Arvosanamme

Keltainen tähti Keltainen tähti Keltainen tähti Keltainen tähti Harmaa tähti

4/5 tähteä

Lea Bank lainanantajana

Lea Bank, vanhalta nimeltään BRAbank, on norjalainen rahalaitos, joka toimii verkkossa. Suomen markkinoille vuonna 2017 saapunut rahalaitos tarjoaa kulutusluottoja ja eri suuruisia vakuudettomia lainoja. Suomalaiset ovat luottaneet norjalaisiin rahalaitoksiin ja eräänä syynä tähän on verrattain samankaltainen lainsäädäntö naapurimaiden välillä.

 • Kulutusluottoa ilman vakuuksia
 • Jälleenrahoitus

Lea bank lainanantajana

Pankkina Lea bank tunnettiin ennen nimellä Bra bank. Kuitenkin yritys vaihtoi nimensä Lea bankiksi, joka tarjoaa vakuudettomia kulutusluottoja asiakkailleen. Asiakasryhmät ovat pohjoismaalaisia. Yrityksen sivujen mukaan pankki tarjoaa houkuttelevia talletustuotteita sekä laskuostoja ja lainoja pienille ja keskisuurille yrityksille.

Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
Kilpailuta laina

Lea bank lainat ja luotot

Pankki haluaa antaa vastuullista luottoa asiakkailleen. Luottomallit perustuvat pankilla hakijan ilmoittamiin tietoihin sekä BRAbankin aiemmin kehittämään luottoriskilaskelmaan, joka laskee asiakkaan maksukyvyn sekä analysoi myös halua lainan hoitoon.

Luotonantokäytäntö varmistaa, että asiakkaan maksukyky pysyy hyvänä, vaikka taloudessa tapahtuisi jotain äkillisiä muutoksia. Vuonna 2019 yritys otti myös velkarekisterin käyttöönsä, joka on lisännyt luotonantotarkkuutta.

Pohjoismainen Lea bank suhtautuu vakavasti rahanpesuun ja terrorismin rahoitukseen. Pankissa pyritään estämään rahojen väärinkäyttö. Rahayhtiöillä ja pankeilla on velvollisuus kysyä tiettyjä tietoja asiakkailta, jotta he voivat estää rahanpesua ja rahojen väärinkäyttöä. Pankkien tulee olla ajan tasalla asiakkaidensa rahatoimista. Sillä on oikeus kysyä tiettyjä kysymyksiä asiakkaalta, jotta pankki pääsee selville asiakkaan toimista. Jos et asiakkaana voi vastata pankin esittämiin kysymyksiin, pankki ei voi solmia asiakassuhdetta kanssasi.

Lea bank kulutusluotto

Kulutusluotto on vakuudeton laina, jonka voit käyttää haluamallasi tavalla. Useat haluavat hakea lainaa helpottamaan hankintoja. Esimerkiksi auton osto, remontti ja lomamatka ovat asioita, joihin ihmiset haluavat hakea lainaa. Uudet ideat ja projektit voi helposti toteuttaa kulutusluoton avulla.

Kun lainahakemuksesi on hyväksytty, voit löytää omat lainat pankin sivuilta. Lainaa voi hakea myös jonkun kanssa. Usein, jos lainan hakijoita on monta, myös lainan saaminen on todennäköisempää. Tässä kannattaa kuitenkin huomioida, että lainasta kumpikin osapuoli on täysin 100 prosenttisesti vastuussa lainan takaisinmaksusta. Päätös lainan ottamiselle tulee olla yhteinen. Siksi, jos lainan aikoo hankkia jonkun kanssa yhdessä, on hyvä miettiä kummankin maksukykyä sekä sitoutumista lainan hankkimiseen. Jos toinen tuleekin maksukyvyttömäksi, on toinen täysin vastuussa lainasta.

Lainan voi hakea Lea bankilta täyttämällä sähköisen lainahakemuksen. Hakemuksen täyttäminen on tehty todella helpoksi ja se on nopea täyttää. Vastauksen lainahakemukseen saa myös melko nopeasti, ja pankki pyrkii käsittelemään hakemukset pikaisella aikataululla. Tämän jälkeen pankki tarkistaa tietosi ja saat itsellesi alustavan lainatarjouksen. Aina tarjottu summa ei kuitenkaan ole sama, mitä olet pyytänyt. Tähän vaikuttaa erinäiset seikat. Nimmelliskorko lainalle on 7,54-19,54 prosenttia. Avausmaksu vaihtelee 0-90 euron välillä, ja kuukausittainen tilinhoitomaksu on 1-5 euroa.

Lea bank jälleenrahoitus

Pankki tarjoaa asiakkailleen luotonyhdistämispalvelua. Tällä tavoin voit säästää rahaa ja helpottaa omaa arkeasi. Yhdistelylainalla voi säästää lainaan liittyvissä kuluissa paljonkin. Samalla saat myös paremman kokonaiskuvan taloudellisesta tilanteestasi.

Lainahakemus on helppo tehdä pankin omilta nettisivuilta. Sen tekeminen ei vie kauaa aikaa. Yhdistelmälaina maksetaan suoraan omalle tilillesi, jolloin voit hoitaa itse lainojesi takaisinmaksun. Olemalla yhteydessä luotonmyöntäjän asiakaspalveluun saat ohjeet, miten hoitaa takaisinmaksu.

Usein suuremmilla lainoilla on matalampi korko. Yhdistelylainaa voi saada maksimissaan 50 000 euroon saakka. Tämä laina on vakuudetonta. Nimelliskorko on jälleenrahoituksella 7,43-91,43 prosentin välillä. Avausmaksu vaihtelee lainalle 0-90 euron välillä. Tilinhoitopalkkio on kuussa 1-5 euroa.

Muut pankit ja rahalaitokset

 • Aktia logo
 • Bluestep Bank logo
 • Kaarna logo
 • Avida logo
 • Balanzia logo
 • Bank Norwegian logo
 • Bigbank logo
 • Halino logo
 • Instabank logo
 • Credigo logo
 • Credit24 logo
 • LainaFI logo
 • MyLender logo
 • Nordax Bank logo
 • Risicum logo
 • Resurs Bank logo
 • TF Bank logo
 • Bondora logo
 • Lainasto logo
 • Ferratum logo
 • Saldo logo
 • Collector Bank logo
 • Lea bank logo
 • Brocc logo
 • Svea Bank logo
 • Alisa Bank logo
 • Morrow Bank logo

Lea Bank -kirjautuminen sivuille

Lea Bank, kuten kaikki pankit, tarjoavat asiakkailleen omat sivut, josta voi lainaansa hallita. Lainan sopimustiedot ja kaikki maksuerät näkyvät täällä. Näet jo maksetut lyhennykset ja tulevat lyhennykset.

Voit myös korottaa lainaasi omien sivujen kautta. Huomioi, että lainan korottaminen on mahdollista vasta, kun edellisen lainan saamisesta on kulunut 3 kuukautta tai enemmän. Lainan korotusta hakiessa hakijan maksukyky arvioidaan ja myönnetty korotus lisätään lainasummaan.

Omilta sivuilta voi myös tarkistaa lainasopimuksen ehdot aina tarvittaessa. Myös kaikki lainaan liittyvät asiakirjat on sieltä tulostettavissa, jos paperisina liitteinä niitä johonkin tarvitaan. Esimerkiksi lainojen koroista on helppo ottaa todistus omien sivujen kautta.

Lea bank lainasummat – Kuinka paljon voin saada lainaa Lea bankilta?

Pankki voi antaa lainaa jopa 50 000 euroon saakka. Annettu lainasumma kuitenkin riippuu hakijan omista tuloista ja varallisuudesta. Jokainen lainapäätös on siis yksilöllinen. Lainan saa usein käyttöönsä 1-2 arkipäivän kuluessa siitä, kun olet hyväksynyt lainatarjouksen.

Kuka voi hakea lainaa Lea bankilta?

Pohjoismaiselta Lea bankilta kuka tahansa ei voi saada lainaa. Lainan hakijan täytyy täyttää tietyt ehdot, jotta laina voidaan myöntää. Tärkein ehto on, että olet vähintään 23-vuotias, mutta enintään 70-vuotias. Sinulla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä tai perintävelkaa. Hakijan tulee olla asunut Suomessa vähintään 3 vuotta voidakseen hakea lainaa. Lisäksi vähimmäistuloasetus on 1200 euroa kuussa. Viimeisenä ehtona on, että sinulla on myös tarpeeksi maksukykyä maksaa laina takaisin. Tähän usein vaikuttaa se, onko sinulla myös muita samanaikaisia lainoja.

Lea bank yrityksenä

Kyseessä on pohjoismaalaisia asiakkaita palveleva pankki, joka toimii täysin digitaalisesti. Pankki haluaa helpottaa asiakkaidensa elämää. Pankin toiminta on Norjassa ja maalla on johtava teknologia pankki sektorilla.

Pankilla on käytössään digitaaliset prosessit lainan myöntämiseen. Tuotteet ovat yksinkertaisia ja käyttäjäystävällisiä. Yrityksen asema pohjoismaisilla markkinoilla on vakaa ja tunnettu.

