Etusivu » Luottokortit » Visa luottokortti » Bank Norwegianin luottokortti

Bank Norwegianin luottokortti

Suurista kulutusluotoistaan tunnettu Bank Norwegian tarjoaa nykyään suomalaisille myös luottokortteja. Kyseessä on kiinnostava uutuus. Mutta kuinka kannattava luottokortti lopulta on kyseessä? Me tutustuimme tuotteeseen.

Kuva norwegianin koneesta

MILLAISEN LUOTTOKORTIN BANK NORWEGIAN MYÖNTÄÄ?

Bank Norwegianin luottokortin nimi on Norwegian-kortti. Kyseessä on ominaisuuksiltaan sangen tavallinen Visa-luottokortti.

  • Norwegian-kortin luottolimiitti määrittyy asiakaskohtaisesti ja on enimmillään 10 000 euroa.
  • Norwegian-kortista ei peritä kiinteitä kuukausimaksuja tai vuosimaksuja.
  • Kotimaassa käteisnostoilla on 1000 euron päivittäinen yläraja. Ulkomailla nostoraja on 500 euroa päivässä.
  • Ilmainen maksuaika ennen kuukausikoron lisäämistä velkasummaan on pituudeltaan jopa kuusi viikkoa.
  • Kortin vuosittainen nimelliskorko on 19,22 % ja kuukausitasolla laskettuna 1,67 %.
  • Todellinen vuosikorko on arviolta 21,95 %, jos nostetaan 1500 euroa ja maksetaan se takaisin 12 kuukausierässä. Luoton hinta on tällöin 167 euroa.
  • Muita lisäkuluja ovat erikseen tilattava paperilasku (neljä euroa) ja tarvittaessa maksumuistutus (viisi euroa).

Luottokorttivertailu

Katso myös päivitetty luottokorttivertailumme.

Avaa luottokorttivertailu

MITEN NORWEGIAN-KORTTIA HAETAAN?

Norwegian-korttia haetaan yleensä netin kautta. Nettilomakkeeseen täytetään hakijan henkilötiedot, ja hakemisen yhteydessä pitää todistaa myös tulotasonsa. Tulojen tulee olla tarpeeksi korkeat lyhennyksistä selviytymiseen. Hakemiseen tarvitaan myös kotimaiset verkkopankkitunnukset, sillä luottokorttia ei voi myöntää ilman ns. vahvaa tunnistautumista.

Bank Norwegianin luottokorttia ei tarjota alle 23-vuotiaille. Hakijan tulee myös olla asunut Suomessa vähintään kolme vuotta yhtäjaksoisesti ennen kortin hakemista. Jos hakijan luottotiedot eivät ole kunnossa, luottokorttia ei tietenkään myönnetä.

BANK NORWEGIANIN LUOTTOKORTTI ON IHAN KIVA PALJON LENTÄVÄLLE

Bank Norwegianin kortti sopii parhaiten kuluttajille, jotka lentävät paljon. Etenkin Air Norwegianin asiakkaat hyötyvät korttiostosten kerryttämistä CashPoints-pisteistä, joilla voi ostaa suoraan lentolippuja. Jokainen kortilla suoritettu ostos kerryttää yhden prosentin edestä CashPoints-pisteitä.

Ostaessaan itselleen Air Norwegianin lentolippuja kuluttaja pääsee kerryttämään pisteitä vielä nopeammin. Tavallisista LowFare-lennoista saa 5 % ekstrapisteitä ja paremmilla ominaisuuksilla varustelluista Flex-lipuista 20 % ylimääräistä.

Kun Air Norwegianin lento ostetaan Norwegian-kortilla, siihen sisältyy myös automaattisesti aina matkavakuutus. Tarkista kuitenkin matkavakuutuksen ehdot huolella, että se varmasti kattaa kaikki haluamasi osa-alueet. Moni matkaaja tarvitsee luottokortin mukana tulevan matkavakuutuksen rinnalle erillisen, laajemman matkavakuutuksen.

Mukavana lisänä Norwegianin Visalla voi suorittaa automaattinostoja kaikkialla maailmassa ilman lisämaksuja. (Huomaa kuitenkin, että vaikka Norwegian ei veloita ulkomaannostoista, pankkiautomaatin omistava pankki voi yhä näin tehdä – ja usein tekeekin.)

KENELLE NORWEGIAN-KORTTI EI SOVI?

Norwegian-kortti voi olla parhaimmillaan lisäkorttina, jolla ostetaan Air Norwegianin lentoja. Jos oma pankkisi tarjoaa sinulle koroltaan edullisempaa luottokorttia, kannattaa kuitenkin yleensä käyttää sen luotto-ominaisuutta. Kunkin kuluttajan tulisi toki tehdä yksilöllinen laskelma siitä, mikä on oikeasti kannattavaa ja mikä ei.

Suoraan sanottuna Bank Norwegianin luottokortti on hieman kalliihko – esimerkiksi verrattuna S-Pankin S-kanta-asiakaskorttina toimivaan Visaan sekä isojen pankkien (kuten OP, Nordea, Danske Bank) tavallisiin Visa- ja MasterCard-kortteihin.

Luonnollisestikin Norwegianin luottokortti on myös kalliimpi kuin pankkien kulutusluotot. Huomaa, että niitäkin on mahdollista hakea nykyään usein netin kautta.

MUITA TIETOJA BANK NORWEGIANISTA:

  • Bank Norwegian on Oslosta käsin toimiva vuonna 2007 perustettu rahoitusyritys, jolla on yhteys Air Norwegian -halpalentoyhtiöön. Kyseessä on luotettava toimija, ei mikään pikavippiyritys.
  • Norwegianin netin kautta haettavat kulutusluotot ovat eräitä edullisimpia kivijalkapankkien ulkopuolisia kertalainoja. Niiden suuruus on max. 50 000 euroa ja nimelliskorko alimmillaan jopa vain 4,99 %. Huomaa, että Norwegianin kulutusluotot ovat saman yrityksen luottokorttia halvempia useimmissa tapauksissa, mutta eivät kaikissa.
  • Bank Norwegianilta saa myös talletustilejä. Tileillä on kiinteä korko, joten nykyiset pankkien matalat talletuskorot eivät syö Norwegianin tilien tuottoa. Talletuksille kertyy korkoa 0,75 %. Nostorajoja talletustilillä ei ole.

Ennen kuin haet Norwegianin luottokorttia tai kulutusluottoa, laske tarkkaan, millaista lainaa tarvitset ja kilpailuta luottosi. Niin netissä kuin pankeissakin saattaa olla juuri sinun tarpeisiisi paremmin sopivia lainavaihtoehtoja.

Bank Norwegianin yhteystiedot

YHTEYSTIEDOT

Postiosoite:
Bank Norwegian AS
Postboks 338
0101 Oslo
NORWAY NORGE

Puhelin: 07532 66 200

Mikä on Bank Norwegian?

Bank Norwegian on norjalainen kulutusluottoyritys, jolla on yhteys lentoyhtiö Norwegianiin. Bank Norwegian on viime vuosina levittäytynyt aggressiivisesti muun muassa Suomen markkinoilla ja muodostunut yhdeksi suurimmista lainayrityksistä. Aggressiivisen levittäytymisen varjopuolena pankki on niittänyt mittavia luottotappioita.

Bank Norwegianin kulutusluotot ovat suuruudeltaan 1000-60000 euroa ja vakuudettomia. Norwegianin lisäksi oikeastaan vain espanjalainen Banco Santander tarjoaa näin suuria vakuudettomia kulutusluottoja suomalaisille. Edes kivijalkapankeilta ei yleensä saa noin suurta lainaa ilman hyviä vakuuksia.

Maksuaika on maksimissaan 15 vuotta. Norwegianin kulutusluotot soveltuvat moneen käyttöön. Isompia lainoja voi hyvin käyttää jopa remonttilainoina tai autorahoituksena.

Bank Norwegian myöntää luottoa myös järjestelylainoja varten. Järjestelylainan tarkoituksena on yhdistää useita pienempiä luottoja yhdeksi suureksi lainaksi, jolloin velkojen hallitseminen ja maksaminen muuttuu helpommaksi. Järjestelylainan hakeminen on helppoa. Netin hakulomakkeeseen yksinkertaisesti raksitaan oikea kohta, jolloin lainan hakuprosessissa huomioidaan hakijan tarkoitus maksaa luotolla pois aiempia lainoja.

Huomaa, että Bank Norwegian on tosiaankin pankki eikä vain lainasivusto, sillä se tarjoaa kulutusluottojen ohella säästötilejä.

Norwegianin lainojen suuruus ja maksuaika

Bank Norwegianin lainat ovat suuruudeltaan 1000 – 60 000 euroa. Tämä on poikkeuksellisen iso skaala. Kilpailijoista esimerkiksi Santander myöntää 2000 – 50 000 euron lainoja ja Bigbank 3100 – 50 000 euron lainoja.

Maksuaikaa Bank Norwegian myöntää lainoilleen 1-15 vuotta. Vastaavasti Santanderilla ja Bigbankilla laina-aika on vain 2-10 vuotta. Kivijalkapankeilla vakuudettomien kulutusluottojen summat ja maksuajat ovat vielä rajallisempia.

Bank Norwegianilta saa siis erityisen monipuolista lainaa. Mutta entä lainojen korko?

Bank Norwegianin lainojen hinta

Bank Norwegianin tarkka korkotaso määräytyy lainasumman, laina-ajan ja hakijakohtaisen luottoarvion mukaisesti. Nimelliskorko vaihtelee välillä 6,99 – 21,99 %.

Nimelliskorkoon lisätään kertaluonteinen avausmaksu sekä kuukausittainen laskutuslisä. Tämä nostaa lainan todellista vuosikorkoa jonkin verran. Esimerkiksi 10 000 euron kulutusluotto kahden vuoden maksuajalla voisi kerätä nimelliskorkoa 13,80 % vuodessa, mutta lisäkulujen kanssa vuosikoroksi muodostuu 17,04 %.

Bank Norwegianin hinnat kilpailijoihin verrattuna

Kaikki isoja kulutusluottoja myöntävät yritykset kivijalkapankkeja myöten kätkevät hinnastonsa kuluttajalta. Lainojen hinnat määritellään aina jossakin määrin tapauskohtaisesti. Siksi luotettavan hintavertailun tekeminen on vaikeaa.

Sivustomme laatimien yleisten arvioiden perusteella Santander on usein halvempi kuin Bank Norwegian. Bigbank sen sijaan painii Bank Norwegianin kanssa samassa kastissa.

Kaikkien näiden lainayritysten hinnoittelu rakentuu hyvin samalla periaatteella, ja käytännössä halvimman lainan löytäminen vaatii kilpailuttamista. Ainoastaan kysymällä voit selvittää, miltä sivustolta saat halvimman lainan.

Norwegianin kulutusluotto voi parhaimmillaan olla oikeasti halpa

Norwegianin kulutusluoton nimelliskorko on matalimmillaan vain 4,99 %. Useimmat hakijat eivät tietenkään saa luottoa noin edullisesti. On syytä olettaa, että keskimääräinen nimelliskorko on moninkertainen tähän verrattuna.

Nimelliskoron lisäksi Norwegianin kulutusluotoista peritään avausmaksu ja kuukausimaksu. Avausmaksun suuruus on 45-.95 euroa. Kuukausimaksu on 5 euroa.

Koska lisäkulut eivät ole kovin suuret verrattuna moniin muihin nettilainoihin, Norwegianin lainojen todellinen vuosikorko ei ole merkittävästi nimelliskorkoa suurempi.

Esimerkiksi jos 10 000 euron laina viiden vuoden maksuajalla myönnetään asiakkaalle 8,88 % nimelliskorolla, sen todellinen vuosikorko on 10,37 %. Tällöin lainan kokonaishinnaksi tulee 2720,10 euroa ja kuukausimaksu on 270 euroa.

Norwegianin lainan voi maksaa koska tahansa pois kokonaan. Maksamalla lainan kokonaan tai osittain etuajassa velallinen voi säästää rahaa lainan korkokuluissa.

Lainojen yhdistäminen Bank Norwegianin avulla

Bank Norwegian myöntää kulutusluottojaan myös järjestelylainaksi. Järjestelylainan ideana on, että sen avulla voi yhdistää useita pieniä ja kalliita luottoja isommaksi ja helpommin hallittavaksi lainaksi. Tämä on hyvä apu esimerkiksi pikavippikierteen vuoksi ylivelkaantuneelle.

Bank Norwegianin lainoja parempia vaihtoehtoja ovat kivijalkapankkien järjestelylainat sekä sosiaalinen luotto. Jos haet Norwegianilta luottoa lainojen yhdistämistä varten, laske tarkoin, että oikeasti säästät rahaa.

Kuka saa Bank Norwegianilta lainaa?

Bank Norwegian myöntää lainaa 23 vuotta täyttäneille ja vähintään 36 kuukautta Suomessa asuneille ihmisille, joilla ei ole maksuhäiriöitä ja joilla on riittävät vuositulot lainan maksamiseksi.

Lainaa on mahdollista hakea myös yhdessä rinnakkaishakijan kanssa. Tällöin etenkin isompia lainasummia on helpompi saada ja korko voi parhaimmillaan myös olla matalampi kuin yksin haettaessa.