4G on tämän hetken nopein mobiiliverkko. Eri liittymäntarjoajilla on valikoimassaan hieman toisistaan poikkeavia vaihtoehtoja. Myös verkkojen nopeus vaihtelee. Lue tästä, mikä 4G-mobiililaajakaista on tällä hetkellä edullisin ja kätevin.

Saunalahti Prepaid on halvin vaihtoehto, mutta tehoton

Elisan omistama Saunalahti tarjoaa nopeita, vaikkakin paikoin hieman hintavia liikkuvia laajakaistaliittymiä. Puheliittymäpuolella kannattaa säästäväisen valita Saunalahti Tarkka, sillä siinä puhe ja viestit veloitetaan käytön mukaan. 4G-nettiliittymistä edullisin on Saunalahti 4G, jonka nopeus on 50 Mbit/s ja hinta 19,90 €/kk vuoden ajan ja siitä eteenpäin 22,90 €/kk. Tämä ei ole halvin vaihtoehto.

Saunalahdelta löytyy kuitenkin pelkästään sähköposteja ja viestejä lukevalle käyttäjälle markkinoiden halvin vaihtoehto. Se on Saunalahti Prepaid. Aloituspaketti maksaa 5,90 €, ja nettiyhteydestä veloitetaan vain silloin, kun sitä käytetään. Tiedonsiirto maksaa 0,066 €/Mt, tosin kattona on 0,99 €/vrk.

Huomaa, että Saunalahden liittymiin sisältyy markkinointilupa eli käyttäjälle voidaan lähettää mainosviestejä. Tästä pääsee eroon euron lisämaksulla kuussa.

Myös Soneran Prepaid on halpa

Soneralla on hyviä 4G-vaihtoehtoja tarjolla. Järkevin halpa vaihtoehto on normaalihintainen paketti S. Tämä sisältää hitaan 21 megan 4G-yhteyden 1 gigan tiedonsiirrolla. Hinta on 14,90 euroa kuussa. Tiedonsiirron voi muuttaa rajattomaksi tapauskohtaisesti kuuden euron lisämaksulla kuukautta kohden. Soneran liikkuvaa laajakaistaa voi käyttää myös lisämaksutta Baltian maissa ja Pohjoismaissa. Puhe ja tekstiviestit veloitetaan minuutti- tai viestikohtaisesti. Kaupan päälle Sonera tarjoaa tällä hetkellä ilmaisen Spotify Premiumin kolmeksi kuukaudeksi.

Vielä halvempikin vaihtoehto Soneralta löytyy, kun hieman kaivelee hinnastoja. Soneran prepaid-liittymän miniversio sisältää 100 minuuttia puheaikaa, 100 viestiä sekä yhden gigan verran 50Mbit/s 4G-tiedonsiirtoa. Tälle tulee hintaa 10 euroa. Liittymä on voimassa yhden kuukauden ajan.

Soneralta löytyy myös huippunopeita 4G-liittymiä, kuten 49,90 euroa kuussa maksava XL, jonka teoreettinen tiedonsiirtonopeus on jopa 300 Mbit/s.

Katso tästä kuuluvuuskartasta, kattaako Soneran nopea 4G-verkko sinun alueesi.

Tele Finlandin 4G-tarjousliittymä on edullinen

Tele Finland on Soneran verkossa toimiva ja Soneran omistama liittymäntarjoaja. Se tunnetaan erityisesti edullisista liittymistään. Tosin nykyään ero eri liittymäntarjoajien hinnoittelujen ja tarjottujen liittymätyyppien välillä on aika pieni.

Tällä hetkellä hinta-laatu-suhteeltaan paras Tele Finlandin 4G-liittymä on Mini. Ensimmäisen kolmen kuukauden ajan se maksaa 10 euroa kuussa, joka on puolet normaalihinnasta. Tämän jälkeen se muuttuu normaalihintaiseksi.

Mini on tarkoitettu vain vähän viesteitteleville ja puhuville. Puheluista maksetaan käytön mukaan 7 senttiä/min ja tekstareista 7 €/kpl. Videopuhelut maksavat 20 senttiä/min ja kuvaviestit 20 senttiä/kpl.

Tele Finlandin 4G-nettiliittymä on nopeudeltaan 50 Mbit/s. Liittymä sisältää 10 gigaa tiedonsiirtoa, joka riittää melkein kaikilla mobiilinetin käyttäjille. Jos tämä ei kuitenkaan riitä laskutuskauden aikana, voi kahden euron lisämaksulla ostaa tapauskohtaisesti loppukuuksi rajattoman tiedonsiirroon. Tämä on melko kohtuullinen järjestely.

DNA on selkeästi hinnoiteltu, mutta ei kovin halpa

Soneran kilpailija DNA tarjoaa selkeästi hinnoiteltuja 4G-liittymäpaketteja. Edullisin niistä on DNA Veppi 4G Perus. Sen hinta on 13,90 euroa kuussa. Liittymän tiedonsiirto ei tosin hyödynnä 4G:n mahdollisuuksia täydellisesti. Nopeus on enintään 10 Mbit/s. Tiedonsiirron määrä on rajaton.

Kaikeksi onneksi DNA tarjoaa nopeampia 4G-liittymiään tällä hetkellä tarjoushintaan. Esimerkiksi 50 Mbit/s maksaa 16,90 euroa kuussa (norm. 19,90 €), ja 150 Mbits/s 19,90 euroa kuussa (norm. 29,90 €).

Tarkista täältä DNA:n omistaman 4G-verkon kattavuus alueellasi, ja muita kiinnostavia tietoja DNA:n verkosta. Huippunopeaksi testeissä todettu verkko kattaa tällä hetkellä 90 % suomalaisista.

Mistä supernopea liikkuva laajakaista halvimmalla?

Halvin 4G-liittymä huippunopealla 300 Mbit/s tiedonsiirrolla löytyy DNA:lta. DNA Rajaton 4G Super on yksi Suomen tehokkaimmista liikkuvista laajakaistoista. Se maksaa 29,90 €/kk ensimmäisen kahden vuoden ajan, jonka jälkeen hinta nousee kymmenellä eurolla. Käyttäjää ei ole kuitenkaan sidottu määräaikaisella sopimuksella, joten liittymää voi vaihtaa koska tahansa haluaa. Liittymän avausmaksu on 3,90 euroa. Puhetta ja viestejä on tarjolla rajattomasti eikä tiedonsiirrolla ole kuukausikohtaista kattoa.

Vertaa liittymät helposti

90546d2f-e10f-49c1-b70e-a0204bcda4dd

Puhelinliittymävertailustamme löydät helposti edullisimman liittymän. Valitse haluamasi ominaisuudet ja vertaa hintoja helposti.

Vertaa liittymät!

Parhaat tarjoukset

dna_log
  1. Apple iPhone 6, 6s alkaen 18,02 eur/kk
  2. 4G netti ja rajattomasti puhetta vain 29,90 eur/kk
  3. Rajaton 3G netti vain 13,90 eur/kk
Katso kaikki DNA:n tarjoukset!
saunalahti_pm_iso
  • Rajattomasti puhetta, viestejä ja nopea 4G netti, vain 24,90€/kk
Katso kaikki Saunalahden tarjoukset!