Kaikki mitä kuuluu tietää omasta taloudesta.

Kulutusluotot

Suosituimmat kulutusluotot juuri nyt:

 Lainaa jopa 50000 eur vain 5% korolla. Helppo ja nopea hakemus!
 Yhdellä hakemuksella monta tarjousta. Taatusti edullisin laina!

Isot kulutusluotot

handelsbankTästä artikkelista selviää, miten saat lainaa pankista.

Lainaa nopeasti

PikavippiJos tarvitset lainaa heti tilille, lue tämä artikkeli.

Muut lainat

Autolaina auttaa autoa hankittaessa.Autolaina auttaa autoa hankittaessa. Autolainoista löydät tietoa täältä.
RemonttilainaJos taas olet remontoimassa asuntoa, lue remonttilaina artikkelimme.

Kulutusluotot ovat pieniä lainoja, joita on helppo hakea. Kannattaa myös tutustua lainalaskuriimme, jolla voit helposti vertailla kulutusluotot. Sinua saattaa myös kiinnostaa luottokortit.

Kulutusluotto tarkoittaa velkaa, jota haetaan johonkin kulutustarkoitukseen. Esimerkiksi pikavipit, autolainat ja joustoluotot ovat kulutusluottoja. Tässä artikkelissa esitellään erilaisia kulutusluottoja. Lopussa vertaillaan vakuudellisten kulutusluottojen hintoja.

Vaarallinen_lasku

Pikavippi

Pikavipit eli pikalainat eli tekstiviestilainat ovat 2000-luvulla syntynyt kulutusluottojen laji. Ne ovat enintään muutaman sadan euron suuruisia lainoja, joita nykyään haetaan tyypillisesti verkkolomakkeella. Pikavipin hakeminen edellyttää verkkopankkitunnuksia ja luonnollisesti luottotietojen tulee olla kunnossa, mutta muuten pikavippi myönnetään miltei kenelle vain hakijalle.

Pikavippien hinnat ovat korkeita. 100 euron vippi, jonka maksuaika on 14-30 vrk, maksaa asiakkaalle kaikkine kuluineen 15-30 euroa. Lainan todellinen korko on siis 15-30 %. Markkinoiden halvin vippi löytyy Vivus.fi sivustolta. Heidän markkinointikikkansa on tarjota ensilainan hakijalle ilmaista vippiä.

LUE ENNEN KUIN LAINAAT: Tällä sivulla listattujen pikalainojen todelliset vuosikorot ovat useista sadoista prosenteista jopa tuhansiin prosentteihin. Maksamatta jätetty pikalaina aiheuttaa nopeasti useiden satojen eurojen kustannukset ja mahdollisen luottohäiriömerkinnän. Luottohäiriömerkinnällä on vakavia seurauksia asunnon, vakuutuksien, luotto- sekä maksuaikakorttien hankkimiseen sekä muihin taloudellisiin sopimuksiin. 
 
Esimerkiksi sadan euron pikalainasta syntyy muutamassa kuukaudessa 400€ lasku, mikäli lainaa ei maksa ajallaan. Esimerkki lainan korko kahdessa viikossa on 19€. Eräpäivän siirto maksaa 23€. Kaksi maksumuistutusta aiheuttavat 10€ kustannukset. Kun laina siirtyy perintään, maksaa perintätoimiston maksuvaatimus 21€. Jos asia menee käräjäoikeuteen, ovat oikeudenkäyntikulut esimerkiksi 214€ ja ulosottomaksu 10€. Yhteensä sadan euron vipille syntyy näin hintaa 397€. Jos lainan maksaa ajallaan ovat kustannukset laina-ajasta riippuen noin 19€-40€.

 

Pikavippien kieltäminen

Viimeisten parin vuoden ajan Suomen politiikassa on keskusteltu kiivaasti pikavippien kieltämisestä. Nyt pikavippejä rajoittava 51 % korkokatto näyttäisi olevan menossa ainakin jossakin muodossa läpi vuodeksi 2013. Korkokatto tarkoittaa käytännössä, että varsinainen pikavippitoiminta muuttuu kannattamattomaksi liian riskialttiina ja vakuudettomat kulutusluotot tulevat viemään pikavippien paikan lainamarkkinoilla. Pienlainayhdistys on vastustanut uutta lainsäädäntöä kiivaasti ja toivonut mieluummin positiivisen luottorekisterin käyttöön ottamista.

Vakuudeton kulutusluotto

Vakuudettomia kulutusluottoja tarjoavat niin pankit kuin pankkien ulkopuolisetkin yritykset. Pankkien vakuudettomat kulutusluotot, kuten Nordean joustoluotto ja Sampo Pankin käyttöluotto, ovat kalliimpia kuin vakuudelliset vaihtoehtonsa. Myös luottokorttia voidaan pitää vakuudettomana kulutusluottona.

Pankkien vakuudettomia kulutusluottoja kalliimpia ovat pankkien ulkopuoliset vakuudettomat luotot. Näistä kiinnostavimpia ovat nopeat kulutusluotot, jotka ovat usein yhtä nopeita hakea kuin pikavipit, mutta sallivat suuremmat lainasummat ja ovat huomattavasti vippejä huokeampia.

Edullisin nopea kulutusluotto on Ostosraha, jonka 12 kuukauden, 1500 euron laina maksaa asiakkaalle 348 euroa. Kalliimpia vaihtoehtoja löytyy runsaasti. Esimerkiksi Euroloan perii vastaavasta lainasta 750 euroa maksua. Kannattaa tutustua myös Nopsalainaan.

Autolaina

Autolaina on eräs merkittävimmistä kulutusluottojen alalajeista. Autolainaa voi hakea uuden tai käytetyn ajoneuvon hankintaan. Osa autolainoista on vakuudettomia, osassa taas ostettu auto toimii lainan vakuutena. Autolainan maksuaika on 1-6 vuotta ja todellinen vuosikorko liikkui syksyllä 2012 keskimäärin 7 prosentin tuntumassa. Tällä hetkellä erikoistuneet autolainat ovat kalliimpia kuin pankkien kulutusluotot, joten kannattaa harkita tarkoin, mistä autolainansa hakee.

Autolainaa voi hakea netissä mm. Freedom Rahoitukselta.

Vakuudellisten kulutusluottojen hinnat

Ylivertaisesti edullisimpia ja fiksuimpia kulutusluottoja ovat pankkien vakuudelliset lainat. Taloustaito julkaisi lokakuussa 2012 pienen pankkien kulutusluottojen hintavertailun. Vertailtu laina on vakuudellinen 10 000 euron kulutusluotto, jonka maksuaika on 3 vuotta. Olen liittänyt taulukkoon vertailun vuoksi pankkien Svea Direkt -yrityksen vakuudellisen kulutusluoton tiedot, joka edustakoon pankkien ulkopuolisten yritysten hintatasoa.

Pankki

Korko

Viitekorko

Nordea

3,50%

euribor 3 kk

Tapiola

4,25%

euribor 12 kk

Handelsbanken

4,44%

euribor 3 kk

Helsingin OP

4,70%

euribor 6 kk

Sampo

4,84%

euribor 12 kk

Aktia

4,98%

euribor 12 kk

Hypo

5,10%

euribor 6 kk

Ålandsbanken

5,87%

prime

Suupohjan OP

5,95%

euribor 12 kk

Svea Direkt

9,48%

euribor 3 kk

Viitekorot ovat tällä hetkellä matalalla, josta syystä pankeista saa vakuudellista kulutusluottoa poikkeuksellisen halvalla. Viitekorkojen muutokset vaikuttavat suhteessa huomattavasti vähemmän pankkien ulkopuolisiin yrityksiin, joiden kuluista suurempi osuus koostuu muutenkin korkomarginaalista ja käsittelykuluista.

Katso myös:
Velkakierre yhä useammin myös keski- ja hyvätuloisten ongelma (Talousviesti)
Luotto ei saa hallita tuotteen tai palvelun mainontaa (Kuluttajavirasto)

Nyt on tarjolla halpaa autolainaa

Autokaupassa liikkuva lainaraha on tänä syksynä ollut edullista, toisinaan jopa ilmaista. Mutta mistä löytyy halvin autolaina?

(Katso autolainojen hintataulukko alempaa.)

Pikavipit halutaan panna taas kuriin

Kielletäänkö pikavipit? Onko tämä nettilainojen loppu? Lue uusimmat tilannepäivitykset tältä sivulta.

Mikä on tililuottojen ja pikavippien kohtalo?

Tililuottojen ja pienten kulutusluottojen sekä pikavippien kohtalo on jälleen vaakalaudalla. Viranomaiset metsästävät päänahkoja. Lue lisää.

Creditguru vertaislaina

Creditguru on vähemmän tunnettu vertaislaina. Tutustuimme Creditguruun ja selvitimme, voiko lainayritykseen luottaa. Lue tästä lisää sen toiminnasta. Artikkelin loppuun olemme myös listanneet Creditgurun tunnetuimmat kilpailijat.

Pikavippi.fi ja muut hyvät pikalainat

Pikavippi.fi on vanha ja hyväksi havaittu vippisivusto. Toisin kuin monet muut vanhat pikalainapalvelut, Pikavippi.fi on yhä toiminnassa ja tarjoaa entistä parempia luottoja. Katso tästä, millaista lainaa Pikavippi.fi myöntää.

Pikavippi voi olla halvempaa kuin pankkilaina

Pikavippi on synonyymi ylihinnoitellulle lainalle. On kuitenkin joitakin nettilainoja, jotka ovat ainakin ensimmäistä kertaa haettuna halvempia kuin pankkilaina. Katso tästä, mistä löytyy ilmaista lainaa.

Bank Norwegian

Bank Norwegian on uusi tulokas Suomen kulutusluottomarkkinoilla. Kyseessä on ominaisuuksiltaan erittäin kiinnostava iso, vakuudeton kulutusluotto. Lue tästä, millaista lainaa Bank Norwegian suomalaisille tarjoaa.

Tarjoaako Saldo.com -tililuotto jotakin uutta?

Saldo.com on uusi tililuotto, joka vaikuttaa ensisilmäyksellä poikkeavan jonkin verran useimmista muista netin tililuotoista. Millä tapaa Saldo.com on omanlaisena ja onko sitä järkevää hakea? Katso tästä lisää, miten Saldo.com toimii ja mistä löytyy vielä parempaa lainaa.

OK Money vs. Ferratum

OK Money on perinteikäs brändi netin kulutusluottojen markkinoilla. Pitkään sivusto oli suljettuna, mutta nyt se on avattu jälleen tililuottoja tarjoavana sivustona. Miten uudistunut OK Money pärjää vertailussa toisen suuren suomalaisen tililuoton Ferratumin kanssa? Lue tästä vertailu.

Bigbank

Bigbank on virolainen pankki, joka Suomessa tarjoaa netistä haettavia kertalainoja sekä kiinteäkorkoisia säästötilejä. Tällaisia ovat Bigbankin tuotteet. Lue ja löydä omasi.