S-Pankki asuntolaina

Monet suomalaiset hakevat asuntolainansa S-Pankista. Tutustu pankin toimintaan ja asuntolainan ehtoihin tästä artikkelista.

Kilpailuta asuntolainojen korot

Ladataan lomaketta..

Kilpailuta asuntolainojen korot

Hakemusten tekeminen kestää muutaman minuutin.


Pyrimme esittämään tarjoukset selkeästi ja ymmärrettävästi.


Suomalainen palvelu suomalaisille kuluttajille.


Etsimme aina edullisimmat tarjoukset ilman piilokuluja.

Summarum Mediassa

Sari Vihavainen Os Rouvari
Sari Vihavainen Os Rouvari
2021-07-19
Vahvistettu
Lainatarjouksia ei tullut
Ari Tapio Mattila
Ari Tapio Mattila
2021-07-16
Vahvistettu
Toimii niin kuin pitkin ja sain palvelua henkilö kohtaisesti ja kysymyksiin vastaukset..suosittelen kylläkin .
Krista Nurmi
Krista Nurmi
2021-07-03
Vahvistettu
En saanut jostqin syystä lainaa
Kimmo Alaluusua
Kimmo Alaluusua
2021-06-17
Vahvistettu
Lloistava Todella onnistunut ja nopea palvelu kiitos siitä.
Raisa Mattiöa
Raisa Mattiöa
2021-06-16
Vahvistettu
Nopeaa ja ystävällistä tosi asiakaspalvelua
Sirpa
Sirpa
2021-06-12
Vahvistettu
Lantti-saldolaina on hyvä apu arjen yllättävään menoerään
Anne Holopainen
Anne Holopainen
2021-06-10
Vahvistettu
Helppo & selkeä hakuprosessi Olipahan kerrankin helppo, selkeä hakuprosessi. Nopeasti tuli vastauksia eli tarjouksia. Ohjeet selkeitä ja linkit toimivia. Eilen tein hakemuksen ja allekirjoitin sopimuksen, tänään tuli ilmoitus, että rahat ilmestyvät tililleni parin päivän kuluessa. Kiitos.
janina
janina
2021-05-10
Vahvistettu
Hakemuksen tekeminen oli helppoa ja päätös tuli nopeasti. Miinusta kuitenkin tulee siitä, että hakemusta tehtäessä sivu jumitti välillä.
Leena Rajala
Leena Rajala
2021-05-06
Vahvistettu
Infoa tuli jatkuvasti 👍. Ihan mukavasti meni koko ajan
Pauli Saarnisto
Pauli Saarnisto
2021-04-29
Vahvistettu
Hyvin selkeä,ja johdonmukainen

S-Pankin asuntolaina on turvallinen ja edullinen laina asunnon hankintaan. Hakija voi itse esittää toiveen asuntolainan määrästä ja takaisinmaksuajasta, mutta lopulliseen lainapäätökseen vaikuttaa moni muukin asia. Hakija niin ikään voi valita sitooko lainan koron 12 kk Euriboriin vai turvaako lainan korot kiinteäksi pitkäksi aikaa.

Lainaan on makhdollista ottaa myös takaisinmaksuturva, joka turvaa lainan takaisin maksun työttömyyden tai sairauden varalta.


Miksi kilpailuttaa asuntolainat Summarumilla?

  • Kilpailutat palvelussamme vain yhdellä hakemuksella useita kotimaisia pankkeja
  • Asuntolainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään
  • Kilpailuttamalla asuntolainasi voit kaventaa merkittävästi asumiskuluja

TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

Summarum Logo


Minkälaista asuntolainaa tarjolla?

Asuntolaina on aina vakuudellinen laina, joten lainalle tarvitaan joko omaisuusvakuus tai takaaja. Joskus voidaan tarvita molemmat.

Asuntolainaa voi saada jopa 1 000 000 euroon asti ja sen takaisinmaksuaika voi olla jopa 30 vuotta. Ison asuntolainan lyhennykset toki nousevat helposti korkeiksi, joten realistiset arviot lainan määrästä ovat paikallaan. Lainan lyhennyksen lisäksi on huomioitava muut kulut, jotka asumisesta tulevat päälle, joten laina kannattaa mitoittaa omaan talouteen sopivaksi.


Asuntolainaa tarjoavat pankit ja muut lainanantajat

Kuka voi hakea asuntolainaa?

S-Pankilla on selkeät myöntämiskriteerit lainoilleen. Pääperiaatteena on, että hakijan tulee asua Suomessa, hänellä pitää olla suomalainen henkilötunnus ja luottotiedoissa ei saa olla häiriömerkintöjä. Näiden lisäksi hakijan tulot vaikuttavat olennaisesti myönnettävään lainasummaan.

Mikä on hintataso?

S-Pankin asuntolaina vastaa hyvin nykyistä alhaista korkotasoa ja siksi on erittäin varteenotettava ja edullinen laina asunnon ostossa. Hakija voi valita joko 12 kk Euriborin sidoksissa olevan koron tai kiinteän koron, joka on voimassa 5 tai 10 vuotta. Korkojen vertailu kannattaa siis tehdä huolellisesti ennen kuin lainatarjousta ottaa vastaan.

Korko?

Lainojen korot ovat olleet jo vuosia ennätyksellisen matalalla ja se näkyy erityisesti asuntolainoissa. Kiinteä korko voi olla tässä tilanteessa erittäin varteenotettava vaihtoehto, koska korot tulevat jossakin vaiheessa nousemaan. Kiinteällä korolla voi turvata lainan lyhennyksen suuruuden pitkälle tulevaisuuteen, jopa 10 vuodeksi. Kiinteän jakson jälkeen korko tarkistetaan ja sitä on mahdollista jatkaa uudella kiinteällä korolla tai vaihtaa korko 12 kk Euriboriin sidonnaiseksi.

Huomioitavaa on, että kiinteäkorkoisen lainan maksuaikataulua nopeampi lainan takaisinmaksu voi aiheuttaa kuluja. Lainan maksuaikataulumuutoksista on aina sovittava pankin kanssa, joten omaehtoisesti ei kannata alkaa lainaa lyhentämään enempää kuin mitä on alunperin sovittu.

Miten korko määräytyy?

Pankkien korko määräytyy aina viitekorosta ja sen päälle tulevasta marginaalista. Eri pankit voivat sitoa asuntolainojen koron eri viitekorkoihin ja S-Pankilla korko on sidottu 12 kk Euriboriin. Nyt korkojen ollessa hyvin matalalla, on tämä lainan hakijan etu, mutta 12 kk Euribor tarkistetaan säännöllisesti ja se voi muuttua olennaisesti nopeastikin.

Muut kulut?

Lainan nostosta koituu kuluja, joihin on hyvä perehtyä ennen kuin lainaa nostaa. Pankeilla voi olla myös muita ehtoja ja kuluja, jotka kannattaa huomioida asuntolainoja vertaillessa. S-Pankilla lainan nostokustannuksiin vaikuttaa lainamäärä ja kuinka monta vakuutta lainalle on.

Tuleeko lainan lyhennyksestä kuluja?

Lainan lyhennys on näppärintä hoitaa suoraveloituksella omalta tililtä. Usein suoraveloitus mielletään maksuttomana palveluna, mutta se ei aina ole sitä. S-pankki laskuttaa asiakasta lainan lyhennyksistä seuraavasti

Jos asiakas haluaa ennakkoilmoituksen tulevasta lyhennyksestä, jonka pankki ottaa itse asiakkaan tililtä, niin siitä kertyy kustannuksia palvelumaksuina yhteensä 7,50 euroa kuukautta kohden. Jos taas asiakas haluaa saada lyhennyksestä perinteisesti laskun, niin palvelumaksuja kertyy 10 euroa kuukautta kohden.

Maksut on kuitenkin vältettävissä, jos lyhennykset hoitaa itse etukäteen maksuun ennen kuin ilmoituksia lähetetään tai pankki ottaa lyhennyksen automaattisesti tililtä.

Todistukset

Asiakkaalla voi toisinaan olla tarvetta saada maksetuista koroista ja lyhennyksistä todistuksia eri tilanteita varten. S-Pankilla todistukset voi itse tulostaa maksuttomasti omasta verkkopankista ja jos muunlaista todistusta tarvitsee, niin se pitää erikseen pyytää pankilta. Pyydetyt todistukset eivät ole ilmaisia, vaan niistä koituu tyypillisesti 10 euron palvelumaksu.

Jos edellisen vuoden koroista ja lyhennyksistä kertova tai korko- ja saldotodistus ei riitä kattamaan todistuksen tarvetta, niin muiden todistusten laatimisesta veloitetaan 100 euroa tunnilta ja minimiveloitus on 100 euroa. Pääasiassa itse tulostettavat todistukset ovat riittäviä.

Maksusuunnitelman muutoksen kustannukset

Maksusuunnitelmaa on mahdollista muuttaa. Asiakas voi muutoksen tehdä itse verkkopankissa, jolloin muutoksen kustannukset ovat 120 euroa. Jos muutos tehdään viestinä asiakaspalveluun tai toimipaikassa, niin kustannus on 190 euroa. Ja jos pankki joutuu hakemaan muutoksiin suostumuksen takaajalta, niin se aiheuttaa 30 euron lisäkustannuksen muutokseen.

Muut edut tai ehdot

Tyypillisesti lainaa lyhennetään kuukausittaisella lyhennyksellä. S-Pankin asuntolainaa voi lyhentää myös 4 tai 2 kertaa vuodessa, jos se tuntuu paremmalta vaihtoehdolta itselle. Etenkin sesonkityöläisen kannalta tämä voi olla hyvä ratkaisu. Ja lainan lyhennyksistä koituvissa kuluissa saa tällöin säätöä, kun kuukausittaisia palvelumaksuja ei mene. Säästö ei ole iso verrattuna lainaan, mutta se kannattaa huomioida, kun suunnittelee itselleen sopivaa lainaa ja sen takaisinmaksua.

Miten hakea?

S-Pankin asuntolainaa voi hakea netissä, kuten muitakin lainoja. Lainahakemus on helppo täyttää netissä ja sen täyttämiseen ei kauan mene. Lainapäätöstä ei saa välittömästi vaan S-Pankin virkailijan kanssa voi sopia ajan lainaneuvotteluista joko toimipisteeseen tai etänä pidettävään palaveriin.

Jos omaehtoisesti ei lainahakemusta jättäessä ole varannut virkailijalle aikaa, niin pankki ottaa itse hakijaan päin yhteyttä. Jos hakijaa ei tavoiteta, ei lainaa voida myöntää, joten antamansa yhteystiedot kannattaa tarkistaa huolellisesti.

Lainatarjous ei ole sitova

Vaikka lainasta on neuvottelut jo käyty ja siitä on tarjouksenkin jo saanut, niin se ei velvoita vielä asiakasta nostamaan lainaa, jos on hakenut muitakin lainatarjouksia. Lainatarjoukset kannattaa vertailla huolellisesti, koska niiden muut kulut voivat yllättää vaikka korot ovatkin kaikilla pankeilla poikkeuksellisen alhaiset.

Lainatarjous kannattaa kysyä jo valmiiksi, vaikka ei vielä sopivaa asuntoa olisikaan tiedossa. Kun on tiedossa minkä kokoisen lainan voi saada ja millaisilla ehdoilla, on helpompi lähteä määrittelemään unelmien kodille sopivaa budjettia.

Kilpailuta asuntolainasi ilman sitoumuksia Kilpailuta asuntolaina 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. TÄYTÄ ILMAINEN HAKEMUS