Etusivu » Matkailu » Golfmatkat

Golfmatkat

Viheriöille voi päästä pelaamaan milloin tahansa, sillä golfmatkat ovat nyt kaikkien saatavilla. Matkoille voi lähteä, vaikka koko perheen voimin, sillä hotellit ovat laadukkaita ja golfkenttien ympäristössä riittää tekemistä ja näkemistä kaikille. Suomalaiset ovatkin ahkeria golfmatkaajia. Kohteita on tarjolla ympäri maailman.

Monissa kohteissa golfmatkaan on mahdollista yhdistää myös muita ainutlaatuisia kokemuksia ja nähdä historiallisia paikkoja. Matkalle lähtiessä voi valita valmiin paketin tai lähteä omatoimimatkalle, kumpi sitten tuntuukaan itselle sopivimmalta vaihtoehdolta. Esittelemme tässä muutamia suomalaisten suosimia kohteita.

Golfmatkat Espanjaan

Miellyttävä ilmasto, korkeatasoiset golfkentät, kaunis luonto ja laadukkaat hotellit ovat houkutelleet useita suomalaisia golfmatkoille Espanjaan. Siellä golfkausi kestää ympäri vuoden. Kenttiä löytyy kaikentasoisille pelaajille aloittelijoista kokeneempiin.

Golfia Mallorcalla

Korkealaatuiset hotellit ympäri Mallorcaa houkuttelevat pelaajia puoleensa. Mallorcalla on helppo yhdistää rantaloma golfiin. Eritasoiset kentät tarjoavat haastetta kaikentasoisille pelaajille. Kenttiä Mallorcalta löytyy runsaasti riippumatta siitä, mihin osaan saarta matkustaa. Golfloman pituus on myös helppo valita itselle sopivaksi, halusipa sitten pelata viikonlopun tai pidempään.

Golf Kanariansaarilla

Gran Canaria on merta rakastavan golfaajan unelmakohde. Saaren lähes jokaiselta golfkentältä on näkymät Atlantin valtamerelle. Ainutlaatuisista kentistä Kanarialla voidaan mainita muun muassa Anfi Tauro Golf, joka kätkeytyy vuorten ja meren väliin. Yksi suosituimmista kentistä on Meloneras Golf by Lopesan kenttä. Yhdysvaltojen golftunnelmaan pääsee Salobre Golf & Resortin 18 väyläisillä kentillä.

Teneriffalle golffaamaan

La Gomeralta ja Teneriffalta löytyy golffaajien suosimia kenttiä, joilla pääsee pelaamaan ympäri vuoden. Haastavat ja monipuoliset kentät tarjoavat viihdykettä kaiken tasoisille pelaajille.

Golf de Sur kenttää ympäröi vulkaaninen hiekka, rotkot ja kaktukset. Amarilla Golf & Country Club tarjoaa taas kapeita väyliä, jotka sopivat hyvin myös aloitteleville pelaajille. Osassa väylistä on näkymä merelle. Siellä voit pelata myös upean par 3, jossa pelataan niemeltä toiselle Atlantin yhden lahden yli.

Naapurisaari La Gomera tarjoaa ylellisen Tecina Golf kentän, jolla on upeita väyliä sekä haastavia bunkkereita.

Golfmatkat Turkkiin

Keväällä, syksyllä ja alkutalvesta on mukava suunnata vain muutaman tunnin lennon päässä olevaan Turkkiin viettämään golfmatkaa. Turkin kuuluisimmilla kentillä pelataan useita kansainvälisiä golfturnauksia.

Golfmatkat suuntautuvat Belekiin, joka lukeutuu euroopan parhaisiin golfkohteisiin. Siellä on helppo liittää golfin yhteyteen rantaloma sekä herkullisista ruuista nautiskelu. Osassa hotelleja majoituksen hintaan sisältyy pari kierrosta golfia.

Kenttiä löytyy useilla eri vaikeusasteilla. Gloria Golf Club tarjoaa laakeat ja helpohkot kentät, Dunes on taas monipuolinen, hieman haasteitakin tarjoava kenttä.

Golfmatkat Portugaliin

Euroopan suosituimpiin golfkohteisiin kuuluu ehdottomasti Portugali. Se tarjoaa upean luonnon ympäröimiä golfkenttiä. Suosituimpia kohteita ovat Lissabonin ympäristö sekä Algarven ympäristö. Portugalille kuuluva Madeira on myös yksi golffaajien suosikkikohteista.

Suorat lennot näihin kohteisiin tarjoavat helpon mahdollisuuden yhdistää golf ja rantaloma. James Bond -elokuvastakin tunnettu Palacio Estoril hotelli ja sen golf kenttä Estoril Golf on yksi alueen vanhimmista ja arvostetuimmista kentistä. Se tarjoaa upeat merinäköalat eukalyptus-, mimosa- ja pinjapuiden ympäröimissä maisemissa.

Algarven golftarjonta

European Tour- kilpailuidenkin keskuksena toimivat Algarven golfkentät tarjoavat laadukkaita väyliä kaikentasoisille pelaajille ja osa golfkentistä on keskittynyt vain hyvinvointiin. Algarvesta löytyy useita arvostettuja kenttiä ja matka on varmasti nautinnollinen. Matkaan voi helposti yhdistää retken Taviran vanhaan kaupunkiin, joka tarjoaa pikkukaupungin tunnelmaa ja huokuu vahvasti historiaa.

Golffaajan Madeira

Kukkivat puutarhat, kumpuileva maasto sekä upeat näkymät sopivat hyvin kuvauksiksi, kun puhutaan Madeiran golfkentistä. Saarella on kaksi upeaa golfkenttää, jotka sopivat kaikentasoisille pelaajille. Palheiro Golf sijaitsee Quinta do Palheiron trooppisen puutarhan vieressä. Puutarhassa voi golfkierroksen lomassa ihailla orkideoita, amarylliksia, papukaijakukkia sekä yli 30 000 eksoottista puulajia.

Club de Golf Santo da Serra on 27-reikäinen kenttä, jonka tunnusmerkkinä on sen neljäs reikä ja haastava par 3, joka sijaitsee 181 metriä keltaisesta teestä. Madeira tarjoilee myös loistavia patikkareittejä sekä ostosmahdollisuuksia.

Golfmatkat Viroon

Ensimmäisenä golfmatkaa suunnitellessa suomalaisille ei välttämättä mieleen tule Viro. Se tarjoaa kuitenkin useita tasokkaita kenttiä, jotka ovat niin matkailijoiden, kuin paikallistenkin suosiossa.

Baltian ensimmäinen golfkenttä Niitvälja Golf avasi vuonna 1994. Se omaa kansainvälisetkin vaatimukset täyttävät puitteet myös harjoittelualueen osalta, ja se onkin isännöinyt monia merkittäviä golfkilpailuja.

Golffaajan Pärnu

Itämeren ehkä upein kenttä on Pärnu Bay Golf Links. Se sijaitsee 12 kilometrin päässä kaupungin keskustasta ja on rakennettu kauniisti ympäröivä luonto huomioiden merenrantaa ja mäntykangasta mukaillen.

White Beach Golf sijaitsee Pärnunlahdella. Sen on suunnitellut Kosti Kuronen, joka on suunnitellut myös monia huippukenttiä Suomessa. Kentän tunnusmerkkeinä ovat vesielementit. Väylät on muotoiltu muistuttamaan links-tyyppisiä dyynejä. Kenttä sopii hyvin niin vasta-alkajille kuin kokeneemmillekin pelaajille.

Estonian Golf & Country Club

Sadan maailman parhaan kentän listalle nostettu kenttä sijaitsee 30 kilometrin päässä Tallinnasta. Se lukeutuu mukaan European Tour Properties listaan, koska toiminta on korkealaatuista, kenttä on hyvin hoidettu ja sillä on hyvät oheispalvelut.

Sea Course on mestarien kenttä. Sen väylät kuljettavat pelaajat koskemattomien metsien ja upean merimaiseman pariin. Pituudeltaan se tarjoaa haastetta kokeneemmallekin pelaajalle. Upeat tammipolut, kivenlohkareet ja lammet korostavat sen ainutlaatuisuutta.

Keskuksen pienempi kenttä, 9-reikäinen Stone Course kuljettaa pelaajaa halki kalkkikivitasankojen, katajien ja vanhojen kiviaitojen. Sen alueelta on jopa löydetty yli 5000 vuotta vanhoja muinaishautoja.

Rae Golf

Tallinnan lähin kenttä löytyy 19 kilometrin päästä kaupungista. Luonnonkaunis ja kumpuileva Rae Golf tarjoaa mukavia kokemuksia vasta-alkajista konkareihin. Kentällä haastetta tarjoavat erilaiset vesiesteet.

Saarenmaalle golffaamaan

Vain viidentoista minuutin kävelymatkan päässä Kuresaaresta sijaitseva Saarenmaan Golfkeskus, Saaremaa Golf on suomalaisen Lassi Pekka Tilanderin suunnittelema. Sen kaikki tilat vastaavat USGA:n asettamia normeja. Leuto merellinen ilmasto takaa sen, että Saaremaalla voi pelata usein marraskuuhun saakka. Kenttä on visuaalisesti kaunis ja vain muutamalla Pohjois-Eurooppalaisella kentällä on käytetty samaa rakennustekniikkaa.

Golfmatkat Bulgariaan

Henkeäsalpaavia maisemia, laadukkaita golfkenttiä, korkeatasoisia hotelleja sekä edullisen hintatason tarjoava Bulgaria on vierailun arvoinen paikka myös golfharrastajille. Ensimmäinen golfkenttä Bulgariaan on valmistunut vuonna 2000. Nykyisin sieltä löytyy kymmenkunta erilaista kenttää ja suunnitteilla on useita uusia kenttiä.

Golfia Mustanmeren rannikolla

Kaliakrian niemimaan lähistöllä, Mustanmeren rannikolla sijaitsee kolmen kentän keskittymä. BlackSea Rama ja Lighthouse Golf sijaitsevat aivan rannikolla korkealla merenpinnasta. Näiltä molemmilta kentiltä avautuu huikeat näkymät avomerelle. Kentät ovat hyvin tuulisia, niiden väylät sopivat hyvin kaikentasoisille pelaajille ja väylät ovat todella hyvin hoidettuja. Thracian Cliffs avattiin 2011. Monet kutsuvat sitä ehkä maailman kauneimmaksi kentäksi.

Golfmatkat Puolaan

Suomalaisomisteinen Sand Valley Golf Resort sijaitsee Pohjois-Puolassa noin tunnin matkan päässä Gdanskista. Sen ovat suunnitelleet Lassi Pekka Tilander ja Tony Ristola. Resortille ovat kaikki pelaajat tervetulleita tasosta riippumatta. Hiekkapohjainen kenttä avataan usein jo maaliskuussa ja sen lähistöllä on myös paljon muuta tekemistä.

Golfmatkat Ahvenanmaalle

Pitkän pelikauden tarjoava Ahvenanmaa on suomalaisille helppo golflomakohde. Ahvenanmaalle pääsee helposti laivalla ja siellä on kolme 18-reikäistä golfkenttää sekä kaksi golfklubia. Ålands Golfklubb on yksi suomalaisten suosikkikohteista. Se sijaitsee historiallisen Kastelholman linnan läheisyydessä ja Golflehti on arvioinut sen Suomen viihtyisimmäksi kenttäkaksikoksi. Eckerö Golf tarjoaa viihtyisän ympäristön, joka sopii kaikille pelaajille.

Golffia Skotlannissa

Upeilla Skotlannin Ylämailla sijaitsee joukko maailman parhaita links-kenttiä. Royal Dornoch on maailman huippukenttien klassikko. Sen par 3:a on kutsuttu maailman parhaaksi kokoelmaksi ja jopa Open-voittajat ovat kehuneet kenttää.

Castle Stuartian väylät kulkevat kahdessa tasossa meren äärellä. Sen väyliltä avautuvat kauniit maisemat Moray Firthille.

Vuodesta 1887 golffaajia puoleensa vetänyt Nairn Golf Club kulkee Moray Firthin rannalla. Sitä pidetään yhtenä Brittein saartein visuaalisesti kauneimpana kenttänä.

Irlanti golfmatkakohteena

Golfarin aarreaitaksikin kutsuttu Irlanti on täynnä maineikkaita huippukenttiä sekä edullisempia kohteita, joilla ei nähdä niin paljon turisteja. Irlannissa on kaiken kaikkiaan noin 500 golfkenttää. Golfmatkoilla monet haluavat nähdä Ryder Cup-areenoita, Solheim Cupissa nähtyjä kenttiä sekä The Openin klassikkokenttiä.

Suomalaisittain mielenkiintoa herättää erityisesti Fota Island Resort, jossa Mikko Ilonen juhli vuonna 2004 Irish Openin voittoa. Fota Islandilla on kolme täysimittaista kenttää. Ne ovat kaikki olleet Irish Openin kisakenttinä.

Dublin golfkohteena

Irlannin pääkaupunki Dublin on myös golfkohteena mielenkiintoinen, sillä sen ympärillä on runsaasti golfkenttiä. Joukossa on useampi klassikkokenttä, mutta myös pienempiä helmiä.

Ehkä mielenkiintoisin alueella on St. Anne’s Golf Club. Se sijaitsee Bull Islandilla, joka on yksi Unescon maailmanperintökohteista. Kenttä on upea links-kenttä, jonka väyliltä avautuvat upeat näkymät Dublinin kaupunkiin.

Toinen suosittu kohde on upeilla merimaisemilla varustettu Dublinin itäpuolella sijaitseva Howth Golf Club.

Maksut kentillä vaihtelevat huomattavasti. Edullisemmin kentille pääsee pelaamaan arkena.

Perinteikäs golfmaa

Pohjois-Irlanti on ollut varsin maineikas golfmaa jo pitkään. Vuonna 2019 siellä pelattiin 68 vuoden tauon jälkeen The Open turnaus. Royal Portrush oli tämän kilpailun isäntä ja kilpailussa päästiin juhlimaan irlantilaisen Shane Lowryn voittoa.

Useista golfkentistään tunnettu maa on myös täynnä iloisia ja ystävällisiä ihmisiä. Suomalaisille se on helposti saavutettava kohde, sillä sinne menee suorat lennot Helsingistä, ja matka-aikakin on vain muutaman tunnin.

Golfmatka Mauritiukselle

Kirkkaista vesistään, koralliriutoistaan ja palmujen reunustamista hiekkarannoistaan tunnettu Mauritius sopii hyvin myös golfharrastajalle. Kentät ovat korkealaatuisia, haastaviakin ja ennen kaikkea hyvin suunniteltuja. Belle Mare Plage Golf Club tarjoaa kaksi kenttää, Legends -kenttä vesiesteineen sopii paremmin kokeneille pelaajille ja Links -kenttä kaikentasoisille pelaajille.

Paradis Beachcomber Golf Resort & Spa saaren länsipuolella tarjoaa golfin lisäksi runsaasti erilaisia urheilumahdollisuuksia, hyvää ruokaa ja rauhallisuutta.

Uusi golfmaa Kroatia

Adrianmeren rannikolla sijaitseva Adriatic kenttä on avattu 2009. Pelin aikana voi nauttia Adrianmeren henkeäsalpaavista näkymistä. Kenttä on tuulinen ja viileä merituuli saattaa lisätä peliin omat haasteensa.

Sveti Martin Spa & Golf Resort pääsee Euroopan erikoisimpien kenttien listalle, sillä se on yksi harvoista golfkentistä Euroopassa, joka on valaistu. Kenttää ympäröivät viiniköynnökset ja Medimurjen kukkulat tekevät sen maisemista ainutlaatuiset.

Brijuni Golf Course on haastava rata. Se on alunperin rakennettu 1922. Kentän ainutlaatuisuudeksi voidaan mainita, että siellä ei käytetä lainkaan torjunta-aineita tai vettä. Sääolosuhteet vaikuttavat merkittävästi pelaamiseen.

Kroatiassa sijaitsee useita muitakin golfkenttiä, joihin etenkin haastetta kaipaavien pelaajien kannattaa tutustua.

Golfmatka Thaimaa

Suomalaisten kaukomatkojen suosikkikohde Thaimaa sopii myös golfmatkan kohteeksi. Erilaisia golfmatkoja järjestetään Bangkokiin, Hua Hiniin ja Phuketiin. Thaimaa on itseasiassa golffaajan paratiisi, sillä maassa on runsaasti golfkenttiä. Kentät sopivat hyvin niin aloittelijalle kuin kokeneemmallekin pelaajalle. Eniten kenttiä löytyy Pattayalta ja Hua Hinista.

Pisin golfhistoria Hua Hinissa

Ensimmäinen Thaimaan golfkenttä on rakennettu 1923 Hua Hiniin. Tämä Porvoon kokoinen rantakaupunki on erikoistunut nimenomaan golfturistien houkuttelemiseen. Sadekauden aikaan pelaaminen on kaikkein edullisinta ja koska sadekausi ei juurikaan vaikuta Hua Hinissa, siitä ei ole mitään haittaa.

Suosituimpia kenttiä

Black Mountain on nimetty hua Hinin parhaaksi golfkentäksi. Se toimii usein Asian Tourin vaativimpien kilpailuiden paikkana. Tämä on myös suomalaisen Mikko Ilosen kotikenttä.

Banyan Golf Club on ananaspeltojen ympäröimä. Kentän rakennuksessa maastoa on muokattu mahdollisimman vähän ja puita ei kaadettu juuri lainkaan.

Sea Pines Army Golf Club sijaitsee aivan meren rannalla. Kentälle pääsevät kaikki pelaamaan, vaikka se onkin armeijan omistuksessa sotilasalueella.

Royal Hua Hin Golf on Thaimaan ensimmäinen golfkenttä. Se perustettiin kuninkaan käskystä. Erikoisen kentästä tekee sen sijainti aivan kaupungin keskustassa.

Monipuolisuutta Pattayalla

Golfmatkaajan paratiisiksi kutsutaan myös Pattayaa, joka tarjoaa yli 20 täysimittaista golfkenttää. Kenttiä löytyy niin aloittelijoille, kuin mestariluokan pelaajille. Hinta-laatusuhde kentillä on hyvä ja tarjonta monipuolinen.

Pattaya kuuluu myös Thaimaan kuivimpiin alueisiin, joten golfmatkalle kannattaa suunnata sadekauden aikana, jolloin pelaaminen on edullisempaa.

Pattayan parhaat kentät

Laem Chabang on listattu Thaimaan viiden parhaan kentän joukkoon. Hinta-laatusuhteeltaan parhaiksi on rankattu Bangpra Golf, Emerald Golf Club ja Greenwood Golf. Näillä kentillä greenfee on noin tuhat bahtia.

Ikimuistoisin alueen kentistä on vuoristoinen Wangjuntr Golf Park. Sitä on verrattu jopa minigolf -kenttiin, ja kentän profiili jakaa vahvasti mielipiteitä. Toisten mielestä se on yksi hauskimmista, toiset eivät pidä siitä lainkaan.

Bangkok golfkohteena

Kaupungissa ja sen lähistöllä on useita paikkoja, jossa pääsee pelaamaan golffia ja myös harjoituskeskuksia löytyy hyvin. Thana City Golf & Sports Club on rauhallinen harjoittelupaikka kaupungissa.

Kaupungin ulkopuolella löytyy Royal Thai Army Golf Course, joka on hyvin perinteinen thaimaalainen golfkenttä.

Bangkokissa on myös hyviä golfkauppoja, joissa pääsee tekemään ostoksia. Nelikerroksinen Thaniya Plaza on omistettu lähes kokonaan golffille ja siihen liittyville tarvikkeille ja laitteille.

Malta golfmatka

Pelaaminen Maltalla on hyvin kallista verrattuna Suomen hintoihin. Maltalta löytyy ainoastaan yksi golfkenttä. Kentällä on satavuotiset perinteet. Royal Malta Golf Club kuuluu nimensä mukaisesti Royal Golf Clubeihin. Sen jäsenet pääsevät pelaamaan ilmaiseksi ainakin yhden kierroksen muilla clubiin kuuluvilla kentillä. Royal Malta Golf Clubiin liittyminen vaatii kahden aktiivijäsenen suosituksen sekä paksun lompakon.

Golfia Marokossa

Historiastaan tunnettu Marokko voi olla myös golfmatkaajan kohde. Marokosta löytyy useampia kenttiä ja ne tarjoavat varmasti ainutlaatuisia elämyksiä. Suurien eukalyptuspuiden ympäröimä Golf de L’Ocean on uusin Agadirin kenttä. Kentällä on kolme järveä ja se on rakennettu luontoa kunnioittaen.

Marokon golfkenttien eliittiin kuuluva Tazegzout Golf tarjoaa upean maisemat. Kenttä sijaitsee 80 metriä merenpinnan yläpuolella ja tarjoaa henkeäsalpaavat näkymät Atlantille. Kentän kolme viimeistä reikää ovat aivan rannalla kalliojyrkänteellä.

Tunisia houkuttelee golfmatkalle

Etenkin suomalaisten seniorien suosiossa on Tunisia. Maassa olleet levottomuudet ovat rauhoittuneet ja turismi alkaa jälleen heräilemään uudelleen. Hammamet on Tunisian tunnetuin golf -kohde. Alueella on kolme kenttää, joista Golf Citrus on valittu useasti Tunisian parhaaksi golfkohteeksi. Sieltä löytyy haastava kenttä, jossa on kapeat, mutkittelevat väylät jotka kulkevat mäkisessä maastossa metsän reunassa.

Golf Yasmine tarjoaa kauniit näkymät Hammametin maalaismaisemaan. Kenttä sopii kaikentasoisille pelaajille.

Golfmatkat Yhdysvaltoihin

Floridan Miami ja Fort Lauderdalen alue ovat golffaajien unelmakohteita Yhdysvalloissa. Orlando Floridassa on monen golfmestarin kotipaikka. Siellä asuvat muun muassa Tiger Woods, Nick Faldo ja Annika Sörenstam.

Floridan ilmasto takaa sen, että golfista voi nauttia ympäri vuoden. Se tekeekin Floridasta suositun golfmatkojen kohteen.

Yhdysvalloista löytyy paljon upeita ja kuuluisiakin kenttiä. Tässä listaamme muutamia kohteita ja niiden erikoisuuksia.

Floridan golfkenttiä

Highland Reserve on tunnettu urheilullisesta maisemasuunnittelustaan sekä upeasta luonnonmaisemastaan. Se sijaitsee kuuluisan Green Swamp Ridgen vieressä.

Mystic Dunes on Floridan yksi houkuttelevimmista nähtävyyksistä. Se sijaitsee vihreiden lehtojen keskellä vanhojen sypressipuiden ja tammien katveessa, suo- ja hiekkaalueiden ympäröimänä. Kentän suuret korkeuserot saavat aikaan tunteen, kuin pelaisi kahdella eri kentällä.

Orange County National Crooked Cat Golf Center on toinen Orange Countyn upeista kentistä. Se soveltuu erityisesti pelaajille, jotka haluavat punoa erilaisia pelistrategioita.

Harmony Golf Preserve on Johnny Millerin suunnittelema kenttä, jossa yhdistyy taide ja luonto. Se on suunniteltu vanhan suoalueen ympärille. Niittymäiset aukeat, suuret männyt ja luonnon muovaamat vesiesteet tekevät kentästä ainutlaatuisen luonnon taideteoksen.

Floridassa sijaitsee myös lukuisia muita kenttiä, joten golfmatkaajalle löytyy paljon elämyksellisiä kohteita.

Fort Lauderdalen golfkentät

Alueella on niin monia maailman luokan golfkenttiä, että niistä voisi kirjoittaa kokonaisen artikkelin. Fort Lauderdale on maailman golfammattilaisten suosima alue. Kentillä pelataan usein PGA-, USGA- ja FSGA-pelejä.

Coral Ridge Country Club on vuonna 1954 avattu keskus, joka on niin paikallisten kuin vierailijoidenkin suosima kenttä. Klubilla on loistavat mahdollisuudet myös muuhun urheiluun, kuten tennikseen.

Grande Oaks Golf Club on tunnettu urheilukomedia Caddyshackin (Latvasta Laho) kuvauspaikkana.

Fort Lauderdalen golfkentistä monet ovat perinteikkäitä ja niillä on pelattu jo vuosikymmenien ajan.

Miami golfkohteena

Floridan suosituin golfkeskus on Trump National Doral Miamissa. Sitä kutsutaan jopa golfvaltakunnaksi, sillä se sisältää neljä mestaruustason golfkenttää.

Miamissa golfkenttien varaukset kannattaa tehdä verkossa, jolloin voi säästää jopa kymmeniä dollareita. Kaikkein nimekkäimmille kentille maksut saattavat olla niin korkeita, että tavallinen golffari saa vain haaveilla niillä pelaamisesta.

Palm Harbor

Palm Coastilla sijaitseva Palm Harbor on neljän tähden golf resort. Kaikentasoisille pelaajille soveltuvilta kentiltä löyvät upeat vesielementit, ja niitä ympäröivät palmut. Kentät tarjoavat upean pelikokemuksen ja ovat useiden upeita golfmatkoja järjestävien toimistojen kohdelistoilla.

Etelä-Afrikka golfkohteena

Ainutlaatuista ja ikimuistettavaa kokemusta hakevalle golfmatka Etelä-Afrikkaan tarjoaa taatusti iloa ja elämyksiä. Maassa kentät ovat huippuluokkaa, palvelu loistavaa ja majoitus tapahtuu useimmiten huippuhotelleissa. Etelä-Afrikan golfmatkaan voi helposti yhdistää myös safarin.

Sun-City on Etelä-Afrikan koilisosasssa sijaitseva sademetsien ympäröimä kokonaisuus. Lähistöllä sijaitsee myös kasinoita, kylpylöitä ja vesipuistoja.

Mpumalanga on täydellinen valinta, kun haluat yhdistää golfin ja safarin. Tämä alue sijaitsee aivan Krugerin kansallispuiston läheisyydessä. Alueelle järjestetään useita ohjattuja matkoja, joilla voi päästä näkemään muun muassa leijonan, elefantin ja sarvikuonon.

Kapkaupunki on jo sellaisenaan upea matkakohde. Sen lähistöltä löytyy useita upeita golfkenttiä.

Eswatini extrana

Etelä-Afrikan sisällä sijaitseva Eswatini (entinen Swazimaa) tarjoaa luksuksesta nauttivalle golfmatkalaiselle elämyksiä. Maassa on Royal Swazi Spa Lobamba, jossa pelataan arvostettuja golfturnauksia. Ympäristö on vehreä vuoristomaisema ja palvelu on laadukasta. Alueella on myös kasino.

Matkatavarat golfmatkalla

Varusteet lasketaan erikoismatkatavaroihin, joten yleensä golfbägille pitää varata erikseen paikka lennolla. Sitä ei myöskään lasketa mukaan normaalien matkatavaroiden painoon. Kuljetuksesta veloitetaan erillinen maksu ja golfbägi saa painaa enimmillään yleensä 15 kiloa.

Bägissä ei myöskään saa olla muuta tavaraa kuin mailat ja pallot. Lentokentän ja hotellin välillä niiden kuljetus ei useinkaan sisälly automaattisesti hintaan ja lentokenttäbussit voivat kieltäytyä ottamasta golbägiä kyytiin, jos bussi on täynnä.