Sosiaalinen luotto – järjestelmältä tukea talousvaikeuksiin

Sosiaalinen luotto on kuntien tapa auttaa taloudellisten haasteiden kanssa painivia. Olemme listanneet alle parhaimmat vinkit siitä, mitä sosiaalinen luotto oikein tarkoittaa ja kuka sitä voi hakea.
Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?15 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?10 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Hakemusten tekeminen kestää muutaman minuutin.


   Pyrimme esittämään tarjoukset selkeästi ja ymmärrettävästi.


   Suomalainen palvelu suomalaisille kuluttajille.


   Etsimme aina edullisimmat tarjoukset ilman piilokuluja.

   Summarum Mediassa

   Terhi Kolehmainen
   Terhi Kolehmainen
   2021-08-07
   Vahvistettu
   En saanut hyvää lainaa
   Sami Teittinen
   Sami Teittinen
   2021-08-06
   Vahvistettu
   Saatuani lainatarjouksen toimitin viimeisimmän palkkaerittelyn ja muutaman tunnin kuluttua rahat olivat jo tililläni. Todella nopea ja simppeli prosessi.
   asiakas
   asiakas
   2021-07-28
   Vahvistettu
   Hyvin hallittua hakua! Hyvin hallittua hakutoimintaa ja opastusta. Tarvitaan jonkin verran viitseliäisyyttä käyttäjältä itseltään. Arvosanalla hyvä.
   Tuncher Saliev
   Tuncher Saliev
   2021-07-26
   Vahvistettu
   erinomainen palvelu Olen erittäin tyytyväinen nopeaan ja laadukkaaseen palveluun
   Sari Vihavainen Os Rouvari
   Sari Vihavainen Os Rouvari
   2021-07-19
   Vahvistettu
   Lainatarjouksia ei tullut
   Ari Tapio Mattila
   Ari Tapio Mattila
   2021-07-16
   Vahvistettu
   Toimii niin kuin pitkin ja sain palvelua henkilö kohtaisesti ja kysymyksiin vastaukset..suosittelen kylläkin .
   Krista Nurmi
   Krista Nurmi
   2021-07-03
   Vahvistettu
   En saanut jostqin syystä lainaa
   Kimmo Alaluusua
   Kimmo Alaluusua
   2021-06-17
   Vahvistettu
   Lloistava Todella onnistunut ja nopea palvelu kiitos siitä.
   Raisa Mattiöa
   Raisa Mattiöa
   2021-06-16
   Vahvistettu
   Nopeaa ja ystävällistä tosi asiakaspalvelua
   Sirpa
   Sirpa
   2021-06-12
   Vahvistettu
   Lantti-saldolaina on hyvä apu arjen yllättävään menoerään

   Mitä on sosiaalinen luotto?

   Sosiaalinen luotto on kuntien tarjoama edullinen laina, jonka tarkoituksena on auttaa kuntalaisia haastavissa elämäntilanteissa.

   Sosiaalisen luoton avulla kunnat pyrkivät ehkäisemään asukkaidensa ylivelkaantumista sekä taloudellista syrjäytymistä. Lainan tyyppiä voidaankin pitää eräänlaisena kuntien toteuttamana sosiaaliturvan jatkeena.

   Kyseinen luoton tyyppi eroaa monelta osin esimerkiksi rahoituslaitoksien tarjoamista kulutusluotoista, joustoluotoista sekä muista lainoista. Isoimpana erona kuntien ja rahoituslaitoksien tarjoamien luottojen välillä on kokonaiskulujen summa.

   Sosiaalinen luotto on yleensä mahdollista saada huomattavasti matalemmilla kokonaiskuluilla kuin rahoituslaitoksien tarjoamat luotot.


   Miksi kilpailuttaa luotot Summarumilla?

   • Kilpailuttamalla kauttamme luottotarjouksia voit löytää edullisen luoton ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
   • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
   • Luottojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

   HAE LUOTTOA

   Summarum Logo


   Sosiaalisen luoton hakeminen

   Sosiaalista luottoa haetaan erikseen kunnalta. Suomessa on useita kymmeniä kuntia, jotka tarjoavat kuntalaisilleen sosiaalista luottoa. Artikkelin myöhemmissä kappaleissa käsitellään tarkemmin eri kuntia, jotka myöntävät asukkailleen sosiaalista luottoa.

