Vakuudeton luotto – lainaa nopeasti ja vaivattomasti

Vakuudeton luotto on nopea ja vaivaton tapa hakea lainaa. Tässä artikkelissa avaamme tarkemmin, mitä vakuudeton luotto on sekä millaisiin tilanteisiin se saattaa sopia.
Ladataan lomaketta..

Hakemusten tekeminen kestää muutaman minuutin.


Pyrimme esittämään tarjoukset selkeästi ja ymmärrettävästi.


Suomalainen palvelu suomalaisille kuluttajille.


Etsimme aina edullisimmat tarjoukset ilman piilokuluja.

Summarum Mediassa

Nina Leppänen
Nina Leppänen
2021-04-07
Kokemus pelkästään positiivinen. Sain lainan sujuvasti.
PP
PP
2021-03-31
Palvelu oli erittäin sujuvaa ja rahat tulivat tilille todella nopeasti. Asiakaspalvelu oli ystävällistä.😊
Jorma Saloranta
Jorma Saloranta
2021-03-08
sai oikean osoitten mistä kysyä lainaa ja sain sen kiitos
Seija Lindgren
Seija Lindgren
2021-03-01
Palvelu nopeaa ja asiallista. Helppo selkoinen teksti ja helppi ymmärtää. Kiitos palvelusta.
Benita Rönnberg
Benita Rönnberg
2021-02-17
Antti
Antti
2021-02-01
Toimiva hakemus, sain tarjouksen ja nostin lainan.

Vakuudeton luotto

Vakuudeton luotto eli vakuudeton laina on lainan muoto, jossa lainanhakija ei aseta lainalle mitään vakuutta sitä hakiessa. Vakuudeton luotto ei myöskään tarvitse hakijan toimesta ketään takaamaan lainaa.

Luoton vakuudettomuus vaikuttaa useampiin lainan ominaisuuksista. Näiden vaikutusten takia se saattaa monesti olla kuluttajalle halvin ja paras vaihtoehto lainanhakijan sen hetkiseen tilanteeseen.

Vakuudeton luotto on usein kulutusluottoa, jota lainaa hakeva henkilö hakee kulutuskäyttöön. Kyseinen luotto pitää sisällään useita hyötyjä, joita kuluttajan on mahdollista saada käyttöönsä lainaa hakiessa.

Tässä artikkelissa käsitellään vakuudettoman luoton hyötyjä ja tarkastellaan millaisia asioita kuluttajan olisi hyvä huomioida ennen lainan hakemista.

Vakuudettoman luoton hyödyt

Vakuudettoman luoton yksi ehdottomasti suurimmista hyödyistä on sen hakemisen ja vastaanottamisen helppous sekä nopeus. Vakuudeton luotto ei sisällä rahoituslaitokselle myönnettävää vakuutta, joka tekee näin ollen myös lainan käsittelystä nopeampaa.

Rahoituslaitosten ei tämän seurauksena tarvitse toteuttaa arviointia vakuuden oletetusta arvosta, joten koko käsittelyprosessi säilyy näin suoraviivaisempana sekä nopeampana.

Rahoituslaitokselle riittää vakuudetonta luottoa myöntäessä lainanhakijan tietojen nopea sähköinen tarkistaminen. Lainan myöntäjälle riittääkin hakuvaiheessa tieto hakijan säännöllisistä tuloista ja seurauksena tästä lainanhakijan on mahdollista vastaanottaa vakuuden luotto tililleen jo saman päivän aikana hakemisesta.

Vakuudeton luotto eri summille

Vakuudetonta luottoa on mahdollista vastaanottaa vaihteleville summille kuluttajan tarpeiden mukaan. Useimmat luotontarjoajat tarjoavat lainaa 60 000 euroon asti. Yleisimmät lainasummat pyörivät kuitenkin 2 000 – 10 000 euron välillä.

Jotkut vakuudettoman luoton tarjoajat ovat tarjonneet kuluttajille luottoa jopa 70 000 euroon saakka. Seuraavassa kappaleessa tarkastellaan mitä asioita kuluttajan tulisi huomioida luottoa hakiessa.

 

Asioita joita huomioida hakiessa luottoa

Luoton hakeminen ei ole koskaan täysin mutkaton prosessi. Kuluttajan tulisi aina luottoa hakiessa pyrkiä ottamaan lainan kannalta muutamia kaikista tärkeimpiä asioita huomioon.

Alla olevissa kappaleissa on eriteltynä tarkemmin niitä asioita, joita kuluttajan tulisi ottaa joka kerta huomioon vakuudetonta luottoa hakiessa.

Oma taloudellinen tilanne

Luotonhakijan tulisi aina ensin pohtia kriittisesti omaa taloudellista tilannetta ja miettiä onko lainan hakeminen välttämätöntä.

Mikäli kuluttaja kokee lainan hakemisen välttämättömäksi, tulisi hänen seuraavaksi miettiä onko henkilön mahdollista saada lainaa esimerkiksi tuttavalta tai sukulaiselta.

Monissa tilanteissa lainan saaminen läheisiltä ihmisiltä ei ole kuitenkaan mahdollista ja mikäli kuluttaja pohdittua näitä kysymyksiä toteaa, että lainan ottaminen on vielä aiheellista, voi henkilön olla perusteltua edetä seuraavaksi itse lainanhakuprosessiin.

Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. TÄYTÄ ILMAINEN HAKEMUS

Lainasumma

Lainasummalla tarkoitetaan sitä kokonaissummaa, jota hakija hakee lainalta. Lainasumma kannattaa kuluttajan kannalta määrittää pienimpään mahdolliseen summan joka kuitenkin kustantaa tarvittavat menot lainanhakijalle.

Kuten aiemmin mainittua, vakuudeton luotto on mahdollista mukauttaa kuluttajan rahan tarpeen mukaan.

Vakuudetonta luottoa haetaan usein esimerkiksi liikennevälineen tai kodinkoneen hankintaan. Muita yleisiä syitä vakuudettoman luoton hakemiseen ovat erilaiset pienemmät remontit tai vaihtoehtoisesti muu kulutus.

Erilaiset tarpeet johtavat siihen, että rahoituslaitoksien haitari myönnettävän lainasumman kohdalla on suhteellisen iso. Vakuudetonta luottoa voikin saada joillakin lainantarjoajilla jopa 70 000 euroon asti.

Takaisinmaksuaika

Vakuudettoman luoton takaisinmaksuaika kannattaa sopia lainan myöntäjän kanssa mahdollisimman lyhyeksi.

Takaisinmaksuaika tulee kuitenkin pitää sellaisena, että kuluttaja säilyttää samalla riittävän rahavirran kustantaa sekä lainalyhennykset, että muut mahdolliset yllättävät kulut.

Vakuudettoman luoton takaisinmaksuajan pohtiminen on olennaista kuluttajan kannalta, sillä se vaikuttaa merkittävästi myös lainan kokonaiskustannuksiin.

Alla olevassa taulukossa on esimerkki 10 000 euron luotosta ja takaisinmaksuajan vaikutuksista sen kokonaiskustannuksiin.

Lainasumma Laina-aika Kuukausierä Kokonaissumma
10 000e 2v 456e 10 944e
10 000e 4v 247e 11 856e
10 000e 6v 179e 12 888e
10 000e 8v 148e 14 208e

Tarkastellessa taulukkoa voidaan havaita laina-ajan vaikutus luoton kokonaissummaan. Lyhyen ja pidemmän laina-ajan ero nousee kuluttajalle lopulta tuhansiin euroihin.

Tästä syystä kuluttajan tulisi tarkkaan pohtia minkälainen laina-aika on hänelle itselleen sopivin.

Vakuudettoman luoton hakijan kannattaa laatia omat tulonsa ja menonsa ylös ja laskea paljonko hänellä on varaa kuukausittain lyhentää lainaansa.

Suunnitelmaan tulisi lisäksi sisältää vara yllättäville kuluille, joita hakija saattaa kohdata. Tällaisia kuluja voivat olla esimerkiksi lääkärikulut, auton korjaaminen tai äkilliset remonttikulut.

Lainan kokonaiskulut

Vakuudetonta luottoa hakiessa kuluttajan tulisi ottaa huomioon lainan kaikki kustannukset pelkkien korkokulujen sijaan. Monet lainantarjoajat saattavat korkokulujen lisäksi sisällyttää lainoihinsa erilaisia muita kuluja, kuten avausmaksuja sekä tilinhoitokuluja.

Kuluttajan voikin seurauksena olla monesti hankala selvittää paras vakuudeton luotto. Hakijan tulisikin tarkastella lainaehtoja tarkasti, sillä pieneltä tuntuvat säännölliset tilinhoitomaksut voivat pitkällä aikavälillä nostaa lainan kuluja suuria määriä.

Mikäli lainanhakija kokee haastavaksi selvittää erilaisia lainojen kuluja ja etsiä paras vakuudeton luotto, kannattaa henkilön kilpailuttaa lainansa.

Lainan kilpailutuksen avulla kuluttaja syöttää lainaehdot sitoutumatta mihinkään ja lainojen kilpailuttaja selvittää mistä halvin vakuudeton luotto on mahdollista löytää sillä hetkellä.

Koron säännöstely

Korkokattoja säännöstellään vakuudettomien luottojen osalta Suomessa vuosittain. Kuluttajan kannattaa aina selvittää sen hetkiset koron säännöstelyt, sillä usein korkokatto ylettyy vakuudettomiin luottoihin.

Myös aiemmat lainat kannattaa kilpailuttaa ajoittain, sillä korkokatto ei automaattisesti laske vanhoja lainoja säännöstelyn sisään.

Vasta kilpailutettua lainansa, asiakkaan on mahdollista löytää halvin vakuudeton luotto.

Kokemuksia vakuudettomasta luotosta

Selvittäessä suomalaisten kuluttajien kokemuksia vakuudettomasta luotosta, huomaa että kyseiselle lainan muodolle on selvästi oma aikansa ja paikkansa kuluttajien keskuudessa.

Monella kuluttajalla on hyvin positiivisia kokemuksia vakuudettomasta luotosta sen erilaisten ominaisuuksien takia.

Alle on eritelty, mitkä ovat kuluttajien mielestä olleet toistuvia erittäin positiivisia kokemuksia vakuudettoman luoton hakemisessa ja saamisessa.

Vakuudettoman luoton saamisen nopeus yllättää usein monet kuluttajat. Koska hakuprosessi on vakuuden puuttumisen johdosta nopeutettu, on rahat monesti kuluttajan tilillä jo saman päivän aikana.

Monilla vakuudettoman luoton hakijoilla on kokemuksia, että rahat ovat parhaimmillaan tulleet tilille jo parin tunnin sisällä hakemisesta. Tällaiset kokemukset ovat yleisiä ja ne mahdollistaa lainan vakuudettomuus

Myös lainan hakemisen vaivattomuus on yksi yleisiä kokemuksia vakuudettoman luoton kanssa. Hakuprosessi onnistuu täysin sähköisesti eikä asiakkaan tarvitse toimittaa useita erillisiä liitetiedostoja lainan tarjoajalle.

Luoton saamisen vaivattomuudessa korostuu useimmissa kokemuksissa myös kilpailuttavien tahojen hyödyntäminen. Kilpailuttamalla lainat kuluttaja säästää yhden todella vaivalloisen osan hakuprosessia.

Luotot kilpailuttava taho kerää eri rahoituslaitoksilta lainatarjoukset asiakkaan puolesta. Yksittäiseltä kuluttajalta meni samaan aikaa todennäköisesti tunteja, mutta kilpailuttamisen ansiosta tarjoukset saa jo nopeasti.

Samalla lainanhakijan on helppo tarkastella eri lainan tarjoajien luottojen kuluja ja valita näistä käyttöönsä halvin vakuudeton luotto.

Usein kysyttyä

Mikä on vakuudeton luotto?
Vakuudeton luotto on laina, jossa lainanhakija ei aseta luotolle mitään vakuutta eikä hakijan myöskään tarvitse ketään takaamaan lainaa.
Millaisissa tilanteissa vakuudeton luotto kannattaa?
Vakuudettoman luoton yksi suurimmista eduista on sen saamisen nopeus. Vakuudeton luotto kannattaakin tilanteissa, joissa hakija tarvitsee rahaa käyttöönsä nopealla aikavälillä.
Mitä kannattaa ottaa huomioon hakiessa vakuudetonta luottoa?
Vakuudetonta luottoa hakiessa kannattaa ottaa huomioon oma taloudellinen tilanne, koron sen hetkinen säännöstely sekä lainan ominaisuudet.
Minkälaisia kokemuksia suomalaisilla on vakuudettomista luotoista?
Suomalaisilla on pääosin positiivisia kokemuksia vakuudettomasta luotosta. Etenkin lainan saamisen nopeus ja vaivattomuus koetaan eduiksi lainaa hakiessa.