Pankki perustettiin vuonna 2016. Sen maine on vastuullinen ja luotettava. Se pyrkii olemaan myös innovatiivinen. Kun BRAbank ja Easypank yhdistyivät, syntyi Lea bank. Vuonna 2017 pankki aloitti toimintansa Suomessa ja Ruotsissa sama tapahtui vuonna 2019. Talletuspuolella pankilla on toiminaa myös Ranskassa, Saksassa, Espanjassa sekä Itävallassa.

Lea Bank yhteystiedot

Pankkiin voi olla yhteydessä suoraan puhelimitse, jos sinulla ilmenee kysymyksiä lainan hankkimiseen ja omaan lainaasi liittyen. Puhelinnumero palvelee arkipäivisin 10-16 välillä. Aukioloajat eivät välttämättä ole parhaimmat, jos olet töissä normaaleihin toimistoaikoihin. Poikkeuksellisia aukioloaikojakin esiintyy. Esimerkiksi lomapäivinä pankki ei vastaa puhelimeen.

Pankkiin ei voi olla yhteydessä sähköpostilla muuta kuin palautteeseen liittyvissä asioissa. Palautteiden sähköpostiosoite on [email protected]. Tämä on hieman ikävää, sillä ongelmia saattaa tulla, jos et pysty soittamaan palvelun aukioloaikoihin.

Aukioloajat

MA
10:00–16:00
TI
10:00–16:00
KE
10:00–16:00
TO
10:00–16:00
PE
10:00–16:00
LA
Suljettu
SU
Suljettu

Asiakaspalvelu yksityishenkilöt

Sähköposti
Puhelin
02 4809 3850
Chat
Punainen X-merkki

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Lea Bankin ja muiden samankaltaisten rahalaitosten lainojen kilpailuttamisen lisäksi tarjoamme palvelua näissä asioissa:
Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

Usein kysyttyä

Mitä kriteerejä minun tulee täyttää, jotta saan lainan?

Lainaa myönnetään henkilöille, jotka ovat vähintään 23 vuotiaita ja joilla on luottotiedot kunnossa.

Yli 70 vuotiaille lainaa ei myönnetä, koska lainalla on pitkä maksuaika.

Huomioi myös että lainaa myönnetään henkilöille, joilla on ollut vakituinen osoite Suomessa vähintään 3 vuotta.

Lisäksi kuukausutulot on oltava vähintään 1200 euroa kuukaudessa, että maksukyky säilyy lainan lyhennyksistä huolimatta.

Kuinka paljon voin saada lainaa?

Lainaa voi saada 1 000 eurosta 50 000 euroon. Lainasumma arvioidaan hakijan henkilökohtaisten tulojen ja maksukyvyn mukaan.

Jos haet yhteislainaa rinnakkaishakijan kanssa, voi tämä vaikuttaa hakemuksessasi positiivisesti ja saatat mahdollisesti saada korkeamman lainan ja paremmat ehdot, kuin jos hakisit lainaa yksin.

Kuinka yhdistän vanhat lainat?

Kun haluat yhdistää kaikki vanhat lainasi, niin:

 1. Hae yhdistelylainaa.
 2. Nosta laina tilillesi myönteisen lainapäätöksen jälkeen.
 3. Ota sen jälkeen yhteyttä vanhojen lainojen myöntäneisiin yhtiöihin ja sovi lainojen takaisin maksusta.
 4. Maksa vanhat lainat pois nostamallasi lainalla
 5. Hoida lyhennykset BRAbankille

Näin sinun ei tarvitse maksaa monien eri pankkien ja luottoyhtiöiden lainakustannuksia, vaan voit hoitaa kaikki lainasi yhdellä lyhennyksellä.

Mikä on BRAbankin lainan käsittelyaika?
BRAbank lupaa välittömän vastauksen lainahakemuksiin, niin tiedät kuinka paljon voit saada lainaa BRAbankilta.
Milloin BRAbank lainan rahat voi nostaa tilille?
Vastaanotettuaan lainahakemuksen ja hyväksyttyään kaikki lähettämäsi dokumentit, BRAbank lainan rahat siirretään tilillesi 1-2 arkipäivän sisällä.
Minulla on jo BRAbank laina, miten lainasummaa voi korottaa?

Jos olet BRAbankin asiakkaana ja sinulle on jo myönnetty laina, voit hakea lainan korotusta kolmen kuukauden päästä edellisen lainan vastaanottamisesta.

Hae lainan korotusta uudella hakemuksella ja merkitse hakemukseen aikaisemman lainan tiedot ja haluttu lainan korotus.

Lainan korotuspäätökseen vaikuttaa muiden seikkojen ohella se, kuinka paljon ja hyvin aikaisempia lainoja on maksettu takaisin.