   Seuraavaksi tarkastellaan kuitenkin hieman tarkemmin eri tilanteita, joihin sosiaalista luottoa myönnetään. Lisäksi seuraavissa kappaleissa tutustutaan siihen, kuka sosiaalista luottoa voi saada.

   Tilanteet joihin sosiaalista luottoa myönnetään

   Kuntien välillä on olemassa eroja eri tilanteisiin, joihin sosiaalista luottoa saatetaan myöntää. Kunnat myöntävät luottoa kuitenkin yleisesti ottaen esimerkiksi alla esitetyn kaltaisiin tilanteisiin

   • Asumisen turvaaminen
   • Sosiaalinen kriisitilanne
   • Työn saamisen mahdollisuuksien edistäminen
   • Terveydenhoito
   • Kuntoutuminen
   • Hankinnat kotiin

   Asumisen turvaaminen on yksi tärkeistä syistä, jonka johdosta sosiaalista luottoa myönnetään kuntien toimesta. Kunnat haluavat luonnollisesti pitää asukkaidensa asumisolosuhteet turvattuina ja mikäli asukkailla näyttää olevan asuminen uhattuna voi sosiaalisesta luotosta olla henkilön kannalta apua.

   Sosiaalista luottoa hyödynnetään usein myös erilaisia kotiin tehtäviä pienempiä hankintoja varten. Esimerkiksi pienet, mutta normaaliin elämän äärimmäisen tärkeät hankinnat, kuten ruoanlaittovälineet, ovat yleisiä hankintoja joita sosiaalisella luotolla tehdään.

   Sosiaalista luottoa voidaan myöntää myös terveyteen liittyvien maksujen kustantamiseen. Tällaisia voivat olla esimerkiksi erilaiset terveydenhoidolliset toimenpiteet sekä erilaiset kuntoutumisen muodot.

   Kenelle sosiaalista luottoa myönnetään

   Sosiaalista luottoa voi saada vain kyseisessä kunnassa vakituisesti asuva henkilö. Sosiaalinen luotto on luotu niille henkilöille, joilla on jo valmiiksi vaikeuksia saada kohtuuhintaista lainaa.

   Sosiaalisen luoton korkokulut ovat useimmiten luotu hyvin edullisiksi hakijan kannalta juuri tästä syystä, sillä sosiaalisen luoton päämääräinen tarkoitus on parantaa hakijan taloudellista tilannetta, ei saattaa tätä vielä huonompaan suuntaan.

   Huolimatta siitä, että sosiaalista luottoa myönnetään vähävaraisille, on hakijalla oltava silti realistinen maksukyky lainan takaisinmaksuun.

   Arvioidessa henkilön takaisinmaksukykyä, kunta ottaa muun muassa seuraavia asioita huomioon lopullista lainapäätöstä tehdessä

   • Hakijan kuukausittaiset menot ja tulot
   • Hakijan muut menot
   • Työkyky sekä muut ansaintamahdollisuudet
   • Muut mahdollisesti vaikuttavat tekijät

   Mikäli kunta päätyy lopputulemaan, että hakijalla on realistinen mahdollisuus maksaa lainansa takaisin, sosiaalista luottoa yleensä myönnetään.

   Laki määrää luoton ominaisuuksia

   Sosiaalista luottoa sekä erilaisia siihen liittyviä ehtoja on säädetty Suomen laissa suhteellisen tarkasti.
   Tarkoituksena tällä on säilyttää sosiaalinen luotto sellaisena, mitä sen alunperinkin oli tarkoitus olla. Eli luotto, joka edistää yksilön ja yhteiskunnan hyvinvointia

   • Lainan ehdot
   • Hintataso
   • Takaisinmaksu

   Sosiaalista luottoa hakiessa lainanhakija on aina velvoitettu ilmoittamaan haetun luoton käyttötarkoituksen.

   Sosiaalista luottoa myönnetä lain mukaan henkilölle, jolla ei ole pienien tulojen vuoksi muulla tavoin mahdollisuutta saada kohtuuhintaista luottoa.

   Henkilölle tulee kuitenkin lain mukaan olla kyky suoriutua luoton takaisinmaksusta, jotta sosiaalista luottoa voitaisiin hakijalle myöntää.

   Luottoa hakevalle henkilölle tulee lisäksi tarvittaessa järjestää taloudellista neuvontaa kunnan toimesta.

   Sosiaalisen luoton hintataso

   Sosiaalisen luoton kokonaiskulujen määrää on säädetty Suomen laissa. Laki sanoo, että luotosta voidaan periä velalliselta ainoastaan kohtuullista luoton korkoa.

   Koron tulee myös pysyä säännöllisesti säädettävän vuosittaisen korkokaton alla. Lain mukaan sosiaalisesta luotosta ei voida periä muita lainan kustannuksia, kuten tilinhoitomaksuja tai avausmaksuja.

   Lainan takaisinmaksu

   Lainaa vastaan ottaneella henkilöllä on lainmukainen mahdollisuus maksaa laina takaisin ennen sen erääntymistä. Mikäli henkilö päättää maksaa luoton takaisin ennenaikaisesti, ei tästä saa seurata henkilölle mitään lisäkuluja.

   Lakiin on säädetty tarkat ohjeet siitä, miten kunnat saavat menetellä tapauksissa joissa lainan hakija ei maksa luottoaan ajoissa. Säännöstykset on sellaisiksi, että luoton hakija ei joutuisi ahdinkoon sosiaalisen luoton johdosta.

   Sosiaalinen luotto eri kaupungeissa

   Sosiaalista luottoa myönnetään jo kymmenissä eri kunnissa Suomessa. Sosiaalista luottoa voi saada isoissa kaupungeissa, kuten esimerkiksi Helsingissä, Turussa tai Oulussa asuvat hakijat.

   Myös muiden isompien kaupunkien, kuten Tampereen ja Jyväskylän kunnat myöntävät sosiaalista luottoa.

   Luottojen tarjoajat eivät rajoitu kuitenkaan pelkästään väkiluvultaan Suomen isoimpiin kuntoon. Kuntia, jotka myöntävät sosiaalista luottoa on kokonaisuudessaan yli kolmekymmentä.

   Seuraavissa alakappaleissa on eritelty muutamia Suomen kuntia ja esitelty minkälaisia sosiaalisia luottoja kyseiset kunnat tarjoavat.

   Kuluttajan kannattaa kuitenkin muistaa, että päivitetyt tiedot sosiaalisten luottojen myöntämisestä löytää aina parhaiten kyseisen kunnan verkkosivuilta.

   Sosiaalinen luotto Helsinki

   Helsinki myöntää sosiaalisia luottoja kunnassa vakinaisesti asuville henkilöille. Edellytyksenä saada sosiaalinen luotto on, että henkilön tulot sekä varallisuus ovat alle tietyn, ennalta määrätyn, rajan.

   Kuluttajan, jonka asuinpaikkana on Helsinki on mahdollista vastaanottaa sosiaalinen luotto aina 15 000 euroon saakka. Sosiaalinen luotto haetaan Helsingin kaupungilta erillisellä hakemuslomakkeella.

   Kaupungin verkkosivuilla kerrotaan kuitenkin, että kuluttajan kannattaa olla erikseen yhteydessä vielä sosiaalisen luoton neuvontaan ennen luoton hakemista.

   Sosiaalinen luotto Tampere

   Kuluttajan on mahdollista vastaanottaa sosiaalinen luotto Tampereelta. Tampereen kaupunki myöntää sosiaalista luottoa 10 000 euroon saakka ja lainan takaisinmaksuaika on enintään viisi vuotta.

   Kuluttajan ei ole mahdollista vastaanottaa sosiaalinen luotto Tampereella, mikäli henkilöllä on velkaa yli 10 000 euroa, kaupunki toteaa henkilön maksukyvyn olemaan riittämätön maksamaan laina takaisin tai jos henkilöllä on mahdollisuus saada kohtuuhintaista lainaa muualta.

   Sosiaalisen luoton hakeminen Tampereelta käynnistyy kaupungin verkkosivujen mukaan aina ottamalla yhteys ensin aikuissosiaalityön palveluneuvojaan puhelimitse tai sähköpostilla.

   Sosiaalinen luotto Espoo

   Espoossa vakituisesti asuvan kuluttajan on mahdollista vastaanottaa sosiaalinen luotto 500 euron ja 10 000 euron väliltä. Laina-aika Espoon kaupungin sosiaalisessa luotossa on viisi vuotta.

   Espoon kaupungin sosiaalinen luotto ei pidä sisällään korkokustannusten jälkeen muita kuluja. Sosiaalisesta luotosta peritään kaupungin verkkosivujen mukaan 12 kuukauden Euribor-korko, sisällyttämättä lainaan asiakaskohtaista marginaalia.

   Sosiaalisen luoton hakeminen Espoosta edellyttää henkilökohtaista käyntiä talousneuvojan luona kaupungin sosiaalipalveluissa. Sosiaalipalveluissa tehdään kokonaisarviointi hakijan tilanteesta sekä laaditaan maksuvaralaskelma.

   Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. TÄYTÄ ILMAINEN HAKEMUS

   Sosiaalisen luoton lainaehdot

   Sosiaalisen luoton lainaehdot vaihtelevat kunnittain. Yleisin lainan takaisin maksamisen maksimiaika on monilla kunnilla 5v.

   Myös myönnettävät lainasummat vaihtelevat eri kuntien välillä. Sosiaalinen luotto on suhteellisen pientä lainaa, jossa lainattavat summa pyörivät useimmiten muutamissa tuhansissa euroissa.

   Yleisin lainasumman maksimi on 10 000 euroa. Esimerkiksi Helsinki ja Oulu kuitenkin myöntävät sosiaalista luottoa aina 15 000 euroon asti.

   Monet suomalaiset kunnat eivät myönnä suuria summia sosiaalista luottoa. Esimerkiksi pienet kunnat kuten Tornio tai Kemijärvi myöntävät sosiaalista luottoa vain 2000 euroon saakka.

   Tätä suuremmat kunnat, kuten Turku tai Tampere myöntävät lainaa 10 000 euroon asti. Tämä 10 000 euroa onkin yleisin kuntien säätämä maksimaalinen lainasumma, jota sosiaalista luottoa voi kunnilta hakea.

   Muita aiheeseen liittyviä sivuja

   Kokemuksia sosiaalisesta luotosta

   Suomalaisilla on pääosin positiivisia kokemuksia sosiaalisesta luotosta sekä sen hakemisesta. Sosiaalisen luoton kokemuksien yksi päällimmäisistä positiivisista asoista on taloudellisen tilanteen helpottaminen luoton johdosta.

   Sosiaalisen luoton hakemisen taustalla saattaa olla monesti velkakierre tai muista syistä johtuvaa vähävaraisuutta. Sosiaalisen luoton kokemuksia selvitettäessä tulee kuitenkin selväksi, että monissa tapauksissa kunnan myöntämästä lainasta on ollut hakijalle apua.

   Yhtenä esiin nousevana asiana esiintyy myös sosiaalisen luoton halpa korko. Useita kokemuksia sosiaalisesta luotosta yhdistää juuri positiiviset kokemukset lainan saamisesta halvalla korolla.

   Halvan luoton saaminen on usein koettu hyödylliseksi hetkelliseen kuluttajan oman talouden tasapainottamiseen.

   Myös asiakkaille taloudellisen neuvonnan tarjoamisen, johon kunta on velvoitettu, on koettu auttavan kuluttajia heidän talouden hallinnassaan.

   Usein kysyttyä

   Mitä on sosiaalinen luotto
   Sosiaalinen luotto on kuntien tarjoama laina, jonka avulla kunta pyrkii ehkäisemään asukkaidensa ylivelkaantumista sekä taloudellista syrjäytymistä.
   Kuka voi saada sosiaalista luottoa?
   Sosiaalista luottoa voi saada kyseisessä kunnassa vakituisesti asuva henkilö, joka omaa riittävän maksukyvyn, mutta jolla on vaikeuksia saada muualta kohtuuhintaista lainaa.
   Mihin tilanteisiin sosiaalinen luotto sopii?
   Sosiaalinen luotto sopii tilanteisiin, jossa henkilöllä on taloudellisesti vaikeaa. Sosiaalisen luoton tarkoitus on auttaa ihmisiä pääsemään irti velkakierteestä tai yli talousvaikeuksista.
   Mistä kunnista voin hakea sosiaalista luottoa?
   Sosiaalista luottoa myöntävät Suomessa kunnat, kuten Helsinki, Oulu, Tampere, Turku ja Jyväskylä. Tuoreimma tiedot kannattaa kuitenkin aina tarkistaa kuntien omilta verkkosivuilta.
   Millaiset ovat sosiaalisen luoton lainaehdot?
   Sosiaalisen luoton takaisinmaksuaika on yleensä noin viisi vuotta. Lainasummat ovat sosiaalisissa luotoissa suhteellisen pienet, nousten maksimissaan 15 000 euroon.

   Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

   Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palvelustamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:

   Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen