Etusivu » Rahoitus – taloudellista tukea monissa muodoissa » Autorahoituslaskuri – selvitä rahoituksen todelliset kustannukset

Autorahoituslaskuri – selvitä rahoituksen todelliset kustannukset

Summarumin autorahoituslaskuri auttaa sinua selvittämään autorahoituksen todelliset kustannukset varmistaen samalla, että mitään rahoituksen mahdollisia piilokuluja ei jää huomaamatta – kokeile huolettta vaikka heti!

Rahoituslaskuri

Kuukautta

%

€/kk

Kuukausittain

Summa, minkä maksat keskimäärin kuukausittain takaisin.

Todellinen vuosikorko

Todellinen vuosikorko lasketaan lainan koron ja kaikkien sivukulujen perusteella.

Maksat takaisin yhteensä

Korkojen ja kulujen osuus summasta on

Miksi hakea rahoitusta Summarumilta?

 • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen rahoituksen ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
 • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
 • Rahoitustarjousten kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

HAE AUTORAHOITUSTA

Autorahoituslaskuri – näin se toimii

Autorahoituslaskurin avulla rahoitusta hakeva henkilö kykenee arvioimaan haetun rahoituksen todellisia kokonaiskustannuksia mahdollisimman realistisesti.

Autorahoituslaskurin käyttäminen on kuluttajan kannalta yksinkertaista sekä nopeaa. Käyttäjän tarvitsee ainoastaan syöttää autorahoituslaskuriin rahoituksen tiedot, minkä jälkeen laskuri näyttää rahoituksen kokonaiskustannukset.

Rahoitusta hakeva henkilö täyttää autorahoituslaskuriin seuraavat tiedot:

 • Lainasumma eli rahoituksen summa
 • Takaisinmaksuaika
 • Korko
 • Avausmaksu
 • Tilinhoitokulut

Rahoituksen summa eli lainasumma on se rahasumma, jolle autorahoitusta haetaan. Auton voi ostaa joko kokonaan rahoituksella tai osittain, jolloin osa auton hinnasta maksetaan myös käsirahalla.

Takaisinmaksuaika on aikaväli, jolla rahoitus sovitaan maksettavaksi takaisin.

Korko on se prosentuaalinen määrä, jonka rahoitusta hakeva henkilö maksaa myöntäjälle palkkiona rahoituksen myöntämisestä.

Autorahoitus sisältää usein erilaisia muita kuluja koron lisäksi samoin kuin muutkin rahoituksen muodot. Tällaisia kuluja saattavat olla esimerkiksi avausmaksu tai tilinhoitokulut.


Summarum Logo


Autorahoituslaskurin hyödyt – selvitä rahoituksen kulut

Autorahoituslaskurin käytöstä on useita hyötyjä. Autorahoituslaskuri auttaa kuluttajaa selvittämään rahoituksen todelliset kustannukset.

Kuluttajan syötettyä edellisessä kappaleessa mainitut tiedot, autorahoituslaskuri laskee tietojen perusteella rahoituksesta seuraavat asiat:

 • Kuukausierän suuruus
 • Todellinen vuosikorko
 • Kokonaissumma
 • Korkojen ja kulujen osuus kokonaissummasta

Kuukausierän suuruus tarkoittaa sitä summaa, jota kuluttaja lyhentää rahoituksen hankinnan jälkeen kuukausittain. Kuukausierä on keskimääräisesti laskettu, sillä erilaiset maksusopimukset saattavat vaikuttaa siihen, maksetaanko kuukausierää tasaisesti.

Todellinen vuosikorko sisältää rahoituksen koron sekä kaikki muut kulut. Helpottaa eri rahoitustarjousten vertailua. Todellista vuosikorkoa käsitellään vielä lisää myöhemmissä kappaleissa.

Kokonaissumma sekä korkojen ja kulujen osuus kokonaissummasta kertovat kuluttajalle tärkeimpiä asioita, eli sen kuinka paljon autorahoitus lopulta maksaan kokonaisuudessaan.

Autorahoituslaskuri erottelee siis rahoituksen kokonaissummasta vielä korkojen ja kulujen osuuden. Näin kuluttaja kykenee helposti tarkastelemaan rahoituksen todellista hintatasoa.


Esimerkki autorahoituslaskurin käytöstä

Tarkastellaan autorahoituslaskurin käyttöä kuvitellun esimerkin avulla. Kuviteltu kuluttaja nimeltä Marko on ostamassa uutta autoa autorahoituksen avulla. Marko kilpailuttaa autorahoitustarjoukset ja saa kilpailuttajalta parhaat tarjoukset sähköpostiin.

Marko tarkastelee tarjouksia aluksi itse, mutta päätyy lopulta syöttämään rahoitustarjousten tiedot autorahoituslaskuriin. Autorahoituslaskuri paljastaa vastaanotetuista rahoitustarjouksista muutamia asioita, joita Marko ei olisi ennen laskurin käyttöä huomannut.

Merkittävin huomatuista asioista Markolle oli takaisinmaksuajan vaikutus rahoituksen lopulliseen hintaan. Kuluttaja saattaa herkästi ajatella, että rahoituksen hinta määräytyy jakamalla rahoitussumma takaisinmaksuajalla ja kertomalla korkoprosentilla.

Tästä yhtälöstä puuttuu kuitenkin kokonaan muut kuukausittaiset kulut. Rahoituksen hoitokulut, laskutuslisät sekä muut kuukausittaiset maksut vaikuttavat rahoituksen kuukausierään.

Muut kulut saattavat vaikuttaa rahoitussopimuksessa usein pieneltä.  Kuluttajan tulee kuitenkin ottaa huomioon, että ajan kuluessa pienetkin kuukausittaiset maksut saattavat kerryttää lopulta isompia summia.

10 000€ rahoitus: 8% korolla, avausmaksu 100€, tilinhoitomaksu 2 €/kk
Rahoitusaika 2 vuotta 4 vuotta 6 vuotta 8 vuotta 10 vuotta
Kuukausierä 459 € 249 € 179 € 145 € 124 €
Koron osuus 1 011 € 1 931 € 2 894 € 3 899 € 4 945 €

Käytettyään autorahoituslaskuria esimerkkimme kuluttaja Marko kykeni tunnistamaan, mikä vastaanotetuista rahoitustarjouksista oli todellisuudessa kaikista paras.

Autorahoituslaskuri mahdollisti Markolle sen, että hänen oli helppo valikoida itselleen kaikista vaihtoehdoista se edullisin ja sopivin autorahoitus.

Autolainojen hinnoissa on suuria eroja – jopa yli 3000€

Ero edullisimman ja kalleimman 10 0000 euron autolainan välillä voi olla jopa 3000 euroa. Tämä on merkittävä ero, sillä edullisimmassa vaihtoehdossa lainan kulut ja korot eivät nouse 3000 euroon.

Keskimäärin autolainan korko osuu 6% – 14% välille. Korkojen suuretkin erot tosin tasaantuvat kun huomioon otetaan myös muut kulut.  Edullisin vaihtoehto markkinoilla 25.10.2021 oli vain 1340 euroa. Keskimäärin autolaina maksoi 3284 euroa.

Yritys Summa  Laina-aika (kk)  Korko  Aloitusmaksu  Kuukausimaksu  Kuukausierä  Takaisinmaksettava summa
Fellow Finance 10,000 € 60 9.00% 150 € 12 € 201 € 11,340 €
OP 10,000 € 60 7.95% 0 € 6 € 209 € 12,512 €
Nordea 10,000 € 60 8.90% 0 € 12,50€ 210 € 12,600 €
S-pankki 10,000 € 60 12.50% 150 € 12,50€ 237 € 14,246 €
Komplett Bank 10,000 € 60 12.60% 95 € 5 € 233 € 13,958 €
Ferratum 10,000 € 60 7.45% 149 € 9,90€ 210 € 12,600 €
Bank Norwegian 10,000 € 60 14.90% 90 € 5 € 244 € 14,640 €
Euroloan 10,000 € 60 12.90% 150 € 12,50€ 240 € 14,371 €
25.10.2021

Korkojen erot – huomioi rahoitusta hakiessa nämä asiat

Kuluttajan tulisi huomioida rahoitusta hakiessa eräs äärimmäisen tärkeä seikka. Mikäli kuluttaja haluaa vastaanottaa mahdollisimman edullisen rahoituksen, olisi hänen hyvä tietää mitä eroa on erilaisilla korkotermeillä.

Rahoituksen yleisimmät koron muodot ovat nimelliskorko sekä todellinen vuosikorko.

Mikä on nimelliskorko?

Nimelliskorko on yleinen koron muoto, joka mainitaan monesti rahoituksia kuluttajille tarjottaessa. Kuluttajan tulee kuitenkin tiedostaa, että rahoituksen nimelliskorko tarkoittaa ainoastaan rahoituksen korkoprosenttia.

Mikä on todellinen vuosikorko?

Todellinen vuosikorko taas sisältää korkoprosentin lisäksi myös rahoituksen kaikki muut kulut. Kuluttajan kannattaa tästä syystä pyrkiä tarkastelemaan rahoituksen todellista vuosikorkoa nimelliskoron sijaan aina, kun se on mahdollista.

Kuluttajan on mahdollista ottaa helposti autorahoituslaskuri käyttöön ja laskea rahoituksen todellinen vuosikorko. Todellinen vuosikorko lasketaan helposti. Kuluttaja täyttää rahoituksen vaaditut tiedot, jonka jälkeen autorahoituslaskuri laskee rahoituksen todelliset kustannukset kuluttajalle.

Esimerkki korkojen eroista

Alle on taulukoituna muutama esimerkki, jotka autorahoituslaskuri on laskenut. Kaikki taulukoiduista rahoituksista on laskettu 5 % nimelliskorolla. Alla olevasta esimerkistä kuluttaja kykenee tarkastelemaan, mikä on rahoituksen muiden kulujen vaikutus sen todelliseen vuosikorkoon.

Esimerkkinä on käytetty  25 000 euron autorahoitusta 7 vuoden takaisinmaksuajalla. Todelliset vuosikorot on laskettu autorahoituslaskurin avulla.

Nimelliskorko Avausmaksu Tilinhoitomaksu Todellinen vuosikorko Koron osuus
5 % 15 € 0 € 5,13 % 4 699 €
5 % 120 € 3 € 5,53 % 5 076 €
5 % 200 € 6 € 5,89 % 5 423 €
5 % 450 € 10 € 6,56 % 6 056 €

Taulukosta on helppo huomata, että rahoituksen muut kulut vaikuttavat myös sen todelliseen vuosikorkoon.

Suhteellisen pienet erot avausmaksussa sekä tilinhoitokuluissa saattavatkin johtaa jopa yli prosentin eroon nimelliskoron, sekä todellisen vuosikoron välillä.

Esimerkiksi taulukon halvimman ja kalleimman rahoituksen välillä kuluttajan on mahdollista säästää jopa 1 357 euroa.

Autorahoituslaskurin käyttö mahdollistaa autorahoitusten vertailun ja sopivien maksuehtojen löytämisen. Autorahoituslaskuria on helppo ja nopea käyttää. Kuluttaja ei myöskään häviä mitään laskemalla rahoituksen kuluja sen avulla.

Näiden syiden takia kuluttajan kannattaa ottaa autorahoituslaskuri käyttöön aina, kun mahdollista selvittääkseen rahoituksensa todelliset kustannukset.

Tiesitkö, että Summarumin kautta voit kilpailuttaa ja hakea autolainaa, remonttilainaa tai vaikka asuntolainaa? Klikkaa linkkejä lukeaksesi niistä lisää.

 

Autorahoituslaskuri Nordealla

Nordean autorahoituslaskurilla lasket helposti eri vaihtoehtoja haluamallesi osamaksurahoitukselle. Autorahoituksen valmiit laskelmat voit lähettää sähköpostiisi, jolloin ne ovat sinulla valmiina, kun asioit autoliikkeessä.

On tärkeää huomata, että Norden laskelmat ovat kuitenkin vain esimerkkejä helpottamaan autorahoituksen suunnittelua. Varsinainen rahoitus edellyttää aina hyväksytyn luottopäätöksen saamista.

Nordealla autorahoituslaskuri poikkeaa hieman Summarumin kehittämästä palvelusta, mutta molemmat ovat pääpiirteittäin samanlaisia.

Muita aiheeseen liittyviä sivuja

Autorahoituslaskuri ja viimeinen erä

Autorahoituslaskurilla voi laskea autorahoituksen kustannukset kokonaisuudessaan. Jos olet tehnyt autorahoituksen vertailua, olet ehkä huomannut, että joskus viimeinen maksuerä saattaa olla suurempi kuin muut kuukausierät.

Suurempi viimeinen erä on yksi keino saada rahoituksen kuukausimaksu muilta kuukausilta maltilliseksi. Tämä saattaa joskus hieman yllättää, koska se tulee kohdalle vasta autorahoituksen lopussa.

Viimeinen erä tulee maksettavaksi myös silloin, kun rahoituksella ostettua autoa ollaan myymässä tai vaihtamassa.  Rahoituksen myöntäjän kanssa voidaan sopia myös uusista maksusuunnitelmista viimeisen maksuerän kohdalla.

Rahoitusta hakeva kuluttaja voi päättää viimeisen erän suuruuden itse ja laskea autorahoituslaskurilla, kuinka se vaikuttaa autorahoituksen hintaan.

Usein kysyttyä

Mikä on autorahoituslaskuri?
Autorahoituslaskuri on laskuri, jonka avulla kuluttaja voi arvioida nopeasti ja vaivattomasti haluamansa rahoituksen kustannuksia.
Mitä hyötyjä autorahoituslaskurin käytöstä voi olla?
Autorahoituslaskurin avulla kuluttaja voi laskea haluamansa rahoituksen todellisen vuosikoron sekä kokonaiskustannusten määrän. Lisäksi laskurin avulla voidaan erotella korkojen sekä muiden rahoituksen kulujen määrä rahoituksen kokonaishinnasta.
Minkälaisissa tilanteissa autorahoituslaskuria kannattaa käyttää?
Autorahoituslaskuria kannattaa käyttää aina, kun kuluttajan tavoitteena on tarkastella ja hakea autorahoitusta. Autorahoituksen avulla kuluttaja varmistaa, etteivät rahoituksen kokonaiskulut jää varmasti huomaamatta.
Mitä yleisiä virheitä rahoitusta hakiessa tehdään?
Yleisin virhe rahoitusta hakiessa on, ettei rahoituksia kilpailuteta jo hakuvaiheessa. Lisäksi muita yleisiä virheitä ovat harkitsemattomat päätökset rahoituksen kokonaissummassa tai takaisinmaksuajassa.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi autorahoitusta sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti myös muista palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:

Sähkösopimuksen kilpailuttaminen

Asuntolainan kilpailuttaminen