Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?20 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?12 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Energiaremonttilaina

   Kilpailuta ja hae energiaremonttilainaa netistä – ilman vakuuksia jopa 60 000 €.

   Hae energiaremonttilainaa ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

   Check icon Energiaremonttilaina 2 000 – 60 000 euroa.

   Check icon Edullinen korko, alk. 4,5 %.

   Check icon Nopea ja turvallinen palvelu.

   Summarum.fi on kotimainen palvelu, joka etsii puolestasi parhaan energiaremonttilainan. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksen jopa yli kolmestakymmenestä yrityksestä.

   Löydä lainatarjousLöydä edullisin lainatarjous

   Nopea lainahakemusSelkeä ja nopea lainahakemus

   Ei sitoutumistaHakemus ei sido mihinkään

   Lainahakemuksen täyttäminen ja lainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa, nopeaa ja läpinäkyvää.

   1
   Täytä ilmainen lainahakemus
   Lomakkeen täyttäminen vie noin 3 minuuttia. Kysymme hakemuksessa perustietojasi ja kartoitamme tulotasoasi.

   Välitämme hakemuksesi esihyväksyttäväksi jopa yli 30 lainanantajalle.
   2
   Vertaa lainatarjouksia
   Saat hakemuksen lähettämisen jälkeen esihyväksytyt lainatarjoukset niiltä lainanantajilta, jotka voivat myöntää sinulle lainaa.

   Voit myös kirjautua asiakaspaneeliin ja tarkastella henkilökohtaisia lainatarjouksia sieltä.
   3
   Hyväksy lainatarjous
   Kun olen vastaanottanut lainatarjouksia, voit vertailla ja valita niistä sopivimman. Jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, sinun ei tarvitse tehdä mitään – hakemus peruuntuu veloituksetta. Lainojen kilpailuttaminen ei sido sinua tai yritystänne mihinkään.

   Hae energiaremonttilaina jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

   Täytä maksuton lainahakemus Summarumin kautta ja hae energiaremonttilainaa luotettavasti ja turvallisesti verkosta. Tavoitat kauttamme kerralla jopa yli 30 pankkia ja muuta lainantarjoajaa muutamassa minuutissa.

   Summarumin kautta voit hakea energiaremonttilainaa helposti netistä jopa 60 000 euroon asti – ilman vakuuksia ja takaajia. Lainan hakeminen on ilmaista eikä sido sinua mihinkään, voit siis kokeilla maksutta kuinka palvelumme toimii ja katsoa millaisia lainatarjouksia saat.

   Palvelumme avulla voit tavoittaa jopa yli 30 pankkia ja lainanantajaa yhdellä hakemuksella. Tällä hetkellä voit hakea vakuudetonta energiaremonttilainaa 2000 eurosta alkaen aina 60 000 euroon asti 1–15 vuoden takaisinmaksuajalla.
   Aloita täyttämällä maksuton lainahakemus ja saat ensimmäiset lainatarjoukset nopeasti.

   Kaikki palvelussa mukana olevat pankit ja lainanantajat myöntävät lainaa ilman vakuuksia ja takaajia.

   Kilpailuta ja vertaile energiaremonttilainat helposti ja nopeasti

   Kun lainahakemus on lähetetty, me kilpailutamme pankit ja lainanantajat puolestasi ilmaiseksi. Mikäli lainahakemuksesi täyttää yhden tai useamman lainanantajan kriteerit, saat heti tiedon voimmeko löytää sinulle energiaremonttilainaa.

   Myönteisen vastauksen jälkeen saat pian henkilökohtaisia lainatarjouksia jopa kymmeniltä eri lainanmyöntäjiltä, jotka voivat tarjota sinulle sopivaa energiaremonttilainaa. Ensimmäiset alustavat lainatarjoukset ovat saatavilla usein jopa muutamassa minuutissa. Tehtävänäsi on vertailla lainatarjouksia, ja valita sinulle kaikista sopivin ja edullisin energiaremonttilaina.

   Kilpailuttamalla energiaremonttilainat netissä säästät aikaa ja rahaa. Perinteisiin vakuudellisiin pankkilainoihin verrattuna lainojen kilpailuttaminen netissä käy nopeasti ja helposti – ilman lainaneuvotteluja ja usein jopa ilman liitteitä. Summarumin tekemän lainojen kilpailutuksen avulla ei myöskään tarvitse lähteä hakemaan energiaremonttilainaa erikseen jokaisesta pankista, vaan saat yhdellä hakemuksella useita tarjouksia.

   Voit myös käyttää palveluamme nykyisten lainojen kilpailuttamiseen valitsemalla lainan käyttötarkoitukseksi uudelleenrahoitus tai lainojen yhdistäminen.

   Löydä edullinen energiaremonttilaina netistä pienellä korolla

   Pyrimme aina löytämään kilpailuttamalla sinulle sopivimman ja edullisimman energiaremonttilainan pienellä korolla – ilman piilokuluja. Erityisesti lainojen vertailussa kannattaa kiinnittää huomiota energiaremonttilainan korkoihin, kuukausierään ja takaisinmaksuaikaan.

   Tänä päivänä erilaisten lainatuotteiden ja lainanantajien väliset erot ovat melko pieniä, mutta lainojen koroissa ja kustannuksissa voit säästää vertailun avulla jopa satoja tai tuhansia euroja.

   Vakuudeton energiaremonttilaina heti tilille kotoa poistumatta

   Kun olet löytänyt lainatarjouksien joukosta sopivimman ja edullisen energiaremonttilainan, seuraava vaihe on hyväksyä lainatarjous. Kun lainatarjous on hyväksytty, laina maksetaan useimmiten heti tilillesi ja rahat ovat tililläsi nopeimmillaan jopa 15 minuutissa arkipäivien aikana, toimistotyöaikojen sisällä.

   Energiaremonttilaina – lainaa energiaremontointiin

   Energiaremontilla tarkoitetaan yleensä kiinteistön energiajärjestelmän uudenaikaistamista. Vanhemmissa kiinteistöissä, joko asuinkiinteistöissä tai loma-asunnoissa, saattaa olla vielä vanhanaikainen energiamuoto lämmitysjärjestelmän perustana. Tällä tarkoitetaan, että kiinteistössä on joko suora sähkölämmitys tai fossiilisen polttoaineen, kuten öljyn, kaasun tai turpeen polttamiseen perustuva lämmitysjärjestelmä. Energiaremontti voi tarkoittaa myös ikkunoiden ja ovien uudistamista, jolloin lämpö pysyy paremmin talon sisällä, minne se kuuluukin. Enerrgiaremontin tekemisestä koituu monia hyötyjä.

   Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
   Kilpailuta laina

   Miksi tekisin energiaremontin?

   Kiinteistöön kannattaa tehdä energiaremontti monestakin eri syystä. Ensinnäkin energiaremontilla pyritään lämmityskustannusten pienentämiseen. Tällä hetkellä vallitsevan maailmantilanteen johdosta etenkin sähkön mutta myös fossiilisten polttoaineiden hinnat ovat hyvin korkealla. Eli pidemmällä aikavälillä kiinteistön lämmityskulut tulevat pienenemään, kunnes remontin kulut ovat kuoleentuneet säästyvän energialaskun muodossa.

   Toinen validi syy tehdä energiaremontti tuo myös kiinteistön omistajalle etua. Kun kiinteistön lämmitysjärjestelmä muutetaan energiatehokkaampaan ja nykyaikaisempaan lämmitysjärjestelmään, nousee kiinteistön arvo huomattavasti. Tästä voi olla myöhemmin todellista hyötyä kun kiinteistöä joskus tulevaisuudessa myydään.

   Kolmas syy tehdä energiaremontti on globaalisti hyödyttävä. Uudenaikaiset lämmitysjärjestelmät ovat huomattavan paljon luontoystävällisempiä kuin vanhanaikaiset. Etenkin fossiilisista polttoaineista olisi syytä päästä eroon mahdollisimman nopeassa aikataulussa, kun ajatellaan tämän hetkistä luonnontilaa ja ilmastonmuutosta.

   Kuinka paljon energiaremontti voi maksaa?

   Energiaremontti suurimmillaan eli lämmitysjärjestelmän uusiminen ei ole halpaa puuhaa. Lämmitysmuodon vaihtaminen pientaloon voi maksaa jopa 10 000 – 25 000 euroa. Remontin hintaan vaikuttaa talon koko ja ikä ja myös se mihin lämmitysjärjestelmään siirrytään. Maalämpöön siirtyminen on kalliimpaa kuin vesi-ilmalämpöpumppuun perustuvaan lämmitysjärjestelmään. Energiaremontteja on toki pienimuotoisempiakin ja siten edullisempia. Kaikki toimet, jotka parantavat rakennuksen energiatehokkuutta voidaan käsittää energiaremontiksi.

   Vaikka suurempi energiaremontti on kertainvestointina hintava, voidaan ajatella myös käänteisesti eli mitä se tulee maksamaan, jollei energiaremonttia tehdä. Pidemmän päälle nimittäin energiaremontin tekemättä jättäminen tulee varmasti kalliimmaksi. Kaikki on suhteellista.

   Valtion tuki energiaremonttiin yksityisille kiinteistön omistajille

   Valtio tukee kolmen eri tukijärjestelmän kautta energiaremontontia, riippuen mistä lämmitysjärjestelmästä ollaan luopumassa. Tässä keskitytään kahteen ensimmäiseen tukimuotoon. Energiaremontin kustannuksia samoin kuin minkä tahansa remontin kustannuksia voi hakea kotitalousvähennyksen kautta takaisin. Lisäksi useissa tapauksissa on mahdollista hakea erityistä tukea energiaremonttiin.

   On tapauskohtaista, kumpi tuki tulee energiaremontoijalle edullisemmaksi. Molempia avustuksia ei voi saada samaan kohteeseen. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen sivuilla on energia-avustuslaskuri, jolla voit laskea kuinka paljon energia-avustusta sinä voisit saada oman kiinteistösi energiaremonttiin.

   Avustusta voi saada kaikenikäisiin rakennuksiin eikä se ole tulosidonnaista. Sitä voi saada myös korjaushankkeen suunnittelukustannuksiin, jotka ovat syntyneet 1. lokakuuta 2019 tai sen jälkeen. Korjaukset joihin avustusta haetaan, saa aloittaa vasta sitten kun avustushakemus liiteasiakirjoineen on toimitettu Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskukseen.

   Erityistuki öljylämmityksestä luopumiseen

   Lisäksi ELY-keskus maksaa avustusta vakituisessa käytössä olevan pientalon öljylämmityksestä luopumiseksi. Avustuksen määrä on 4 000 euroa, kun öljylämmityksestä siirrytään maalämpöpumppuun, ilma-vesilämpöpumppuun tai kaukolämpöön. Kun siirrytään muihin lämmitysjärjestelmiin, avustuksen määrä on hieman vähemmän, 2 500 euroa. Edellä mainitut tuet voivat kannustaa energiaremontin suunnitteluun ja toteuttamiseen. Kunhan mahdollisuudet tukiin on selvitetty, on aika suunnitella energiaremontin omaa rahoitusosuutta energiaremonttilainoja.

   Energiaremontin oman osuuden rahoitus lainalla

   Energiaremonttilaina pankista tai luottoa antavasta rahoituslaitoksesta on periaatteessa ihan tavallinen laina eikä erityisiä remonttiin suunnattuja lainoja ole olemassakaan, vaikka nettihaulla näin voisi kuvitella. Pankeilla ja luottolaitoksilla on houkuttimia, joilla asiakkaita kalastellaan ottamaan energiaremonttilaina juuri heidän kauttaan. Etenkin energiaremontteja tekevien yritysten sivuilta löydät tällaisia etuudellisia lainatarjouksia. Tällaisia etuuksia voivat olla esimerkiksi eräpäivän siirto, puolentoista vuoden koroton maksuaika tai jopa kymmen vuoden pituinen rahoitusaika. Tällaiset houkuttimet vaikeuttavat lainojen vertailua ja saattavat johtaa kuluttajaa harhaan.

   Energiaremonttilainankin kohdalla halvimmalla pääset jos sinulla on reaalivakuuksia. Reaalivakuudella tarkoitetaan kiinteää omaisuutta, kuten metsää tai kesäasuntoa. Yksi mahdollisuus toki on myös se, että olet maksanut asuntolainaasi sen verran pois, että asuinkiinteistössäsi on tarpeeksi vakuuksia tarvittavaan energiaremonttilainaan. Tällaisessa tapauksessa voit saada vakuudellista lainaa, joka on yleensä suuruusluokassaan yli 10 000 euroa.


   Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

   • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
   • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
   • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

   TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

   Summarum Logo

   Muunlaisia lainajärjestelyjä

   Vakuudeton laina on toinen vaihtoehto energiaremontin rahoittamiseksi, mikä luonnollisesti tulee hieman kalliimmaksi. Kannattaa ensin kysyä lainaa omasta pankistasi, koska jo olemassa oleva asiakkuus yleensä tuo lainanottajalle etua. Seuraava askel kohti energiaremonttilainaa on kilpailuttaa kaikki mahdolliset lainantarjoajat luotettavalla lainoja kilpailuttavalla nettisivustolla.

   Joissain tapauksissa lainan energiaremonttiin voi saada asuntolainan yhteydessä, jolloin energiaremonttilainan saa edullisemmilla ehdoilla. Tämä on mahdollista jos lainanhakija maksukyky ja vakuudet riittävät. Kaikista pankeista ei kuitenkaan tällaista mahdollisuutta välttämättä tarjota. Energiaremontin voi siis joissain tapauksissa tehdä myös juuri hankittuun asuinkiinteistöön.

   Suuremman energiaremontin todellinen kulu

   Suuren energiaremontin eli koko lämmitysjärjestelmän uusiminen on tällä hetkellä kannatavampaa kuin koskaan. Jos maksat remontin osissa, voit mahdollisesti rahoittaa sen lämmityskuluista kertyneillä säästöillä. Toisin sanoen uusi kuukausieräsi voi olla pienempi kuin entinen lämmityslaskusi. Tämä johtuu siitä, että lämpöpumput säästävät energiaa ensimmäisestä käyttöpäivästään lähtien. Ainoa ero on, että maksat omaa sijoitustasi, ilma-vesilämpöpumppua tai maalämpöpumppua asennuksineen, etkä energiayhtiölle ylihintaista sähkölaskua tai kalliita öljylaskuja.

   Energiaremonttilainaa ja tukea energiaremonttiin taloyhtiöille

   Energiaremontteja suositellaan kaikenlaisiin kohteisiin, kuten taloyhtiöihinkin. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksesta voi saada energiaremonttiin tukea myös niille. Energiaremonttiin taloyhtiöt voivat saada lainaa enintään 50 % energiatehokkuutta parantavista, avustettavaksi hyväksytyistä, rakennuskohtaisista kustannuksista. Avustus on kuitenkin enintään 4 000 tai 6 000 euroa asuntoa kohden.

   Vihreä laina energiaremonttiin

   Jotkut pankit esimerkiksi Handelsbanken ja Poppankki tarjoavat niinsanottuja vihreitä lainoja joko yksityisille tai taloyhtiöille nimenomaan energiaremonttilainaksi. Vihreä laina on edullisempi kuin tavallinen laina. Sillä voidaan tukea muitakin ympäristöystävällisiä hankintoja tai hankkeita kuin energiaremontteja.

   Vihreä laina taloyhtiöille toimii vähän niinkuin energia-avustus ja soveltuu siksi hyvin käytettäväksi avustuksen rinnalla energiaremonttihankkeen rahoittamiseen. Energiaremontteihin tarkoitetun lainan edellytykset voidaan todentaa saman eritysalan suunnittelijan tekemiä laskelmia käyttäen. Vihreä laina edellyttää, että remonttikohteen energiankulutus pienenee vähintään 30 prosenttia remonttia edeltävästä tilanteesta. Lopullinen varmennus osoitetaan energiatodistuksella. Taloyhtiö voi hakea pankilta vihreää lainaa, vaikka se ei hakisikaan energia-avustusta.

   Vihreät lainat ovat siis vain harvojen pankkien tuotteita ja heillä on siten omat kriteerinsä lainojen saamiseen. Asuntolaina tai yrityslainakin voivat olla vihreä, mutta se on sitten asia erikseen.

   Muita aiheeseen liittyviä sivuja

   Ryhdy tuumasta toimeen

   Kun alat suunnitella energiaremontin tekemistä kotiisi, olisi hyvä ihan ensimmäisenä selvittää, voisitko sinä saada tukea energiaremontiisi. Seuraavaksi kannattaa kysyä useammalta firmalta kustannusarvio remontin kuluista. Kustannusarviot ovat yleensä ilmaisia. Kun sinulla on tiedossa kuinka paljon energiaremontti sinun taloosi maksaisi, on aika selvitää mistä saisit parhaimman mahdollisen rahoituksen remontin oman osuutesi rahoittamiseen. Lainat kannattaa kilpailuttaa joko itse tai kätevästi tähän tarkoitetun luotettavan sivuston avulla.

   Kiinteistön energiaremontointi kannattaa aina! Energiaremonttilainan ottamista ei ole syytä pelätä, vaan rohkeasti sijoittaa omaan ja paremman maailman tulevaisuuteen. Näinä epävakaina aikoina energiaremontointi kannattaa enemmän kuin koskaan eikä rahoituspuoli ole ongelma. Kannattaa ryhtyä siis tuumasta toimeen ja aloittaa energiaremontin suunnittelu ensitilassa, jos olet sitä miettinyt. Energiaremontista on taatusti iloa tulevillekin sukupolville eli omille lapsenlapsillesi ja heidän lapsilleen.

   Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

   Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
   Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen