Kaikki mitä kuuluu tietää omasta taloudesta.

Luottokortit

Hae helppo Bank Norwegian luottokortti

  • Korotonta luottoa jopa 6 viikkoon asti
  • Ei käteisnostomaksua
  • CashPoints-pisteitä kaikista ostoista
  • Hae tästä!

korot_salamaLuottokortti yritykselle? Minkälainen kortti kannattaa hankkia? Lue täältä miten ja mistä.

VEROKARHU American Express – arvostelu ja opas.
KuluttajanOikeudet Diners Club – arvostelu ja opas.

sibbe Mastercard – arvostelu ja opas.

Bank Norwegian -luottokortti

Suurista kulutusluotoistaan tunnettu Bank Norwegian tarjoaa nykyään suomalaisille myös luottokortteja. Kyseessä on ihan kiinnostava uutuus. Mutta kuinka kannattava luottokortti lopulta on kyseessä? Me tutustuimme tuotteeseen.

Uusi Coin kokoaa eri luottokortit saman superkortin alaisuuteen

Coin on amerikkalainen verkkomaksujärjestelmä, jota on odotettu jo vuosia. Nyt vihdoin järjestelmä on valmistunut ja Coin-supermaksukortteja aletaan postittaa asiakkaille. Lue lisää, mistä on kyse. Ja kannattaako eurooppalaisen hankkia Coin-kortti?

Pankkia vaihtamalla voi säästää satoja euroja vuodessa

Pankkipalveluiden hintoja on erittäin vaikea vertailla. Nyt Taloussanomat on kuitenkin teettänyt suuren vertailun kuluttajien iloksi. Mitä siitä selviää? Tiivistämme olennaisen infon. Vaihda pankkia ja säästä selvää rahaa.

Perintä ja laskujen viivästyminen: tunne oikeutesi

Erityisesti pikavippifirmat, mutta nykyään myös monet muut yritykset, rahastavat viivästys- ja perintäkuluilla. Moni kuluttaja ei tiedä oikeuksiaan. Vaikka et maksaisi laskuja ajallaan, sinua ei saa kohdella kuin lainsuojatonta. Perintää ja viivästyskorkoa rajoittaa laki. Tunne oikeutesi, älä tule vedätetyksi!

Kulutusluotto tarkoittaa velkaa, jota haetaan johonkin kulutustarkoitukseen. Esimerkiksi pikavipit, autolainat ja joustoluotot ovat kulutusluottoja.

Luottokortin hankkiminen yritykselle

Luottokortti on yrittäjälle yhtä hyödyllinen kuin yksityiselle kotitaloudelle, joskus hyödyllisempikin, koska yrityksen tarvehankinnat ovat mittavampia kuin yksityishenkilöiden ja niiden takaisinmaksun jakaminen eriin saattaa olla ainoa mahdollisuus aloittaa yritystoiminta. Toimintansa vasta aloittaneen yrittäjän voi kuitenkin olla vaikeaa saada luottokorttia yrityksen nimiin, koska tuoreen yrityksen rahoitustarve on usein suurempi kuin ensimmäisen vuoden voitto. Pahimmillaan firman luottokorttimaksut kaatuvat työttömäksi jääneen yrittäjän kontoille, jos yritystoiminta kokee äkkikuoleman ennen kun budjetti on plussalla.

Patsaan kädessä luottokortti, taustalla seteli.

Luottokorttivertailu – Mikä kortti on minulle sopivin ?

Luottokortti, tuo kaikkien tuntema muovinen maksuväline, on alati välttämättömämpi osa kuluttajan kukkaroa. Mutta kuinka valita itselle sopivin luottokortti? Entä minkä pankin korko on matalin?

CreditCard

MasterCard

MasterCard on maailman toiseksi yleisin maksukortti heti Visan jälkeen. Se on verrattain halpa ja helppo hankkia ja käy käy maksuvälineenä miltei 24 miljoonassa pisteessä eri puolilla maailmaa. Lue miten MasterCard toimii ja mistä sen saa edullisimmin.

Visa

Visa on maailman suosituin luottokortti. Yli 24 miljoonaa kauppiasta ympäri maailman hyväksyy sen maksuvälineenä. Suomessa Visa-kortteja tarjoavat useimmat pankit. Lue tästä, kenellä on matalimmat marginaalit ja kuka perii korkeimpia kuukausimaksuja.

Diners Club

Diners on perinteinen luottokortti, joka tarjoaa noin 30 päivän korottaman maksuajan lisäksi luottoa ainakin 5000 euron asti. Visaan tai Mastercardiin verrattuna Diners tarjoaa lisäksi palkinto-ohjelman. Lisäksi kaikki Dinersin kortit toimivat pääsylippuna lentokenttäloungeihin.

American Express

American Expressin tyylikkäät luottokortit tarjoavat palkinto-ohjelman, matkavakuutuksen ja Platinum-tasolla pääsyn lentokenttäloungeihin. Kortit tarjoavat keskimäärin 45 päivää korotonta maksuaikaa, mutta tämän jälkeen lasku erääntyy maksettavaksi. American Express ei siis tarjoa pitkäaikaisempaa luottoa.