laina » Kokemuksia lainojen yhdistämisestä – tätä yhdistelylainasta ajatellaan

Kokemuksia lainojen yhdistämisestä – tätä yhdistelylainasta ajatellaan

Viimeksi päivitetty 12.04.2021

Yhdistelylaina on useamman lainan niputtamista yhteen. Lainojen yhdistäminen on ajatuksia jakava aihe, joten pyrimme selvittämään minkälaisia kokemuksia suomalaisilla yleisesti ottaen on lainojen yhdistämisestä. Lue lisää alta.

Lainojen yhdistäminen on kuluttajille luotu tapa, jonka avulla ihmiset voivat yhdistää useamman pienen lainan yhdeksi yhtenäiseksi lainaksi.

Parhaimmillaan lainojen yhdistäminen pienentää lainan kokonaiskuluja ja lisäksi helpottaa kuluttajan henkilökohtaisen talouden hallitsemista.

Edellä mainituista, lainojen yhdistämisen sisältämistä eduista huolimatta, monilla kuluttajilla voi olla epäluuloa sekä luonnollista skeptisyyttä lainojen yhdistämistä vastaan. Eikä ihme, lainojen yhdistäminen luodaan lainaa tarjoavien palveluiden toimesta kuulostamaan yleensä riskittömältä ja hyvin houkuttelevalta vaihtoehdolta kuluttajalle.

Tämän johdosta päätimme sukeltaa tutustumaan siihen, minkälaisia käytännön kokemuksia suomalaisilla kuluttajilla on lainojen yhdistämisestä.

Tutustuimme muutamiin Suomen suosituimmista keskustelupalstoista ja selvitimme hakujen avulla minkälaisia eri kokemuksia lainojen yhdistämisestä suomalaisilla kuluttajilla muun muassa on. Seuraavissa kappaleissa käsitellään palstoilta selvinneitä kokemuksia lainojen yhdistämisestä.

Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. TÄYTÄ ILMAINEN HAKEMUS

Yhdistelylaina toi pienemmät kulut

Tarkastellessa suomalaisten kokemuksia lainojen yhdistämisestä nousi ensimmäisenä esiin lainamuodon positiiviset taloudelliset vaikutukset. Useat kuluttajista kuvailivat sitä, miten lainojen yhdistäminen oli pienentänyt heidän kokonaisuudessaan maksettavaa lainasummaa.

Useissa tapauksissa korkoprosentti oli laskenut merkittävästikin yhdistelylainan hankinnan jälkeen. Alle on poimittu muutama kommentti Suomen suosituimmilta keskustelupalstoilta aiheeseen liittyen

” Hain sitten 10000e lainaa ja sainkin 9000e lainan ja sain ne kaikki sit niputettua kivasti. Nyt jää lasten harrastuksiin ym touhuamiseen rahaa ”

” Aiemmin maksettiin 1000€/kk ja nyt 800€/kk. Korko laski melkein 0,5%. “

“ Vaimolla oli 3-4 eri velkaa (luottokortti-, kulutusluotto- yms.) kertynyt aikoinaan. Kaikissa vuosikorko oli jossain 7-12 % haarukassa. Yhteensä suunnilleen kymppitonnin edestä. Otettiin yhdistelylaina ja nuo maksettiin pois. Uuden lainan korko on 2,8 %.

Kokemuksista tulee hyvin selkeästi ilmi ne taloudelliset hyödyt, jotka tekevät lainojen yhdistämisestä monelle suomalaiselle kuluttajalle järkevän vaihtoehdon.

Kuten esimerkit mainiosti havainnollistavat, pienemmät lainakulut mahdollistavat kuluttajille muun elämän rahoittamista jäljelle jäävän ylimääräisen rahan avulla.

Vähemmän laskuja, vähemmän stressiä

Useamman lainan samanaikainen takaisin maksaminen saattaa aiheuttaa kuluttajalle henkisesti vaikean tilanteen, jossa henkilö saattaa olla täysin epätietoinen omasta taloudellisesta tilanteestaan. Epätietoisuus johtaa monesti stressiin ja useimmilla enemmän kuin yhden lainan omaavalla henkilöllä onkin merkittäviä taloushuolia, jotka painavat henkilöiden mieltä jatkuvasti.

Kuluttajien verkossa jakamia kokemuksia yhdistää edellä kuvattu huoli omien raha-asioiden hoitamisesta. Moni verkossa kirjoittava suomalainen kuluttaja on kuitenkin kokenut saaneensa lainojen yhdistämisen avulla selkeyttä raha-asioidensa hoitamiseen.

Alla on esitelty muutamia kokemuksia tähän liittyen verkon keskustelupalstoilta.

“ Itse samanlaisessa tilanteessa yhdistin lainat juuri sen takia, että mun oli helpompi seurata omaa talouttani, kun laskuja ei tule eri tahoilta joka päivä. Itseäni helpotti. “

“ No onhan siinä järkeä, korkokulut pienenee ja stressi helpottaa, rahaa jää muuhunkin elämään “

Kuten ensimmäinen esimerkeistä osoitti, talouden seuraaminen on ajoittain hyvin vaikeaa, mikäli pieniä laskuja tulee eri tahoilta useina eri eräpäivinä.

Käytännön kokemukset osoittavatkin, että lainojen yhdistämisellä on ollut usein positiivinen vaikutus henkilöiden henkiseen jaksamiseen. Selkeämmällä talouden hallinnalla voi olla hyvinkin helpottavan vaikutus kuluttajan taloushuoliin.

Ymmärrys nykytilanteesta sekä usko parempaan huomiseen ovat ihmismielelle tärkeitä asioita, joiden kohdilleen saaminen saattaa auttaa merkittävästi.

Yhdistelylaina ei ratkaise kaikkea

Verkossa esiintyvissä kokemuksissa esiintyy myös toisteisesti eräs havainto liittyen kuluttajan talouden hallintaan.

Monilla kuluttajilla on omakohtainen tai perheen kautta todistettu kokemus siitä, ettei lainojen yhdistäminen välttämättä auta pysäyttämään kokonaan velkaantumisen kierrettä.

Mikäli henkilö on ajautunut taloudellisesti vaikeaan tilanteeseen, jossa hänellä on maksettavana useita eri lainoja, on perimmäinen syy yleensä henkilön kulutuskäyttäytymisessä.

Yhdistelylaina ei vaikuta kulutuskäyttäytymiseen, mikä näkyy myös ihmisten kommenteista yhdistelmälainaan liittyen.

“ Pelkkä yhdistelylaina ei auta jos holtiton rahankäyttö jatkuu sen jälkeenkin. “

Velallisen tulisikin pohtia hyvin kriittisesti omaa kulutuskäyttäytymistä jo ennen lainojen yhdistämisen hakemista. Henkilön tulisi pyrkiä arvioimaan täysin puolueettomasti omaa talouden hallintaansa ja miettiä onko se riittävällä tasolla, jotta tulevaisuudessa oma talous voisi olla tasapainossa.

Käytännössä tämä tarkoittaa omien tilitapahtumien säännöllistä tarkastelua ja pohtimista siitä, onko kukin maksutapahtuma ollut välttämätön. Monissa tapauksissa vastaus on useimmiten ei.

Henkilön kannattaakin edellä mainitun kaltaisissa tilanteissa miettiä jo ennen yhdistelylainan hakemista, miten hän voisi muuttaa kulutuskäyttäytymistään, jotta pidempiaikainen muutos taloudelliseen tilanteeseen olisi mahdollista saavuttaa.

Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. TÄYTÄ ILMAINEN HAKEMUS

Usein kysyttyä

Mikä on yhdistelylaina?
Lainojen yhdistämisellä tarkoitetaan usean yksittäisen lainan yhdistämistä yhdeksi yhtenäiseksi lainaksi.
Minkälaisia kokemuksia kuluttajilla on lainojen yhdistämisestä?
Kuluttajilla on pääosin positiivisia kokemuksia lainojen yhdistämisestä. Yleisimpiä esiin nousevia kokemuksia on kokonaiskulujen lasku sekä helpottunut talouden hallinta.
Minkälaisia haasteita kokemukset lainojen yhdistämisestä sisältävät?
Yhdistelylainan haasteeksi on koettu, että se ei itsessään lopeta käytöstä, joka velkaantumista alunperin on aiheuttanut. Haastavassa tilanteessa olevan kuluttajan tuleekin muuttaa ensiksi kulutustottumuksia.

Lue myös: