Autolaina eli autorahoitus on kulutusluotto tai osamaksusopimus, joka hankitaan auton ostamista varten. Autolainoja tarjoavat pankit, autokauppiaat ja erilaiset luottoyhtiöt. Edullisimpia autolainoja ovat lähes poikkeuksetta pankkien vakuudelliset kulutusluotot. Katso lainantarjoajien esittelyjä alempaa artikkelista.

Paras vakuudeton autolaina juuri nyt

Hae autolainaa jopa 30000€
Hae Freedom Rahoituksen autolainaa jopa 30000€. Freedom kilpailuttaa hakemuksesi ja voit saada lainaa ainoastaan 6% korolla.

 

Autolaina auttaa autoa hankittaessa.

Autolaina pähkinänkuoressa

  • Autolainaa voi hakea niin uuden kuin käytetynkin kulkuneuvon ostamiseen.
  • Jos lainanantaja edellyttää vakuutta, sellaisena toimii ostettu ajoneuvo. Muuta vakuutta ei yleensä pyydetä.
  • Lainaa lyhennetään kuukausimaksulla. Autolaina toimii siis käytännössä kuin osamaksusopimus.
  • Maksuaikaa autolainoille tarjotaan tällä hetkellä 1-6 vuotta. Auton ikä vaikuttaa maksuajan pituuteen.
  • Lainan saamisen edellytyksenä on kyky maksaa 10-40 % auton hinnasta käsirahana. Usein käsiraha saadaan myymällä vanha auto.

Mistä autolainaa voi hakea?

Täytä alla oleva lomake ja saat lainatarjouksen heti sähköpostiisi. Prosessi on helppo: täytä lomake, lähetämme sinulle tarjouksen lainasta, joka sopii sinulle parhaiten. Otamme huomioon tulosi, ikäsi ja muut tiedot. Saat tarjouksen lainasta joka on edullinen ja jonka saat varmasti. Huomaa, että täyttämällä lomakkeen et sitoudu mihinkään: jos lainatarjous ei tunnu sopivalta, voit hylätä tarjouksen.

Voit myös selata palvelussa mukana olevien yrityksien lainatuotteita, jos haluat vertailla eri lainayritysten hintoja.

Summarum Media Oy / Säästöpankinranta 10 / 00530 Helsinki / [email protected]
Sopimusehdot ja rekisteriseloste.

Tänään on 26.05.2020

Kuinka paljon haluat lainaa?

Kerro vähän itsestäsi


Täytä lomake ja paina hae lainaa nappulaa, hakutulokset tulevat tähän

Pankit tarjoavat autolainoiksi tavallisia kulutusluottojaan. Usein autolainaa hankitaan autokauppiaalta oston yhteydessä. Kauppiailla on kullakin omia yhteistyötahoja, joista ostaja voi valita itselleen sopivimman. Näistä tunnetuin on Santander.

Hae autolainaa jopa 30000€
Hae Freedom Rahoituksen autolainaa jopa 30000€. Freedom kilpailuttaa hakemuksesi ja voit saada lainaa ainoastaan 6% korolla.

Autolaina netistä

Autolainaa voi hakea suoraan netissä SAV-Rahoitukselta tai Freedom Rahoitukselta. Myös OP-Pankista lainan hakeminen onnistuu nettihakemuksella.

Mistä halvimmat autolainat?

Ajoittain autokauppiaat tarjoavat uskomattoman halpoja lainoja. Keväällä 2012 tilanne oli juuri tällainen. Tarkkaavainen auton ostaja saattoi huomata, että lähestyvä autoveron muutos, joka nosti keskikokoisen auton hintaa noin 1000 eurolla, houkutti autokauppiaat painamaan autolainojen nimelliskoron nollaan.

Tämä tarjouskilpailu kuitenkin päättyi nopeasti ja myöhemmin samana vuonna pankkilainat ovat jälleen muodostuneet edullisimmaksi vaihtoehdoksi. Nyt kauppiaat kilpailevat asiakkaista tarjoamalla auton kylkiäisenä ilmaisia lisävarusteita.

Talvella 2013 keskimääräisen vakuudellisen autolainan todellinen vuosikorko oli 6,28 %. Tätä kalliimmalla ei autolainaa kannata hyväksyä, elleivät viitekorot lähde nousuun. Paikoin pankeilta voi saada vakuudellista kulutusluottoa jopa prosenttiyksikön verran halvemmalla.

Hae autolainaa jopa 35000€
Hae Etua.fi autolainaa jopa 30000€. Freedom kilpailuttaa hakemuksesi ja voit saada lainaa ainoastaan 6% korolla.

Muista nämä asiat suunnitellessasi auton hankkimista

  • Vanhan auton arvon voi helposti arvioida pieleen. Vertaile muiden vastaavien autojen myyntihintoja useasta lähteestä tai ota yhteyttä maksulliseen autoarvioijaan.
  • Myymällä vanhan auton itse siitä voi saada enemmän rahaa kuin autoliikkeen kautta. Usein autoliike uskottelee maksavansa autosta runsaskätisesti, mutta perivätkin tästä koituneet kulut käytännössä takaisin myyntipalkkion muodossa.
  • Kilpailuta sekä auto että laina. Auton voi saada halvemmalla, kunhan kyselee useilta myymälöiltä. Samoin lainan voi saada edullisemmin pyytämällä tarjouksia eri pankeilta.

OP

OP:n laskuri antaa hinnan 20 000 euron suuruiselle vakuudelliselle autoluotolle, jolla on 3 vuoden maksuaika. Lainan todellinen vuosikorko on 4,00 %. Pankki edellyttää ostokselle 20 % käsirahan eli varsinaisen lainan suuruus on 16 000 euroa.

Nordea

Nordea tarjoaa autolainaksi joustoluottoaan. Sitä voi saada enimmillään 25 000 euron edestä. Laina ei edellytä lainkaan vakuutta. Pankin kanta-asiakkaat saavat lainan edullisempaan hintaan. Tarkkoja, vertailukelpoisia hintoja pankki ei ilmoita avoimesti, joka käytännössä tarkoittaa, että hinta on neuvoiteltavissa. Yli 25 000 euron lainoille Nordea edellyttää vakuuden.

Käsirahan on oltava vähintään 30 % kulkuvälineen ostohinnasta.

Tämän lisäksi Nordea tarjoaa lähinnä autokauppiaiden kautta A1-autorahoitusta. 20 000 euron suuruisen, 48 kuukauden mittaisen A1-autolainan todellinen vuosikorko on tällä hetkellä arviolta 8,50 %.

Delta

Delta Rahoitus tarjoaa kiinteäkorkoista autolainaa, jossa auto toimii vakuutena. Käsirahana Delta yleensä kelpuuttaa vanhan auton.

Deltan hinta on heidän omien verkkosivujensa mukaan erittäin matalalla. 20 000 euron vakuudellisessa Delta-autolainassa kahden vuoden maksuajalla on korko on 1,0 %. Esimerkkihinta on erittäin matala, tosin todellisessa maailmassa hintatarjous on yleensä moninkertainen.

Danske Bank

Danske Bankin autolainana toimii ”kertalaina”. Lainan marginaali määritellään asiakaskohtaisesti ja myös viitekoron voi valita useista vaihtoehdoista. Sampo edellyttää vakuuksia, jollaiseksi kelpaa auto.

Santander

Markkinoiden suurin autorahoittaja Santander tarjoaa enintään 50 000 euron kokoista autolainaa. Auto toimii lainan vakuutena. Santander-autolainaa haetaan yleensä auton ostamisen yhteydessä autokauppiaan kautta. Nyrkkisääntönä Santander-laina on todelliselta vuosikoroltaan hieman pankkien tarjoamia lainoja hintavampi.

SAV-rahoitus

Myös SAV-rahoitus pyytää auton lainan vakuudeksi. SAV tarjoaa osamaksurahoitusta niin autoliikkeiden kautta kuin myös auton ostamiseen yksityisiltä myyjiltä. Lainan saaminen edellyttää ainoastaan 10 % käsirahaa. SAV on tavallisesti valmis ostamaan asiakkaan vanhan auton. Yksityisillä markkinoilla autosta voi kuitenkin saada paremman hinnan.

Vertaislaina autolainana

Periaatteessa pieniä autohankintoja on mahdollista rahoittaa myös vertaislainalla, esimerkiksi Fixuran kautta. Tämä on kuitenkin ylivoimaisesti kaikkein kallein vaihtoehto. Vertaislainoja voi tosin järkevästi käyttää käsirahan hankkimiseen, jos säästöjä ei ole muuten kylliksi. Keväällä 2015 Fixuran keskimääräisen 10 000 euron vertaislainan todellinen vuosikorko oli yli 30 %.

Katso myös:
Autolainalaskuri (Lainaneuvoja)
Näin ostat uuden auton halvemmalla (Tarkkamarkka)