävän korkea kuukausi- tai perusmaksu, tai vastaavasti toisin päin.

Tässä on yksi syy, miksi omasta vuotuisesta sähkönkulutuksen määrästä kannattaa olla tietoinen tehdessä sähkösopimusten vertailua. Mitä tarkemman lukeman tietää, sitä helpompi on ennakoida uuden sopimuksen aikana tulevia sähkölaskuja.

Summarum.fi:n sähkövertailu antaa jokaisesta sähkösopimuksesta arvion, kuinka paljon syöttämälläsi energiankulutuksella sähkolaskusi tulisi olemaan kuukaudessa kyseisellä sopimuksella.

Jos sen sijaan haluaa etukäteen tietää sentilleen, paljonko tulevat sähkölaskut tulevat olemaan, voi harkita pakettisähkön hankkimista. Tällöin sähkölasku on samansuuruinen joka kuukausi. Kerromme niistä lisää kohdassa “Pakettisähkön kilpailutus”.

Pörssisähkön kilpailutus

Tykkäätkö seurata sähkön hinnan kehitystä? Suurimmalla osalla sähköyhtiöistä on tarjota pörssisähkön ostajalle mobiilisovellus, jolla pääsee alkuun.

Kodin energiapiikkien optimoiminen edullisille tunneille voi pienentää sähkölaskua huomattavasti vuodessa. Tämä tekee pörssisähkön valinnasta ja kilpailutuksesta kannattavaa.

Kilpailuta pörssisähkösopimukset sivun yläreunassa sähkövertailun avulla. Valitse sellainen sähkötarjous, joka sisältää edullisen kuukausimaksun ja kilpailukykyisen sähkön välityspalkkion. Pörssisähkösopimusten sähkön välityspalkkio lisätään tuntikohtaiseen SPOT-hintaan.

Nämä välityspalkkiot ja kuukausimaksut ovat niitä, millä sähköyhtiöt kilpailevat asiakkaista edullisemmilla hinnoilla pörssisähkösopimuksissa.

Tuntisähkösopimusten lisäksi sähköyhtiöiden hinnoittelu voi määräytyä esimerkiksi vuorokauden tai vuodenaikojen mukaisesti.

Edellisten kausimaksujen lisäksi monella yhtiöllä voi myös olla tarjolla ns. kvartaalitakuu. Siinä sähkösopimuksen kilowattituntihintaa muutetaan sähköpörssin kehityksen mukaisesti kvartaaleittain eli neljä kertaa vuodessa.

Kiinteähintaisen sähkön kilpailutus

Kiinteähintaisen sähkön kilpailutuksessa vertaillaan sähkösopimukset, joiden ehdoissa määritellään etukäteen, mikä sähkön kilowattituntihinta tulee olemaan. Valitse siis sähkövertailun tuloksista sellainen sähkösopimus, joka sisältää kiinteähintaisen sähkön kilowattituntihinnan.

Tarkista, millaiset ehdot sopimuksessa on hinnan tarkistamiselle tai muutoksille.

Kun teet itse vertailua sähköyhtiöiden sivuilla sinun on hyvä muistaa, että joskus yhtiöt saattavat ilmoittaa sähkön kilowattituntihinnan verottomana. Ole siis tarkkana!

Meidän sähkövertailumme avulla tiedät aina kyseisen sähkösopimuksen sisältämät kustannukset kokonaisuudessaan.

Pakettisähkön kilpailutus

Pakettisähkön kilpailutus sopii henkilölle, joka haluaa tietää etukäteen, kuinka paljon tulee maksamaan sähköstään kuukaudessa tai vuodessa.

Pakettihintainen sähkösopimus sisältää ennalta määritellyn verran sähköä, joten vuotuinen energiankulutus olisi hyvä olla tiedossa etukäteen, kun pakettisähkön kilpailutusta tehdään. Ei kuitenkaan haittaa, vaikkei tarkka lukema olisikaan tiedossa. Sähköyhtiöt osaavat vuosien kokemuksen myötä arvioida sopivan kokoisen paketin asiakkaalle.

Yleensä sähkön hinta pakettisähkössä on muita sopimustyyppejä kalliimpaa. Tämän vuoksi pakettisähkösopimuksia esiintyy Summarumin sähkövertailussa harvoin.

Jos kuitenkin haluat pakettisähkösopimuksen, tarkista, löytyykö sellaista Suomen suosituimpien sähköyhtiöiden verkkosivuilta sellaista.

Määräaikaisen sähkösopimuksen kilpailutus

Määräaikaisen sähkösopimuksen sähkön hinta on yleensä määritelty määräaikaan saakka. Kannattaa tarkistaa sopimuksen ehdoista, voiko sähkön hinta muuttua jollakin perusteella sopimuskauden aikana.

Määräaikaisen sähkösopimuksen kilpailutus onnistuu parhaiten muuton yhteydessä. Lain mukaan muutossa sähkösopimuksen irtisanominen on riittävä peruste myös määräaikaisen sopimuksen purkamiselle. Jos irtisanot määräaikaisen sähkösopimuksen muuten vaan, voi sähköyhtiö periä jonkinlaisen irtisanomismaksun.

Toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen kilpailutus

Toistaiseksi voimassa olevassa sähkösopimuksessa sähkön hinta vaihtelee sopimuskauden aikana. Sopimus on nimensä mukaisesti voimassa, kunnes se irtisanotaan. Irtisanomisehtoihin ja -aikaan olisi hyvä perehtyä ennen sähkön kilpailutusta.

Sähkön kilpailutuksen vaiheet

Olemme pyrkineen toteuttamaan mahdollisimman yksinkertaisen sähkövertailupalvelun, jotta sähkösopimusten vertailu ja kilpailuttaminen onnistuisi vaivattomasti. Tiedostamme kuitenkin sen, että kaikki sähköön liittyvät asiat eivät ole yksinkertaisia.

Tämän takia olemme avanneet sähkövertailun vaihe vaiheelta tälle sivulle, joka pysyy mukanasi koko sähkövertailun ajan.

1/3 – Hakijan perustiedot:

Postinumero

Sähkövertailussa lähdetään liikkeelle syöttämällä asuinpaikkakuntasi postinumero. Tämän perusteella pystymme tarkistamaan alueellasi toimivat sähköyhtiöt sekä sähkönsiirtoyhtiöt.

Sähköposti

Sähköpostin antaminen on tärkeää erityisesti siinä tapauksessa, jos sähkövertailun tekeminen jää sinulla kesken. Sähkövertailun voi tallentaa Tulokset-sivulla – eli sivulla, jossa sähkösopimuksia pystyy vertailemaan.

Asuntotyyppi

Asumistyyppivaihtoehtoja on kolme:

 1. Sähkösopimus omakotitaloon 
 2. Sähkösopimus kerrostaloon tai yksiöön
 3. Sähkösopimus rivitaloon

Jos mikään mikään edellä mainituista talotyypeistä ei sovi tilanteeseesi, valitse lähin tilannettasi vastaava asumismuoto.

Energiankulutus

Tämä vaihe on hyvin tärkeä sähkövertailun kannalta. Sähkön käytön perusteella laskemme hinta-arvion uudelle sähkösopimukselle. Tässä vaiheessa kysymme sinulta sähkön vuosikulutusta, johon voi vastata yksinkertaisesti kyllä tai ei.

Tiedän kulutukseni: Anna arvio vuosikulutuksesta kilowattitunteina (kWh).

En tiedä kulutustani: Kulutuksesi lasketaan seuraavien tietojen perusteella:

 • Asunnon koko neliömetreinä; selviää esimerkiksi asuntosi vuokrasopimuksesta.
 • Asukkaiden lukumäärä: kuinka monta vakituista asukasta asunnossa asuu?
 • Sähkösauna ja sen käyttö: sähkösaunan aktiivinen käyttö voi lisätä merkittävästi sähkönkulutusta.

Nykyisen sähkösopimuksen hinta

Nykyisen sähkösopimuksen hinta vaikuttaa olennaisesti siihen, mitä sähkösopimuksia esitämme sinulle myöhemmin. Huomioi, että annat meille arvion nykyisen sähkösopimuksen kuukausihinnastasi ilman sähkönsiirtomaksua.

Arvion nykyisen sähkösopimuksen hinnasta selviää esimerkiksi vertaamalla kahta tai useampaa viimeisintä sähkölaskua. Jos laskujen summat ovat olleet esimerkiksi 18, 23 ja 26 euroa, on nykyisen sähkösopimuksesi hinta näiden keskiarvo eli 22,30 euroa / kuukaudessa.

Tiedät sitten nykyisen sopimuksesi hinnan tai et, pyydämme molemmissa tapauksissa sinua ilmoittamaa nykyisen sähköyhtiösi sekä sähkonsiirtoyhtiösi. Näiden tietojen perusteella pystymme laskemaan tarkemmin nykyisen sopimuksesi hinnan.

Nykyinen sopimus

Nykyinen sopimustyyppi on merkittävä tieto uuden sopimuksen aktivoinnin kannalta. Jos sinulla ei ole voimassa olevaa sähkösopimusta, sinulla on toistaiseksi voimassa oleva sopimus tai olet muuttamassa, voit huoletta kilpailuttaa ja vertailla sähkösopimuksia.

Huomaa kuitenkin, että nykyisen määräaikaisen sähkösopimuksen kanssa tulee olla tarkkana. Lisätietoa määräaikaisen sähkösopimuksen irtisanomisesta löydät täältä.

2/3 – Tulokset ja lisäpalvelut

Tulokset

Tulokset-sivulla näet antamiesi tietojen perusteella sopivat sähkösopimukset. Sopimukset ovat hintajärjestyksessä alkaen edullisimmasta.

Tulokset sivulla näet seuraavat tiedot:

 • Sähköyhtiön nimi; esimerkiksi Lumo Energia
 • Sähkön kulutushinta kilowatteina; esimerkiksi 0,062€/kWh
 • Sopimukseen sisältyä kiinteä kuukausimaksu: esimerkiksi 4,50€/kk
 • Sopimustyyppi: esimerkiksi määräaikainen
 • Sähkön tuotantotapa: esimerkiksi 100% vesivoima
 • Sopimuksen arvioitu vuosihinta: esimerkiksi 250€ / vuosi

Lisäpalvelut

Sähköyhtiö saattaa tarjota sopimukseen lisäpalveluita, kuten ympäristöä tukevia ominaisuuksia. Esimerkiksi pienestä lisähinnasta saat vaihdettua ilmastoa kuormittavan hiilivoiman uusiutuvaksi energialähteeksi, kuten tuuli- tai vesivoimaksi.

3/3 – Hakemuksen viimeistely

Tilaajan tiedot

Kun joko nykyistä edullisempi tai vihreämpi sopimus on löytynyt, voidaan siirtyä sopimushakemuksen viimeistelyyn. Alkuun tarvitsemme yhteystietosi, jotka välitetään sopimuksesta vastaavalle sähköyhtiölle.

Muista vaihtaa eri laskutusosoite, jos haluat paperilaskut toiseen osoitteeseen.

Yhteenveto

Hakemuksen viimeisessä vaiheessa näet yhteenvedon uudesta sopimuksestasi. Lisäksi tarvitsemme sopimuksen viimeistelyyn vielä…

 • Tiedon, muutatko uuteen osoitteeseen
 • Toivomasi sopimuksen alkamispäivän
 • Henkilötunnuksesi

Summarumin kautta tavoitat seuraavat sähkötoimijat

Sähkövertailuun valmistautuminen

Sähköevertailuun kannattaa valmistautua, jotta sen tekeminen onnistuisi mahdollisimman sujuvasti. Ennen sähkösopimuksen kilpailuttamista varmista, että osaat vastata seuraaviin kysymyksiin:

Kuinka paljon kulutat sähköä vuodessa?

Arvio sähkönkulutuksesta on tärkeä, koska sen perusteella teemme arvion kuinka paljon tietty sopimus tulee maksamaan vuodessa. Voit arvioida omaa sähkönkulutustasi eri tavoin. Paras tapa on hyödyntää jotain verkosta löytyvää kulutuslaskuria. Vaihtoehtoisesti voit hyödyntää meidän laskuriamme, joka tulee vastaan sähkövertailussa.

Laskurin lisäksi voit tarkastella viimeisimpiä sähkölaskujasi ja tehdä arvion niiden perusteella. Useimmat sähköyhtiöt tarjoavat myös sovelluksen sähkönkulutukseen, jonka kautta voit yrittää selvittää vuosikulutustasi.

Mikä on nykyisen sähkösopimuksen hinta?

Jos sinulla on voimassa oleva sähkösopimus, tarkista sen hinta sopimuksesta. Vertailussa pyydämme nykyisen sähkösopimuksen hintaa per kuukausi. Jos sopimukseen kuuluu kiinteä perusmaksu, ilmoita se vertailussa. Jos taas nykyisen sopimuksen kuukausihinta riippuu kulutuksesta, laske keskiarvohinta kuukaudelle esimerkiksi viimeisten sähkölaskujen perustella.

Minkälainen nykyinen sopimus on ehdoiltaan?

Ehdoilla tarkoitetaan erityisesti sopimuksen tyyppiä, eli onko se esimerkiksi toistaiseksi voimassa tai määräaikainen. Määräaikaista sopimusta ei voi irtisanoa ilman painavaa syytä, minkä takia et voi kilpailuttaa määräaikaista sähkösopimusta. Määräaikaisen sähkösopimuksen saa irtisanottua esimerkiksi muutettaessa tai peruutusmaksua vastaan.

Oletko valmis maksamaan lisähintaa uusiutuvasta energiasta?

Toivomme, että mahdollisimman moni sähkösopimuksia vertaileva ottaa huomioon sähkön tuotantotavan. Vertailussamme on mukana lukuisia sopimuksia, jotka on tuotettu joko osittain tai kokonaan uusiutuvasta energiasta. Mieti siis ennen vertailun tekemistä, että oletko valmis maksamaan muutaman euron enemmän kuussa ilmaston hyväksi.

Tarpeisiin sopiva sähkösopimus vertailun avulla

Vaihto halvemmalle sähkön myyjälle myyjälle voi säästää useita euroja laskuissasi.

Aina ei kuitenkaan ole kyse siitä, kuinka paljon rahaa voit säästää. Toki joskus saatat olla myös vain

 1. Kyllästynyt epätoimivaan asiakaspalveluun tai
 2. Haluat ehkä lisää käyttömahdollisuuksia sovellusten ja muiden ohjelmien kautta. Edullisin sähkösopimus on hyvin kuluttajakohtainen. Pääsääntö kuitenkin on, ettet tartu ensimmäiseen kiinteähintaiseen sopimukseen. Sähkösopimuksen edullinen hinta liittyy aina sähkön kuluttamiseen ja kulutussähkön hintaan – myös talvikausina.
 3. mahdollisesti tärkein syy vaihtaa sähköntoimittajaa on erilaiset vihreät sähkösopimukset ja niiden sisältö.

Vihreä sopimus

Vihreä sähkösopimus on usein hieman kalliimpi, muttei kuitenkaan aina. Voit säästää määräaikaisella vihreän sähkön sopimuksella useita kymmeniä euroja vuodessa verrattuna siihen, että maksat kiinteää kuukausihintaa.

Vihreä sähkö tulee siis uusiutuvista energialähteistä, kuten auringonvalosta, tuulesta, vedestä, kasveista ja maalämmöstä (joka tulee maapallon ytimestä). Voit tarkistaa toimittajien vihreät valtakirjat verratessasi sähkökauppoja.

Lisää uusiutuvan energian sopimuksista voit lukea vihreä sähköä käsittelevästä artikkelistamme.

Sähkön siirtohinnan kilpailutus – onko se mahdollista?

Sähkön siirrosta Suomessa vastaavat paikalliset sähkön siirtoyhtiöt. Sähkön siirtohinnan kilpailutus ei ole tästä syystä mahdollista.

Sähkön siirtohintaa säädellään kuitenkin lailla ja asetuksilla, eli jakeluyhtiöt eivät voi täysin yksinoikeudella päättää sähkön siirtohinnan suuruutta.

Muita aiheeseen liittyviä sivuja

Sähkön hinnan kilpailutus – löydä edullisin sähkötarjous

Sähkön kilpailutuksen ansiosta voit varmistaa, että saat tehtyä itsellesi edullisen sähkösopimuksen. Kilpailutuksen ansiosta olet myös saattanut tutustua tarkemmin omaan kulutukseesi, tutkaillut markkinoilla toimivia yhtiöitä ja näiden sähkötarjouksia.

Kilpailuttamisen lisäksi on muitakin keinoja tiputtaa sähkölaskun hintaa. Tärkein on tietysti mainitsemamme oman kulutuksen tarkkailu.

On olemassa paljon tapoja vähentää sähkön käyttöä, mikä puolestaan vähentää laskujen kustannuksia. Tässä on muutamia yksinkertaisia vinkkejä, joiden avulla voit pitää kustannukset alhaisina:

 • Energiansäästölamput
 • Perinteinen pyykinkuivaus kuivausrummun sijaan
 • Energiatehokkaat laitteet
 • Lyhyemmät suihkukäynnit (huomattava vaikutuskeino, ei näy sähkölaskussa, mutta vesilaskussa)

Miksi kilpailuttaa sähkösopimukset Summarumilla?

 • Löydät kauttamme käyttöösi nykyistä edullisemman tai ekologisemman sähkösopimuksen
 • Sähkösopimuksen kilpailuttamisella löydät lähes aina nykyistä paremman sähkösopimuksen
 • Kilpailuttamalla sähkösopimuksen jokainen voi tehdä merkittävää säästöä
 • Vertaile sopimuksia tänään ja saa uusi sopimus heti voimaan!

SIIRRY SÄHKÖVERTAILUUN

Summarum Logo


Viisi vinkkiä sähkösopimusten vertailuun

 1. Vertaile saman tyyppisiä sähkösopimuksia toisiinsa, niin pääset helpommalla.
 2. Vertaile sähkön alkuperiä. Vihreän sähkön hinta voi olla hieman kalliimpaa, mutta edullisempaa luonnolle.
 3. Ole tarkkana sen suhteen, onko sopimuksessa jokin tarjousjakso. Hinta voi nousta jakson jälkeen huomattavasti, mikä on saattanut yllättää joissakin tapauksissa.
 4. Kuukausimaksuton sopimus voi tulla todella edulliseksi, jos omaa pienen energiankulutuksen.
 5. Vertaile sähköyhtiön tarjoamia lisäetuja. Lisäedut voivat tuoda paljonkin lisäarvoa sähkösopimukselle.

Vertailun vaikutus sähkösopimuksen hintaan

Yleislaskut muodostavat suuren osan kotitalouksien menoista useimmille meistä. Kaasun ja sähkön hintojen noustessa edellisvuodesta, on tärkeämpää kuin koskaan, löytää tapa vähentää kustannuksia.

Miten hinta sitten lasketaan vertailussa? Sinun tulee ottaa neljä pääasiaa huomioon:

 1. Sopimustyyppi
 2. Kuukausimaksu vai kuukausimaksuton sähkösopimus?
 3. Sähkön hinta
 4. Peruutushinta

Vertailussa on tärkeää, että kykenet laskemaan joka kuukaudelle arvioidut summat. Jos sähkön hinta (sopimus 1) on esimerkiksi 6 senttiä per kWh, ja kulutuksesi on keskimäärin 90 kWh/kuukaudessa, sähkösi maksaa noin 8€ kuussa. Tämä voi siis tuntua halvemmalta kuin esimerkiksi 15 €/kuukaudessa (sopimus 2) kiinteähintainen sähkösopimus.

Jos kuitenkin kuukausimaksu ensimmäisessä sopimuksessa on esimerkiksi 4€, peruutusmaksu 3€ ja sähkönkulutuksesi nousee esimerkiksi talvikuukausina, ei kuukausihinnassa ole suurta eroa.

Sähkön hintakehitys Suomessa toukokuussa 2022

Alta voit tarkastella sähkön hintakehitystä Suomessa, kehityksen seuranta on viimeksi päivitetty toukokuussa 2022.

Mitä sähkön hinnalle tapahtuu?

Sähkön hinta on ollut nousussa 2022 ja on odotettavissa, että kehitys jatkuu. Siksi tällä hetkellä kiinteähintaiset sopimukset ovat erityisen suosittuja.

Lainojen jakauma ympyrädiagrammi

Mistä halvinta sähköä? Löydä halvin sähköyhtiö vertailun avulla

Sähkömarkkinat ovat olleet murroksessa jo muutaman vuoden sähkön myyntiin liittyvien säädösten myötä ja eri yhtiöiden yhdistyessä isommiksi yhtiöiksi.

Sähköyhtiöiden vertailun avulla löydät itsellesi sellaisen sähköyhtiön, joka vastaa tarpeitasi. Summarum.fi sähkövertailu auttaa löytämään sinun käyttöösi sopivan ja samalla myös lompakollesi sopivan sähkösopimuksen.

Summarum.fi on puolueeton sähkön kilpailuttaja, joten suosittelemme kuluttajille aina ensisijaisesti halvinta sähköyhtiötä vertailumme tuloksissa. Näin varmistamme, että asiakkaan on mahdollista löytää halvin sähköyhtiö vertailun avulla.

Kilpailuta sähkösopimukset näissä tilanteissa

Sähkön kilpailuttaminen on järkevää tehdä seuraavissa tilanteissa ja vähintään joka toinen vuosi. Tämä siksi, että sähkömarkkinoiden hintataso voi muuttua säädösten ja muuttuneiden markkinatilanteiden myötä. Kuluttajana kannattaa olla ajan tasalla, ettei tule maksaneeksi sähköstä turhaan liikaa!

Muista, että sähkösopimuksen irtisanominen täytyy pystyä tekemään ennen sähkön kilpailutusta.

Joissakin tapauksissa irtisanominen on mahdollista vain irtisanomismaksua vastaan. Tämä johtaa yleensä siihen, että on järkevämpää odottaa sopimuskauden loppuun, ennen kuin lähtee kilpailuttamaan uutta sopimusta.

Missä kannattaa kilpailuttaa sähkösopimus?

Voit kilpailuttaa sähkösopimuksen helposti Summarum.fi-osoitteessa.

Sähkön kilpailutus muuton yhteydessä

Muuttoilmoituksen tekeminen ja muiden juoksevien asioiden keskellä muuttaminen on erinomainen ajankohta sähkösopimuksen kilpailutukselle.

Muutto on lainvoimainen peruste määräaikaisen sähkösopimuksen irtisanomiselle. Siksi sähkön kilpailutus muuton yhteydessä on erittäin sopiva hetki etsiä halvempaa sähköä uuteen kotiin.

Kun muutat esimerkiksi kerrostalosta rivitaloon tai omakotitaloon, ota selvää millainen lämmitysjärjestelmä uudessa kohteessa on. Lämmitysjärjestelmä on vaikutusta sähkösopimuksen valintaan.

Jos olet muuttamassa uuteen asuntoon, eikä sinulla ole voimassa olevaa sähkösopimusta, lue alempaa kappale “Sähkön kilpailutus uuteen asuntoon”.

Muutto ja määräaikainen sopimus

Määräaikaisen sähkösopimuksen kohdalla uuden sopimuksen tekeminen on helppoa. Uuden sähköyhtiön ja -sopimuksen löytyessä, uusi yhtiö tekee ilmoituksen aikaisemmalle yhtiölle sähkösopimuksesi siirtymisestä heille. Usein aikaisempi yhtiö haluaa vielä tehdä vastatarjouksen, mihin voi olla kannattavaa tarttua.

Muutto ja toistaiseksi voimassa oleva sopimus

Toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen voi siirtää uuteen osoitteeseen, mutta yleensä sähköyhtiöt tekevät muutossa uuteen osoitteeseen uuden sopimuksen.

Jos haluaa kilpailuttaa uuden sopimuksen uuteen kotiin, täytyisi toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen irtisanomisaika selvittää. Sopimus kannattaa irtisanoa niin, että muuton hetkellä uuden sopimuksen tekeminen on mahdollista.

Muuttajan sähkösopimus

Kun sähkösopimusta kilpailutetaan muuton yhteydessä, on hyvä muistaa, että sähköyhtiöillä voi olla tarjolla jonkin sorttinen muuttajan sähkösopimus. Näihin sisältyy usein mahdollisia lisäetuja muuttoa ajatellen.

Joillakin yhtiöillä on ollut lisäetuna muun muassa muuttolaatikoiden tai muuttopizzojen tarjoaminen kylkiäisenä, tai jonkin verran ilmaista sähköä uuteen kotiin.

Kilpailuta sähkösopimus vähintään viikkoa ennen muutto. Tällä tavoin vältyt pikakytkennältä, joka saattaa aiheuttaa lisäkustannuksia. Näin saat sähköt muuton yhteydessä uuteen kotiin mutkattomasti, eikä muuttoa tarvitse tehdä pimeässä. Lue kuitenkin tarvittaessa lisää siitä, miten sähkösopimuksen saa käyttöönsä nopeasti.

Ainakin muutamaa viikkoa ennen muuttopäivää olisi hyvä tarkistaa, että millainen sähkösopimus sitä itsellä onkaan, jos sitä ei ole tullut ajateltua hetkeen.

Nykyisen sähkösopimuksen kilpailuttaminen

Nykyisen sähkösopimuksen kilpailuttaminen on suositeltavaa, jos sitä ei ole kilpailutettu yli vuoteen. Kuten aiemmin mainitsimme, sähkömarkkinoiden muutokset voivat johtaa muuttuneeseen hintatasoon. Juuri tämän vuoksi on fiksua kilpailuttaa nykyinen sähkösopimus, ettei tule maksaneeksi liian kalliista sähköstä.

 1. Ota selvää, millainen sähkösopimus sinulla on -–mikä on sähkön hinta ja miten irtisanominen tapahtuu.
 2. Irtisano sopimus, jos se on mahdollista tehdä ilman kalliita peruutusmaksuja.
 3. Tee sähkövertailu.
 4. Vertaa tarjolla olevia sähkösopimuksia nykyisen sähkösopimuksen kanssa.
 5. Valitse parempi – eli edullisempi ja/tai vihreämpi sähkösopimus nykyisen tilalle.
 6. Säästä rahaa ja/tai luontoa.

Sähkön kilpailuttaminen uuteen asuntoon

Uuteen asuntoon muuttaminen on hyvä hetki kilpailuttaa sähkösopimus. Kun halutaan sähköt uuteen asuntoon, kannattaa ottaa huomioon muutama seikka.

Sähköyhtiöt kilpailevat asiakkaista aina muuttojen yhteydessä. Sähkön kilpailutus uuteen asuntoon kannattaa aloittaa jo muutamaa viikkoa ennen muuttamista, niin ettei se unohdu.

Jos uudessa kohteessa ei ole vielä ollut sähköliittymää, eikä tarkkoja vuotuisia kulutustietoja ole, sähköyhtiöt tekevät arvion kohteen vuosikulutuksesta.

Sähkövertailumme antaa myös vuosiarvion asukasmäärän sekä asuntosi lattiapinta-alan ja lämmitysjärjestelmän perusteella. Nämä tiedot auttavat arvioimaan kuukausittaisen sähkölaskun suuruutta.

Kilpailuta sähköt uuteen asuntoon ja varmista, että ajankohta osuu oikealle päivälle. Ole ajoissa, sillä sähköjen pikakytkentä voi maksaa muutamista kympeistä satasiin, riippuen sähkön toimittajasta. Yleensä sähköjen kytkentä ei maksa mitään, jos sähkön toimittaja on saanut ilmoituksen edeltävänä iltapäivänä.

Sähköjen kytkentä tapahtuu etänä, minkä vuoksi uudessa asunnossa kannattaa itse olla kytkentähetkellä paikalla varmistamassa, ettei mitään sähkölaitteita ole päällä. Klikkaa linkkiä ja pääset lukemaan lisää sähköjen kytkennästä ja kuinka saadaan sähkösopimus heti voimaan.

Sähkön kilpailutus edullisemman hinnan takia

Sähkön kilpailutus tehdään lähtökohtaisesti aina edullisemman hinnan takia. Kilpailuttamalla ja vertailemalla eri sähköyhtiöiden sopimuksia löytyy itselle paras sähkösopimus, jossa sopiva hinta, sähkönalkuperä ja sopimustyyppi yhdistyvät.

Sähkömyynti on erittäin kilpailtu ala. Tämän vuoksi kilpailuttamisella voidaan saada vaihdettua aikaisempi sähkösopimus edullisempaan suhteellisen vaivattomasti. Kilpailuta sähkösopimus netistä esimerkiksi muuton yhteydessä tai vähintään joka toinen vuosi.

Usein edullisemman hinnan taustalla voi olla, että sähkö tuotetaan ydinvoimalla tai fossiilisilla energialähteillä, mikä tekee halvasta hinnasta hieman kaksijakoisen asian.

Hiilivapaat ja vihreät sähkösopimukset ovat olleet edelleen hieman hinnaltaan korkeampia. Sopimukset eivät kuitenkaan enää ole mahdottoman kalliita. Niihin vaihtaminen maksaa usein noin 1-2 euroa kuussa enemmän verrattuna muihin. Lue lisää vihreästä sähköstä täältä.

Sähkövertailu opintojen alussa

Onneksi olkoon opintojen aloittamisesta! Olet saanut opiskelupaikan, ja jos jouduit muuttamaan opintojen perässä uuteen kaupunkiin, toivottavasti myös hyvä asunto on löytynyt. Katso täältä sähkösopimus nuorelle.

Jos päädyit opiskelija-asuntosäätiön vuokra-asuntoon voi olla, ettei sinun tarvitse tehdä sähkön kilpailutusta, sillä monissa paikoissa sähkösopimus kuuluu vuokraan!

Joidenkin säätiöiden asunnoissa sähköt täytyy kuitenkin hommata itse, kuten pääsääntöisesti vuokra-asunnoissa yleensäkin. Tässä tapauksessa sähkövertailu opintojen alussa on paikallaan, jotta löytyy se edullinen sähkösopimus opintojen ajaksi.

Kun tekee sähkövertailua opintojen alussa, on hyvä tuoda ilmi, että omaa opiskelijastatuksen. Sähköyhtiöiden valikoimissa voi olla tarjolla opiskelijan sähkösopimus, joka on hinnaltaan edullisempi ja/tai sisältää joitakin hyödyllisiä lisäetuja, kuten esimerkiksi kotivakuutuksen.

Sähkövertailu eri asumismuotoihin

Asumismuoto tai asunnon tyyppi sekä lämmitysmuoto vaikuttavat sähkösopimuksen valintaan.

Niiden kilpailuttaminen tapahtuu kuten minkä tahansa sähkösopimuksen, valitset vain sähkövertailussa oikean asumismuodon eri vaihtoehtojen väliltä, sillä sähköyhtiöt tarjoavat eri asumismuotoihin tarkoitettuja sähkösopimuksia – tässä niistä yleisimmät:

Sähkösopimus kerrostaloon

Jokaiseen kerrostaloasuntoon on tehtävä oma sähkösopimus, vaikka taloyhtiössä muuten olisikin sähköt.

Kerrostaloasuntoihin myytäviin sähkösopimuksiin myytävän sähkön mittaustyyppi on yleisesti käytetty yleissähkö, joka tarkoittaa, että kiinteähintaisissa sähkösopimuksissa sähkön hinta on sama riippumatta kellon- tai vuodenajasta. Toisin kuin esimerkiksi aikasähkö- tai kausisähkösopimuksissa.

Sähköyhtiöiden valikoimasta löytyy kuitenkin monenlaisia sähkösopimuksia kerrostaloon. On olemassa sähköpaketteja, joissa sähkölasku on joka kuukausi samansuuruinen riippumatta kyseisen kuukauden kulutuksesta. Paketti sisältää tietyn määrän sähköä vuodessa.

Niiden lisäksi on tarjolla kiinteähintaisia sähkösopimuksia, joiden kilowattituntihinta on lukittu sopimuskaudeksi, jolloin laskun loppusumma muodostuu kulutuksen perusteella. Usein näihin sopimuksiin voi sisältyä jonkinlainen kuukausittainen perusmaksu, tai sitten ei.

Myös pörssisähkön valitseminen on mahdollista kerrostaloon, ja silloin hinnoittelu seuraa Nord Pool sähköpörssiä.

Tästä pääset lukemaan lisää aiheesta: sähkösopimus kerrostaloon.

Sähkösopimus omakotitaloon

Omakotitaloissa lämmitysvaihtoehdot vaihtelevat enemmän kuin esimerkiksi kerrostaloissa. Omakotitalossa lämmityksellä on myös suurempi merkitys asukkaan sähkölaskussa. Kerrostalossa asuvan sitä ei juuri tarvitse niin paljon miettiä.

Sähkösopimus omakotitaloon valitaan lämmitysmuodon, talon koon ja vuosikulutusarvion perusteella.

Lue lisää täältä, kuinka valita sopiva sähkösopimus omakotitaloon.

Sähkösopimus rivitaloon

Rivitaloasumisessa yhdistyvät omakotitalo- ja kerrostaloasumisen piirteet. Sähkön kulutus on kuitenkin pienempää kuin omakotitalossa, joten rivitaloasunnoille on omat sähkösopimuksensa. Rivitaloasuntoihin myydään paljon kiinteähintaisia sähkösopimuksia, kuin myös pörssisähköä.

Jos haluat sähkösopimuksen rivitaloon, lisätietoja saat täältä.

Sähkösopimus mökille ja vapaa-ajan asuntoon

Mökille tai vapaa-ajan asuntoon tulevassa sähkösopimuksessa kannattaa huomioida tietyt asiat. Täältä selvität nopeasti sen, mikä mökille tulevassa sähkösopimuksessa on tärkeää.

Vihreän sähkön kilpailuttaminen

Ihmisten kiinnostus ekologisempaa kuluttajakäyttäytymistä on ollut nousussa, mikä on hieno asia. Yhä useampi sähköyhtiö tämän seurauksena on ottanut vihreän sähkön valikoimaansa. Monilla vihreä sähkösopimus onkin jo valikoiman ykköstuote.

Vihreä sähkö, hiilivapaa sähkö, puhdas sähkö, ympäristöystävällinen sähkö ja ekologinen sähkö ovat termejä, joilla usein tarkoitetaan samaa eli sähkö on tuotettu tavalla, ettei ilman hiilidioksidipitoisuudet pääse kasvamaan. Kannattaa aina varmistaa, mitä kyseisellä termillä milloinkin tarkoitetaan. Esimerkiksi ydinvoiman ollessa hiilivapaata, syntyy sen sivutuotteena ydinjätettä.

Tämän vuoksi suomenkin markkinoille lanseerattu maailmanlaajuinen ekosertifikaatti, EKOenergia -merkki, kertoo, että vihreän sähkösopimuksen energialähteenä on Suomen luonnonsuojeluliiton suosittelema sähköntuotantotapa. Vihreästä ekomerkistä kuluttaja tunnistaa varmasti, että kyseessä on varmasti vihreä sähkösopimus.

Vihreän sähkön kilpailuttaminen kannattaa tehdä, jos aikaisemmassa sopimuksessa on kallis hinta, tai haluaa vaihtaa vihreämpään sähkösopimukseen.

Sopimukset ovat hinnassa jo hyvin kilpailukykyisiä tavallisiin sähkösopimuksiin verrattuna. Usein jopa saman hintaisia, tai vain euron tai pari kalliimpia kuussa. Tämän vuoksi kynnys osallistua ilmastotalkoisiin madaltuu hyvin monella. Lue täältä lisää, mitä vihreä sähkösopimus pitää sisällään.

Sähkön kilpailutus kokemuksia

Suosittelemme lukemaan netistä sähkön kilpailutus kokemuksia. Näin voit varmistua siitä, millainen on paras sähkön kilpailutus.

On myös järkevää googlata asiakkaiden kokemuksia eri sähköyhtiöistä. Eri sähköyhtiöiden käytännöt voivat poiketa toisistaan, mikä voi herättää kysymyksiä.

Kokemusten mukaan sähkön kilpailutus on lähes aina kannattavaa. Useimmiten aikaisemman sähkösopimuksen tilalle löytyy uusi ja parempi eli edullisempi tai vihreämpi sähkösopimus.

Sähkön kilpailutuksen erot yksityishenkilön ja yrityksen välillä

Sähkön kilpailutus on hieman erilaista riippuen siitä, kilpailutetaanko sähköjä yrityksen, vai yksityishenkilön käyttöön.

Molemmille löytyy valikoimista valmiita sähkösopimuksia, mutta isompien yritysten kohdalla usein tehdään yksilöityjä ratkaisuja ja sopimuksia. Tämä siksi, että sähkön kulutus on useimmilla yrityksillä huomattavasti suurempaa.

Sähkön kilpailutus kotitalouksille

Kotitalouksille sähkön kilpailutus on yksinkertaista. Suurin osa sähköyhtiöiden valikoimasta on suunnattu kotitalouksille. Niiden vertailu on helppoa netin sähkövertailujen avulla.

Monia sähkösopimuksen tekeminen marketin tai kadun sähkömyyjältä voi houkuttaa sen helppouden takia. Verkossa taas sähkön pystyy kilpailuttamaan samassa ajassa usealta sähköyhtiöltä saman aikaiseti. Siirry sähkövertailuun sivun ylälaidasta.

Sähkön kilpailutus yrityksille

Toisin kuin yksityishenkilöitä, yrityksillä ei ole turvana kuluttajansuojaa. Siksi yrityksen kannattaa pistää luotettavan sähköyhtiön tuntomerkit mieleen ja valita yritykselle parhaimman palvelun omaava sähköyhtiö.

Vihreän sähkön valitseminen yritykselle on kilpailuetu. Sillä yritys voi viestiä osallistuvansa ilmastotalkoisiin ja tukevansa kestävän kehityksen periaatteita.

Jotkin yhtiöt haluavat palvella yritysasiakkaitaan pelkästään henkilökohtaisten B2B-myyjien kautta, eikä valmiita sopimuksia ole välttämättä nähtävillä ollenkaan.

Sähkön kilpailutusta yrityksille on tehty helpommaksi, sillä jotkin sähköyhtiöt tarjoavat pörssisähkösopimuksia, jotka toimivat ns. salkunhoitajan avulla. Tällainen palvelu on tarkoitettu ison energiankulutuksen omaavalle yritykselle.

Näiden tarkoituksena on sekä suojata sähkösopimuksen hintaa sähkömarkkinoiden noustessa, sekä saada yrityksen sopimus kiinni edullisempaan sähköön markkinan hinnan kääntyessä laskuun.

Huomioi nämä asiat sähkön kilpailuttajassa

Listasimme tähän huomionarvoisia asioita, jotka kannattaa pitää mielessä, kun valitsee sähkön kilpailuttajaa.

Puolueeton sähkön kilpailutus

Sähkön kilpailutuksen tulee olla puolueetonta. Me Summarumilla suosittelemme aina edullisinta sähkösopimusta puolueettomasti.

Maksuton sähkövertailu

Sähkön kilpailutuksen pitäisi olla maksutonta. Summarumin sähkövertailun tekeminen on ilmaista. Sähkön kilpailuttamisen tulisi tuoda säästöjä asiakkaalle, joten sen tekemisen tulisi aina olla ilmaista.

Kilpailutus ei vaadi sitoutumista

Kilpailuttamisen tulisi olla sellaista, että asiakas saa rauhassa miettiä vaihtoehtoja, ilman, että tulee sitoutuneeksi mihinkään ennen aikojaan. Sähkön kilpailutuksessa on tärkeää, että asiakas tietää, mitä missäkin vaiheessa tapahtuu.

Luotettava sähkön kilpailutus netissä

Sähkön kilpailuttajan tulisi olla luotettava yritys. Mitä läpinäkyvämmin sähkön kilpailuttaja antaa tietoja sähkövertailusta ja itsestään, sen luotettavampi kilpailutussivusto on. Lue sähkön kilpailuttamisesta kokemuksia netistä ja vertaile eri sivustoja keskenään.

kilpailuta

Hallitse nämä neljä asiaa ennen sähkövertailua

Seuraavat neljä asiaa on ymmärrettävä, jotta pystyt vertailemaan ja sen kautta valitsemaan itsellesi sopivimman sähkösopimuksen:

 • Asumismuoto
 • Asunnon lämmitystapa
 • Nykyinen sähkösopimus
 • Energialähteet

Nämä taidot hallitsemalla sinulla on hyvät valmiudet tehdä sinulle sopiva sähkösopimus. Lisäksi osaat valita budjettiisi sopivan sopimuksen.

Klikkaa tästä linkistä lukemaan sähkösopimuksen valintaopas -artikkelimme.

Tämä hyödyllinen sähkösopimuksen valintaopas on laadittu auttamaan sinua löytämään sinulle sopiva sähkösopimus.

Kerromme siinä, kuinka säästää rahaa sähkölaskuissa tai pitää huoli siitä, että asumismuotosi on energiatehokas. Sähkösopimuksen valintaopas vastaa myös kysymyksiin sähkötoimittajan vaihtamisesta, sähkönkulutuksesta ja Suomen energiamarkkinoista.

Varo näitä asioita

Jos et ole koskaan aiemmin vaihtanut sähkösopimustasi, se voi tuntua hieman hankalalta. Joskus voi tuntua houkuttelevammalta vain pysyä nykyisessä sopimuksessa, kun tarjonta on laaja ja näennäisesti ne sisältävät valtavasti erilaista tietoa.

Kannattaa kuitenkin uskoa, että sähkön kilpailuttaminen on paljon suoraviivaisempaa kuin luulisi. Tässä on muutamia tärkeitä asioita, joihin kannattaa kiinnittää huomiota, kun aloitat sähkön hintojen vertaamisen.

Peruutusmaksut

Jos sinulla on kiinteähintainen sopimus ja päätät jättää sen ennen määräajan päättymistä, olet melkein varmasti velvollinen maksamaan peruutusmaksun toimittajalle. Arvo vaihtelee yhtiöiden välillä, mutta yleensä se on suhteellisen pieni hinta.

Jos kuitenkin joudut maksamaan kymmeniä euroja jättääksesi nykyisen tarjouksesi, kannattaa todennäköisesti odottaa kauden loppuun.

Jos käytät vaihtuvahintaista sähköä, sinun ei tarvitse maksaa peruutusmaksuja.

Täältä voit lukea, kuinka sähkösopimus irtisanotaan.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Etsiessäsi sähkösopimusta, sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti myös muista palvelustamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:

Lainojen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

Löydä paras sähkösopimus

Mahdollisimman alhainen hinta ei enää ole tärkein kriteeri parasta sähkösopimusta etsiessä. Vuoden 2021 aikana kuluttajia on enenevissä määrin kiinnostanut myös ympäristövaikutukset, sekä paikallisen sähköyhtiön tukeminen tai muuten lähituotannon tukeminen.

Pakettiin sopii myös energiatehokkaiden laitteiden valinta. Se on yksi tärkeimmistä tavoista vähentää ensin omaa kulutusta, ja sen jälkeen sopivalla sähkösopimuksella pitää laskujen hinnat kurissa.

Vertailu ja kilpailuttaminen parhaan sopimuksen löytämisessä tulee tarpeeseen heti, kun omat kulutustottumukset ovat selvillä.

Vertailun avulla voit säästää useamman asukkaan talouksissa jopa yli 100€ vuodessa. Paras sähkön kilpailutus rakentuu kärsivällisestä taustatyöstä oman kulutuksen suhteen, sekä tutustumisesta tarjontaan.

Kauppakeskusten ja katujen sähkömyyjiltä ei välttämättä aina löydy markkinoiden parasta sähkötarjousta. Siksipä kannattaakin suunnatta nettiin, ja kilpailuttaa sähkösopimus usealta eri sähköyhtiöltä yhdellä lomakkeella.

Kilpailuttamisella voi saada tuntuvat säästöt vuositasolla. Käy kurkkaamassa millaista sähköä sinulle tarjotaan tällä hetkellä! Muista, että itse kilpailutus vielä sido mihinkään.

Miksi Summarum on paras sähkön kilpailutus netissä?

Paras sähkösopimus on selvitettävissä kätevän vertailupalvelumme avulla. Voit vertailla erilaisia suomalaisia sähköyhtiöitä ja löytää edullisen sähkösopimuksen itsellesi. Sopimuksen tekeminen onnistuu sivuillamme näppärästi ja kaiken lisäksi ilmaiseksi.

Usein kysyttyä

Miten sähkö kilpailutetaan?
Sähkösopimuksia voi kilpailuttaa Summarumin vertailutyökalun avulla. Voit katsoa, minkälainen sopimustyyppi ehtoineen ja sähkönhintoineen sopii nykyiseen elämäntilanteeseesi parhaiten.
Miksi sähkö kannattaa kilpailuttaa?
Sähkön kilpailutuksen avulla sinun on mahdollista, riippuen sopimustyypistä ja markkinatilanteesta, säästää jopa tuhansia euroja. Koska jokainen meistä kuluttaa sähköä päivittäin, sen vaihtoehtoisiin tarjouksiin on jokaisen syytä tutustua huolellisesti.
Milloin sähkö kannattaa kilpailuttaa?
Koska vain! Voit odottaa joko muuttoon tai muuhun elämäntilanteen muutokseen asti, tai hyvin stabiilissa tilanteessa tarkistaa, onko nykyinen sopimuksesi ajan tasalla. Usein markkinoilla on olemassa nykyistä sopimustasi kilpailukykyisempi tarjous, joten se on tietysti syytä selvittää.
Voiko nykyisen sähkösopimuksen aina kilpailuttaa?
Jos sinulla on kiinteän hinnan tariffi nykyisen toimittajan kanssa, tarkista, onko sopimuksen irtisanomisesta ennenaikaisesti poistumismaksu. Jos on, sinun on otettava tämä hinta huomioon hintavertailussasi, koska se voi niellä osan mahdollisista säästöistä. Jos voit antaa tariffinimesi saadessasi tarjouksen, voimme näyttää tariffisi poistumismaksut näytettäessä sinulle mahdollisia säästöjä.
Miten valmistaudun sähkövertailuun?
Taustatyön osalta sinun kannattaa ensin tutustua tarkasti omaan keskivertokulutukseesi kuussa. Asumismuodosta ja elämäntyylistä riippuen henkilökohtainen kulutus on keskimäärin 2000 kWh/vuodessa. Kulutuksen lisäksi sähkövertailuun kannattaa valmistautua selvittämällä nykyisen sopimuksen hinta ja muut ehdot, kuten onko sinulla toistaiseksi voimassa oleva vai määräaikainen sopimus. Myös sähkön ekologista puolta kannattaa miettiä etukäteen.