sähkö » Tarkista sähköyhtiösi – päättyykö jakelu myös sinulta?

Tarkista sähköyhtiösi – päättyykö jakelu myös sinulta?

Viimeksi päivitetty 02.09.2021

Sähköyhtiöiden Fi-Nergy Voiman ja 365 Hankinnan sähkön toimitukset keskeytyvät. Lisäksi Fi-Nergyä epäillään myös 6,5 miljoonan euron veropetoksista.

Sähkölamppu

Energiavirasto tiedottaa, että Fi-Nergy Voima Oy:n, Fi-Nergy Voima OÜ:n sekä 365 Hankinta Oy:n asiakkaita kehotetaan tekemään sähkösopimus uuden yhtiön kanssa.

Edellä mainittujen yhtiöiden asiakkaiden sähkönjakelua ei katkaista välittömästi, mutta yhtiöiden asiakkaita kehotetaan toimimaan nopeasti uuden sähkösopimuksen hankkimiseksi.

Energiaviraston mukaan yhtiöt lähettävät asiakkailleen ilmoituksen sähkönjakelun päättämisestä ja huolehtivat sähköntoimituksen jatkumisesta ainakin kolmen viikon ajan päättämisilmoituksen lähettämisestä.

Kilpailuta sähkösopimus Kilpailuta sähkösopimuksesi kätevällä nettilomakkeella 5 minuutissa. KILPAILUTA SÄHKÖ

Uuden sähkösopimuksen jokainen voi kilpailuttaa Summarumilla. Palvelun avulla jokainen voi löytää tarpeisiinsa sopivan ja miellyttävän hintaisen sähkösopimuksen.

Taustasyinä taloussotkut

Sähkömarkkinalainsäädäntö edellyttää, että sähkönmyyjällä on tasevastaava. Fi-Nergy Voiman ja 365 Hankinnan sähköntoimitukset asiakkaille keskeytyvät, sillä yhtiöillä ei ole tasevastaavaa kantaverkkoyhtiö Fingridin purettua 11.6.2021 tasevastaavana olleen yrityksen tasepalvelusopimuksen.

Sähkönmyyntiyhtiö Fi-Nergy on puolestaan ollut kuluttajaviranomaisten hampaissa jo vuosia, sillä yhtiö ei muun muassa ole palauttanut asiakkailleen heidän liikaa maksamiaan ennakkomaksuja asiakkuuden päätyttyä.

Ennakkolaskutuksen lisäksi kuluttajille päänvaivaa ovat tuottaneet Fi-Nergyn sopimuksiin liittyvät käytännöt, sillä yhtiö on muuttanut sähkönmyyntisopimusten ehtoja lainvastaisella tavalla. Poliisi puolestaan epäilee Fi-Nergy Voimaa ja siihen liittyvää 365 Hankintaa noin 6,5 miljoonan euron veropetoksista.

Lue myös: