Vakuutusten suosio kasvaa kasvamistaan ja ihmiset vakuuttavat mitä oudoimpia asioita mitä merkillisimpien sattumusten varalta. Lue tästä, millaiset omituiset vakuutukset käyvät kaupaksi.

 

ZOMBIE

Vakuutus neitseellisen sikiämisen varalta

British Insurance myi vuonna 2000 kolmelle siskokselle heidän kaipaamansa erityisen vakuutuksen, jonka he olivat ottaneet siltä varalta, että Jeesus sattuisi palaamaan maan päälle ja siinä hötäkässä siskokset kokisivat neitseellisen sikiämisen ihmeen. Vakuutus olisi korvannut uuden Messiaan kasvatuksesta koituvia kuluja miljoonaan puntaan saakka. Vuosittainen vakuutusmaksu oli 100 puntaa.

Kun vakuutus nousi muutamaa vuotta myöhemmin julkisuuteen, katolisen kirkon edustajat näkivät sen pyhäinhäväistyksenä. Lopulta painostuksen alaisena British Insurance peruutti vakuutuksen. Tarina ei kerro, miten siskokset kohuun suhtautuivat.

Ufosieppausvakuutus

1990-luvulla amerikkalainen St. Lawrence Agency alkoi ensimmäisenä vakuutusyhtiönä myydä vakuutuksia avaruusolentojen tekemien sieppausten varalta. Tyypillinen vakuutus maksaa $150 vuodessa ja sen korkein mahdollinen korvaussumma on 1,5 miljoonaa dollaria. Vakuutettu saa korvausta, jos hän joutuu ulkoavaruuden olentojen kaappaamaksi tai vahingoittamaksi. Myös muukalaisten aiheuttamat raskaudet kuuluvat vakuutuksen piiriin – niin miesten kuin naistenkin tapauksessa.

Myöhemmin muutkin kansainväliset vakuutusyhtiöt ovat lisänneet valikoimiinsa vastaavia vakuutuksia. Taannoin Alien Abduction Insurance Corporation myi avaruusolentovakuutuksia halpoina huumorilahjoina.

Jos avaruusolentovakuutusten kauppaaminen ei itsessään ole tarpeeksi ajatus, mieti tätä: St. Lawrence Agency on kahdesti joutunut myöntämään sen perusteella korvauksia.

Zombivakuutus

Ikivanha brittiläinen vakuutusyhtiö Lloyd’s of London tunnetaan erikoisista vakuutuksistaan. He ovat myöntäneet vakuutuksen mm. Ben Turpinin kierosilmäisyydelle, Merv Hughesin mursuviiksille, ruokakriitikko Egon Ronayn makunystyröille sekä eräälle komediaryhmälle siltä varalta, jos joku yleisöstä sattuisi vaikka kuolemaan nauruun. Vahvistamattomien huhujen mukaan Lloyd’s on myös myynyt useita vakuutuksia zombi- ja vampyyrihyökkäysten varalta.

Lloyd’s ei ole yksin zombivakuutuksensa kanssa. Zombie Apocalypse Insurance Company on erikoitunut myymään pelkkiä zombivakuutuksia. Vuosittainen vakuutusmaksu on 14,95 dollaria. Vakuutuksen kattavuus vaikuttaa kuitenkin sangen heikolta, sillä zombihyökkäyksen sattuessa todistamisen taakka on raskas.

Penisvakuutus

Eri alojen edustajat ovat vakuuttaneet ruumiinosiaan. Muusikot vakuuttavat käsiään, urheilijat jalkojaan, mallit sääriään ja näyttelijät kasvonpiirteitä. Yhä useammin myös rinnoille otetaan vakuutus. 2000-luvulla esiin noussut ilmiö ovat penisvakuutukset.

Englantilainen strippari Frankie Jakeman hankki taannoin penikselleen 1,6 miljoonan dollarin vakuutuksen. Samoin pornotähti Keiran Leen penis vakuutettiin miljoonan dollarin arvosta. Vakuutuksen kuitenkin maksoi hänen pomonsa, joten jos Lee menettää siittimensä, vain yritykselle maksetaan korvausta.

Häävakuutus

Samalla, kun amerikkalaisten häät ovat muodostuneet ennennäkemättömiksi kulutusjuhliksi, häävakuutukset ovat yleistyneet. Koska häihin panostetaan suuria määriä rahaa, juhlan epäonnistuminen tai peruuntuminen joko järjestelyyn liittyvistä syistä tai toisen puolison sairastumisen vuoksi voi aiheuttaa suuren taloudellisen tappion. Tässä suhteessa häävakuutuksen ottaminen voi olla hyvinkin järkevää.

Häävakuutuksiin sisältyy myös karuja puolia. Osa häävakuutuksista myöntää korvauksia siinäkin tapauksessa, jos toinen osapuoli muuttaa mielensä ja jättää koko avioliiton sikseen. Vakuutus voi myös korvata sen, jos toinen tulevista puolisoista kutsutaan sotaväkeen kesken valmistelujen.

Katso myös:
8 weird insurance policies (MSN Money)
The 15 most bizarre insurance policies ever written (Business Insider)