Käyttöluotto – lainaa eri käyttötarkoituksiin

Tarvitsetko käyttöluottoa? Kilpailuta käyttöluoton tarpeesi heti Summarumin kautta – säästät niin aikaa kuin rahaakin!
Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?15 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?10 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Hakemusten tekeminen kestää muutaman minuutin.


   Pyrimme esittämään tarjoukset selkeästi ja ymmärrettävästi.


   Suomalainen palvelu suomalaisille kuluttajille.


   Etsimme aina edullisimmat tarjoukset ilman piilokuluja.

   Summarum Mediassa

   Terhi Kolehmainen
   Terhi Kolehmainen
   2021-08-07
   Vahvistettu
   En saanut hyvää lainaa
   Sami Teittinen
   Sami Teittinen
   2021-08-06
   Vahvistettu
   Saatuani lainatarjouksen toimitin viimeisimmän palkkaerittelyn ja muutaman tunnin kuluttua rahat olivat jo tililläni. Todella nopea ja simppeli prosessi.
   asiakas
   asiakas
   2021-07-28
   Vahvistettu
   Hyvin hallittua hakua! Hyvin hallittua hakutoimintaa ja opastusta. Tarvitaan jonkin verran viitseliäisyyttä käyttäjältä itseltään. Arvosanalla hyvä.
   Tuncher Saliev
   Tuncher Saliev
   2021-07-26
   Vahvistettu
   erinomainen palvelu Olen erittäin tyytyväinen nopeaan ja laadukkaaseen palveluun
   Sari Vihavainen Os Rouvari
   Sari Vihavainen Os Rouvari
   2021-07-19
   Vahvistettu
   Lainatarjouksia ei tullut
   Ari Tapio Mattila
   Ari Tapio Mattila
   2021-07-16
   Vahvistettu
   Toimii niin kuin pitkin ja sain palvelua henkilö kohtaisesti ja kysymyksiin vastaukset..suosittelen kylläkin .
   Krista Nurmi
   Krista Nurmi
   2021-07-03
   Vahvistettu
   En saanut jostqin syystä lainaa
   Kimmo Alaluusua
   Kimmo Alaluusua
   2021-06-17
   Vahvistettu
   Lloistava Todella onnistunut ja nopea palvelu kiitos siitä.
   Raisa Mattiöa
   Raisa Mattiöa
   2021-06-16
   Vahvistettu
   Nopeaa ja ystävällistä tosi asiakaspalvelua
   Sirpa
   Sirpa
   2021-06-12
   Vahvistettu
   Lantti-saldolaina on hyvä apu arjen yllättävään menoerään

   Käyttöluotto

   Käyttöluotto on suosittu moniin tarkoituksiin sopeutuva lainan tyyppi. Tässä artikkelissa tutustumme tarkemmin, mitä käyttöluotto on sekä mitä kaikkea siihen kuuluu.

   Käyttöluotto on yleensä vakuudeton lainan tyyppi, jota kuluttaja hakee useimmiten käyttötarkoitukseen. Vakuudettomuuden vuoksi nopeasti käyttöön saatava käyttöluotto on mahdollista hakea joko perinteisiltä rahoituslaitoksilta tai vakuudettomien lainojen myöntämiseen erikoistuneilta lainantarjoajilta.


   Miksi kilpailuttaa käyttöluotot Summarumilla?

   • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
   • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
   • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

   TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

   Summarum Logo


   Käyttöluoton edut

   Käyttöluotto sisältää muutamia ominaisuuksia, jotka tekevät siitä suositun suomalaisten kuluttajien keskuudessa. Alla on esitelty tarkemmin käyttöluoton etuja.

   • Helppo hakea
   • Rahat nopeasti tilille
   • Kohtuulliset lainasummat
   • Monipuolisuus

   Helppo hakea

   Käyttöluotto on useimmiten vakuudeton kulutusluotto. Tämä tarkoittaa kuluttajan kannalta sitä, että lainaa hakiessa hakijan ei tarvitse asettaa lainalle mitään panttia. Vakuudettomuuden takia lainan hakeminen on tehty useilla lainantarjoajilla äärimmäisen helpoksi kuluttajan kannalta.

   Käyttöluoton hakeminen on useammilla rahoituslaitoksilla mahdollista toteuttaa kokonaan verkossa. Koska lainalle ei myönnetä vakuutta, on lainahakemuksen tekeminen myös todella nopeaa.

   Lainahakemus hoituu kokonaan sähköisesti ja lainaa hakiessa kannattaakin kilpailuttaa laina samalla. Koska hakemisprosessi hoituu kokonaan sähköisesti, ei vierailu varsinaisessa pankissa ole välttämätöntä.

   Näin kuluttaja säästää merkittävän määrän aikaa, joka olisi muuten mennyt pankin tapaamisajan aikatauluttamiseen, varaamiseen ja paikan päällä vierailemiseen.

   Rahat nopeasti tilille

   Lainan vakuudettomuus mahdollistaa myös sen, että laina myönnetään kuluttajalle nopeasti hakemisesta. Palveluntarjoajan ei tarvitse tarkistaa vakuuden oikeellisuutta, jolloin hakuprosessista jää yksi aikaa vievä vaihe kokonaan pois.

   Käyttöluotto onkin lainan nopeuden kannalta hyvin samankaltainen esimerkiksi kulutusluoton tai joustoluoton kanssa. Lainantarjoaja tarkistaa sähköisen tunnistautumisen perusteella hakijan taloustiedot ja päätyy kaiken ollessa kunnossa myöntämään lainan.

   Käyttöluotto onkin monesti mahdollista saada tilille jo samana päivänä lainan hakemisen kanssa, usein jopa jo muutamien tuntien kuluttua.

   Kohtuulliset lainasummat

   Yleisin lainasumma käyttöluottoon on noin 2000 euroa. Eri lainantarjoajien tarjoamat summat vaihtelevat kuitenkin muutamista tuhansista euroista aina 60 000 euroon saakka.

   Lainasumman lisäksi kuluttajan tulisi ottaa lainaa hakiessa huomioon lainan kokonaiskulut. Käyttöluoton tarjoajissa saattaa olla isojakin eroja lainan kulujen määrissä, joten hakijan tulisikin muodostaa riittävä kokonaiskuva eri lainan tarjoajien korkokuluista sekä palvelumaksuista ennen päätöstä käyttöluoton hakemisesta.

   Yksittäisen kuluttajan voi tuntua hankalalta löytää kaikkien rahoituslaitoksien joukosta edullisin käyttöluotto. Tässä lainan hakemisen vaiheessa kuluttajan kannattaakin hyödyntää lainojen kilpailutusta.

   Kilpailuttamalla käyttöluoton, kuluttaja jättää lainojen keskinäisen vertailun muille. Luottojen kilpailuttaja kerää useiden rahoituslaitoksien lainatarjoukset yhteen ja erittelee nämä lainan ehtojen sekä kokonaiskustannuksien mukaan.

   Näin lainan hakijalle jää tehtäväksi yksinkertaisesti valita joukosta itselle sopivin ja paras käyttöluotto. Kilpailutus tulee hyödylliseksi myös usein, sillä hakijan voi olla haastava eritellä rahoituslaitoksien tuotetiedoista, mitkä lainan oikeat kokonaiskulut ovat.

   Käyttöluottoa hakiessa ei tulisikaan tuijottaa pelkästään lainan nimelliskorkoa, sillä kokonaiskulut saattavat esimerkiksi kuukausittaisten tilinhoitomaksujen myötä nousta merkittävästi suuremmiksi.

   Monipuolisuus

   Käyttöluotto on hakijan kannalta hyvin monipuolista lainaa, sillä sitä käytetään usein hyvin erilaisiin tarkoituksiin hakijasta riippuen. Käyttöluottoa hyödynnetään usein äkillisten menojen kustantamiseen.Esimerkiksi pienet remontit tai irtaimiston rikkoutumisesta aiheutuvat kulut saattavat aiheuttaa äkillisiä kulueriä, joihin käyttöluotto voi hetkellisesti auttaa.

   Monet käyttöluoton hakijat hakevat lainaa tuomaan arkeen pientä luksusta. Oli kyseessä lomareissu tai jokin kulutuspäätös, on käyttöluoton hakijoilla Suomessa tällaisista useita kokemuksia.

   Tietyissä tilanteissa, tarkkaan harkittuna, käyttöluotto voi kuitenkin olla kuluttajalle laina, jonka ottamiseen liittyy monia etuja. Seuraavassa kappaleessa käymme tarkemmin läpi asioita, joita kuluttajan tulisi huomioida, kun hän hakee käyttöluottoa.


   Asioita jotka huomioida käyttöluottoa hakiessa

   Lainan hakeminen on aina yksilöllinen päätös, jonka hakemisen kannattavuuteen ei voi antaa tarkkoja ohjeita, jotka pätevät kaikkiin. Käyttöluotto ja muut laina ovat aina yksilöllisiä, kuten ovat myös kuluttajien henkilökohtaiset tilanteet.

   On kuitenkin muutamia asioita, joita jokaisen kuluttajan tulisi ottaa huomioon käyttöluottoa harkitessa ja sitä hakiessa.

   • Hakijan taloustilanne
   • Lainan kokonaiskulut
   • Takaisinmaksuaika

   Hakijan taloustilanne

   Käyttöluottoa harkitessa kuluttajan tulisi arvioida ensin kriittisesti omaa taloudellista tilannettaan. Hakijan tulisi miettiä vastauksia seuraaviin kysymyksiin ennen lainan hakemista:

   • Tarvitsenko lainaa?
   • Onko lainan saaminen ystäviltä tai sukulaisilta mahdotonta?
   • Pystynkö maksamaan lainan takaisin?

   Mikäli vastaus kaikkiin edeltäviin kysymyksiin on kyllä, voi käyttöluoton hakeminen kyseisessä tapauksessa olla kuluttajan kannalta hyvinkin perusteltua. Edellä mainittuja kysymyksiä kannattaa kuitenkin pohtia oli harkitun, lainan tyyppi mikä tahansa.

   Lainan kokonaiskulut

   Lainaa hakiessa kuluttajan tulisi huomioida lainan kaikki kustannukset. Pelkkä käyttöluoton nimelliskoron tutkiminen ei kuitenkaan riitä, vaan hakijan tulisi huomioida lainan kokonaiskustannukset.

   Alla olevassa taulukossa on muutamia esimerkkejä siitä miten eri lainakustannukset vaikuttavat käyttöluoton kokonaiskuluihin.

   Lainasumma Maksuaika Nimelliskorko Todellinen vuosikorko Laskutuslisä Avausmaksu Kuukausierä Kokonais-kustannukse
   10 000e 5v 12,60% 14,90% 5e 90e 233e 13 951e
   10 000e 5v 6,40% 6,62% 5e 0e 194e 11 623e
   10 000e 6v 9,50% 9,92% 0e 0e 183e 13 158e

   Yllä olevasta käyttöluottojen esimerkistä käy hyvin ilmi, miten eri lainan tarjoajien välillä saattaa olla isojakin eroja todellisissa vuosikoroissa sekä erilaisissa laskutuslisissä ja tilinhoitomaksuissa. Näistä syistä onkin täysin oleellista, että käyttöluoton hakija kilpailuttaa lainansa ennen hakemista.

   Lainan hakijan kannattaa myös perehtyä vuosittaiseen korkokattoon, joka useimmiten rajoittaa käyttöluottojen korkoja tietyn rajan alle. Kuluttajan kannattaa tarkistaa vuosittaiset muutokset korkokattoon, sillä niiden muuttuessa kilpailuttamalla lainansa, kuluttaja voi säästää merkittävästi rahaa.

   Takaisinmaksuaika

   Käyttöluottoa hakiessa tulisi harkita tarkasti sen takaisinmaksuaikaa. Takaisinmaksuajan kannalta oleellista on, miltä kuluttajan kuukausittaiset tulot näyttävät. Takaisinmaksuaika kannattaa ajoittaa niin lyhyeksi kuin mahdollista, kuitenkin niin, että takaisinmaksusuunnitelma säilyy realistisena.

   Lyhyt takaisinmaksuaika takaa kuluttajalle käyttöluoton pienellä korolla ja joskus jopa pienillä kuukausierillä. On kuitenkin syytä huomioida, että riskejä takaisinmaksusuunnitelmassa ei kannata ottaa. Takaisinmaksusuunnitelman tulisi kyetä kestämään yllättäviä kuluja, joita lainanhakija saattaa arjessaan kohdata.

   Realistisesti laadittu takaisinmaksusuunnitelma takaa sen, että kuluttaja saa edullisimman mahdollisen koron, mutta käyttöluoton takaisin maksaminen säilyy samanaikaisesti jatkuvasti turvattuna. Omat tulot ja menot kannattaa budjetoida ja laskea paljonko hakijan on mahdollista lyhentää lainaa kuukaudessa.

   Lainoja valitessa on syytä lisäksi huomioida, että joitakin käyttöluotoista on mahdollista maksaa takaisin suunniteltua nopeammin. Mikäli hakijalla tällainen mahdollisuus on, kannattaa lainaa ehdottomasti maksaa takaisin suunniteltua nopeammin.

   Käyttöluotto pankista

   Monet suomalaiset isot pankit tarjoavat valikoimassaan käyttöluottoa. Pankeissa käyttöluotto on tyypiltään usein vakuudeton laina ja siksi sen hakeminen on myös usein hyvin mutkatonta.

   Käyttöluottoa haettaessa pankit harvemmin kysyvät lainan käyttötarkoitusta. Lainanantajaa kiinnostaa enemmän se, täyttääkö hakija luoton ottamisen ehdot.

   Lista Pankkien määrittämistä tyypillisistä ehdoista Käyttöluoton saamiselle:

   • Hakijan täysi-ikäisyys
   • Puhtaat luottotiedot
   • Pysyvä osoite Suomessa
   • Säännölliset tulot

   Alle on koottu tietoa tunnetuimpien suomalaisten pankkien tarjoamista käyttöluotoista.

    

   Osuuspankki

   Osuuspankin Joustoluotto on sinulla jatkuvasti käytettävissä oleva luotto. Joustoluotto on vakuudeton laina, jolla voit rahoittaa remontin, loman tai vaikka uuden pesukoneen.

   Maksettuasi Joustoluottoa takaisin, voit nostaa sitä uudelleen käytettäväksi ilman uutta luottohakemusta. OP:n Joustoluottoa on mahdollista hakea muutamasta tuhannesta eurosta ylöspäin.

   Joustoluoton lisäksi OP:lla on tarjolla asiakkailleen vakuudeton Täsmälaina, sekä vakuuksien kanssa haettava Vakuudellinen Pankkilaina.

   Nordea

   Nordean Joustoluotto on vakuudeton luotto, jota voit käyttää oman elämäntilanteesi mukaan hyvin joustavasti. Joustoluottoa voit hakea Nordean asiakkaana muutamasta tuhannesta eurosta useampaan kymmeneen tuhanteen euroon asti.

   Nordea maksaa luoton asiakkaan tilille heti luoton myöntämisen jälkeen. Takaisinmaksuaika on tyypillisesti Joustoluotolla yhdestä vuodesta viiteen ja puoleen vuoteen.

   Joustoluoton hakeminen edellyttää Nordean asiakkaana olemista. Joustoluottoa voi hakea verkossa Nordean pankkitunnusten avulla.

   Danske Bank

   Danske Bank Käyttölaina on jatkuvasti voimassa oleva luotto arjen menojen ja tulevaisuuden suunnitelmien rahoittamiseen. Lainaa on mahdollista hakea muutamasta tuhannesta eurosta ylöspäin.

   Kun olet sopinut Käyttölainan Danske Bankin kanssa, luotto on jatkuvasti käytössäsi. Voit käyttää sitä juuri tarvitsemasi summan esimerkiksi kodinkoneiden hankintaan. Käyttölaina toimii myös hyvänä maksupuskurina yllättävien menojen, kuten autohuollon rahoittamiseen.

   S-pankki

   S-pankin tarjoama S-laina on lyhyesti vakuudeton laina, jota voi hakea 5000 eurosta ylöspäin. Vakuudettomalla S-lainalla rahoitat niin pienemmät kuin vähän isommatkin hankinnat arjessasi.

   S-lainaa voit hakea yksin tai yhdessä toisen henkilön kanssa. Yleisesti voidaan todeta S-pankilla olevan hieman muita pankkeja tiukemmat ehdot lainan saamiselle.

   Aktia

   Aktia Käyttölaina on vakuudeton kulutusluotto, jolla voit rahoittaa hajonneen pesukoneen tai uuden moottoripyörän hankinnan. Käyttölaina eroaa käyttöluotosta siltä osin, että se maksetaan asiakkaan tilille kerralla.

   Käyttölainaa on mahdollista hakea muutamasta tuhannesta eurosta ylöspäin. Käyttölainan saa usein suhteellisen nopeasti käyttöön muutamassa päivässä, mikäli hakija on täyttänyt tiedot oikein.

   Aktialla on myös tarjolla palveluissaan käyttöluottoa muistuttava digitaalinen luottokortti. Aktia Digital Credit on virtuaalinen luottokortti, jolla maksaminen onnistuu turvallisesti ja joustavasti.

   Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. TÄYTÄ ILMAINEN HAKEMUS

   Tarkoituksia käyttölainalle

   Hyvin yleisiä käyttötarpeita käyttölainalle ovat uudet tai hajonneet kodinkoneet sekä erilaiset menopelit. Lainaa tai luottoa haetaan hyvin usein myös kodin tai mökin remontointiin.

   Tämä on hyvin ymmärrettävää, sillä monella henkilöllä ei löydy ostohetkellä ylimääräistä paria tuhatta euroa tililtä Gigantissa tai Motonetissä asioimista varten. Nämä hankinnat on silloin helppo hoitaa käyttölainan avulla, jota voi myöhemmin lyhentää pois omaan tahtiin.

   Käyttölainaa etsitään usein liikkeiden omilta sivuilta. Toistaiseksi ainakaan edellä mainitut liikkeet Motonet ja Gigantti eivät tarjoa käyttölainaa omilla sivuillaan. Lainaa on siten haettava joko pankin, tai rahoituslaitoksen sivuilta.

   Helpoin konsti välttää ylimääräinen vaivannäkö parhaan käyttölainan löytämiseen, on hyödyntää lainojen kilpailuttamiseen erikoistuneiden yritysten palveluita. Kuluttajalle palveluiden käyttö on useimmiten täysin ilmaista, kuten on myös Summarumin kohdalla. Lainojen kilpailutus onnistuu hyvin nopeasti ja helposti verkossa. Kilpailutus vie usein vain muutamia minuutteja.

   Tämä sivu on hyvä ottaa talteen seuraavaa kertaa varten, kun äkillinen rahantarve iskee omaan talouteen esimerkiksi uuden kodinkoneen hankinnassa.

   Käyttöluottolaskurilla selvität lainan kulut

   Vaikka käyttöluoton hakeminen olisi vasta suunnittelun tasolla, kuluttajan on hyvä selvittää mistä hän voi nostaa luoton kaikkein edullisimmin.

   Tätä vaihetta varten on kehitetty käyttöluottolaskuri. Laskurin avulla kuluttajan on mahdollista verrata useita eri pankkien ja rahoituslaitosten käyttöluottoja ja löytää juuri hänelle edullisin vaihtoehto.

   Käyttöluottolaskurilla kuluttaja pystyy selvittämään lainaan sisältyvät piilevät kulut. Näistä esimerkkeinä voisi pitää avausmaksuja sekä kuukausittaisia lainanhoitokuluja. Käyttöluottolaskurista toisin sanoen ilmenee lainan todellinen hinta koko laina-ajalta.

   Paras käyttöluotto on edullinen

   Kuten lainoissa yleisesti, edullisin käyttöluoton on kuluttajalle paras vaihtoehto. Kunhan luoton myöntäjä on turvallinen ja luotettava pankki tai rahoituslaitos, on kuluttajan kannalta melko samantekevää kuka luoton myöntää.

   Tiivistettynä voidaan todeta, että korko on rahan hinta. Mitä pienempää korkoa kuluttaja lainastaan maksaa, sitä edullisempi laina hänelle on. Sama asia pätee käyttöluoton ottamiseen.

   Siksi kuluttajan kannalta on tärkeää löytää hänelle kaikkein matalin korko käyttöluoton hakuvaiheessa. Korkoon on myös mahdollista vaikuttaa myös luoton nostamisen jälkeen kilpailuttamalla eri pankkeja ja rahoituslaitoksia keskenään.

   Käyttöluottojen vertailu kannattaa

   Lainavertailu on yksi parhaimpia työkaluja kuluttajalle käyttöluoton hakemiseen. Vertailussa kuluttaja asettaa pankit ja rahalaitokset keskenään kilpailuun henkilön asiakkuudesta.

   Alla on koottu lista kuluttajalle tärkeistä huomioista miksi lainat ja luotot kannattaa aina kilpailuttaa.

   • Lainojen vertailu ei sido kuluttajaa vielä mihinkään
   • Voi tuoda ajallista säästöä
   • Voi tuoda rahallista säästöä
   • Vaivatonta
   • Kuluttaja löytää hänelle edullisimman vaihtoehdon

   Käyttöluotto heti tilille

   Ihmisten elämäntilanteet voivat vaihdella hyvinkin nopeasti. Sama voi päteä rahan tarpeeseen, jos elämässä sattuu jokin yllättävä meno.

   Kun kuluttaja tarvitsee lainaa heti tilille, hän voi hakea sitä netissä ilman vakuuksia vain muutamassa minuutissa. Vakuudeton laina mahdollistaa lainahakemuksen nopean käsittelyprosessin.

   Käyttöluoton hakeminen toimii saman periaatteen mukaan. Käyttöluotot ovat myös useimmiten luonteeltaan vakuudettomia, ja siksi niiden hakeminen on myös hyvin nopeaa.

   Käyttöluotto eroaa lainasta pääosin siten, että luotto on usein takaisinmaksun jälkeen kuluttajalla uudelleen käytettävissä. Käyttöluotto on siis tavallista lainaa hieman joustavampi rahoitusmuoto arjen menojen ja isompien hankintojen hoitamiseen.

   Edullisin käyttöluotto – näin se löytyy

   Kuten artikkelissa aiemminkin mainittiin, edullisin käyttöluotto löytyy aina lainojen kilpailutuksen avulla. Lainojen kilpailutus asettaa lainantarjoajat kilpailemaan hakijan asiakkuudesta, mikä mahdollistaa edullisemman käyttöluoton löytämisen.

   Kilpailutus toimii helposti muutaman vaiheen kautta. Ensimmäisenä hakija täyttää sähköiseen lomakkeeseen haluamansa lainan sekä omat tietonsa. Sähköiseen lomakkeeseen voidaan tarvittaessa liittää myös liitetiedostoja, mikäli kilpailutus niitä vaatii.

   Tietojen lähettämisen jälkeen kilpailuttava osapuoli välittää kuluttajan sähköpostiin edullisimmat lainatarjoukset. Näin kuluttajan tehtäväksi jää enää valita edullisin käyttöluotto ja hyväksyä lainatarjous halutessaan.

   Kuluttaja voi kuitenkin vielä tässäkin vaiheessa jättää hankintapäätöksen tekemättä niin halutessaan, sillä käyttöluottojen kilpailuttaminen ei sido itsessään vielä mihinkään hankintapäätökseen.

   Muita aiheeseen liittyviä sivuja

   Kokemuksia käyttöluotosta

   Netistä löytyy suhteellisen vähän kokemuksia juuri käyttöluoton ottamisesta. Useat keskustelut liittyvät useasti lainojen yhdistämiseen ja hakemiseen tapauksessa, jossa henkilöllä on ollut aiempia merkintöjä tai vaikeuksia raha-asioiden hoitamisessaan.

   Käytännössä käyttöluotto on kuitenkin sama kuin vakuudeton kulutusluotto. Kulutusluotoista lainaa hakevan henkilön on helppo löytää muiden kuluttajien kokemuksia verkosta.

   Usein kysyttyä

   Mitä on käyttöluotto?
   Käyttöluotto on jatkuvasti voimassa oleva luotto, jota haetaan usein suhteellisen pienille lainasummille. Käyttöluotto on myös usein vakuudetonta lainaa.
   Minkälaisiin tilanteisiin käyttöluotto sopii?
   Käyttöluotto sopii hyvin tilanteisiin, joissa kuluttaja tarvitsee lainaa esimerkiksi äkillisiin menoihin tai muihin välttämättömiin kulutustarpeisiin.
   Mitä kannattaa huomioida käyttöluottoa hakiessa?
   Käyttöluottoa hakiessa kannattaa huomioida lainan takaisinmaksuaika, lainasumma sekä kokonaiskulut. Lisäksi kuluttajan on hyvä olla hakiessaan tietoinen sen hetkisestä korkokatosta.
   Mistä halvin käyttöluotto?
   Kuluttaja löytää halvimman käyttöluoton kilpailuttamalla useita eri pankkeja ja rahalaitoksia keskenään.
   Missä käyttöluotto käy?
   Käyttöluottoa voi käyttää hyvin laajasti omiin menoihinsa. Usein kulutustarkoitusta ei tarvitse erikseen mainita hakemisen yhteydessä.

   Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

   Pohtiessasi käyttöluottoa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palvelustamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:

   Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen